• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocuğum var ve boşanmak uzreyim sizce çalışıp asgarî ucret le gecinebilir miyim?

Evet eder. Çünkü evin ödemelerini yapan banka hesabı ona ait. Sorun çıkartabilir.

En mantıklısı sizin için şöyle:

Sizin akrabanın ev borcu bitti. Bu borç bitince, kocanız üzerine tapuyu aldı. Bu tapu işlemleri bittikten sonra, siz boşanma kararı aldınız.
Ya anlaşmalı
Ya da anlaşmasız boşanacaksınız.

Anlaşmalı da ortak karar alacaksınız, nafaka ev kim kime ne verecek bunları aranızda konuştuğunuz gibi mahkemeye sunacaksınız. Mahkeme bunu kabul edecek.

Ama anlaşamadınız zaman, bu sefer siz boşanma sürecinde mahkemeden nafaka ve evi talep edeceksiniz. Siz aslında bu alkol, şiddet, sizin çalışmanıza engel olmasından dolayı, çocuklara psikolojik şiddet uygulamasından dolayı tazminat alabilirsiniz. nafaka talep ederseniz, mahkeme nafaka miktarını kendi belirler.
O zaman çekişmeli bosanma olacak çünkü her türlü yokuşu yapar çok yipraniriz çocuklarla bilmiyorum biraz düşünüyum bende 😔 sabah ilk iş günüm 6 da uyanmam lazim fikirleriniz yol gösteriyor teşekkürler minnettarim 🙏

Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak o

Ben senin yerinde olsam boşanmam. Kocam alkolik, parasını alkole harcıyor, kendi maaşına sahip çıkamıyor diye mahkeme verir. Tüm maaşını kendim yönetirim. Evde videoya çekerim içki içerken, sarhoş halde kavga edşyor bizle derdim.

O zaman çekişmeli bosanma olacak çünkü her türlü yokuşu yapar çok yipraniriz çocuklarla bilmiyorum biraz düşünüyum bende 😔 sabah ilk iş günüm 6 da uyanmam lazim fikirleriniz yol gösteriyor teşekkürler minnettarim 🙏
Allah kolaylık versin. Nerede işe girdiniz? Kurumsal firmalarda çalışın defacto vs gibi.

Opet te pompacı olarak basliycam 😀 becerebirsem evimin yani
Yaparsınız ya.

Ama böyle defacto, lcw, gratis gibi mağazalara girerseniz iyi olur. . Primden kazancınız olur. Hem de mağazada yükselip, iki yıla maaşınız artar müdir olursunuz mağazada.

20 yaşındaki genç çalışırken, babası paraları başkasına mı yedirsin? Genç çocuk, arkadaşları var kız arkadsşı olacak, kendi geleceği olacak. Daha bu yaşta ona bu eve bakma yükünü yıkmak doğru değil babası dururken.
Evet ama en çok o istiyor bosan diyor kavga edip gitti babam giderse ben gelirim diyor

Evet ama en çok o istiyor bosan diyor kavga edip gitti babam giderse ben gelirim diyor

O da çocuk değil artık. Kendisini yetişkin görüyor. Kendi gururu var. Üzülüyordur kocaman oldum babam beni azarlıyor diye. Yani birde size bağrıyorsa bu adam, oğlunuz daha da içerliyordur babasının yaptıklarını. Anneme bağrıyor, evde huzur bırakmıyor, bize sahip çıkmıyor, bizi istrmiyor diyordur.

Hayat çok acımasız. Babası o evden gidince, babasıyla olan sorunları bitecek sanıyor. Ama bu adam onun babası. Hayat boyu görüşecekler. Hep kavgalar küslükler olacak.

Babası evden gitse. Sadece eve siz ve oğlunuz eve çalışsa. Ona da çok zor gelecek. Çok genç daha. Yani babasının imkanı var. Yarın öbür gün sevgilisi olacak, arkadaşları gezip tozarken "ben eve bakmak zorundayım, babam bize bakmıyor siz gidip gezin ben gelemem" mi desin? Hayallerini mi ertelesin? Yazık ama dişini sıkıp, sabretmesi gerekiyor.

Ben olsam bosanir oglumu yanima alirim, evin borcu bitince 2 asgari maasa ucmasaniz da sanki gecinirsiniz gibime geliyor, oglunuza guvenebilir misiniz? Valla en kötü temizlige gitseniz arada destek amacli calismadiginiz günler/ yarım gün gibi falan olur bence, insallah olsun, gönlünüzce olsun.🙏

Ben olsam bosanir oglumu yanima alirim, evin borcu bitince 2 asgari maasa ucmasaniz da sanki gecinirsiniz gibime geliyor, oglunuza guvenebilir misiniz? Valla en kötü temizlige gitseniz arada destek amacli calismadiginiz günler/ yarım gün gibi falan olur bence, insallah olsun, gönlünüzce olsun.🙏

Evin tapusu, bir tanıdıklarının üstüneymiş. Borcu bitince evin tapusunun ne olacağı belli değil. Kocasının da parası var. Yeni iş bulmuş, emekli maaşı var. Nafaka vermemek için "sen şimdi boşan ben sana sonra evi vercem" diyor.

Aynı şeyleri düşünüyorum bende😔😔 şuan ev için krediye 1500 ödüyoruz ev bı akrabasının uzerine krediyide o çekti biz ödüyoruz ona ama borcuyla beraber bana bagisliycak o sekilde oluyormuş sanırım ama tam detaylı araştırmadım 28_30 gibi odenecek bı mebla kaldı
Bu konu cok onemli. Ben bosanirken avukatim aynen şunu soyledi "konut kredisi devam eden ev sadece banka onay verirse borcuyla beraber devredilebilir". Çünkü ev bankaya ipotekli oluyor.
Sonra veririm, borcu bitince veririm diye sizi oyalamasina musaade etmeyin. Bankanin hangi şubesinden kredi cekildiyse o subenin muduruyle bizzat gorusmeniz lazim.

Son düzenleme:
Bir avukata danışın. Ödeme hep sizin hesaptan olduğu için belki evin ona ait olduğunu kanıtlarsiniz. Bu şekilde bir durum olabilir. Şahitler ve banka dökümleri ile ispat olabilir. Avukata danışmadan kesinlikle karar vermeyin.
Evin yarısı arabanın yarışı artı nafaka imkanı olabilir belki bu durumda. En iyisi avukata danışmak

Bu konu cok onemli. Ben bosanirken avukatim aynen şunu soyledi "konut kredisi devam eden ev sadece banka onay verirse borcuyla beraber devredilebilir". Çünkü ev bankaya ipotekli oluyor.
Sonra veririm, borcu bitince veririm diye sizi oyalamasina musaade etmeyin. Bankanin hangi şubesinden kredi cekildiyse o subenin muduruyle bizzat gorusmeniz lazim.
Kalan borcu toplu ödeyip öyle satan da oluyor. Örnek veriyorum 100 bin borcu kaldı. Birilerinden yada bankadan para alıp krediyi kapatıp satınca satıştan gelen paranın 100 bini ile aldığı borcu hemen vermek gibi. Bunda da öyle yapılır buyuk ihtimalle. 30 bin borç kapatılır sonra tapu üste geçirilir.

Konu sahibi protokole imza atmadan önce mutlaka ev sizin üstünüze geçmiş olsun. O konuda dikkatli olun.

Emlakcilik gibi işler de yapabilirsiniz. O tarz işlere de bakın bu iş zor gelirse. Eşinize de biraz ise alisayim bekle falan diyin. Avukata verecek paranız olsun elinizde.

Back
X