3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.

En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.
Bu gerçekten çok iyi olur ama bir adam boşanmakta oldugu kadın için niye 10 yıl boyunca aylık 30-40 bin borcun altına girsin ki? Üstelik bunu yapsa bile ev borcu+ ödeyebilecegi nafaka çok düşük olacağından çocuklar yine mağdur olacak çünkü konu sahibi çalışmayı asla istemiyor...

Birim inşaat maliyetleri ülkenin her yerinde aynı. Ev Rize'de olunca, bedavadan az pahalı olmayacak.

Adam 3 çocuğu ve çocukların masrafları varken; neden ayrılmak istediği eşinin üzerine ev alsın ? Evlilik birliği içinde bir ev almış olsalar; evin tamamına değil, yarısına sahip olabileceğini unutuyorsunuz.

Ayni anda yazmışız...Şu an ülke koşullarında eski kocaya ev aldırmak konu sahibi gibi iyimser bir kadın için bile çok ütopik bir istek...Adamın karşısına böyle bir teklifle çıkarsa mutlaka çekismeliye döner iş...

Katılıyorum, olası.

Konu sahibi size bir önerim olacak: Kendi başınıza bu işe girmeyin.

Kusura bakılmasın ancak bir mühendisin maaşı asgari ücretten 60 bine çıkmaz. Üstelik şirketin verdiği evde oturuyorsunuz. Bu paralar nereye gitti?

Aylık ne kadar harcama var net biliyor musunuz?

1) Eve güvenmeyin. “Lojmanda oturursun” laflarına da inanmayın, şirket boşanmış eş sıfatıyla sizi oturtamaz. Zaten kendisi de Rize lafıyla aklındakini söylemiş.

2) Çocuklarınız büyük, en geç 10 yıl sonra hepsi yoluna bakacak. Siz neyle geçineceksiniz planlayın.

3) Asla ama ASLA dişli bir avukata birşey göstermeden protokol falan imzalamayın, asla. Şimdiye kadar midenize giden tüm ekmeği eşinize bağlamışsınız, ortada sadece lojman evi ve şirket arabası var. Sakın.

Bu konu neden kadınlar çalışmalı dersi gibi olmuş, şimdi bir kadın bu konuyu gördükten sonra nasıl güvenip de ev hanımı olsun?

Ben olsam çocukların tüm masrafı ve ömür boyu asgari ücretten kapıyı açardım. Bu zaten sizin boşanma sonrası aç kalmamanız için gereken miktar.

Üstünü çalışarak tamamladığınızı varsayıyorum, şimdiye kadar sıfır iş deneyimine sahip biri olarak ev kirasını çıkarsanız iyidir derim. Sonuçta 3 çocukla 1+1 ev kiralayamazsınız.

Çözülebiliyorsa sorunların çözülüp evliliğin devam etmesi, sizin de işe girip deneyim kazanmanız en iyi seçenek. Giremem diye birşey yok girmek zorundasınız.

Bu görüşe katılıyorum, konu sahibi ciddi ciddi 10 yıla aç kalabilir, kendisini kurtarması lazım.

Evet konu sahibinin de elini taşın altına koyması gerekiyor. O da aksine Rize’ye dönmeyi hakaret sayıyor .

Bir de biz çocukları ve kadını düsunerek akıl veriyoruz ama konu sahibini de tanımıyoruz ki....Yarın oburgun eski kocasının çocuklar için aldığı eve yeni koca getirmesi ihtimali de var...Çok da kendi ayakları üstunde durmaya hevesli bir kadın değil zaten belli ki...riskli yani....

Ben konu sahibine çok yüklenildiğini düşünüyorum. 20 yıllık bir evlilik var ortada, 3 tane de çocuk. Kadın hiç çalışmamış. Eşinin de çalışmasını onaylamadığını söylüyor. Ortada aldatma vb. gibi geçerli bir neden olmadan sözleşmeyi de bozmak isteyen adamın kendisi. O nedenle bedeli neyse ödemeli.

Yo haklısınız. Ama 250 bin nakit + 300 binlik arabadan daha mantıklı ev. Bir de o kadar ucuz olmaz elbette ama İstanbul’da Ankara’da olacağından daha uygun olur diye düşündüm. Doğuda çalışan atanmış bir öğretmenim. Mayıs gibi ev almaya kalktık, 1+1ler 400.000’e vardı bu tarafta. Şu an minimum 650.000-700.000 olmuşlar şu son açıklanan konut projeleriyle . Rize’yi bilmiyorum, bazı şehirlerde hâlâ uyguna daire bulmak mümkün.

Bu görüşe katılıyorum, konu sahibi ciddi ciddi 10 yıla aç kalabilir, kendisini kurtarması lazım.
Zaten konu sahibinin başka bir isteği, düşüncesi de yok...Ama o kadar yüksekten uçuyor ki, kendimi kurtaricam derken çocuklari mağdur edecek farkında değil...Zira kocasının iyiniyetli cömert tekliflerini geri cevirirse ve iş mahkemelere kalırsa eninde sonunda rizedeki babaevine uç çocukla sığışmak zorunda kalacak....

Bu arada Rize’de 2+1 evi adamın yapması gereken bir şey olarak söylemedim. Konu sahibinin en fazla isteyebileceği, mantıklı olan şey anlamında söyledim.

Gerilerde adamın iş yeri açmasının istenebileceği fikri vardı, bu da bana mantıklı geldi. Ama konu sahibinin tecrübesiyle o iş yeri batmadan mükemmel işler diyemem.

Ya arkadaşım belki kadının mesleği yok lise mezunu nerden biliyorsunuz.
Adam evlenirlen bunu bilmiyor muydu .
Biliyordu .
Çalışmamssını sorun etmedi şimdi mi sorun oldu.
Çocuk yapılırken tek kişi yapmıyor malum adamda istemiş çocukları yapmış.
Sanki adamı oyuna getirmiş çocuk yapmış gibi konuşuyorsunuz bu ne kadın düşmanlığı ağzım açık okudum yorumları.
Ben hayatım boyunca çalıştım okudum kadınlar tabi ki çalışsın çalışması taraftarıyım zaten kendimde çalışıyorum.
Ama mesleği yoksa ne yapsın.
Adam baksın o zaman çocuklara alsın velayetini yer mi yemez .
Adam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edicek tekrar evlenicek yine çocuk yapıcak.
Bu taraf parasızlıkla mücadele edicek öyle mi.
Yok öyle bir şey.
Hadisin ordan.

Valla benim de yaptığı yorumlardan sonra konu sahibine bir önerim var ama linç yiyeceğimden korktuğum için söyleyemiyorum....kısaca hem ben çalışmak istemiyorum hem de çocuklarin alıştığı şu ferah düzen bozulmasın diyorsa velayeti verecek, kendisi de yoksulluk nafakasını ve arabasını alıp baba evine donecek...Yoksa mümkün değil

Son düzenleme:
Önlisans mezunuymuş, mesleği varmış, kendi yazdı...Bir zahmet yorumları okursanız.....
Ayrıca lise mezunu olmak çalışmaya engel mi?

Konu sahibi bence is kurmak falan da istemez ,cocuklari da vermezevde oturup her sey devam etsin ,adaminda burnu sürtsün, pisman olsun geri kapısına gelsin ister.Ne demek ki adam boşanmak istesin ,o kim köpek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…