- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.Almasin demiyoruz sadece kandirilmasin istiyoruz. Kadinin simdi oturdugu ve kalmak istedigi ev esinin calistigi sirkete ait. Konu sahibi her an disarida kalabilir. Cocuklar buyuk oldugu icin babamda kalmak istiyoruz derse barinma sorunu tamamen kadina kalacak. Araba yerine ev aldir diyoruz. Adam zaten rizeye donmeyi dusunmuyor musun demis. Bir sekilde kadini yollayacak. Evlilik icinde alinmis ne evi ne arabasi ne dikili taş var. Kadinin isi yok, tecrubesi yok, ortada kalacak. Esiyle anlasmazsa Mahkeme yoluyla alabilecegi bir mal yok. Maddi talepleri esini bosanmaktan vazgeçirmekten ziyade gelecegini garantileyebilecegi yonde olmali.
Bu çözüm mantıklı.En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.
Bu gerçekten çok iyi olur ama bir adam boşanmakta oldugu kadın için niye 10 yıl boyunca aylık 30-40 bin borcun altına girsin ki? Üstelik bunu yapsa bile ev borcu+ ödeyebilecegi nafaka çok düşük olacağından çocuklar yine mağdur olacak çünkü konu sahibi çalışmayı asla istemiyor...En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.
En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.
Ayni anda yazmışız...Şu an ülke koşullarında eski kocaya ev aldırmak konu sahibi gibi iyimser bir kadın için bile çok ütopik bir istek...Adamın karşısına böyle bir teklifle çıkarsa mutlaka çekismeliye döner iş...Birim inşaat maliyetleri ülkenin her yerinde aynı. Ev Rize'de olunca, bedavadan az pahalı olmayacak.
Adam 3 çocuğu ve çocukların masrafları varken; neden ayrılmak istediği eşinin üzerine ev alsın ? Evlilik birliği içinde bir ev almış olsalar; evin tamamına değil, yarısına sahip olabileceğini unutuyorsunuz.
Katılıyorum, olası.Valla konu sahibi 20 yildır kendisinin de çocuklarinin lüks içinde yaşadıklarını kendi söylüyor, naif yorumlarındaki hayattan bihaber tepkilerine bakınca da bunun dogru olduğu anlasiliyor...Bu kadar zaman içinde adam ailesini mağdur etmeden kendisine veya kök ailesine de yatırım yaptıysa kimse suclayamaz adamı...Ayrıca konu sahibinin beklentilerindeki rahatlığa bakınca, sanki 20 yıldır o gelirin büyük kısminin konu sahibinin orantısız isteklerine harcandığını, hatta boşanmanın da bundan kaynaklandiğıni hissettirdi bana ama bilemem tabii...
En mantıklısı Rize’de 2+1 bir ev aldırıp kendisi çalışması olur konu sahibinin. Küçüğü yanına alır, büyükler zaten birkaç yıla üniversite vs kendi hayatlarına bakacaklar.
Evet konu sahibinin de elini taşın altına koyması gerekiyor. O da aksine Rize’ye dönmeyi hakaret sayıyorBu gerçekten çok iyi olur ama bir adam boşanmakta oldugu kadın için niye 10 yıl boyunca aylık 30-40 bin borcun altına girsin ki? Üstelik bunu yapsa bile ev borcu+ ödeyebilecegi nafaka çok düşük olacağından çocuklar yine mağdur olacak çünkü konu sahibi çalışmayı asla istemiyor...
Bir de biz çocukları ve kadını düsunerek akıl veriyoruz ama konu sahibini de tanımıyoruz ki....Yarın oburgun eski kocasının çocuklar için aldığı eve yeni koca getirmesi ihtimali de var...Çok da kendi ayakları üstunde durmaya hevesli bir kadın değil zaten belli ki...riskli yani....Birim inşaat maliyetleri ülkenin her yerinde aynı. Ev Rize'de olunca, bedavadan az pahalı olmayacak.
Adam 3 çocuğu ve çocukların masrafları varken; neden ayrılmak istediği eşinin üzerine ev alsın ? Evlilik birliği içinde bir ev almış olsalar; evin tamamına değil, yarısına sahip olabileceğini unutuyorsunuz.
Yo haklısınız. Ama 250 bin nakit + 300 binlik arabadan daha mantıklı ev. Bir de o kadar ucuz olmaz elbette ama İstanbul’da Ankara’da olacağından daha uygun olur diye düşündüm. Doğuda çalışan atanmış bir öğretmenim. Mayıs gibi ev almaya kalktık, 1+1ler 400.000’e vardı bu tarafta. Şu an minimum 650.000-700.000 olmuşlar şu son açıklanan konut projeleriyleBirim inşaat maliyetleri ülkenin her yerinde aynı. Ev Rize'de olunca, bedavadan az pahalı olmayacak.
Zaten konu sahibinin başka bir isteği, düşüncesi de yok...Ama o kadar yüksekten uçuyor ki, kendimi kurtaricam derken çocuklari mağdur edecek farkında değil...Zira kocasının iyiniyetli cömert tekliflerini geri cevirirse ve iş mahkemelere kalırsa eninde sonunda rizedeki babaevine uç çocukla sığışmak zorunda kalacak....Bu görüşe katılıyorum, konu sahibi ciddi ciddi 10 yıla aç kalabilir, kendisini kurtarması lazım.
Korunsaymis tabiki ama bir kadin hamile kalmak istedikten sonra her türlü adamı katakulliye getirir demek istiyorumNeden kadının elinde ki. Doğru düzgün korunsaymış.
Ya arkadaşım belki kadının mesleği yok lise mezunu nerden biliyorsunuz.Beş kuruşsuz kapının önüne konma ihtimali hepimiz için gün gibi geçerli olduğu için hayatımız boyunca hem eşek gibi çalişıp hem de kocamizin değil, "kendimizin bakabilecegi" kadar dogurmuş , bu arada da kendi lükslerimizden kısıp gelecek için birikim yapmiş olabilir miyiz?
Aklı başında hiçbir anne , daha kendine bakmaktan bile acizken sadece kocaya güvenip (veya çesitli bahanelerle çalısmadan yaşamanin garantisi olarak gördükleri kocayı bağlamak için) üstüste üç tane dogurmuyor siz merak etmeyin...
Valla benim de yaptığı yorumlardan sonra konu sahibine bir önerim var ama linç yiyeceğimden korktuğum için söyleyemiyorum....kısaca hem ben çalışmak istemiyorum hem de çocuklarin alıştığı şu ferah düzen bozulmasın diyorsa velayeti verecek, kendisi de yoksulluk nafakasını ve arabasını alıp baba evine donecek...Yoksa mümkün değilBu arada Rize’de 2+1 evi adamın yapması gereken bir şey olarak söylemedim. Konu sahibinin en fazla isteyebileceği, mantıklı olan şey anlamında söyledim.
Gerilerde adamın iş yeri açmasının istenebileceği fikri vardı, bu da bana mantıklı geldi. Ama konu sahibinin tecrübesiyle o iş yeri batmadan mükemmel işler diyemem.
Önlisans mezunuymuş, mesleği varmış, kendi yazdı...Bir zahmet yorumları okursanız.....Ya arkadaşım belki kadının mesleği yok lise mezunu nerden biliyorsunuz.
Adam evlenirlen bunu bilmiyor muydu .
Biliyordu .
Çalışmamssını sorun etmedi şimdi mi sorun oldu.
Çocuk yapılırken tek kişi yapmıyor malum adamda istemiş çocukları yapmış.
Sanki adamı oyuna getirmiş çocuk yapmış gibi konuşuyorsunuz bu ne kadın düşmanlığı ağzım açık okudum yorumları.
Ben hayatım boyunca çalıştım okudum kadınlar tabi ki çalışsın çalışması taraftarıyım zaten kendimde çalışıyorum.
Ama mesleği yoksa ne yapsın.
Adam baksın o zaman çocuklara alsın velayetini yer mi yemez .
Adam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edicek tekrar evlenicek yine çocuk yapıcak.
Bu taraf parasızlıkla mücadele edicek öyle mi.
Yok öyle bir şey.
Hadisin ordan.
Konu sahibi bence is kurmak falan da istemez ,cocuklari da vermezValla benim de yaptığı yorumlardan sonra konu sahibine bir önerim var ama linç yiyeceğimden korktuğum için söyleyemiyorum....kısaca hem ben çalışmak istemiyorum hem de çocuklarin alıştığı şu ferah düzen bozulmasın diyorsa velayeti verecek, kendisi de yoksulluk nafakasını alıp baba evine donecek...Yoksa mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?