Kocaniz süper bı insanDediğim gibi ben bu kadar zorlanmasaydim, yıpranmış olmasaydım, daha fazla çocuğum olsun isterdim. Resmen onun dayatması yüzünden bu konuyu rafa kaldırdım.
Bu arada kendide aynı fikirde olmasa asla söylemezdi. Bundan önceki çocuklara ilgisizliği tamamen politik davranıp sorumlulugu bana yıkmak içinmiş diye düşünüyorum.
Ne gerek var? Gerçekten bu kadar yıpranmışken belki yardım eder umuduyla üçüncü bir çocuğa hele ki şu dünya şartlarında gerçekten ne gerek var?İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.
İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.
Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...
Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.
Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
Çocukları kendimize doğurmuyoruz ama onları istemediği ve sevmediği halde bir babaya doğurmak çok iyi fikir gerçekten.Ben farklı düşünüyorum eğer siz istiyorsanız eşinizden beklenti içinde olmamak kaydıyla bir çocuk daha düşünebilirsiniz. Sonuçta çocuğu sadece eşimize doğurmuyoruz kendimiz için de doğuruyoruz. Enerjiniz varsa maddiyat zorlanmayacaksa ona inat uğruna neden isteğinizden vazgeçesiniz? Ayrıca bazen erkeklerin babalık duyguları ileri yaşlarda uyanmış olabiliyor bu sefer gerçekten farklı olabilir, tabi farklı olmayabiliri esas alarak yola çıkmak lazım :)
İkinci çocuğumu "kendim için" doğurdum aynı dediğiniz gibi. Hatta kendine güvenmeyen çocuk yapmayacak erkek hiçbir konuda yardımcı olmuyor diye düşünüyordum. Ama bakıyorum başka babalar arada sırada da olsa bı el atıyor. Ben en hasta hallerim de bile tek başına dik durmak durumunda kaldım. Arkadaşlar çok haklı, Bu sebepten hiç düşünmemek daha iyi galiba. Benim açımdan delilik olur.Ben farklı düşünüyorum eğer siz istiyorsanız eşinizden beklenti içinde olmamak kaydıyla bir çocuk daha düşünebilirsiniz. Sonuçta çocuğu sadece eşimize doğurmuyoruz kendimiz için de doğuruyoruz. Enerjiniz varsa maddiyat zorlanmayacaksa ona inat uğruna neden isteğinizden vazgeçesiniz? Ayrıca bazen erkeklerin babalık duyguları ileri yaşlarda uyanmış olabiliyor bu sefer gerçekten farklı olabilir, tabi farklı olmayabiliri esas alarak yola çıkmak lazım :)
Yani her insanın bozuk yanları var. Bunu tamamı kötü diye algılamak ne derece doğru olur?Kocaniz süper bı insan
Başka yanları şu an bizi ilgilendirmiyor ama. Adam bir baba olarak merhametsiz ve sorumsuz. Biz iki kardeşiz ama bizim her işimize koşan bir babam vardı. Ona rağmen annem o kadar yıprandı ki. Sizi düşünemiyorum bile. Belki eşiniz okeye iyi bir 4. olabilir ama insanlığı kıt kusura bakmayın.Yani her insanın bozuk yanları var. Bunu tamamı kötü diye algılamak ne derece doğru olur?
Ben içinde bulunduğum durum açısından soru sormuştum.
Ben bu konuda fikir sormustum zaten. genelleme yapmışsınız.ben genel bı fikir sormadım, zaten genel bilgi de vermedim. O yüzden anlamsız geldi tepkiniz.Başka yanları şu an bizi ilgilendirmiyor ama. Adam bir baba olarak merhametsiz ve sorumsuz. Biz iki kardeşiz ama bizim her işimize koşan bir babam vardı. Ona rağmen annem o kadar yıprandı ki. Sizi düşünemiyorum bile. Belki eşiniz okeye iyi bir 4. olabilir ama insanlığı kıt kusura bakmayın.
Tabi ki bu hissiyat da bence enerji olmaması sınıfına giriyor..İn
İkinci çocuğumu "kendim için" doğurdum aynı dediğiniz gibi. Hatta kendine güvenmeyen çocuk yapmayacak erkek hiçbir konuda yardımcı olmuyor diye düşünüyordum. Ama bakıyorum başka babalar arada sırada da olsa bı el atıyor. Ben en hasta hallerim de bile tek başına dik durmak durumunda kaldım. Arkadaşlar çok haklı, Bu sebepten hiç düşünmemek daha iyi galiba. Benim açımdan delilik olur.
Siz sormayabilirsiniz ama biz insanlar fikir yürüterek yorum yaparız işte. Gördüğünüz gibi yorum filtrele gibi bir seçenek yok burada. Yapacak bir şey yok. Ki yine genelleme olduğunu düşünmüyorum. Ama hayat sizin elbet , yıpranan sizsiniz. Babasız büyüyünde çocuklar. Asıl onlara yazık zaten...Ben bu konuda fikir sormustum zaten. genelleme yapmışsınız.ben genel bı fikir sormadım, zaten genel bilgi de vermedim. O yüzden anlamsız geldi tepkiniz.
.
2 çocuğa zerre yardim etmeyen, karısına karsi insafsız, merhametsizdir bana göre. oturup hayatını film gibi seyretmek gerekmiyor.Ben bu konuda fikir sormustum zaten. genelleme yapmışsınız.ben genel bı fikir sormadım, zaten genel bilgi de vermedim. O yüzden anlamsız geldi tepkiniz.
.
Sizin fikriniz o şekilde olmuştur, saygı duyuyorumSiz sormayabilirsiniz ama biz insanlar fikir yürüterek yorum yaparız işte. Gördüğünüz gibi yorum filtrele gibi bir seçenek yok burada. Yapacak bir şey yok. Ki yine genelleme olduğunu düşünmüyorum. Ama hayat sizin elbet , yıpranan sizsiniz. Babasız büyüyünde çocuklar. Asıl onlara yazık zaten...
Tabiki sizin düşünceniz öyle olabilir.2 çocuğa zerre yardim etmeyen, karısına karsi insafsız, merhametsizdir bana göre. oturup hayatını film gibi seyretmek gerekmiyor.
Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Bunu yazan da sizsiniz. Benim kocam bana böyle davransa iyi bı adam olmaz benim için.
Haklısınız. O topa girmem şu durumda. Fikrim daha netKedinizin ne istediği önemli, eşinize güvenerek böyle bir yola girmenizi tavsiye etmem eğer gerçekten siz istiyorsanız yapın ve bu sefer devamlı ona paslayın sen istedin yardımcı ol diye ama istemiyorsanız hiç o topa girmeyin derim
Aynen katılıyorum. Yorumlardan sonra iç sesim gibi geldinizÇocuklarınız büyümüş ne güzel rahatlamışsınız. Okula gidiyorlar. Siz de kendinize hobilerinize vakit ayırın çocuklar yokken. Kaşınmayın bence.
Tabi her çocuk,her gebelik başlı başına hem risk, hem sorumluluk. VazgeçtimNe güzel sağlıklı iki çocuğunuz varmış. Ben olsam riske girmem. Hem böyle bir babayı bir daha ihya etmem. Hem de 3. Çocuğun sağlıklı olacağının bir garantisi yokken, sağlıklı bir gebelik geçireceğimin garantisi yokken yapmazdım doğrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?