3 çocuğum var boşanıyorum .bu süreci nasıl atlattınız yardım edin

gulpembeee

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2025
12
1
1
3 çocuğum var.Esimle anlaşamıyoruz boşanıyoruz.Cocuklarim daha küçük çalışamam ama eşime verip onlarsizda yaşayamam.Cok zor bir süreç gerçekten onsuz ne yaparım bilmiyorum.Gece gündüz ağlıyorum.Aldıgım nefesin bile tadı yok..Bu acı ne kadar sürer yaşayanlar bana destek olabilir misiniz tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

3 çocuğum var.Esimle anlaşamıyoruz boşanıyoruz.Cocuklarim daha küçük çalışamam ama eşime verip onlarsizda yaşayamam.Cok zor bir süreç gerçekten onsuz ne yaparım bilmiyorum.Gece gündüz ağlıyorum.Aldıgım nefesin bile tadı yok..Bu acı ne kadar sürer yaşayanlar bana destek olabilir misiniz tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
anlasamama ne zmandır var?

Geçmiş olsun merak ettiğim bir şey var bi anda mı oluyro

Yani bir süreç değil mi
çok anlık mı oldu
Hazırlık yapmalısınız 3 çocukla boşanmak zor
Yani 3 çocukluysan boşanmayıp kabulleneceksin ya da meslek olacak çalışıp bakacaksın çocuklara

Destek olacak yakınlarınız var mı?
Maddi olarak nasıl uzlaştınız, yeterli nafaka ya da size gelir sağlayacak bir şeyler?

Boşanmak da lüks oldu artık..çalışmıyorsanız 3 çocukla nasıl bir hayat kuracaksınız?eşiniz size maddi imkanlar verecek mi?Evliliklerde büyük krizler olabiliyor..eşinizi seviyorsanız biraz çaba gösterin,o da göstersin...inşaallah yuvanız kurtulur..

zamanla alışıyorsun

Boşanmak da lüks oldu artık..çalışmıyorsanız 3 çocukla nasıl bir hayat kuracaksınız?eşiniz size maddi imkanlar verecek mi?Evliliklerde büyük krizler olabiliyor..eşinizi seviyorsanız biraz çaba gösterin,o da göstersin...inşaallah yuvanız kurtulur..
İnanın çalışıncada yeni bir hayata başlamak imkansız illaki ailenizin arkanızda olması lazım,ev kirası neredeyse maaşın yarısı zaten,mutfak parasını söylemiyorum bile birde üstüne faturalar,çocukların masrafı birde o çocuklarla birilerinin ilgilenmesi gerekiyor okul saatleri çalışma saatleriyle uymuyor birilerinin çıkışta alması gerekiyor,boşanmak bir kadın için lüks oldu inanınki,bu çok çok üzücü.

Eşiniz maddi destek olacak mı boşanma durumunda? Eviniz var mı? Aileniz destekliyor mu? Çalışırsanız çocuklara bakacak birileri var mı? Eşiniz ölseydi ne yapacaktınız?

Uzuntunuzu anlıyorum ancak boşanma sonrası süreç için maddi hazirliginizi ve planlamanizi yaptınız mı?

İnanın çalışıncada yeni bir hayata başlamak imkansız illaki ailenizin arkanızda olması lazım,ev kirası neredeyse maaşın yarısı zaten,mutfak parasını söylemiyorum bile birde üstüne faturalar,çocukların masrafı birde o çocuklarla birilerinin ilgilenmesi gerekiyor okul saatleri çalışma saatleriyle uymuyor birilerinin çıkışta alması gerekiyor,boşanmak bir kadın için lüks oldu inanınki,bu çok çok üzücü.
Aynen,3 çocukla kimsenin evine sığamaz. Ne bileyim adamın durumu çok iyidir,hertürlü imkanı sağlar ancak öyle..ayrıca 3 çocuk vermiş kadını boşamak ahlaksızlık bence..ben olsam boşanmam.. ben 3 çocuk bakacağım,o çöpsüz üzüm gibi gezecek,yook yaa..

Konuşup kırmak istemiyorum, ama kendimide tutamıyorum.
Anlaşamadığınız adamdan neden 3 tane çocuk yapıyorsunuz? Adam iyi olsa bile hiç bir güveceniz olmadan sadece kocaya güvenip bu kadar çocuk yapmak akıl kârı değil. Ayrıca hem çocuklara bakacak maddi durumun yok hem çocuklar küçük hemde onlarsız olamam diyorsunuz. Özgünüm kendi elinizle kendinizi çıkmaza sokmuşsunuz. Şimdi istediğiniz kadar ağlayın hiç bir işe yaramaz.

Yavrucum çocuklar bir tek senin değil
Bırak eşinde düşünsün ve maddi anlamda sorumluluklarını alsın bir zahmet.
Gerekirse bakıcı, okulparasını verecek sen çalışacaksın.. niye evlatlarını veresin.
Yok öyle bir dünya! Bu erkekler ne güzel ya.. ne alımıyorsa dibine kadar alıp, öyle yoluna bak.

Konuşup kırmak istemiyorum, ama kendimide tutamıyorum.
Anlaşamadığınız adamdan neden 3 tane çocuk yapıyorsunuz? Adam iyi olsa bile hiç bir güveceniz olmadan sadece kocaya güvenip bu kadar çocuk yapmak akıl kârı değil. Ayrıca hem çocuklara bakacak maddi durumun yok hem çocuklar küçük hemde onlarsız olamam diyorsunuz. Özgünüm kendi elinizle kendinizi çıkmaza sokmuşsunuz. Şimdi istediğiniz kadar ağlayın hiç bir işe yaramaz.

Niye çıkmazda olsun
Beyfendi paşa paşa maddi destek olmak zorunda.
Tek başına mı yaptı kadın çocukları.. çocuklar şuan anne bakımına muhtaçsa adam da ona göre destek olacak

Niye çıkmazda olsun
Beyfendi paşa paşa maddi destek olmak zorunda.
Tek başına mı yaptı kadın çocukları.. çocuklar şuan anne bakımına muhtaçsa adam da ona göre destek olacak

Bence sizin boşanan erkeklerin nasıl davrandığından haberiniz yok. Adamlar boşaninca çocuktan da boşanıyor. Öyle maddi destek sağlamak zorundadır demekle olmuyor. Mahkeme kararına rağmen destek olmayan olmuyor hatta umurunda bile olmuyor. Başka kadınla yeni bir hayat kuruyorlar birde kadını severse bırakın çocukları değil dünyayı gözleri görmüyor.
Özetle tamamen kocanın vereceği bir kaç kuruşa muhtaç oda kocanın vijdanın kalmış.

Çalışmama durumunuz ancak 2 şekilde olur.

1) eşinizin durumu 2 evi çevirmeye yeterlidir ve buna gönüllüdür veya geliri sabittir gizleyemez. Nafakayla geçinip çocuklarınıza bakarsınız.

2) Aileniz maddi olarak arkanızdadır. Onlar size siz çocuklarınıza bakarsınız.

Bunun dışında bir seçenek yok maalesef. Eğer çok büyük olaylar yoksa işinizi gücünüzü oturtana kadar boşanmayın bence. Boşanma durumunda eş maddi destek vermek zorunda vs ama memleketin sayılı zenginlerinden boşanmıyorsanız nafakalar komik düzeylerde bağlanıyor.

Back
X