3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Ya bi gidin şurdan ya kadın düşmanlığı yapmayın şurda.
Prezervatif kullansaymış beyfendi önlemini alsaymış sevmediği karısıyla da seks yapmasaymış banane
Hanımefendi kadın düşmanı ben miyim yoksa alamayacağı şeyleri alırsın diye vaat eden sen mi? Ben kadına gerçekleri konuşuyorum. Adamın evi yok arabası yok. Utanmazsa kıçındaki donu da alsın gitsin ona o yakışır

diğer çocukları da zamanında koleje göndermiş
yani evde hep en az 1 belki 2 özel okullu çocuk var 10 senedir
ev taksidi kadar kolej taksidi ödemişler.

bir de bu adam şimdi yönetici olmuştur ama mühendisler yönetici olana kadar asgari ücretle başlayıp 2 katı 3 katı ile 10 sene çalışıyor. asgari ücretin 4-5 katı ile de bi 4-5 sene çalışır, 60 bin alması yeni sayılacak bir meseledir.

belki başka yerlere de para harcamıştır orası da ayrı ama sanki 20 senedir 60 bin düzyinde kazanmış gibi düşünmemek gerek bence.

hatta senaryo yazacak olursak adam daha 43 yaşında. çoğu mühendisin evlendiği yaş 35 filan...bu adam çok erken evlenmiş, kadını da sev(e)memiş. şimdi kariyer var, para olmuş, kadını sevmiyor ondan da kurtulmak istiyor, öyle görünüyor yani.

ya kadın 2 yıllık mezunu okul bitmiş evlenmiş neyin kariyerini yapacaktı hiç o taraklarda bezi yok ki, 19 yaşında evlenmiş zaten demek hiç çalışmamış.
sanki doktor avukat mühendis, onu geçtim bir işi olan bir kadınmış ama çalıştırılmamış gibi
o da evde çocuk bakmış kocası izin vermemiş laflarını ben gerçekçi bulmuyorum. bu kadın şu anda da başlasa çalışmaya 20 sene sonra da şu anın parasına göre 60 bin kazanamaz, 20 sene önce başlasaydı da kazanamazdı, kendi maaşıyla kalsa asla kocasının sunduğu konforu bulamazdı, boşansa bulamayacağı için tüm telaşı zaten, kendi de bal gibi biliyor bunları.

Benim fikrimden size ne peki?

Buraya gelmiyor bugün biraz sakinleş dedi bağırıştım telefonda. Metni göndericekmiş incelemm için. Mahvoldum bitik hissediyorum

Aynen kariyerde gözü olan evlenmesin madem ama bizim ülkede bir de koca alma kariyeri planlayan kadınlar var o da gidecek olursa böyle kalıyorlar ortada.Diyelim ki adam cok aşıktı, boşanma yoktu ve öldü ,ne olacaktı o zaman.Nasil bu kadar rahat oluyorlar anlamıyorum

Mesele bu değil. Dövmek, sövmek her şey değildir. Bir erkek nikahlı karısına sürekli boşanma talep ediyorsa isterseniz 10 çocuğunuz olsun orada durulmaz. Adamın ne sebeple boşanmak istemesi önemli değil. Önemli olan boşanma kelimesini ağzına alabilmesi. Adam sakız etmiş ağzında. 3 çocukla boşanmayı göze almış. Kadının çalışmaması sorun değil. Çocuklarını düşünebilir. Ama 20 sene boyunca boşanmayı duymuş kulaklar başta neden başının çaresine bakmadı? Madem ailesine para yediren biri idi bu adam belli idi değişecek miydi? Buradan çıkarılması gereken ders: 20 sene de geçse bir erkek boşanmayı kafaya koydu ise onu dillendiriyor. Peki neden adam boşanmadı? Kadının bariz hatası yoktur. Onun boşanmak istemesini beklemiştir. Kadın da boşanmayınca devam etmiştir.

Bak yine ceza yiyeceğim ama gram da umrumda değil. Ben senin ve senin düşümcene sahip kocasına ihtiyacı olan kadın değilim. Kocam beni şuan boşasa yarın ayaklarımın üstünde kocamdan çok daha iyi şartlarda yaşarım neden biliyor musun. Annem bunu öğretti. Bi tane erkeğe hayatımı bağlamamayı, kendi kendine geçinebilmeyi. Yaşayabilmeyi öğretti. Olay ben gibilerle evlenmeye gelirse, kocama sor balım nasıl mutluymuş. Adam eve koşa koşa geliyor valla kusura bakma yani kocam evde kalsın diye çocuk yapcam bide dicem gel bana bak. Adam der bu seferde ben önüne geçeyim sen yap diye. Ne kadar terbiyesiz saygısız bi insansan sana anlayacağın bi dilde konuşuyorum. Son olarak sen ben gibilerine kurban ol. Kudurun hiç bi zaman biz gibi ayakları üstünde duranlardan olamayacağınız için.

Konu sahibi ablamız, bütün iyi niyetimle yazıyorum, bu adam gitmiş bir daha dönmez, çünkü birden gitmemiş ,yıllardır acikca söylemiş. Adam kötü bir adam değil onu zıvanadan çıkarmayın ,makul bir anlaşma yapın, çocuklarınızı üzmeyin, travma yaşatmayın. Tek boşanan siz değilsiniz, girin bir ise çalışın ve kendinizi değil çocuklarınızın bu süreçte sağlam olabilmesi için çaba gösterin. Diger türlü hep zararda olacaksınız, biz çalışan kadınlar da gayet yaşayabiliyoruz merak etmeyin

Buraya gelmiyor bugün biraz sakinleş dedi bağırıştım telefonda. Metni göndericekmiş incelemm için. Mahvoldum bitik hissediyorum
Sakin ol....Sakin ol ve hemen yarin iyi bir avukatla otur kocanın yolladığı protokolü gözden geçirt...Gitmek isteyen adamı tutamazsın, adam yillardır yalvarmiş sana, sevmiyorum dayanamıyorum boşanalim diye zaten ama duymazdan gelmişsin .... En azından simdi haklarını kaybetmeden, çocuklarının psikolojisini bozmadan , sükünetle kabullen şu durumu...Kocanın sunacağı protokolü hiçbir mahkeme vermez sana, iş bulup çalışırsan gül gibi gecinirsin....

Yaşasın omurgalı ve güçlü kadınlar, dikkat edin hepimizin kocası eve koşarak geliyor ,neden çünkü karşısında gururlu ve güçlü kadın var

Hanımefendi neden bu kadar gerginsiniz?

Babaları evden ayrıldığında, kendileri odalarında yatarken; adam koltukta 2 sene yattığında neredeymiş bu 15 ve 16 yaşındaki büyük çocuklar ?

Sizce bu çocukların doldurulmaya ihtiyacı var mı ?

Ya ama hayat şartlarını ben de düşündüm. Mesela biz 23 yaşında evlendik. 10 yılda 4 tane araba bir çiftlik bir daire aldık. Kredilerle şunla bunla. Eskiden daha kolaydı ev araba birşeyler almak. Mesela tek benim maaşımın 10 katına sıfır araba alınıyordu. Şimdi ancak 100 katına alınır.
E bu adam 20 yıllık evli.
Bendeki şerefsiz pavyonlarda yemiş basıldığı kadınların kocalarına bedellerini Ödemiş falan. 2 de çocuğum var kreşlerde büyüyorlar o da kolej gibi meblağlarda.
Bendeki de mesela paraları onun bunun üzerine yapıp sonra da boşanıp hovarda hayatı yaşamak istemiş ama işte bana aydınlanma geldi neyseki. Beş kuruş alamadım üzerine birşey olmadığı için. Çocuklara nafaka 2 çocuğa 2500 bir de daha ödenmeyen bir tazminat var onu da ödeyemez muhtemelen 105 gram altın.
E bu adam da bir maaş ile ancak nafaka öder. Anlaşmaya giderse kadın için daha mantıklı.
Adam benve bencil kadını kandırıp boşanmaya çalışacak kadın da durumu zora sokup boşanmadan adamı caydırmaya çalışacak. Bu konu sürer gider. Umarım çocuklar etkilenmeden hallolur

Yaşasın omurgalı ve güçlü kadınlar, dikkat edin hepimizin kocası eve koşarak geliyor ,neden çünkü karşısında gururlu ve güçlü kadın var
Bu kadınınkisinin koşarak geldiği sanmıyorum beni alıntılayıp hakaret edenin. Bana kadın düşmanı diyor beni kendine düşman görüyor al bütün erkekler senin olsun diyor. Napayım anasını satayım erkekleri salak saçma konulup insanı dinden imandan çıkarıyor

Sanki o da kaçmış gibi ,oyle bir his benimki

Hanımefendi neden bu kadar gerginsiniz?
Kadının zaten canı yanmış boşanıyor.
Bide çocuk yapmasaydın yok bilmem ne bu ne ya.
Burda biri konu yazmaya korkuyor artık.
Bir linçleme insanları.
Gergin ben değilim ben desteğimi verdim çıktım konudan bir baktım yüz tane bildirim bırakın peşimi diyorum hala yazıyorlar.

Babaları evden ayrıldığında, kendileri odalarında yatarken; adam koltukta 2 sene yattığında neredeymiş bu 15 ve 16 yaşındaki büyük çocuklar ?

Sizce bu çocukların doldurulmaya ihtiyacı var mı ?
Küçük olanın hakkına girmeye gerek var mı. Kadın diyor ki görmek içim kapımda dolanacak. Ee şimdi savunuyorlar babası ödeyecek tabi diye. Ee buna laf nerde? Babası görecek tabiki. Birçok kişi olaya kadının hakkını savunmak için bakıyor tabiki kadın hakkı olanı alacak kimse eli boş dönmesin ister burda. Olay kadının abartması. Kadının niyeti boşanmak değil adamı bıktırmak caydırmak istiyor

Al al senin olsun.
Bizim gibiler yüzünden evlenmiyorlarmış ya.
Şu güne kadar bir erkeğin beş kuruşuna tenezzül etmedim ben çok şükür ihtiyacım da yok .
Ailemin durumu iyi ve çalışıyorum.
Babamdan kalan bir sürü mal varlığım var.
Ben konudaki kadına üzüldüm senelerce bu evlilik bitmesin diye uğraşmış durmuş.
Paracı oldu bilmem ne oldu haddinixi bilin biraz yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…