3 cocukla ayrı eve çıkmak

Belki yorumum acımasız gelecek ama birşeyleri başarmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor bence özellikle sizin durumunuzda bir kadın için.
Belki de anne olmadığımdan bilmiyorum ama şu an çocuklarınızı bir devlet kurumuna emanet edip onlar için iyi bir ortam hazırlamaya çalışmanız daha makul gibi.
Çocuklarınız sizi anlayacaktır eminim ilerde.
Yeni doğmuş bir bebek 2 küçük çocuk daha...
Nasıl olacak siz çalışırken.O manevi ablanız ben bakamam bugün dediğinde ne yapacaksınız. Ya onun bir sağlık sorunu çıktığında, sabrı tükendiğinde, sıkıldığında yada...
Bir tanıdığımın ablası eşinden şiddet görüyordu 2 küçük çocuğu vardı. Adama dayanamadı artık ve boşandı baba evine döndü. Ailesi o evden ayrılıp yanlarına gelmesini ancak çocuklarını bırakırsa kabul edeceklerini söylemiş. O da bıraktı.
Şimdi bu kadına kim nasıl kızabilir, yargılayabilir. O çocuklar için ve kendisi için zor da olsa o şartlarda doğrusu buydu belki de.
O çocuklar evde dayak yiyen bir anne görerek büyümeyecek olması, maddi olarak daha rahat bir yerde büyüyecek olması anneyle büyümelerinden ama sefil olmalarından daha mantıklı geliyor bana.

Aynen anne olmadığınızdan bilememissiniz

Bakın bu yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum belli ki size ailenizden hayır yok 3 de çocuk yapmışsınız olan olmuş artık geriye bakmanın anlamı yok şimdi dik duracaksınız en doğru yol evinizden çıkmayın boşanmayın ama eşinizle mesafeli olun onu yok sayın o zaman size kötü davranamaz herşeyinizi ayırın o sadece masraflarınızı karşılasın bu durum zor evet ama en mantıklısı bu sizin için çünkü iyi bir işiniz yok 3 te küçük çocuk tüm yükü üstlenmeyin derim kocanız size bakmak zorunda bir müddet böyle yapacaksınız ama dediğim gibi konuşun onunla biz sadece kağıt üstünde evli olalım ben evde çocukları büyüteyim sen ne yaparsan yap ama maddi giderlerimizi karşıla deyin yani onu patronunuz gibi görün kavga falan etmeyin onunla kendi hayatınıza bakın çocuklarınıza bakın 5 10 sene sonra ayrılmanız daha kolay olacaktır malesef her türlü sıkıntı yaşayacaksınız ama en azı bu şekilde olur benimde böyle bir hayatım vardı 15 yıl evlilik 2 çocuk 2.si nasıl oldu hiç anlamadım insanlar hep kınadı niye yaptın dedi çünkü berbat bir evliliğim vardı son 2 sene artık bende evde 2 yabancı gibi yaşadım onunla herşeyimi ayırdım sadece çocuklarıma ve kendime baktım inanın daha mutlu oldum o sadece evin giderlerini karşıladı keşke daha önceden bu kararı alsaydım dedim tabi ki o şekilde yaşamakta zordu ama mecburdum en doğrusu buydu çünkü kimseden desteğim yoktu şimdi ise Allah sabrımın meyvesini verdi memur oldum ama çok çileler çektim demem o ki malesef bazı hataların telafisi zor oluyor ama çocuklarınız için güçlü durmalısınız Allah size o gücü veriyor ....

Hiç düşünmeden, plansız verilen kararlar var ortada. Evet, burada her kadına boşan, çalış deniliyor ama sizin durumunuzda bu mümkün değil. İki küçük çocuk yanınızda, bir tane de karnınızda var. İş yok, meslek yok, yardımcı aile yok. Elinizde olan hiçbir şey yok. Ev geçindirmek nedir bilmiyorsunuz, çalışmak nedir bilmiyorsunuz. Böyle kör atışla evden ayrılmak olmaz.
Sizin için şu an en mantıklısı, bebeğiniz doğup ele avuca gelinceye kadar şu anki yaşamınıza devam etmek. Başka hiçbir alternatifiniz yok. Ya da ayrı ev tutup siz çalışırken anneniz geliş bakacak çocuklara. Komşu ablaya güvenerek iş yapılmaz. Bugün bakmıyorum dese kaldınız sonsuzluk ortada. Aileni ikna etmeden, desteklerini almadan evden çıkmaya kalkma bence. Çocuklarının biraz daha büyümesi lazım. Şu an tek başına 3 küçük çocukla, net bir düzen olmadan Sefil olursunuz.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de konuyu okurken kendi 20li yaşlarımı gördüm. Herşeye olur niye olmasın diye atlayıp rezil rüsva olduğum yılları gördüm. Konu sahibi çok genç ve deneyimsiz neler olabileceğinden haberi bile yok.

Merhaba tabii kadın bakacaksa baksın ama iş bulup biraz birikim yapıp öyle mi ayrılsan.. isin garanti olsun en azından meslek anlamında.. yani bi tecrübe kazan bir yerde ki yarın birgün o iş yerinden ayrılsan bile kolaylıkla iş bul diye

Merhaba tabii kadın bakacaksa baksın ama iş bulup biraz birikim yapıp öyle mi ayrılsan.. isin garanti olsun en azından meslek anlamında.. yani bi tecrübe kazan bir yerde ki yarın birgün o iş yerinden ayrılsan bile kolaylıkla iş bul diye

J
Bakın bu yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum belli ki size ailenizden hayır yok 3 de çocuk yapmışsınız olan olmuş artık geriye bakmanın anlamı yok şimdi dik duracaksınız en doğru yol evinizden çıkmayın boşanmayın ama eşinizle mesafeli olun onu yok sayın o zaman size kötü davranamaz herşeyinizi ayırın o sadece masraflarınızı karşılasın bu durum zor evet ama en mantıklısı bu sizin için çünkü iyi bir işiniz yok 3 te küçük çocuk tüm yükü üstlenmeyin derim kocanız size bakmak zorunda bir müddet böyle yapacaksınız ama dediğim gibi konuşun onunla biz sadece kağıt üstünde evli olalım ben evde çocukları büyüteyim sen ne yaparsan yap ama maddi giderlerimizi karşıla deyin yani onu patronunuz gibi görün kavga falan etmeyin onunla kendi hayatınıza bakın çocuklarınıza bakın 5 10 sene sonra ayrılmanız daha kolay olacaktır malesef her türlü sıkıntı yaşayacaksınız ama en azı bu şekilde olur benimde böyle bir hayatım vardı 15 yıl evlilik 2 çocuk 2.si nasıl oldu hiç anlamadım insanlar hep kınadı niye yaptın dedi çünkü berbat bir evliliğim vardı son 2 sene artık bende evde 2 yabancı gibi yaşadım onunla herşeyimi ayırdım sadece çocuklarıma ve kendime baktım inanın daha mutlu oldum o sadece evin giderlerini karşıladı keşke daha önceden bu kararı alsaydım dedim tabi ki o şekilde yaşamakta zordu ama mecburdum en doğrusu buydu çünkü kimseden desteğim yoktu şimdi ise Allah sabrımın meyvesini verdi memur oldum ama çok çileler çektim demem o ki malesef bazı hataların telafisi zor oluyor ama çocuklarınız için güçlü durmalısınız Allah size o gücü veriyor ....
Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu farklı yalnız.
Konu sahibi daha önce bu adamla evliymiş, boşanmış. Sonra resmi olmayan aynı evi paylaşma süreçleri başlamış.
Yani resmen evli değil.
Dolayısıyla boşanma tarzı bir olay ve hukuki haklar olmayacak. Kendi zihninde kararını netleştirip yoluna bakacak.

J
Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu farklı yalnız.
Konu sahibi daha önce bu adamla evliymiş, boşanmış. Sonra resmi olmayan aynı evi paylaşma süreçleri başlamış.
Yani resmen evli değil.
Dolayısıyla boşanma tarzı bir olay ve hukuki haklar olmayacak. Kendi zihninde kararını netleştirip yoluna bakacak.
offf çok kötü hata üstüne hata yapmış ne diyelim...

Back
X