3.çocuk düşüncesi

3.cocuk düşünmelisin

• evet

OY: 36 34,3%
  • hayir

OY: 69 65,7%

• Ankete Katılan
    105
Bence biraz bekleyin. Zaten çocuklarınızın yaş aralığı iki yaş. Eminim ne büyüğün çocukluğunu ne küçüğün bebekliğini anlamamışsınızdır ki bunu sonraki yıllarda farkedeceksiniz. Ne kadar yardim edeniniz de olsa anne sizsiniz ve psikolojik yük sizin üzerinizde. Yaşınız genç daha onlar biraz büyüsün en azından kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başlasın 3.yü düşünürsünüz ve onda tadını çıkarırsınız. Tecrübeyle sabit
ilk cocugumda 7 aylikken calusmaya basladim 1 yil calistim o kadar pismanim ki. Hep kosturmaca acele derste bile aklim evdeydi simdi bakiyorum da ilk cocugum halbuki dogru düzgün süsleyip pusleyip fotograf cekinmemisiz ikinci cok sansli evdeyim tek isim yatana kadar onlarla oynamak ilgilenmek vaktimizi en iyi sekilde değerlendiriyoruz

Tatlim normal dogum yapincada dezavantajlari oluyo:) deformasyon oluyo mesela..bazen pisman oluyom keske diyorum her cocuktan once bi fotosunu cekseydimde neler degismis karsilastirsaydim sonradan:))
Öyledir tabi ama daha çabuk ayağa kalkıyor insan. Sezeryandan sonra duyulan acılar Of felaket. Bir de ben kendimi normal Doğuma hazırladığım için baya bi şoka girdim. :)

Ben birine cesaret edemiyorum üçüncüyü gözünüz kesiyorsa yapın gitsin el ele büyüsünler üçüz gibi

Teşekkür ederim evet şükür doğurdum :) ah sormayın çok zorlanıyorum, hala iyileşemedim. Bu lohusalıkta tam iyileşme ne zaman olur ki acep? Sezeryan oldum bi de ah ah onun şoku da var tabi.

Teşekkür ederim. İşte vajinal Doğumun faydaları. Umarım eğer bir gün ikinciyi düşünürsem bu sefer vajinal yapabilirim.

Bende sezeryan olmustum. Korkma cabucak iyilesirsin, desteksiz yavruna bakarsin. Evet lohusalik öyle bir delilik ki. Hormonlar had sefada. Annelik ic güdülerin güclü, sürekli korumak istiyorsun. Ayni zamanda acemelikte had sefada.

Doydumu, doymadimi cevabi bulmak zor. Uyutmak bir dert, uykusuzluk ayri dert. Agriyan ve patlayan gögüs ayri dert. Ha bide her teyze -yenge -komsu absürt hikayeler ile cocuk dokturu oluveriyor birden.

Ama inan hepsi geciyor. Cok cabuk hemde. Bir bakmissin ilk defa gülüyor. Uykusu düzene giriyor. Ne icin agladigini anliyorsun. Ne zaman yalandan agladiginida anlarsin :)

Cok tuhaf olacak fakat bu deli zamanlarinda keyfini cikar. Kendine güven. Yapmak istemedigin hicbirseyi yapma. Densiz konusanlara aninda cevabini ver. Bol mutluluklar dilerim canim.

Bir arkadaşımın ailesinde de gelişimle ilgili sorun vardı. Sırf bu yüzden herhangi sorun olmaması için bebekte uzun süre tedavi gorduler. Bir sürü para harcadilar.

Bildiğim kadarıyla kız bebekler taşıyıcı oluyor, erkek de ise gözle görünür sorunlar ortaya çıkıyordu. (Arkadasim anlatmıştı.)

Sizdeki genetik rahatsızlık nedir ?

Benim de çocuklarımın yaş aralığı ikiydi. Kıskançlık hiç olmadı. Öğretmenim biri 4.5 aylıkken birinde de 5.5 aylıkken çalışmaya başladım. Alerjileri vardı ve çok zorlandım. Şuan biri 9 diğeri de 7 yaşında. Ve 1.5 aylık bir kızım var iki erkeğin arkasından sürpriz bi şekilde geldi. Her halinin tadını çıkarmaya çalışıyorum. Zorlanıyor muyum evet ama çok güzel. Demem o ki doğru zaman çok önemli. Tabi genetik durum hakkında bişey diyemeyeceğim.

Iyi aksamlar kizlar benimki çok şükür dert degil ama beni cok düşündüren bir konu, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Esim 36 ben 28 yasindayim. 3 ve 1 yasinda iki kizimiz var ogretmenim bu sene izin aldim calismiyorum.
Esim bi cocuk daha yapalim tabi allah izin verirse 3 u birden büyüsün düzenli temizlikci yardimci tutariz diyo Aslinda ben de eger karar verirsem yaslari yakin olsun isterim sonradan düzen bozmaktansa bozuk düzenle devam etmek daha mantikli:) ikimizin de kalabalik aile hayalimiz var.

Sorun su ki ailemde genetik bi hastalik var bir kardesimde bu sorun ortaya cikti iki hamileligimde de sürekli korku vardi cok şükür sagliklilar ama 3.kez bu korkuyu yasayabilir miyim bilmiyorum.

Kv hasta annem kardesime bakiyo esim evde oldukça yardim eder sag olsun her ise koşar ama cocuklari bikac saat bile birakacak kimsemiz yok akrabalar da memlekette 3 tane küçük çocuk bas edebilir miyim sizce fikirlerinizi merak ediyorum okuduğunuz icin teşekkürler
Ben iki tane ile deli oldum. Sizi tebrik ediyorum.
3 ve 1 yasinda.
Benimkilerin arasında 10 yas var. Cektiklerimi anca unuttum demekki. Ama siz istiyorsunuz ki sikayetiniz yok. Maddiyat varsa yapin. Benim 2 cocukla temizlik vs icin yardimcim var. Allah isteyene versin insallah

Bir arkadaşımın ailesinde de gelişimle ilgili sorun vardı. Sırf bu yüzden herhangi sorun olmaması için bebekte uzun süre tedavi gorduler. Bir sürü para harcadilar.

Bildiğim kadarıyla kız bebekler taşıyıcı oluyor, erkek de ise gözle görünür sorunlar ortaya çıkıyordu. (Arkadasim anlatmıştı.)

Sizdeki genetik rahatsızlık nedir ?
evet kizlar bozuk genleri daha cok tasiyormus acaba nasil tedavi gördüler biz de cok sorduk ama kulagi duyuyor mu gozu görüyor mu anne karninda bilemeyiz dogmasindan baska caresi yok dediler

Sizin kendinize güveninizle alakali.
Maddi durumunuz el veriyorsa yapin.
Bu devirde parayla çözülemeyen sorun hemen hemen yok.
Yardimci alinir, bakici alınır, oyun gruplari vs. derken bakarsiniz.
fıkrınıze ıznınızle katılmıyorum...cok unlu bir sınema sanatcının yegenıne bile bakıcı dehsetı yasatıldı...duymussunuzdur..parayla alalade bakıcıda degil...tabırı caızsse en ıyısını tutmuslar sonuc....demekkı parada herşeyı cozmuyor..

Demek söylediği samimi değilmiş :)
Erkek babası da olmak istiyor

İnsanları neden bu konuda zan altında bırakıyorsunuz?
İki kızları varmış, erkek çocuk istemek kabahat mi?
Yada iki oğlum var ve oldum olası kız çocuklarına içim gider. Eşim de kız babası olmak ister.
Elbette sağlıklı hayırlı evlat olsun ama bir çocuğum daha olacak olsa kız çocuk istememin nesi yanlış?

Mddi manevi yetebilmekle alakali.
Eslerin ortak karari tabiki. Burda anketle olusacak bir fikir degil.
Ama esiniz de siz de istiyorsaniz ve yardimci kadin da alabilecekseniz dediginiz gibi oladabilir. 3ncu bebis.
Ama o bahsettiginiz genetik rahatsizlik, cok buyuk tereddut sebebi.
Gonlunuzce olsun.

Ayyy bu konu bizdede gündemde 5.5 ve 3.5 yaşında iki kızım var 3.yü istiyorum beraber büyüsünler zaten 3yaşına geldimi rahat rahat gezeriz ev hanımıyım kendim bakcam eşimde istiyo ama şuan erteliyo hatta kavga ediyoruz 2gündür yeni ev aldık kredi falan biraz daha bekleyelim diyo aslında çocuk istiyo çocuğun masrafı değilde benim hastaneye girince çıkamayışım çok masraflı bide sezeryan ya riskli ssvd istiyorum ben ama ailem karşı
Şimdi dicekler 2kızınız var erkek istiyonuz diye ben gizlemiyorum istiyorum çünki bizde iki kızız ben abi yada erkek kardeş özlemi eksikliği çektim hep yinede Allah bilir o nasıl uygun görürse kabulüm kız da olsa sevinirim ayrım asla yapmam 3çocuk zor da olacak biliyorum ama onların sevgisi bana güç verir ben nerde hamile görsem nerde bebek görsem öyle özenirim ki bazen diyolar ne bu çocuk sevdası diye iki kızım var asla ayrım yapmam aralarına yatsam adla birine sırtımı dönmem ortalarında kıpırdamadan yatarım onlar kollarumda uyurlar yani ben istiyorum 3.bebeğimin olmasını
Tabiki herkesin kendince bi sebebi var mesela eniştem çok istedi hala istiyo 3.yü ablam erken dedi şimdi küçüğü 10yaşına geldi şimdi ablamda istiyo ama kafam kaldırmaz zorlanırım diyo pişman 5yıl önce yapsaydım kıcaman olurdu diyo ben böyle konularda eşlerin konuşup ortak karar vermesinden yanayım yoksa hergün ben istiyorum sen istemiyosun muhabbeti geriyo insanları
Bu sizin kararınız hakkınızda hayırlısı olsun Allah isteyen herkese sağlıklı sıhatli nasip etsin

ben oldum olasi erkek cocuk istemedim esim de kizlari cok seviyo iyi ki kiz olmuslar der hep ama erkek cocugunu da merak ediyomus kendisi :)
O ayrım değil ki iki kızım var oğlum olsun isterim bi farklılık kızlara elbise hevesi gibi minik papyonlu kıyafetler heves ediyorum ki ben birinin oğluna hediye alırken bile zorlanıyorum alışmışım kızlarıma almaya görümcemin oğlunun altını alırken elim ayağım dolandı görümcem hamile 2.de oğlan olcak dr erkek deyince sevindim ama üzüldüm de kız gibi hissetmiştim diyo yani kızı olan erkek oğlu olan kız çocuk heves ediyo ayrım değil bu ayrım yapan var çevremde oğlan olana kadar devam diyo adam karşıyım kavgada ederim heves etnek başka bişey o olacak diyo biz olsada olmasada kabulüm Allah hangini nasip ederse diyoruz

22 ve 7 aylık erkek bebeklerim var.
Şu gazla belki 3. de olur diyorum kız için ama bu yaşam şartlarımla asla.
Maddi olarak durumumuz orta halli.
Evime haftada 2 kez yardımcı geliyor.
4 odalı bir evim var.
Bakıcı çok aradık, yatılılar bir hafta dolmadan kaçtı gündüzlüler zaten istemiyor iki bebek olduğu için.
Bu şekilde imkansız diyorum, en başta evi değiştirmem büyütmem gerekiyor üçüncü çocuk için.
Yardımcının her gün gelmesi lazım ve de yatılı bakıcı lazım, bu da demektir ki ayda 3bin tl ek masraf.
Bu çocukların geleceği de var, ben hayallerimi iki çocukta bile gerçekleştiremeyeceğim, üçüncü çocukla her şeylerinden kısmam gerekir.
Ve en önemlisi psikoloji, biri hastalığında doktora götürmek için diğer çocuğa bakacak birini aradığımdan üç çocukla herhalde tımarhaneye yatarım ben.
Ama herkes ben değil, herkesin çocuğu benimkiler kadar da zor değil.

Ayyy bu konu bizdede gündemde 5.5 ve 3.5 yaşında iki kızım var 3.yü istiyorum beraber büyüsünler zaten 3yaşına geldimi rahat rahat gezeriz ev hanımıyım kendim bakcam eşimde istiyo ama şuan erteliyo hatta kavga ediyoruz 2gündür yeni ev aldık kredi falan biraz daha bekleyelim diyo aslında çocuk istiyo çocuğun masrafı değilde benim hastaneye girince çıkamayışım çok masraflı bide sezeryan ya riskli ssvd istiyorum ben ama ailem karşı
Şimdi dicekler 2kızınız var erkek istiyonuz diye ben gizlemiyorum istiyorum çünki bizde iki kızız ben abi yada erkek kardeş özlemi eksikliği çektim hep yinede Allah bilir o nasıl uygun görürse kabulüm kız da olsa sevinirim ayrım asla yapmam 3çocuk zor da olacak biliyorum ama onların sevgisi bana güç verir ben nerde hamile görsem nerde bebek görsem öyle özenirim ki bazen diyolar ne bu çocuk sevdası diye iki kızım var asla ayrım yapmam aralarına yatsam adla birine sırtımı dönmem ortalarında kıpırdamadan yatarım onlar kollarumda uyurlar yani ben istiyorum 3.bebeğimin olmasını
Tabiki herkesin kendince bi sebebi var mesela eniştem çok istedi hala istiyo 3.yü ablam erken dedi şimdi küçüğü 10yaşına geldi şimdi ablamda istiyo ama kafam kaldırmaz zorlanırım diyo pişman 5yıl önce yapsaydım kıcaman olurdu diyo ben böyle konularda eşlerin konuşup ortak karar vermesinden yanayım yoksa hergün ben istiyorum sen istemiyosun muhabbeti geriyo insanları
Bu sizin kararınız hakkınızda hayırlısı olsun Allah isteyen herkese sağlıklı sıhatli nasip etsin

Amiiinn canim. Bize saglikla 2nciyi sise de saglikla 3ncuyu nasip etsin Allahim.
Eslerin ortak karari cok cok onemli dedigin gibi. Benim esim de istemiyordu 2nciyi, nerdeyse her aksam ayni muhabbet dönuyordu evde :))
Ben tek cocugum oglusumun hayirlisiyla bi kardesi olsun istiyorum insallah:dua:Ayrica erkek cocuk istemende bi gariplik falan da yok. Insallah saglikla bi oglusum da olur.:dua:

Son düzenleme:
Back
X