3. Çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bittimiki

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2022
1.392
1.550
63
İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli

Eşinize gerçekten yardım edeceği konusunda güveniyor musunuz? Maddi durumunuz yeterli mi? Yapması kolay ama ülke şartlarında yetiştirmesi, iyi bir gelecek vermesi de var bu işin.
İki evladım var. Allah onlara sağlık versin iyiki varlar tabiki ama şimdiki aklım olsa tek çocukta kalırım.

Siz ne istiyorsunuz ? Kimin ne söylediği , ne düşündüğü önemli değil ; sizin ne istediğiniz önemli.

Arkadaşı "sonradan olan küçük çocuk çok seviliyormuş demiş" miş.

Duyan da sizin çocuklar reşit oldu da askere gidecek sanır.

Yahu büyük 12 , küçük 8 yaşındaymış. Eşiniz önce otursun onları sevsin.

Başkasının fikriyle 3. Çocuğu isteyen adama asla cocuk yapmam.

Adam 2 çocuğuna kılını kıpırdatmamış.
3. yü de arkadaşı şöyle böyle dediği için istiyor. Te Allahım Yarabbim.

Eşiniz, sağlıklı hayat görüşü ve planı olan bir adam değil.

Kendinizi bu yaştan sonra zora sokmayın.

Böyle bir adama 1 çocuk bile çok fazla kaldı 3. Birde soruyorsunuz Allah aşkına adam milletin orda burda konuşan arkadaşının gazı ağzı ile çocuk istiyor ,akılli olun çocuk bakmak + yetiştirmek kolay mı ? Daha çocuklarınız çok küçük ve eşiniz zır cahil ,böyle kazmalara ise herşey gökten zembille inmiş gibi oh ne âlâ dünya .

Dediğim gibi ben bu kadar zorlanmasaydim, yıpranmış olmasaydım, daha fazla çocuğum olsun isterdim. Resmen onun dayatması yüzünden bu konuyu rafa kaldırdım.

Bu arada kendide aynı fikirde olmasa asla söylemezdi. Bundan önceki çocuklara ilgisizliği tamamen politik davranıp sorumlulugu bana yıkmak içinmiş diye düşünüyorum.

O adama asla 3.çocuğu doğurmazdım.siz isteyince işi arsızlıga vurdu, şimdi o istiyor ozaman bu sefer kendisi taşısın madem. Yapana kadar evet der sonra yüzüne bakmaz. Heleki böyle her dakka kötüleşen ülkeye 2 çocuk varken 3.çocuğu getirmek pek mantıklı değil.

Gerçekten bu konuyla yüzleşmek zor geliyordu, herkese teşekkür ederim.

Yeni pencereler açıldı resmen. Ben ,,"istiyor muyum?" konusunda netleşmeye ihtiyacım var. Dediği m gibi konuyu çoktan rafa kaldırmıştım çok istememe rağmen.
Başka fikir vermek İsteyen olursa dinlemeye hazırım.

Sorunun cevabını vermişsin

Kendi ailenizde sorunlarla büyümüşsünüz ,halen hatırlayınca üzüldüğünüz konular mevcut. Eşinizin ailesi de çok sarıp sarmalayan bir aile gibi görünmüyor.

Eşiniz neden bunca yıl sonra 3. çocuğu istiyor diye düşünmelisiniz bence.

Çocuklarınız büyüdüğü , siz de olgunlaştığınız için haklarınızı savunmaya başlamanız bu istekte rol oynamış olabilir mi ? Yeniden küçük bir çocuğunuz olursa kendisine ne olursa olsun katlanmaya devam edeceğinizi düşünüyor olabilir mi ?

Eşiniz çocuklarıyla ilgili bir baba mı ? Çocuklarıyla oyun oynar mı , ailece zaman geçirir misiniz ?

Çok sacma degil mi,sanki başkasının çocuğu,hic ilgilenmemis,bakmamış, sen istedin sen bakacaksın demek nasıl bir zihniyet ve şuan arkadaşı 3.iyi olur dedi diye 3. Çocuk imasida bulunuyor ve siz onun kendi istedi diye o çocuğun her şeyini ustlenecegini yardım edeceğini dusunuyor ve inaniyorsunuz,bana acikcasi pek inandırıcı gelmedi 3. Dogsada yine bakmaz.siz yine kendi başınıza debelendiginizle kalirsiniz

Evet aileler konusunda ikimizde sıkıntılı durumlar yaşadık maalesef. Onları bosverdim.

Ya şöyle çocukları gerçekten çok seviyorum. Aslında içimde ki çocuk sevgisi beni bu konuda düşünmeye itiyor.
Yoksa aslında bende farkındayım eşimin çocuk konusunda Sorumluluk almak istemediğinin, bana yıkıp bekar gibi davranmayı tercih ettiğinin.

Çocuklarla arası iyi denebilir. Bizim türk babası popülasyonuna göre.

Gerçekten sizin mesajı cevaplarken çok düşündüm yazdım sildim defalarca. Kendimle yüzleştim.

Son dönem aldığım kararlar, dediğiniz gibi dik durmam falan kafam çorba oldu hepsini aynı anda düşünmek yorucu geldi

Çalışıyor musunuz , ev hanımı mı ? Allah vermesin, bugün yollarınızı ayırsanız veya eşiniz çalışamasa geçiminizi sağlayabilecek bir geliriniz var mı ?

Eşinizle sizin iletişiminiz ve aranız nasıl ?

Ne kadar yardım da etse sorumluluğun çoğu anne de kalıyor..
Daha önceki bakmamazlığı devam eder, nasıl alıştıysa da öyle gider.. En ufak sorunda sizi çağırıp duran biri olacaktır.

Her şeyi geçtim bez olmuş en az 150 TL mama olmuş 800 gr 200 TL.. Bu dünyaya bebek getirmek bile zengin işi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…