3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Asgari ücretle geçinmeniz sorun olmaz çünkü eşiniz çocukların masrafını karşılayacakmış. Yani çocuk okutmayacaksınız. Sadece kendiniz geçineceksiniz. Asgari ücret gayet iyi teklif ama yeterli değil. Şöyle ki eşiniz 42 yaşındaymış. Bu adam belki 5 sene sonra kalp krizi geçirip ölecek. Öldüğünde nafaka da çocuk bakımı da kesilecek (belki küçük çocuğunuz 18 olana kadar babasından para bağlanır) öyle bir durumda ne yapacaksınız?

Sağlık diyenler olmuş ama artık işsizler için zorunlu sgk var diye biliyorum. Aylık düzenli para ödüyorsunuz ve böylece devletten sağlık harcamalarınız ödenir. Bunu da nafakanızdan yaparsınız.

Asıl sorun adam ölürse ne olacak bence onu hiç düşünmemişsiniz. Evliyken ölse dul parası olur, boşanınca hiçbir şey olmayacak. Bu nedenle bence mutlaka çalışın. 16-17 yaşında çocuklar zaten genç. 2-3 seneye üniversite için zaten evden gidecekler. 8 yaşında çocuk mutlaka okula gidiyordur. Çıkışta da babası kurs ayarlar. İş çıkışında alıp eve geçersiniz. Yani çocukla bu şekilde çalışabilirsiniz.

Avukatsız asla bir şey imzalamayın bu arada.

Ne desek boş konu sahibine

Eğer öyle bişey varsa ölürümde boşanmam
Defalarca boşanalım ve seni sevmiyorum diyen kadında adamda evlilik resmiyette devam etsede başkasıyla görüşüyorsa bana normal gelir.
Bu kadar araba nakit para isteyeceğinize hazır parayı yemeyi planlayancağınıza kendinizi gelecek için garanti alın.
Ben ne iş yaparım diyorsunuz işte bunu böyle düşünmek yerine adama insan gibi konuşup senelerimi evliliğime adadım gelecek için bir plan yapmadım ama şu durumda yapmam gerek ortada cocuklarımız var ve bir kadın olarak ayakta durmam için gerekli desteği sağlamanı istiyorum diyip adamdan size bir butik olur pastane olur tuhafiye olur normal çapta bir dükkan açmasını isteseydiniz keşke ve ayrıca cocukların giderlerini. Böylelikle hayata tutunur mücadeleye başlardınız. Araba alsa ne olacak benzini nerden atacaksınız ve diğer masrafları. Çocuklarınız büyümüş çalışabilirsiniz adam tabiki 60 bini kendine harcamayacak cocuklarının masraflarına devam edecek.

Yanlış anlamayın ama sanki maddiyat için boşanmak istiyormussunuz gibi geldi çok fazla miktarlar. Hem sütüm dökülmesin hem ağzım yanmasın. Arabası yok demişsiniz 300bin civarı araba istedim diyosunuz. Ekonomiye göre benzini nasıl karşılayacaksiniz? Çocuklarınızın bütün giderlerini karşılamasını ve siz de makul olan miktarı alın. He aldatma vs varsa tabii ki cekismeliden donuna kadar alın.

Beş kuruşsuz kapının önüne konma ihtimali hepimiz için gün gibi geçerli olduğu için hayatımız boyunca hem eşek gibi çalişıp hem de kocamizin değil, "kendimizin bakabilecegi" kadar dogurmuş , bu arada da kendi lükslerimizden kısıp gelecek için birikim yapmiş olabilir miyiz?

Aklı başında hiçbir anne , daha kendine bakmaktan bile acizken sadece kocaya güvenip (veya çesitli bahanelerle çalısmadan yaşamanin garantisi olarak gördükleri kocayı bağlamak için) üstüste üç tane dogurmuyor siz merak etmeyin...

Son düzenleme:
Ben ailesine “yedirdiği” paralarla ailesinin üzerine yatırım yaptığını düşünüyorum.

Ben yine hak vermezdim. Büyütmenin de bir süresi var çünkü. 16 yaşına gelmiş çocuğa çocuk büyüttüm o yüzden çalışmadım demekte çalışmamak için bahane geliyor bana
16 yasindakinden bahsetmiyorum zaten kucuk cocugun ilk yillari diyorum

O zaman bir birikimi
Olur adamin herhalde
Ev olanağı 3 senedir falan varmış maaşı da o civarlarda artmış.
İki çocuğunu liseye kadar kolejde okutmuşlar. Aynı zamanda kira da ödemişlerdir mantıken.
Ellerine çok para kalmamış olabilir.
Zaten ailesine de yardım ediyormuş.
İki çocuğu kolejde okutmak baya masraflı bir olay.
Ben adamın da çok birikimi olduğunu sanmıyorum anlatılandan yola çıkıp

4+1 lüks evde, lüks eşyalar ve hayat standartlarıyla yaşanıyorsa; birikim olmayabilir. Konu sahibinin vurgularını dikkatli okuyun. Günlük kazanıp yiyen, gezen insanlar da var.
Kendisi cevap verse daha iyi olur bence bazi sorularimizasuan sadece isimiz varsayim yapmak

O zaman bu kadin nasil bu kadar para pul isteyebiliyor? Yani o zaman kaderine razi gelecek belli
Miktar nafaka vs alip calisacak ki biz calismalisin dedik

birikim yapacak durumu yoktu, ele güne bakmaktan . Bizden de kısmadı ama bişey sahibi olamadık o yüzden. Akşam gelecek bakalım çok gerginim neleri kabul edecek çekişmeli ile korkutmalımıyım kafam çok karışık. Buarada göz rengi ne alaka, 20 yıllık kocam elbette herşeyini biliyorum seviyorum.

O zaman bu kadin nasil bu kadar para pul isteyebiliyor? Yani o zaman kaderine razi gelecek belli
Çünkü boşanmak istemiyor adamın yapamayacağını biliyor işi yokuşa sürüyor.
Kendince haklı da olabilir çünkü belli ki çok güvenip sırtını dayamış ama güvendiği dağlara kar yapmış.
Konu da genel olarak adam sorunlu ve kötü ama kadın da yanlış yol izliyor işte

Çalışmak istemiyor, eşi ondan sonra rahat edemesin istiyor bir de.
Boşanma işini yokuşa sürmek istiyor da olabilir.
İlk ikisi nasıl istediğine kendi cevapları ama başka nedenler de olabilir tabii

Ben ailesine “yedirdiği” paralarla ailesinin üzerine yatırım yaptığını düşünüyorum.
Valla konu sahibi 20 yildır kendisinin de çocuklarinin lüks içinde yaşadıklarını kendi söylüyor, naif yorumlarındaki hayattan bihaber tepkilerine bakınca da bunun dogru olduğu anlasiliyor...Bu kadar zaman içinde adam ailesini mağdur etmeden kendisine veya kök ailesine de yatırım yaptıysa kimse suclayamaz adamı...Ayrıca konu sahibinin beklentilerindeki rahatlığa bakınca, sanki 20 yıldır o gelirin büyük kısminin konu sahibinin orantısız isteklerine harcandığını, hatta boşanmanın da bundan kaynaklandiğıni hissettirdi bana ama bilemem tabii...

Hata etmis cunku
Ikk gunden beri sevmedigini soyluyormus kocasi

Çalışmak istemiyor, eşi ondan sonra rahat edemesin istiyor bir de.
Boşanma işini yokuşa sürmek istiyor da olabilir.
İlk ikisi nasıl istediğine kendi cevapları ama başka nedenler de olabilir tabii
Biri daha yazmis ama bu inatci tavri yuzunden pirince giderken bulgurdan olacak

Hata etmis cunku
Ikk gunden beri sevmedigini soyluyormus kocasi
Biz kadınlar çok duygusalız hemen bağlanıyoruz işte. Düzelir diye beklemiş 3 çocuk yapmış. Evet hatalı konu sahibi ama adam da az değil işte madem sevmedin ne diye 3 çocuk yaptın! Aman inş kadın ve çocuklar mağdur olmadan hallolur mesele.
Çünkü erkekler mağdur olmuyor

Adam ailesiyle yemiş işte arkadaşlar :) 3 çocuk, eş çalışmıyor. Adamın maaşı yeni düzelmiş (eskiden böyle iyi kazanmıyormuş) kolejde okuyan çocuklar, kira, araba, yüksek hayat şartları (bunu da 15.000 i çocukların okul masrafı haricinde ancak yeter diye düşündüğünden öyle çıkarttım) aileye yardım derken hazıra dağ dayanmaz ailece yemişler adamın gelirini. Mal mülk yok bence gizli adamın. Ama kötü biyetli olabilir evet bilerek yemiş olabilir.

İki taraf da suçlu bu evlilikte. Adam sevmiyormuş madem niye 3 çocuk yapmış? Bu mu masum adam? Adam çok iyi niyetli olsa çocuk yapmaz, karısına iş bulur çalışmasını sağlar, erkenden de boşanır giderdi. 20 yaşında çocuksuz boşanmış kadınla 40 yaşında 3 çocuklu boşanmış kadın bir değil sonuçta. Adam bunca yıl yemiş içmiş evde 4/4lük ev hanımı ve annenin keyfini sürmüş. Son zamanlarda maaşı artınca bir haller olmuş.

Kadın da suçlu. Yahu birisi nasıl seni sevmiyorum diyorsa yanında duruyorsunuz da kışına tekmeyi vurmuyorsunuz? Burada çıkar evliliği var. Adam kadının ona sağladığı hizmetler için, kadın da adamın ona sağladığı iyi maddi olanaklar için evli kalmış. Adam anlaşmayı bozmak istiyorsa bedelini ödeyecek.

Konu sahibi o evi unutun. Ben orada kalabileceğinizi sanmıyorum. Küçük bir ev tutsun size ve ikinizden biri ölene kadar hem kira yardımı hem de asgari ücret isteyin. Çocuk masrafları zaten ondan. İş bulana kadar rahat idare edersiniz. Nakit para isteyin ve hemen altına vs çevirip kenarda tutun. İş bulamadan adam ölürse onu kullanırsınız.

İşsizlik çok kötü boyutta evet. Gençler iş bulamıyor evet ama mutlaka çalışın. Yukarıda yazdım kocanız dediklerine sahip çıkıp yapsa bile adam ölümsüz değil. İstatistiksel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor. İyice yaşlandığınızda 5 kuruşsuz kalırsınız. Çocuklarınıza yük olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…