Konu sahibini de mantıksız buldum ben.3 cocugun ozel okul masraflari coktur diye düşünüyorum. Birde onlarin servis ve yemek parasi ayri oluyor. Giyimi, ayakkabisi derken alamamis olabilir. Konu sahibide calismiyor
Bence fazla değil 20yılını vermiş kadın 3çocuk doğurmuş iki günlük evlilik değil bu.
Eşin ne sanıyordu 5 kuruşsuz kapının önüne mi koyucaktı .
Gayet haklı talepler bunlar.
Boşanmak isteyen de buyursun yapsın.
Bunlar evliliği çocuk oyuncağı sanıyorlar heralde.
Kadın 20 yılını vermiş be .
Hayatını vermiş.
Hepsini al hakkındır.
Alsaymış o maaşı alan adam Hersey alır .Adamın evi arabası yok . Sadece 60 bin geliri var .mahkeme hakkındır demeyecek adamın gelirine bakacak . Gerçekçi olalım, duygusallık bir yere götürmez.
Resmen adam dolandırıcılık yapmış.Adamın kendi üzerine hiç birseyi yok. Çocukların yaşı büyük bir kaç seneye nafaka kesilecek. Yıllardır bosanacagim diyen bir adama karşı tepkisiz Bir kadın var.
Kadına gaz vermenin faydası yok elde yaşı büyük 3 çocuk 1 gün yatmamış sigorta ve sıfır malvarligi var.
Hanımefendi evet evlendiniz ömrününüzün yarısı gitti vs ancak hiç adil davranmıyosunuz. Ne demek ben nasıl geçincem. Adam belki yeniden evlenecek size bakmak zorunda mı. Çocuklarına tabiki bakar ama size niye baksınEvet çocuklara bakmak zorunda çünkü bende onlarla ilgilendiğim için çalışamıycam. Bana diyorki asgsri üzrrt olsun yoksulluk nafakan o oranda da artar her yıl ama çocukların kesilince o parayla ben nasıl geçinicem. Bi de 2-3 yıla iş değiştirse evden çık derse şirketi??
Resmen adam dolandırıcılık yapmış.
Ben 10 yılda aydım. 2 çocuk lojman da oturuyorduk ki benim lojman hakkımdı. Çocuğuma annem baktı iki kişi çalışıyorduk. Hopp noluyoruz dedim. Kendime bir araç aldım. Sonra pislikleri gün yüzüne çıktı kurtardım yakayı. Benim avantajım çalışıyor olmam. Konu sahibi de çalışsaydı asıl adam boşanalım dediği an tekmeyi basardı. Şimdi işi kolay görünmüyor adam ceketini alıp gitse birşey diyemez.
Daha kadın sanıyor ki şirketin evinde kalabilir. Boşanınca şirket bile çıkarabilir kadını evden.
Ama bu konuda adaletsizlik yok mu sence? Sonucta kadin oturmus cocuk bakmis.. o zaman kocasi oturup baksaydi cocuklara kadinin yaptiklarini yapsaydi evde ve kadin kariyer yapsaydi.. belki cok iyi yerlere gelecekti. Resmen kadinin gelecegini calmis oldu kocasi..Hanımefendi evet evlendiniz ömrününüzün yarısı gitti vs ancak hiç adil davranmıyosunuz. Ne demek ben nasıl geçincem. Adam belki yeniden evlenecek size bakmak zorunda mı. Çocuklarına tabiki bakar ama size niye baksın
Konu sahibini de mantıksız buldum ben.
Senin yorumlarını biliyorum normalde çocuk ve nafaka konusunda da savunursun. Buradaki herşey fazla dediğin gibi.
Ama bir çocuk özel okula gidiyormuş. 20 yıllık evlilik. Ev araba şirketten. Pozisyonu da iyi adamın. Hiç olmasa yatırımlık bir küçük arsa, bir apart, bir aile arabası olabilirdi. Var bunda da bir iş.
Herkes yatırımını evden yana yapmıyor. Yaşadığım şehirde bir çok zengin insanın evi yok çünkü eve para yatırmak istemiyorlar. Param oldukça her ev benim mantığı. Yani bir insanın evi olmaması onu parasız yapmaz. Belki parası dövizde altında vsdedir. Ki kadın da biliyor ki bunları istiyor. Ve ya şirket evi olanlara bu yardımı yapmıyordur vs.12 adaları unutmussunuz.
Evi bile olmayan adam 300binlik arac alip, 250bin nakit verip, her ay 15bin nafakayi yollayip, cocuklarin ozel okul masraflarini nasil karsilasin
Benimde eşimin maaşı iyi bende bosanirsam 10 binden aşağı nafaka talep etmem çocuğum küçük büyük bile olsa devir malun söke söke alın valla helal olsunBu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmesiyle
Yanlis mi gordum bilmiyorum sanki bir yerlerde kripto para yorumu gecti, bulamadim tekrar. Orada yemis sanirim.Konu sahibini de mantıksız buldum ben.
Senin yorumlarını biliyorum normalde çocuk ve nafaka konusunda da savunursun. Buradaki herşey fazla dediğin gibi.
Ama bir çocuk özel okula gidiyormuş. 20 yolluk evlilik. Ev araba şirketten. Pozisyonu da iyi adamın. Hiç olmasa yatırımlık bşr küçük arsa, bir apart, bir aile arabası olabilirdi. Var bunda da bir iş.
Ben ne okudum canolarbu kadar istek biraz fazla degil mi? Nafakaya birsey diyemem cocuklarinin egitimi vs daha kotuye gitmemeli babalari anneleri hayattayken.. ama yillarca calismamissin zaten yani herifin evi varsa arabasi varsa hepsini nasil istersin? Ki normalde yari yariya olur paylasim.
Ama su cok uzucu birsey..cocuk dogur gencligini ver bir yerde kariyer yok birsey yok ortada kalmaktir bunun adi.. ve bahsettigim sey maddiyattan bagimsiz bir ortada kalmislik…bu fedakarliga gerek yoktu.. gerci calissaydinda sen daha cok fedakarlik yapacaktin muhtemelen..
Yillardir adam bosanmaktan bahsediyor, sen sormuyor musun neden nicin diye
Yaşadıklarıniz icin çok üzüldüm umarım en doğru kararı verirsiniz herkes icin. Ama şunu sormak istiyorum. Sizi en başından sevmediğini söyleyen bir adamla niye 3 çocuk yaptınız? 1 değil 2 değil 3 çocuk. Çocuk evliligi düzelten bir unsur değil. Batan gemiye yeni üyeler eklemek neden ?Beni sevmediğini söylüyor evlendiğinden beri oldu mu? Sürekli tartışıyoruz ailesi yüzünden artık çekilmez oldu hayat diyor ama 3 çocukla ben boşanmış kadın olarak kalıcam kendi belki tekrar evlenecek çocukları ihmal edecek. Başkasına yedirecek kazancını. İçime sindiremiyorum hırsa kapılıp boşanmak istemiyorum böyle düşününce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?