3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Hayır kadın kendi geleceğini kendi elleriyle vermiş. Oturup çocuk bakmasaydı. Bakıcı, kreş vb bir sürü seçenek var. Seçimi bu yönde olmuş. İstiyorduysa o da kariyer yapsaydı. Sanmıyorum konu sahibi iyi yerlere gelsin çalışası yokmuş çünkü. Konu sahibi önlisans ziraat mezunu hayatında bir gün çalışmamış. Bunun sebebi çocuk bakmak mı? Şimdi çocuklar büyük kocaman olmuşlar yine diyor çalışmak istemiyorum.

Herşeyin bir sonu var. Ya aklını şimdi değil önceden kullanıp ev aldıracaktı. 60 bin gelire nasıl ev almazlar ben anlamıyorum yahu
Aynen neden ev almaz bir insan.. ya bu adam bu paralari kariyla kizla yedi afedersin ya da kumar oynadi.. ortada gozle gorulur bir mal varligi yoksa

Yaw erkekleri tanımıyormuşuz gibi konuşmayalım
Sanki birtek sevdikleri kadınlarla beraber olup çocuk yapma potansiyelleri var
Yapmasayfi diyorum bende iste.. kadin sorumsuz erkek cok mu sorumluluk sahibi.. ikiside ayni.. ilk gunden beri sevmiyorum diyen herife 3 cocuk vermis

Makul olan ne sizce peki akşam gelecek anlaşma metni için. Muhtemelen o da bişeyler belirler gelmeffn arkadsşı avukatı zaten. Ben minimum neye tamam demeliyim
Asla acele getirip birşey imzalamayın
Pardonda o kimki önünüze birşey koyacak imzala diyecek
Acil bir avukat bulun önce, detaylı görüşün
20 senedir idare etmiş 1-2 ay daha beklesin
Üstünüze ev ve arabayı almadan asla da imzalamayın, şirket evi geçici bari yaşlılığınızda başınızı sokacak garanti eviniz olsun.

Genel olarak cocuk ve ayni zamanda is cok yipratici oluyor kendimden biliyorum.. hele cocugun kucukse..o sekilde genele konustum biraz ama sonradan anladim ki bu hanfendinin hic bir zaman gozu calismakta degilmis

Makul olan ne sizce peki akşam gelecek anlaşma metni için. Muhtemelen o da bişeyler belirler gelmeffn arkadsşı avukatı zaten. Ben minimum neye tamam demeliyim
Evliliginiz boyunca rahat bir hayat yaşadınız ve bu rahatinizdan odun vermek istemiyorsunuz.Sizi sevmeyen ve istemeyen bir adamdan üç çocuk yapmışsınız kendinizi güvence altına almak için.Neyse,o çocukların bir günahı yok.Baba tabi ki çocuklarının masrafını karşılamalı ama siz de sizi istemeyen bir adamın kuruşuna tamah etmeyin lütfen.Biraz onurlu bir yaşam sürmeyi deneyin,tabi kendinize saygınız varsa.

Minimum sizin üzerinize olan bir eve tamam demelisiniz bence. Nafakada zaten adamın söylediği miktar iyi gibi, siz de çalışırsanız gayet geçinirsiniz ev kirası olmadan. Zaten çocukların eğitim masraflarını da karşılayacakmış nafaka harici.
Araba ve nakit para yerine ev istemeniz daha mantıklı değil mi?

Aynen ya cocuklar niye aglayip babaya yalvariyor ikinizin arasinda bir mesele

Sirketin evi ne kadar sizi götürecek, acilen size bir ev alsın güzel de nafaka bağlasın sonra salın gitsin ipini...

Genel olarak cocuk ve ayni zamanda is cok yipratici oluyor kendimden biliyorum.. hele cocugun kucukse..o sekilde genele konustum biraz ama sonradan anladim ki bu hanfendinin hic bir zaman gozu calismakta degilmis

Ben de kendimden biliyorum evet yıpratıcı ve zor ama yapılamaz değil. Bu bir seçim evde oturmak çocuğuna kendin bakmak veya işe gitmek kişinin kendi seçimi. Seçiminin sonucu da bu olmuş işte. Kocasının geleceğini çaldığını veya yazdığınız gibi bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum.

Ev çok maliyetli geliyor, 2-3 milyondan aşağı ev yok hiç yanaşmaz ki ona, kredi çekse 10-20 yıl ödemesi lazımmış. Çocukları da istiyor üstüne bi de benden. Ev sorun olmasa burda düzenimiz kurulu hiç istemiyorum çıkmayı ev büyük eşyalar buraya göre alındı.

Ben cocuklarimda calistim ve sonradan cok pisman oldum acikcasi cunku kendim o guzel gunlerini kacirdim, bir daha tekrari yok o gunlerin ne yazik ki ve cocuklarim 3 aylikken isime dondum. Bir kac sene olsun full time anne olmak isterdim dogrusu. Ha simdiki
Aklim olsa bi kac sene ara verip donerdim…
O cocuklar kendileri secmiyor dunyaya gelmeyi bizler getiriyoruz…ve ilk yillarini bile anneleriyle ya da babalariyla geciremiyolar.. tabii bu baska bir tartisma konusu olabilir..

Konu sahibi hic calismamis ve calismak istemiyor burdan basliyor butun sorunlar bence.

Yani kocan ilk gunden beri sevmedigini soyluyor ve nasil ciddiye alinmaz biyle birsey
Hanımefendi olaylara inanılmaz tozpembe bakıyor. Aynı şeyleri teyzemde yaşadı. Maddi durumdan sıkıntısı olmayan har vurup harman savuruyor. İşler bu aşamaya gelince hala standartlarının değişeceğini anlamıyorlar. Hanımefendi arabanın giderini düşünüyor. (teyzemde senede 2 kez tatil yapmazsak çocuklar sıkılır diyordu) İlkokulda çocuğum var onu bırakıp nasıl çalışayım diyor, halbuki insanlar 3 aylık bebeklerini bırakıp çalışıyorlar. Durumun farkında bile değil. Ben en az 2 yaşına kadar çocuğuma bakarım diyordum pazartesi işe başlıyorum kızım daha 8 aylık. Doğum parası aldım. Devlet hastanesinde masrafsız olarak doğumu kontrolleri falan yaptırdım. Ama şu an inanılmaz borçluyuz kredi kartları aldı başını gitti. Geçim sıkıntısı çekmemişler ki gerçekçi olsunlar. Hakkında hayırlısı olur inşallah makul orta yolu bulurda mağdur olmaz çok fazla. Benim teyzem çok mağdur oldu malesef

Cocuklari nafaka vermemek icin istiyodur belki

Konu sahibinin durumu ayrı. Adam evlendikleri günden beri seni sevmiyorum boşanmak istiyorum diyormuş. Hadi ilk çocuk oldu bir şekilde, onu okul çağına kadar büyütüp çalışmaya başlayabilirdi ve başka çocuk yapmazdı. Çalıştığı bütün parayı da birikim yapsaydı diyelim en az on yıl çalışmış olsaydı şimdi ne yapacağım diye düşünmezdi.

Yorumunuzu sizi alıntıladığım ilk yorumunuzla ve konuyla alakalı bulamadım açıkçası. Çocuk yapma kararı vermek, zamanını seçmek yine bir seçim aslında dediğiniz gibi dünyaya biz getiriyoruz

İyi de alamayabilirsiniz. Mahkeme istediklerinizi vermeyecektir büyük ihtimalle. Eldeki dala değil daldaki kuşa bel bağlamışsınız. Eşiniz 3-4 senedir yüksek maaş alıyormuş ve ailesine yardımları nedeniyle birikim yapılmamış. Hiç para biriktirmek ya da yarım gün de olsa çalışmak gelmemiş aklınıza. En azından sigorta primi öder sosyal güvenceniz olurdu. Sadece ev değil sağlık da önemli. Boşandıktan sonra çocuklarınız yine babalarının sigortasından faydalanır ama siz -özel sağlık sigortası yapılmadığı takdirde- açıkta kalırsınız. Allah korusun ama ya adam pat diye ölseydi, ne yapacaktınız o zaman?
Adam gitmesin boşanmasın diye çocukları da işin içine katmak nedir, yazık değil mi ağlatmışsınız çoluk çocuğu. Oldu bitti zengin bir adam olsa isteklerinizde haklısınız ama bir kaç senedir iyi maaş alan birinden beklentiniz çok fazla. Sizin derdiniz ben ve 3 çocuğum ortada kalmayalımdan çok eşim başka kadınla beraber olmasın derdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…