3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Nafaka konusunda fikrim yok ama 300 binlik bir araçla 250 bin nakit çok ütopik bi rakam değil.. şimdiye kadar ev almış olsanız evin yarısı bunların toplamından daha fazla ederdi..

Tamam kadına kızıyoruz,bastan beri seni sevmediği söyleyen bi adamdan neden 3 çocuk yaptın diye ama kadin çocukları kendi kendine yapmadı ki,asıl sevmiyorum diyen adam nasıl yaptı..yaptıysa sorumluluğunu da bir zahmet alsın..

Burda en büyük yanlış aynı evde kalmayı düşünmeniz,orası şirketin eşiniz için tahsis ettiği bi ev,emin olun boşanma bittiği gün eşiniz kapının önüne koyar sizi,bu gerçeği kabul edin..

Ayrıca ne iş olursa olsun çalışmak zorundasınız, hastalık durumu için sigortaya ihtiyacınız var..

Eşiniz akşam geldiğinde size araba ve nakit konusunda zorluk çıkaracak bir anlaşma hazirlattiysa asla ama asla imzalamayın, boşanmak istiyorsa önce bunun sorumluluğunu alsın

Eğer öyle bişey varsa ölürümde boşanmam

1 tane hayatiniz var evlisiniz ama 2 senedir ayrı uyuyorsunuz defalarca sizi sevmedigini söyleyen birinden 3 çocuk var
Adam sizi bizden iyi tanıyor bu kafa ile çok üzülürsünüz haberiniz olsun
Ergenlik çağına gelmiş çocuklar bunu tercih etmez onları kullanmayı da birakin

Ömrümün nerdeyse 20 senesini verdiğim adam, kariyer basamaklarını çıkarken yanındayım, bugün varlıklarıyla böbürlendiği evlatlarını doğrup yetiştirirken yanındayım, hayatın başındaki çiğliklerinde, bugüne kadar görece yokluk zamanlarında yanındayım, paramızı kök ailesine, kripto paraya gömerken yanındayım... Paşam beni sevememiş... Peki.

40 yaşımda, 2'si ergenlik çağında üç çocukla yalnız kalacağım, ilk günlerde var gibi görünen adam, ilk yıl içinde, önce çocuklara ilişkin zorluklarda toz olacak, evde kalırsam, "çıkarttırırım haa" diye tehdit edebilme şansı hep cebinde olacak, yeni bir hayata 60 bin maaşla yelken açacak, hatta artırıyorum, 1 sene içinde yanında bir kadın olacak.

Ben, yeni bir hayat kurmak istemeye fırsat bile bulamayacağım, canımın parçası çocuklarım büyüdükçe sorumlulukları büyüyecek, çocuklarım babasızlıklarının sıkıntılarını her gün bana yansıtacak, Paşam arada bir onları alacak , ben dersleriyle, ergenlik sıkıntılarıyla, birbirleriyle olan ilişkilerindeki sorunlarıyla her Allahın günü uğraşırken, o yemeklere götürecek göz boyayacak... Oldu Paşam...

Sevmiyormuş. Peki.

Yakmasaydı kadının 20 yılını, vicdan sahibi bir insan olsaydı, kadının ev kadını kalmasına değil, kendini geliştirmesine, kariyer yapmasına destek olsaydı, "ben bir gün bu kadını bırakacağım, uygun zamanı kolluyorum, bari arkamda iyi bir şeyler bırakayım" deseydi.

Sessiz kaldı. Tabiiki sessiz kaldı. Çünkü çocukların keyfini çıkardı, ütülü gömlekleri giydi, temiz çarşaflarda uyudu, mis gibi sofralarda çeşit çeşit yemekleri yedi, gerindi, sabahları önüne konan kahvaltıyı etti, işe gitti. İş ve sosyal hayatında 3 çocuk babası aile reisi titrini sonuna kadar kullandı Paşam... Karısının çalışmasını "uygun görmedi".... Böylesinin doğru olmadığını bal gibi bildi, ama zerre umursamadı. Şimdi kendince günü geldi vakti geldi, yeni hayatına yelken açacak Paşam... Oldu.

Konu sahibi, siz büyük hatalar yapmış, kendi hayatınızı yakmışsınız zaten... Bundan sonrasını yakmayın.

Ne demek avukat tanıdığı var, akşam taslak getirecek şu bu... Deli misiniz ? Akşam hiç bir şey demeyeceksiniz, ne evet ne hayır. Sadece, ben bir avukatla görüşmek istiyorum, lütfen bir kaç gün izin ver, organize edeyim, sonrasında ben de düşüncemi söylerim diyeceksiniz.

Elinizdeki taslakla, gayet iyi olduğu bilinen, dişli olduğu bilinen bir boşanma avukatına gideceksiniz. Her adımınızı onunla atacaksınız.

Ben size peşinen söyleyeyim; 3 çocuklu en az 17 yıldır evli, durduğu yerde duran kadını, sevmiyorum naapim...diye öyle hop diye boşamak kolay değil. Velev ki dava açtı, bu davayı maharetli bir avukat yıllarca uzatır, ve boşanmak istemiyorum dediğinizde, büyük bir ihtimalle davası red edilir. Yıllarca süren davadaki karar kesinleştikten sonra, üç sene ayrı yaşadığını ispat edecek, ancak sonra yeniden dava açacak falan...

Sonuçta boşanır mı, evet, bu yola baş koyduysa boşanır. Ancak, eğer bu süreçlerden kurtulmak istiyorsa, hele ki bunun için bir sebebi de varsa - başka kadın şu bu- bunun mali bedeli olduğunu bilecek. Siz bir yerde çalışmış olsanız sadakatle bunca sene, işvereniniz "sizi işten çıkarmak istiyorum, sana ısınamadım" dese, ama katkılarınızla, etinizden sütünüzden faydalanıp, kendi işini aşını bunca senede kat kat artırmış olsa, tabii ki "tazminat"ınızı ödeyecek.

Burada, soğukkanlı kalan, kazançlı çıkar. O sizi çekişmeli olursa verdiklerimi de alamazsın alt metniyle tehdit eder, siz de onu sittin sene beni boşayamazsın, benimle yaşlanmak zorunda kalırsın alt metniyle. Sakin ve soğukkanlı kalan, riskini akıllıca yöneten, kazanır. Siz ise, üzülerek söylüyorum, ne bu akla, ne bu tecrübeye sahip değilsiniz.

Siz sakın; tek başınıza bu kavgaya/sürece girmeyin. Yetersizsiniz.

Madem "bir an önce" istiyor, akıllı bir avukat, bu "bir an önce"nin bedelini tatlı tatlı konuşarak alır ondan. Belki istediğiniz gibi olmaz, ama sizin tek başınıza elde edebileceğinizden çok daha fazlası, hatta daha akıllıcası olur. Örneğin, o evde kalmak niyeti hiç akıllıca değil... Bugüne kadar zerre akıllı davranmamışsınız, bu aşamada artık akıllı olun lütfen.

Sakın bu sürece tanıdık avukat, akraba avukat vs.. ile girmeyin. Bu konularda tecrübesi bilinen, dişli bir boşanma avukatı bulun. Dişli bir boşanma avukatı, herşeyden önce, işi çekişmeliye döndürmekten korkmasını sağlar. İyi bir avukat, işin çekişmeliye dönmesi için değil, çekişmeliden kaçınmasını sağlamak için gereklidir.

Ben anneniz yaşındayım, 50'mi geçtim, halâ eşek gibi çalışıyorum, gencecik boşandım, bir kuruş almadım, bekâr anne olarak çocuk büyüttüm. Ben yaptıysam, herkes yapar dediğim çok zor şartlarım oldu. Ama, siz ben değilsiniz, ben olabilmeniz için en gerekli yıllarınız elinizden alınmış. Memleketin bu halinde, ne iş bulacaksınız da ne yapacaksınız sıfır tecrübe ile... Velev ki çalışacaksınız, ki bence çalışın, önce boşanmanın travması, sonra hem kendinizi hem üç evladınızı yeni hayata adapte etme güçlüğü, şu bu, size bir vakit gerekecek... Bu zamanı telaşlarla korkularla mı geçireceksiniz... Bir adam, kendisini sevemedim ama kendisinin ömrünün 20 yılını da kendi Paşa gönlüm doğrulsunda yedim , dedi diye mi...

Paşam, ulufe dağıtıyorum havasında... Sizi, kapasitesitenizi, korkularınızı biliyor. Karşısına sakin, dişli bir avukat çıksın da, göreyim onun "hayatımı yaşayacağım" hayallerini.

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bu kazançla neden ufakta olsa bi ev almadınız ki. Tabi bu şekilde yaşamak sizin tercihiniz ama bunun yaşlılığı var, ayrılığı var ani ölümü var hiçmi düşünmediniz.
Neyse, çok zorluyorsunuz eşinizi. Ev almak yerine kiranızı ödetmeyi teklif etseniz? Aldığı arabayada razı olun lüksünüzden ödün vermek zorundasınız artık. İşi çok yokuşa sürüyorsunuz
Bence yavaştan iş bakmayada başlayın.

Adam 2 yılını mı vermiş ; şu matematiği bize de anlatabilir misiniz ?

Arabayi rizede mi kullanacaksiniz? Belliki adam sizi o evde barinddirmak istemiyor.
Ay ben pes ediyorum arkadaslar. Size basarilar
Adam bunu şirket karışmaz kalabilirsin diye kandırmış. Biraz düşünse böyle bir şeyin imkansız olduğunu anlayacak ama inanmayı seçiyor. Sanki adam bavulunu alıp ailesine gidecek ? Başka bir eve geçecek ve şirket o evi ödeyecek. Konu Sahibi bence çevresinin gazına geliyor . Büyük ihtimalle eşinin hayatında başkası var ve evlenmeyi düşünüyor . O yüzden ılımlı olmaya çalışıyor sorun çıkmasın diye .

Çocuklarınız küçük değil. Madem ortada bir boşanma söz konusu, bir işe girmeniz gerekiyor.
Defalarca kez boşanmayı dile getiren adamla evli kalıp üstüne 3 çocuk yapmanız bence yanlış bir karar olmuş.
Sizin maddi rahatlık dolayısıyla boşanmayı hiç istemediğiniz ortada.
Ama maalesef Boşanmadan önceki hayatınız gibi yaşamanız çok zor.
Çocuklar için yüksek nafaka talep etmenizi normal karşılıyorum.
Fakat 2-3 yıl sonra nafakanız azalınca ben nası geçinicem diye düşünmenizi doğru bulmuyorum.
Çocuk ortak çocuğunuz olduğundan elbette maddi manevi destek şart lakin boşanınca eski eşinizin ölene kadar size bakmak zorunda olduğunu düşünmüyorum.
İş mahkemeye taşınsa siz bu isteklerinizin onaylanacağını mı düşünüyorsunuz?

Hanımefendi 19 yaşında size göre iyi bir evlilik yapmış, evliliği ve çocuk büyütmeyi meslek gibi görüp geleceği hiç dusunmeden 3 çocuk dogurarak eşinizin size sunduğu imkanları kullanarak, hayattan bihaber bu yasa gelmişsiniz anladığım kadarıyla...Yaşadığınız fanus kırılınca yaşadığınız şaskinliginizi anlıyorum ama inanin ülke gerceklerinde eşinizin size sunduğu nafaka ve nakit miktari hiç de az değil...Siz de calışacaksiniz elbette, gençsiniz, çocuklarınız kocaman olmuş, boşandiginiz adam çocuklarin gerçek masrafının en az yarısını ödemek zorunda elbette ama size bakmak zorunda değil. Bırakin ex kocayı, hiçkimse size bakmak zorunda değil...Ben eşinizi iyiniyetli buldum , bana kalırsa protokolü bir avukat eşliğinde düzenlettirin , belki arabayı da alırsınız ama istediğiniz diğer imkanlar gerçekten çok ütopik...

Çocuklarınızı neden olaya dahil ettiniz ? Evlilikle anne-babalık ilişkiniz birbirinden farklı. Çocuklarınıza zarar veriyorsunuz.

Çocuklarınızın yaşlarına bakarak (8/15/16 yaş), adam 3 çocuğunun da velayetini alıp, bakımlarını sağlayabilir durumda gözüküyor.

çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı
Evden ayrılan bir koca!!! Çocuklarınada evet çok düşkünmüş

Neden ayrılan kadınlar hep bunu söylüyor... Bence öyle olduğu için değil öyle olmasını istedikleri için bunu dile getiriyorlar. Kendinizi kandırmayın, bu baba çocuklarına hiçte düşkün değil.

Valla alin alabildiğinizi. Yorumlara çok şaşirdim. 20 yıl verilmiş bir gençlik gitmiş. Üç çocukla yanliz devam edeceksiniz beyefendi ne yapacak. Tek tabanca yeniden mi başlayacak hayata. Oh ne güzel. Sevmiyorsa yapmayacakti çocuk. Ya da alsin üç çocugu kendi baksin kolaysa. Olan hep kadına oluyor yazık ya. 15 bin nafaka 30 bin + maas için üç çocuga gayet normal. Bahsettiğiniz sartlarda fazlasini aldiğin düşünüyorum.

Belki sirket karismaz, bekki gercekten adam oturmasina müsaade edecek. Herseyin olumlu oldugunu dusunelim ama ne zamana kadar? Adam isten cikarilsa, sirket batsa, istifa etse, sirket ev destegini biraksa, emekli olsa ne olacak? Simdi 60bin maasiyla ev almayan adam, emekli maasiyla konu sahibinin kirasini odemeyecek.
Konu sahibi cocuklarina guvenmis, nasilsa bosanmaz doye dusunmus ama dunyanin binbir turlu hali var iste. Hala daha maddi olarak herseyi istersem bosanmaz diye düşünüyor.

Adam 2 yılını mı vermiş ; şu matematiği bize de anlatabilir misiniz ?
Ay bu benim fikrim ya.
Herkes kendi fikrini yazar geçer.
Yine bir polemik başlamış.
Kim ne isterse ister size ne yani.
Ben konu sahibini haklı buldum 3 çocuğu var kadının tabi isteyecek .
Adamı savunmak da ne mantık.
5 kuruşsuz kapının önüne konulunca sizde anlarsınız ne demek istediğimi.

Zaten çocukları istiyor adam. Her fırsatta sevmiyorum diyor boşanmak istediğini dile getiriyor. Ben de dahil bazen hatalarımızın bedelini kendimiz de öderiz.
Bir de gerçekçi bakmak lazım ortada ev araba yok, adamın üzerinde hiçbir şey yok. Ya boşanmayıp diretecek ya da anlaşıp alabildiğini alacak. Mahkemeye kalırsa zaten çok komik rakamlar oluşacak

Onların eski eşlerinin boşanma şartları iyi olmasına rağmen onlar bile çalışıyor. Konu sahibinin çalışmamak için direnmesini anlamıyorum.

Çocukların yaş farkı ve konu sahibinin yanıtlarına bakarak; 3.çocuklarına bilinçli bir kaza ile hamile kalmış olabilir.

Küçük çocuk olursa boşanma olmaz diye düşünmüş olabilir.

Almasin demiyoruz sadece kandirilmasin istiyoruz. Kadinin simdi oturdugu ve kalmak istedigi ev esinin calistigi sirkete ait. Konu sahibi her an disarida kalabilir. Cocuklar buyuk oldugu icin babamda kalmak istiyoruz derse barinma sorunu tamamen kadina kalacak. Araba yerine ev aldir diyoruz. Adam zaten rizeye donmeyi dusunmuyor musun demis. Bir sekilde kadini yollayacak. Evlilik icinde alinmis ne evi ne arabasi ne dikili taş var. Kadinin isi yok, tecrubesi yok, ortada kalacak. Esiyle anlasmazsa Mahkeme yoluyla alabilecegi bir mal yok. Maddi talepleri esini bosanmaktan vazgeçirmekten ziyade gelecegini garantileyebilecegi yonde olmali.

E hanımefendi siz neden çalışmıyorsunuz ,zaten yıllardır keyfiniz yerindeymis. Artik çalışacaksınız bir zahmet .Evlerinizde aşkta yokmuş, biz ask olan evliliklerde bile küçük çocuklarla çalışıyoruz neden acaba?Kocanız olse ne yapacaksınız

Hanımefendi boşanacaksınız hala ev büyük eşyaları ona göre aldık diyorsunuz. Üstelik ev size ait değil neden anlamak istemiyorsunuz. elalemin evine güvenerek çıkmayın bu yola. ..

Kendinize yapacağınız en büyük iyilik küçükte olsa bir ev aldırmak olsun . kira derdiniz olmasın en azından.. Çocukların masraflarını baba karşılayacak nasıl olsa. Sizde işe girip çalışırsınız..

Ayrıca büyük çocukların üniversiteye gitmesine az kalmış. O nafakanin sizin değil çocukların olduğunu unutmayıp çalışmaya başlayın. Eski es elbet çocuklara bakmakla yükümlü. Ama çocuklar büyüyünce eski eşine nafaka azaltma davası açabilir. Ki haklı da olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…