• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 cocukla ayrı eve çıkmak

Teşekkür ederim cnm
Olan olmuş güzel anne, seni üzmek için demedim ben onu, çocuklar benim hassas noktamdır, şu an yaşadığın pişmanlık bile bundan sonra çocukların için çabalayacak bir anne olduğunu gösteriyor, üzülme , ağlama, belli ki dağ gibi güçlü akıllı bir anaları var evlatlarının arkasında, allah da yardım edecektir, serin tut yüreğini
Zararın neresinden dönersek kardır daha 26 yaşındayım elimden geldiğince herşeyi yapicam inşallah 💓

Eşinizle belli ki problem büyük ama bana kalırsa biraz daha sabredin derim 3.çocuğunız yolda eşinizle muhattab olmayın siz evde çocuklarınıza bakın oda üstüne düşen görevi yapsın ama aynı evde yabancı gibi yaşayın zaten ev işleri çocuk bakımı derken onu takmazsınız ne hali varsa görsün bu arada çocuklarınız büyür biraz daha birikim yaparsınız ben bu şekilde 2 sene yaşadım şimdi atandım çok şükür yani insan herşeye alışıyor 3 çocukla işe gitmen zor olacak hem o çocukları tek başınıza yapmadınız eşinizde sorumluluk alsın ihtiyaçlarınızı karşılasın sizde çocuklarınıza bakın başkası 3 gün bakmaz çok zor en mantıklısı biraz daha sabretmeniz derim

Bakacak olan bir komsum var

bazen akrabalardan iyi oluyor yabancılar. Görüşlerin için çok teşekkür ederim öncelikle ama bu ablanın çok zor zamanlarında yanında oldum ben burda kendisi yok diye söylüyorum bunları yani niye baktığını açıklamak icjn yoksa asla yaptığımı söylemek istemiyorum lütfen yanlis anlama. Beraber ağlayıp beraber güldük. Her zaman der iyiliğini ödeyemem diye. Siddete hepsine tanık oldu kadın. Kendisi teklif etti açıkçası bakmayı bende sana öderim bakıcıya vereceğim parayı deyince kızdı. Elimde büyüyen kıza parayla mı bakacağım aşk olsun anne yarısı sayılırım dedi. Bebeğe gelince onu vermeyi düşünüyorum komşuma bakması için ama kız seneye kreş yaşına geliyor,babalari kreş parasını karşılayacaktır buna eminim. Sadece bebek oda komsum bakacak. Herşey güllük gulistanlik olacak demiyorum küçük değiliz pembe bakmaya gerek yok ama zorluğun da bir sonu olacaktır eminim. Sürekli küçük kalmayacaklar ki. Bu şekilde daha mutsuz

Aile dısından kisilere ailemizden çok guvenmemizin sebebi onlara "dışardan" ailemize ise "içerden" bakmamız.

Kim bilir kimlerin neleri vardır da dısardan "aman süper iyi insan" zannederiz. Hatta kendi ailemizin kötü dedigimiz bazı bireylerine disardakiler melek diyebilir.

O ablaya fazlaca güvenmeyin. Ailenize yük olmadan ve onlarla kötu olmadan bir şekilde yakın olmaya çalisin.

Memlekette iş olmaz demissiniz ama çalisacağiniz yer mobilya magazası? Sanirim asgari ücretle magazada filan calisacaksiniz. Bu kategoride her sehirde fazlasiyla iş vardir.

Lutfen en baştan cok kolay gibi gorunen şeceneklere fazla bel baglamayin, o kadar kolay olmasi bazi seyleri farkedemememnizden kaynaklaniyor olabilir.

Ailenize ilk önce iş buldugunuz soyleyin,(bulun tabi önce) , iyi şartlarda olduguna ve o maasla evinizi gecindirebileceginize inandirin. Ekonomik planlarinizi ve çocuklarla nasil yasayacaginizi anlatin. Karsilarinda kendini cevirebilecek bir kadin gorurlerse aileniz de yumuşar. Ne yapacagini bilemez halde, 3 kuruşu olmayan,psikolojisi bozuk ve kemdini cekip ceviremez halde bir 3 cocuklu kadini anne babasi bile "başina bela, yük, sorun" olarak görür. Tepkileri ve size destek cikmamalari bundan.

Siz ailenize yakin ama hergün de gelis gidis yapamayacagniz bir mesafede iş bulun. Sartlari az cok iyi olsun. Mesai vs anlaminda. Sonra oraya yakin ev bakin, cocuklara bakacak birilerini de bulursaniz ailenize " iş yerime yakin ev tutmak zorundayim, cocuklara da yakın olurum gün icinde vs " diyin.

Bunlarin planlamasini iyi yapin Vaktiniz var.

Bir de esinizle ve ailesiyle çok cok kotu olmamaya bakin.

Hem sizin aileniz bosandiktan sonra güvenlik konusunda icleri rahat olur hem de cocuklarinizin babasi ile olabildigi kadar iyi gecinmeniz sizin icin herseyi kolaylastirir.

Allah kolaylik versin.

Hiç korkmayin çekinmeyin. Ailenize yakin bir yerde tutarsiniz evinizi. Cocuklarim gürültü yapar siz katlanamazsiniz diyp öyle soyleyin. Çocuklarınız acisindan da kendi evleri duzenleri cok iyi olur. Allah yardımcınız olsun

Insallah her sey gonlunuzce olur. Eminim ki cok zor durumdasiniz. Umarim her sey planladiginiz gibi olur. 🙏

Siz zaten resmî olarak boşanmış bir kadınsınız nafaka talep edin eski eşten

Annenizle konuşun ilk önce bu durumu diyorum ben biraz da ağlayın anne sonuçta dayanamaz bi şekilde ikna olur.

Bir de ayı hayat için maddi gücünüz var mı ?

Ben sizin kadar şanslı değilim maalesef 😢 ne güzel aileniz destekciymis allah onlardan razı olsun benim ailem bosan ama çocuk yok dedi. Bencil bir ailemvar benim.

Durumunuza gerçekten üzüldüm. Umarım herşey istediğiniz şekilde gelişir.

Yalnız anlamadığım bir nokta var: Sığınma Evi'ni gündeme getirmişsiniz ama şu an evli değilsiniz anladığım kadarıyla. Sığınma evleri evlilik içi şiddet mağduru kadınlara yönelik diye biliyorum. İsterseniz bu konuyla ilgili kesin bilgi edindikten sonra planınızı netleştirin.

Ailenizden biraz fazla gereksiz çekiniyorsunuz gibime geldi. Betimlediğiniz kadar muhafazakar bir aile olsa boşandıktan sonra nikahsız aynı evde yaşamanıza tepki gösterirlerdi. Buna tepkileri yoksa hayatınıza ayrı bir evde devam etme fikrinize de tepki göstermezler diye tahmin ediyorum.

3 küçük çocukla çalışmak hem de tek başına bakmak imkansıza yakın bir hayal. Ben planınızı mantıksız buldum. Büyükler anaokulu ve kreşe gidecek diyorsunuz ama çocuklar sürekli hastalanır, bir değil üç tane üstelik. Hasta olduklarında rahatça izin alamazsınız, çocuklara bakamazsınız. Perişan olmayın sonra. Başka çözüm yolları bulmaya çalışın. Allah yardımcınız olsun.

Durumuna üzüldüm konu sahibi ,sabah yazacaktım ama seni üzmeyeyim diye yazmamıştım.
Ailenibarkana al sonra çık yola ,yoksa başkasıyla zor .Bebeğime bakacak dediğin kişi eminim iyi niyetli biridir .Ama onun da ailesi eşi dostu vardır,sancılı bi ayrılık sürecinde çevresinden ve hatta senin eşinden baskı görüp vaz geçebilir.
Para karşılığı bebek bakanlar bile işi bırakıyor yeri geliyor .
Seni üzmeden yazmak istiyorum ama çocuklar okula gitse de bunun hastalığı var ,tatili var yine ekstra birine ihtiyaç var .

Ne yap et aileni arkana al ,ayrı ev diyorsun ama çalışan anne tek başına zor malesef .yine çalış yine ayrı eve çık ama bunu ailenin desteğini alarak yap.
Keşke kurtulsan herşey cesaretin kadar kolay olsa Ama malesef değil.
Hevesini kırmak istemiyorum ama dayanabildigin kadar dayanıp birikim yap ,sonra aileni arkana al gerisi gelir .Yaşın genç çalışırsan olmayacak şey değil.
Allah yardımcın olsun güzel haberlerini okuyalım insallah .Çocukların babasını da Allah bildiği gibi yapsın.
Rüzgâr hep arkandan essin,engelleri aşıp mutlu ol yavrularınla insallah .
Ha birde ne yap et çocuklarını okut .

E 27 haftalık hamilesiniz sorunlar yeni mi ortaya çıktı? Önceden varsa da neden bebek? 3 çocukla ayrı ev destek olmadan imkansız olur çocuklara kim bakacak? 3 çocuğu aynı anda kimse bakmaz işe gidecek misiniz? Zor yani

Belki yorumum acımasız gelecek ama birşeyleri başarmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor bence özellikle sizin durumunuzda bir kadın için.
Belki de anne olmadığımdan bilmiyorum ama şu an çocuklarınızı bir devlet kurumuna emanet edip onlar için iyi bir ortam hazırlamaya çalışmanız daha makul gibi.
Çocuklarınız sizi anlayacaktır eminim ilerde.
Yeni doğmuş bir bebek 2 küçük çocuk daha...
Nasıl olacak siz çalışırken.O manevi ablanız ben bakamam bugün dediğinde ne yapacaksınız. Ya onun bir sağlık sorunu çıktığında, sabrı tükendiğinde, sıkıldığında yada...
Bir tanıdığımın ablası eşinden şiddet görüyordu 2 küçük çocuğu vardı. Adama dayanamadı artık ve boşandı baba evine döndü. Ailesi o evden ayrılıp yanlarına gelmesini ancak çocuklarını bırakırsa kabul edeceklerini söylemiş. O da bıraktı.
Şimdi bu kadına kim nasıl kızabilir, yargılayabilir. O çocuklar için ve kendisi için zor da olsa o şartlarda doğrusu buydu belki de.
O çocuklar evde dayak yiyen bir anne görerek büyümeyecek olması, maddi olarak daha rahat bir yerde büyüyecek olması anneyle büyümelerinden ama sefil olmalarından daha mantıklı geliyor bana.

Durumunuza gerçekten üzüldüm. Umarım herşey istediğiniz şekilde gelişir.

Yalnız anlamadığım bir nokta var: Sığınma Evi'ni gündeme getirmişsiniz ama şu an evli değilsiniz anladığım kadarıyla. Sığınma evleri evlilik içi şiddet mağduru kadınlara yönelik diye biliyorum. İsterseniz bu konuyla ilgili kesin bilgi edindikten sonra planınızı netleştirin.

Ailenizden biraz fazla gereksiz çekiniyorsunuz gibime geldi. Betimlediğiniz kadar muhafazakar bir aile olsa boşandıktan sonra nikahsız aynı evde yaşamanıza tepki gösterirlerdi. Buna tepkileri yoksa hayatınıza ayrı bir evde devam etme fikrinize de tepki göstermezler diye tahmin ediyorum.
sığınma evleri tüm kadın ve çocuklara açıktır, zaten kadınların çoğu boşanma aşamasinda veya sonrasında sokakta kalır, sen evli değilsin gelme demeleri saçma olmaz mı?

Aileye yakın gidersem,oğlumun ve kızımın okul masraflarını karşılamaz babası. Bulunduğumuz yerde gider öder çıkar ben duymam görmem bile ama diğer şekilde bana kalır o sorumlulukta. Bebegime bakacak olan abla burda,oraya gidersem bebgim ortada kalacak.
Farklı ildesiniz o zaman şimdi anladım. Bunu söyleyin masrafları karşılamada zorlanacağım sizede yük olmak istemiyorum burda işim de hazır falan deyin

sığınma evleri tüm kadın ve çocuklara açıktır, zaten kadınların çoğu boşanma aşamasinda veya sonrasında sokakta kalır, sen evli değilsin gelme demeleri saçma olmaz mı?
İlkesel olarak çok haklısınız, bence de herkese açık olmalı. Fakat eşinden şiddet gören kadın ve kadının yanındaki çocukları kabul ediyorlar diye aklımda yer etmiş.
Umarım yanlış biliyorumdur ve tüm kadınlar için bir sığınaktır.

İlkesel olarak çok haklısınız, bence de herkese açık olmalı. Fakat eşinden şiddet gören kadın ve kadının yanındaki çocukları kabul ediyorlar diye aklımda yer etmiş.
Umarım yanlış biliyorumdur ve tüm kadınlar için bir sığınaktır.
Sığınma evleri genelde çok küçük oluyor.
Ve evet bir öncelik sırası var kabulde benim bildiğim. Çocuklu evli kadınlar öncelikli gibi mesela.

Belki yorumum acımasız gelecek ama birşeyleri başarmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor bence özellikle sizin durumunuzda bir kadın için.
Belki de anne olmadığımdan bilmiyorum ama şu an çocuklarınızı bir devlet kurumuna emanet edip onlar için iyi bir ortam hazırlamaya çalışmanız daha makul gibi.
Çocuklarınız sizi anlayacaktır eminim ilerde.
Yeni doğmuş bir bebek 2 küçük çocuk daha...
Nasıl olacak siz çalışırken.O manevi ablanız ben bakamam bugün dediğinde ne yapacaksınız. Ya onun bir sağlık sorunu çıktığında, sabrı tükendiğinde, sıkıldığında yada...
Bir tanıdığımın ablası eşinden şiddet görüyordu 2 küçük çocuğu vardı. Adama dayanamadı artık ve boşandı baba evine döndü. Ailesi o evden ayrılıp yanlarına gelmesini ancak çocuklarını bırakırsa kabul edeceklerini söylemiş. O da bıraktı.
Şimdi bu kadına kim nasıl kızabilir, yargılayabilir. O çocuklar için ve kendisi için zor da olsa o şartlarda doğrusu buydu belki de.
O çocuklar evde dayak yiyen bir anne görerek büyümeyecek olması, maddi olarak daha rahat bir yerde büyüyecek olması anneyle büyümelerinden ama sefil olmalarından daha mantıklı geliyor bana.
Banlatacaksınız beni 😬
Devlet kurumlarındaki cocıkların basına türlü türlü seyler geliyr maalesef😔
Bence aileyle barısmaya calısmak daha saglıklı😟

Ailenizin yanına dönmeyin boşanırken ufak miktar da olsa nafaka talep edin cocuklarin ihtiyaçları için. Ne güzel calisacakmissiniz da ama doğun yaptıktan sonra yeni doğan bebeğe kim bakacak nasıl bakacak ? Manevi ablanız bir süre sonra ben bakamam der acı ama gerçek.

Hayatımda cok ta güzel uyguluyorum,zorlanirsin hayal kuruyorsun diyen de oldu ama size verdiğim tepkiyi vermedim. Ama siz sadece demorize etmek için yazmışsınız. Ister 5 yaparım ister 10 çocuk. Size çocuk sayısı nasıl iyi mi diye sormadım. Soru başkaydı,görüşünüz yoksa da yazmayın. Terbiyesizliğin luzmu yok,
ne demek 5 tane de yaparım 10 tanede ya.
sonra böyle doğuranlar kocalarından ayrılıp, devlet bize bakmıyor diyorlar.
ya devlet dediğin o paraları karşılıksız basıp dağıtmıyor hanımefendi.
bizden topladıklarını işte sizin gibi düşünmeden doğuranların çocuklarını yetiştirmek için harcıyor.
bu ne düşüncesizlik anlamıyorum.
kediler köpeklerde 10 ar tane doğuruyor ama onların akılları yok.
bu nasıl bir akıl tutulması ya. cidden insan hayret ediyor.

Hiç düşünmeden, plansız verilen kararlar var ortada. Evet, burada her kadına boşan, çalış deniliyor ama sizin durumunuzda bu mümkün değil. İki küçük çocuk yanınızda, bir tane de karnınızda var. İş yok, meslek yok, yardımcı aile yok. Elinizde olan hiçbir şey yok. Ev geçindirmek nedir bilmiyorsunuz, çalışmak nedir bilmiyorsunuz. Böyle kör atışla evden ayrılmak olmaz.
Sizin için şu an en mantıklısı, bebeğiniz doğup ele avuca gelinceye kadar şu anki yaşamınıza devam etmek. Başka hiçbir alternatifiniz yok. Ya da ayrı ev tutup siz çalışırken anneniz geliş bakacak çocuklara. Komşu ablaya güvenerek iş yapılmaz. Bugün bakmıyorum dese kaldınız sonsuzluk ortada. Aileni ikna etmeden, desteklerini almadan evden çıkmaya kalkma bence. Çocuklarının biraz daha büyümesi lazım. Şu an tek başına 3 küçük çocukla, net bir düzen olmadan Sefil olursunuz.

Back
X