Bakacak olan bir komsum var
bazen akrabalardan iyi oluyor yabancılar. Görüşlerin için çok teşekkür ederim öncelikle ama bu ablanın çok zor zamanlarında yanında oldum ben burda kendisi yok diye söylüyorum bunları yani niye baktığını açıklamak icjn yoksa asla yaptığımı söylemek istemiyorum lütfen yanlis anlama. Beraber ağlayıp beraber güldük. Her zaman der iyiliğini ödeyemem diye. Siddete hepsine tanık oldu kadın. Kendisi teklif etti açıkçası bakmayı bende sana öderim bakıcıya vereceğim parayı deyince kızdı. Elimde büyüyen kıza parayla mı bakacağım aşk olsun anne yarısı sayılırım dedi. Bebeğe gelince onu vermeyi düşünüyorum komşuma bakması için ama kız seneye kreş yaşına geliyor,babalari kreş parasını karşılayacaktır buna eminim. Sadece bebek oda komsum bakacak. Herşey güllük gulistanlik olacak demiyorum küçük değiliz pembe bakmaya gerek yok ama zorluğun da bir sonu olacaktır eminim. Sürekli küçük kalmayacaklar ki. Bu şekilde daha mutsuz
Aile dısından kisilere ailemizden çok guvenmemizin sebebi onlara "dışardan" ailemize ise "içerden" bakmamız.
Kim bilir kimlerin neleri vardır da dısardan "aman süper iyi insan" zannederiz. Hatta kendi ailemizin kötü dedigimiz bazı bireylerine disardakiler melek diyebilir.
O ablaya fazlaca güvenmeyin. Ailenize yük olmadan ve onlarla kötu olmadan bir şekilde yakın olmaya çalisin.
Memlekette iş olmaz demissiniz ama çalisacağiniz yer mobilya magazası? Sanirim asgari ücretle magazada filan calisacaksiniz. Bu kategoride her sehirde fazlasiyla iş vardir.
Lutfen en baştan cok kolay gibi gorunen şeceneklere fazla bel baglamayin, o kadar kolay olmasi bazi seyleri farkedemememnizden kaynaklaniyor olabilir.
Ailenize ilk önce iş buldugunuz soyleyin,(bulun tabi önce) , iyi şartlarda olduguna ve o maasla evinizi gecindirebileceginize inandirin. Ekonomik planlarinizi ve çocuklarla nasil yasayacaginizi anlatin. Karsilarinda kendini cevirebilecek bir kadin gorurlerse aileniz de yumuşar. Ne yapacagini bilemez halde, 3 kuruşu olmayan,psikolojisi bozuk ve kemdini cekip ceviremez halde bir 3 cocuklu kadini anne babasi bile "başina bela, yük, sorun" olarak görür. Tepkileri ve size destek cikmamalari bundan.
Siz ailenize yakin ama hergün de gelis gidis yapamayacagniz bir mesafede iş bulun. Sartlari az cok iyi olsun. Mesai vs anlaminda. Sonra oraya yakin ev bakin, cocuklara bakacak birilerini de bulursaniz ailenize " iş yerime yakin ev tutmak zorundayim, cocuklara da yakın olurum gün icinde vs " diyin.
Bunlarin planlamasini iyi yapin Vaktiniz var.
Bir de esinizle ve ailesiyle çok cok kotu olmamaya bakin.
Hem sizin aileniz bosandiktan sonra güvenlik konusunda icleri rahat olur hem de cocuklarinizin babasi ile olabildigi kadar iyi gecinmeniz sizin icin herseyi kolaylastirir.
Allah kolaylik versin.