- Konu Sahibi zelihaydin
-
bu konuda mütevazi olamayacagım çünkü dinler hakkında epey bilgi sahibiyim. sadece islamiyet degil üstelik...
bu sünnet meselesinin bilinen kökenini de söyleyeyim, daha da bir şey yazmıyım. sünnet olmanın kökeni eski mısır, israilogulları (yahudiler) ve aralarındaki iktidar mücadelesine dayanır. buradan sonrasını artık siz araştırırsınız isterseniz.
sonuç olarak, sünnetin saglık ile ilgili tek bir yararı bile yok, ayrıca din ile de ilgisi yok. eger hadislere bakacaksanız da, dedigim gibi, kzıları da sünnet ettirmek zorundasınız. bunu kendiniz araştırabilirsiniz. çok eski ve hiçbir anlamı olmayan bir gelenek için kesiliyor çocuklar maalesef
Dogrudur belli ki cok araştıriyosunuz internnetten. Ben hic dogruluk payı olan birsey goremedim 4 ay kadar ülke ülke gezip dinleri arastirmama ragmen .senelerdirde butun dinlerle ilgilenir arastiririm ama maalesef sizin arastirmalariniz tarayicilar ne gosterirse o olmus. Bu konuda gram bilgili oldugunuzu düşünmüyorum polemigede girmem . Avatar yazi uyumu olmuş girdiginiz butun konulari kapattirmak herhalde amacınız neyse kolay gelsin.
dinler ülke gezilerek araştırılmaz. ülke gezilerek o ülkenin kültürünü ögrenirsin ya da dinin onların kültürüne olan etkisini araştırabilirsin en fazla. dini araştırmak için dinin kaynaklarına bakarsın.
kuran'ı aç oku... kuran metnine her yerde ulaşabilirsin. tek bir kelime dahi ulamayacaksın sünnet olmakla ilgili. ha bana soruyorsun, ben okudum defalarca... öyle bir şey yok. buyur sen de oku, bana gösterirsin varsa... ama bulamayacaksın çünkü dedigim gibi öyle bir şey yok.
zaten avatarım da olmasa neye laf edecektiniz bilmem ki :2:
Merhaba kizlar
oglum 3 aylik .sunnet icin urologa goturduk .adam daha erken 1 yasinda yaptirin dedi.
Normalde ben buyuk oglumu 6 aylikken yaptirmistik
Yanindaki calisan bayana sordum .ameliyathanede sedasyon yontemiyle yapiyorlarmis. Bu yontemle ogu veya bi yakini sunnet olan var mi nedir ne degildir
Beni bilgilendirir misiniz
3 ay erken mi
millet hastaneden cikmadan yaptiriyo
gerci ben ilk oglumu cocuk cerrahina yaptirmistim
simdiden tesekkurler
kızlardamı sünnet oluyor anlamadım:44::44: aranızda sünnet olan varmı bayan yani.birde erkeklerin sünnet olması gerekir temizlik saglık ve dinimizin emri için.ama kızlar neden oluyor onu anlamadımSaglik acisindan faydaları oldukça fazla.
Erkek cocuklarinin sunnet edilmesi kizlarin sunnet edilmesi kadar korkunc bence.saglik acisindan faydali oldugunu dusunmuyorum.
14aylik oglumu , 30mayisda evde sunnet ettirdik. Sadece sunnet edilicek bolgeyi uyusturdulae. Evde daha hijyenik olacagi icin evde yaptirdik. Suan cok iyi oglum.
Agrisi sargiyi cikardiktan 1gun sonra basladi. O da 2gun surmedi agrisi. Suan dikisler hala duruyor. Hergun yikiyorum oglumu, doktor hergun yika dedi, daha cabuk iyilesirmis.
İcim gitti sunnet edilirkem, keske daha once yaptirsadik dedik esimle.
Daha ileri yaslara ertelemeyin derim.
kızlardamı sünnet oluyor anlamadım:44::44: aranızda sünnet olan varmı bayan yani.birde erkeklerin sünnet olması gerekir temizlik saglık ve dinimizin emri için.ama kızlar neden oluyor onu anlamadım
beni duyan varmııı?
hz.Muhammed sünnet olduğu ıcın bu dınımızde var olan bişe..
allah allah bı yanda aşırı dıncıler,bı yanda dını saptıranlar..kafayı yıcem
Merhaba kizlar
oglum 3 aylik .sunnet icin urologa goturduk .adam daha erken 1 yasinda yaptirin dedi.
Yanindaki calisan bayana sordum .ameliyathanede sedasyon yontemiyle yapiyorlarmis. Bu yontemle ogu veya bi yakini sunnet olan var mi nedir ne degildir
3 ay erken mi
simdiden tesekkurler
Merhaba kizlar
3 ay erken mi
simdiden tesekkurler
ne demek ne ayak? bilemez miyim yani :26:
Arap ülkelerin de Afrika ülkelerinde yaygin olarak kuşlarda sünnet ediliyor.
Klitorisini kesiyorlar kizlarinda.
Amaç cinsel ilişkiden zevk almasin, kimseyle sevismesin.
Bu bir kadinda bunlara mal oluyor .
Bu yüzden kadininkini asla desteklemiyorum.
Erkeğin ki dediğimiz gibi dinimizce olması gerekir.
İnanıyorum ki dinde emredilen herseyin bir fazileti var.
Hicbir şey boşuna istememiştir.
Elhamdülillah.
Gene dine geldi dayandi konu malesef
canım ben gecen hafta sünnet ettrdim insan cok üzülüo anne olarak ama bitti cok sükür ertesi günü acısı tejk ciş yaparken oluyordu.oglum 3 yasında bende evde yaptırdım gayet güzel gecti.fakat su degerse iltihat tutar diye biliyorum yanlısmı biliyorum ki,sünnete karsı gelenleri anlamıyorum sünnetliyle sünnetsizin temizligi aynımı ya oglumdan baya bir kirec cıkmıstı ama sünnetli kişide kirec olmuyormus bide burdan düsünsün karsı gelenler yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?