- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
Yeri dolmuştur insallahSevindim burda bi cok bayan sogukkanlilikla aldirmayi yazinca sok oluyorum bu kadar kolaymi vazgecmek
Ilk bebegim oldugunda henuz uc aylikken hamile oldugumu ogrendim cok uzuldum ama kesinlikle aldiramazdim iki aylikken kendiliginden dustu bu sefer iki kati uzuldum vicdan yaptim onu istemedigimi hissetti gitti diye ara ara aklima geldikce icim sizlar
Herkes istedigini soylemekte ozgurse sende bana gaddar diyemezsin sen de benim dusunceme saygi goster.Burda herkes istedigini söylemekte özgür bu benim kendi düşüncem öyle size ne falan li konusmasaniz iyi olur sizi biraz kibarliga davet ediyorm
Ne guzel dusunmussunuz kısmet rizika inanmayanlar var oda onların ayibiİnsan Hakları açısından ana rahmine düştüğü an o bir insandır. Zira hukuken de hamile bir kadını öldüren bir kişi iki kişiyi öldürmekten yargılanır. Nedense ilk bunlar geldi aklıma. Hem şu koskoca dünyaya bir sizin çocuk mu fazla gelecek. Allah rızkını verir
Tesekkür ederim içimi ferahlattiniz. Insallah Allahta sizi ferahlatsin. Dogal yoldan bebişinize kavuşursunuz insallah.Lütfen üzülmeyin. Çok güzel bir şey. Artık tecrübelisiniz. Biraz daha yorgunluk olacak bir müddet. Çünkü en kıymetli şeyi, bir İnsanı yetiştiriyorsunuz. Tabi ki kolay olmayacak ama siz rahat olursanız, hamileliğinizi iyi bir psikolojiyle geçirirseniz, rahat bir bebeğiniz olur. İkinciyle üçüncüyü beraber büyütür, ne oldum demeden bir bakmışsınız, üç Harika minnacık annesi olursunuz.
İnsan yaşamadan anlamıyor. Ben ilk çocuğumu 22 yaşımda doğurdum ve maddi sıkıntılarla geçirdim bebekliğini. 3 yaşına kadar oyuncak alamadım düşünün. Ve bu yüzden hiç düşünmedim ikinci çocuk kendimi hazır hissedene kadar. Bilinçli anne olmak adına. Yetebileceğim zaman dedim. Eşimİn o kadar ısrarına rağmen kabul etmedim.
Sonuç, 28 yaşında, oğlum 6 yaşındayken, evimizi, iki arabamızı almıştık ve ben korunmayı bıraktım ama olmadı. Doktorum menapoza girdiğimi söyledi. Şimdi tüp bebek yaptırıyorum. Şu ana kadar bir 30 milyar kadar harcadık, tutmadı, bir o kadar daha harcıyacağız muhtemelen.
Ve o kadar yıl dikkatle korunan ben, bebeğin normal yollarla olabileceğini unutmuş durumdayım. Sanki bebek, bir sürü iğne, ameliyat ve muayeneler sonucu oluaşacak bir şeymiş gibi hissediyorum. Ve çok şaşırıyorum korunuyordum ama hamile kaldım gibi sözlere. Bu o kadar kolay mıydı gerçekten diyorum. Halbuki ilk oğluma evliliğimin 3. Ayında hamile kalmıştım. O kadar karışık süreçler ki yumurta oluşmasından, rahmin uygun hale getirilmesine ve döllenmesine kadar.
İnsan içine girince öğreniyor. Yoksa, zannediyorsun ki yaptık oldu filan, ne büyük bir mucizenin oluştuğunu fark edemiyorsun.
Size kendimden örnek verdim. Çünkü çocuklara yetebilmek adına yaptığınız her plan tutmayabilir. Geleceğin ne göstereceğini rabbim bilir. Hayatın da başka planları oluyor. Eskiden bir oyuncak alamayan ben şimdi o tedavi paralarını döküyorum yani ve nasipten gerisini beklemiyorum. Ama şimdi bir bebeğim tutsa mesela ve 1 yaşındayken yanlışlıkla hamile kaldığımı öğrensem, herhalde havalara uçarım olmayan 3 senenin ardından. Hiç gözüm görmez zormuş, kolaymış. Halbuki bundan 5 sene önce çok farklı şeyler söylerdim. Dediğim gibi hayatın ne getireceğini bilemiyorsunuz.
Bu çocuğun da nasibi varmış ve gelmiş. Gözünüz korkmasın ve içiniz ferah oldun. Millet 3 de büyütüyor, 5 de. Demek ki yapılmayacak şey değil.
Bundan sonra daha dikkatli korunursunuz, çift yöntem kullanırsınız.
Kardeşimle benim aramda 11 ay var. Annemi kürtaj için gittiği hastaneden doktor döndürmüş. 3. Kardeşimi de düşürmek için ne yataklar, odunlar kaldırmış ama düşmemiş. Ama 8 aylık doğmuş.
Şimdi annem henüz 55 yaşında olmasına rağmen yürüyemez durumda ve aldırmak istediği 2. Kardeşim onun yanında kalıyor. Bütün aile işlerini de ben ve küçük kardeşim üstlenmiş durumdayız. Bir gelinimiz bakıyor, bir ben. Her şeyde vardır bir hayır. Yeter ki siz olumsuz bakıp, hayatınızı kendinize dar etmeyin.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Benim icin istemli yada istemsiz bir cana kiymak gaddarliktir ne derseniz diyinHerkes istedigini soylemekte ozgurse sende bana gaddar diyemezsin sen de benim dusunceme saygi goster.
O zaman herkes istesigini yazip dusunmekte ozgurdur falan diye ahkam kesmeBenim icin istemli yada istemsiz bir cana kiymak gaddarliktir ne derseniz diyin
Benim ahkam kestiğim yok ayrıca benim ax önce yazdigmla sizin suan yazdiginiz ne alaka anlamadım sizde ozgursunuz bende ama bana göre GADDARCAO zaman herkes istesigini yazip dusunmekte ozgurdur falan diye ahkam kesme
Korunmaya rağmen olduysa olması gerekiyormuş demek ki
Bende 2. Çocuğa şok olmuştum
Ama zevkli olacak inanıyorum
İlerde ise çok çok iyi olacak
Çok iyi anlıyorum benim de ilk bebegim çok küçükken düşük oldu kürtaj falan olmadım 6 ay sonra hamile olduğumu öğrendim çok üzülmüştüm yıkılmışım şimdi hamileyken hep o aklıma gelir onun kısmeti olmadı ben neden Allah tarafından verilen bi lütuf için erken olmasaydı falan diyenlere evet dediğim için ama hiç keşke demedim iyiki de olmuş beraber büyürler inşallah tabi korkmuyo değilim çok korkuyorum ama vardır bi hayır bundadaSevindim burda bi cok bayan sogukkanlilikla aldirmayi yazinca sok oluyorum bu kadar kolaymi vazgecmek
Ilk bebegim oldugunda henuz uc aylikken hamile oldugumu ogrendim cok uzuldum ama kesinlikle aldiramazdim iki aylikken kendiliginden dustu bu sefer iki kati uzuldum vicdan yaptim onu istemedigimi hissetti gitti diye ara ara aklima geldikce icim sizlar
Ben isin gunahinda sevabinda degil,vicdani boyutundayim. Kediye, kopege bile kiyamazken icindeki cani dusunseneŞu aldırmayın günah falan diyenleri anlamıyorum.
Günahında sevabında farkında bir yetiskin.
Günahıda onun günahı kimene?
Siz mi bakacaksiniz?
Konu sahibi arkadasim maddiyatin el veriyor mu?
Psikolojin hazırmı bakmaya siz kendinize bakin.
Ya kardesim hem herkws istedigini yazmakta ozgurdur diyorsun hem benim fikrime yorum yapiyorsun, gece gece bela misin nesin? Evet ben 3. Ye kalsam aldiririm. Hakkimda ne dusunursen dusun buyuk harfle yazinca etkilenmedim yani. Benim hayatim benim dusuncem benim inanişim. Sen konu sahibine istedigin yorumu yap bana niye yapiyorsunBenim ahkam kestiğim yok ayrıca benim ax önce yazdigmla sizin suan yazdiginiz ne alaka anlamadım sizde ozgursunuz bende ama bana göre GADDARCA
Kesinlikle aralari ne kadar benim suan biri uc biride 16 aylik iyi kuzum var birbirinin arkadasi yaslarinin yakin olmasi bakim acisindan biraz zor olsada onlar icin harikaÇok iyi anlıyorum benim de ilk bebegim çok küçükken düşük oldu kürtaj falan olmadım 6 ay sonra hamile olduğumu öğrendim çok üzülmüştüm yıkılmışım şimdi hamileyken hep o aklıma gelir onun kısmeti olmadı ben neden Allah tarafından verilen bi lütuf için erken olmasaydı falan diyenlere evet dediğim için ama hiç keşke demedim iyiki de olmuş beraber büyürler inşallah tabi korkmuyo değilim çok korkuyorum ama vardır bi hayır bundada
Ben asla aldırın aldırmayın demem.Ben isin gunahinda sevabinda degil,vicdani boyutundayim. Kediye, kopege bile kiyamazken icindeki cani dusunsene
yazanlar belki caydirici olsun diye yazmistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?