3. Çocuk şaka gibi

2.5 yaşında bir kızım var, spiralle korunuyorum. Hatta zaman zaman doğum kontrol hapı da düşünüyorum. Maddi açıdan tek çocuğun özel okulunu karşılayabilirim. Manevi olarak da hazır hissetmiyorum kendimi. Yalnız eskaza hamile kalırsam aldırmayı düşünemem. Kızımdan bir farkı olmaz ki içimdeki canlının...

Hayırlısı olsun inşallah.
O sizin şok olduğunuz iki çizgiyi görmek için biz çocuksuz anneler neler vermeyiz biliyor musunız? Ne kadar şanslısınız.
Aklınızdan kürtaj gibi düşünceleri çıkarın lütfen. Hee hiç olmasa çocuğunuz rahatınız kaçacak zor olacak vs ama Allah bağışlasın zaten var çocuklarınız hep beraber büyür giderler.
Kardeş candır. Biz 4 kardeşiz o kadar güzel ki kalabalık eğlenceli oluyo. İnsanın hayatında aksiyon bitmiyo
Ağlamayı kesinde mutlu olmaya bakın . Alalh verir kolayını inşallah.

Keşke herkes sizin gibi dusunse

Ben zaten açiklamami yaptim yorumda aldirtmam ama böyle kötü düşünceler geliyor hep aklima

Öyle demeyin yaa çocuk yetiştirmek çok zor kimseyi yargılamayın. Anne bu kim ister aldırmayı kadına olan oluyo yipraniyo ömrü gidiyo yaşamdan uzak kaliyo ister istemez.
Ama hayatta hersey evlatlar için değilmi gün gelir onun için gözünüzü kırpmadan canınizi bile vermeyi

Tabiki de öyle allah başımızdan eksik etmesin onların yokluğunu göstermesin ama o durumda psikolojik olarak ister istemez çöküyorsun sağlıklı düşünemiyorsun

Benimde bir oğlum var ikinciye hamileyim. 3.bir çocuk düşünmüyoruz. Ama olurda hamile kalırsam ilerde bu ikisinden bir farkı olmaz benim için.

Aldirmayin hanimlar ya herkese her goruse saygisi olan biriyim ama aldirmak bana canilik geliyor ha dunyaya gelene kiymissin ha gelmek isteyene . Icinde olusmaya calisian minicik beden yapmayin

Kuretaj bir dogum kontrol yontemi degildir ama bence anne ya da baba bebek istemiyorsa yapılmasında bir sakinca yok. Yani hic istemedigim bir anda hamile kalsam aldiririm. Cocuk kismetiyle filan gelmiyor. Maddi ve manevi olarak yetemeyecegimi hissedersem aldiririm diye düşünüyorum. Bakabilme sansim varsa da dogururum ama. Kadinlar genelde psikolojik travma yasiyorlar isteyerek kuretaj olsalar bile. O yuzden iyi dusunmek ve uzulebilme ihtimalinde bunu yapmamak lazim.
Kayinvalidem esimden onceki gebeligini sonlandirmis. Sonra o kadar üzülmüş ki isteyerek esime hamile kalmis.

İlk çocuğunun yerine koy. Bundada vardır bir hikmet. Allah'ın verdiği cana nasıl kıyacaksın ? Belki hayatını değiştirecek bir bereket ile gelecek belli mi olur. Üzülme. İstemsiz olsa da vardır bir hikmeti. İlk bebeğindeki heyecanı hatırla..

Dusuncemde yanlız degilmisim
Sevindim burda bi cok bayan sogukkanlilikla aldirmayi yazinca sok oluyorum bu kadar kolaymi vazgecmek
Ilk bebegim oldugunda henuz uc aylikken hamile oldugumu ogrendim cok uzuldum ama kesinlikle aldiramazdim iki aylikken kendiliginden dustu bu sefer iki kati uzuldum vicdan yaptim onu istemedigimi hissetti gitti diye ara ara aklima geldikce icim sizlar

Lütfen üzülmeyin. Çok güzel bir şey. Artık tecrübelisiniz. Biraz daha yorgunluk olacak bir müddet. Çünkü en kıymetli şeyi, bir İnsanı yetiştiriyorsunuz. Tabi ki kolay olmayacak ama siz rahat olursanız, hamileliğinizi iyi bir psikolojiyle geçirirseniz, rahat bir bebeğiniz olur. İkinciyle üçüncüyü beraber büyütür, ne oldum demeden bir bakmışsınız, üç Harika minnacık annesi olursunuz.

İnsan yaşamadan anlamıyor. Ben ilk çocuğumu 22 yaşımda doğurdum ve maddi sıkıntılarla geçirdim bebekliğini. 3 yaşına kadar oyuncak alamadım düşünün. Ve bu yüzden hiç düşünmedim ikinci çocuk kendimi hazır hissedene kadar. Bilinçli anne olmak adına. Yetebileceğim zaman dedim. Eşimİn o kadar ısrarına rağmen kabul etmedim.

Sonuç, 28 yaşında, oğlum 6 yaşındayken, evimizi, iki arabamızı almıştık ve ben korunmayı bıraktım ama olmadı. Doktorum menapoza girdiğimi söyledi. Şimdi tüp bebek yaptırıyorum. Şu ana kadar bir 30 milyar kadar harcadık, tutmadı, bir o kadar daha harcıyacağız muhtemelen.

Ve o kadar yıl dikkatle korunan ben, bebeğin normal yollarla olabileceğini unutmuş durumdayım. Sanki bebek, bir sürü iğne, ameliyat ve muayeneler sonucu oluaşacak bir şeymiş gibi hissediyorum. Ve çok şaşırıyorum korunuyordum ama hamile kaldım gibi sözlere. Bu o kadar kolay mıydı gerçekten diyorum. Halbuki ilk oğluma evliliğimin 3. Ayında hamile kalmıştım. O kadar karışık süreçler ki yumurta oluşmasından, rahmin uygun hale getirilmesine ve döllenmesine kadar.
İnsan içine girince öğreniyor. Yoksa, zannediyorsun ki yaptık oldu filan, ne büyük bir mucizenin oluştuğunu fark edemiyorsun.

Size kendimden örnek verdim. Çünkü çocuklara yetebilmek adına yaptığınız her plan tutmayabilir. Geleceğin ne göstereceğini rabbim bilir. Hayatın da başka planları oluyor. Eskiden bir oyuncak alamayan ben şimdi o tedavi paralarını döküyorum yani ve nasipten gerisini beklemiyorum. Ama şimdi bir bebeğim tutsa mesela ve 1 yaşındayken yanlışlıkla hamile kaldığımı öğrensem, herhalde havalara uçarım olmayan 3 senenin ardından. Hiç gözüm görmez zormuş, kolaymış. Halbuki bundan 5 sene önce çok farklı şeyler söylerdim. Dediğim gibi hayatın ne getireceğini bilemiyorsunuz.

Bu çocuğun da nasibi varmış ve gelmiş. Gözünüz korkmasın ve içiniz ferah oldun. Millet 3 de büyütüyor, 5 de. Demek ki yapılmayacak şey değil.

Bundan sonra daha dikkatli korunursunuz, çift yöntem kullanırsınız.

Kardeşimle benim aramda 11 ay var. Annemi kürtaj için gittiği hastaneden doktor döndürmüş. 3. Kardeşimi de düşürmek için ne yataklar, odunlar kaldırmış ama düşmemiş. Ama 8 aylık doğmuş.

Şimdi annem henüz 55 yaşında olmasına rağmen yürüyemez durumda ve aldırmak istediği 2. Kardeşim onun yanında kalıyor. Bütün aile işlerini de ben ve küçük kardeşim üstlenmiş durumdayız. Bir gelinimiz bakıyor, bir ben. Her şeyde vardır bir hayır. Yeter ki siz olumsuz bakıp, hayatınızı kendinize dar etmeyin.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

İyi ölçüp tartın,maddi ve manevi olarak.Bazı şeylerin geri dönüşü yok bunu da unutmayın.Size aldır ya da aldırma diyemez kimse,yasalarca suç da değil,kararı siz vereceksiniz,iyi düşünün.

Allah bi kolaylığını verir inşalalh hayırlısı olsun ama istemiyo gi bi düşünmeyin hissederler çok yeni bile olsa bende öyle düşünüyordum sonra tak dedi kötü düşünmüyorum artik oğlum 15 ayının içinde 10+3 günlük hamileyim bizde öyle korunuyorduk oldu kısmeti varmış esimin ailesi hala diyo çok erken çok erken ama yapacak birşey yok ikisi bir büyüyecek artik alıştım bu duyguya .

Şu aldırmayın günah falan diyenleri anlamıyorum.
Günahında sevabında farkında bir yetiskin.
Günahıda onun günahı kimene?
Siz mi bakacaksiniz?

Konu sahibi arkadasim maddiyatin el veriyor mu?
Psikolojin hazırmı bakmaya siz kendinize bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…