3 gundur hastanede yatiyorum, duaniza benide katarsaniz,,,

Acile geldigimde yaptilar o tahlili. sividan alip incelediler. doktor 3 test yapildi dedi. 2si negatif, biri (en guveniliri) pozitif cikti dedi. torbanin yirtilma SUPHESI var dedi o yuzdende yatirdilar...ama kesinkes sundandir suyun gelmesi diyemiyorlar, sadece suphelere gore hareket ediyorlar.

Ilk kanamamda baya siddetli ve agrili gecti, boyle parca parca biseyler dustu, doktorum embryonu goremiyorum o dusmus olabilir dedi. sonra 11. ayin 26sinda gene birden boyle kan bosaldi ilk seferki gibi agri degil ama hafif oldu...doktor bakti ve 2. bebegin kesesini goremiyorum dedi.
iste ondan bir kac gun devam etti akintilar, yok oldu sonra 2-3 hafta once...simdide boyle oldu. ama dedigim gibi yani kesinlikle su kaybinizin sundandir diyemiyorlar.

canım kesede yırtılma varda diyemiyorlar kesin olarak.buda iyi bir gelişme olabilir.hayırlısı inşallah.dua ediyorum senin için.Allah a emanet ol.

benim oğlum 17+3 de hareket etmeye başlamıştı.hareketlerini hissediyordum.

yazarsan ben gördükçe sana cevap yazarım.yüreğini serin tut ve oğlunla konuş.mutlu olki.ona mutluluk sinyalleri göndersin bedenin.

Mutlu olmaya calisiyorum...ama su seffaf akintilar beni rahatsiz etmeye basladi, sankii hep bir islaklik varmis gibi, korkutuyor beni...tesekkur ediyorum destegin icin, ben daha hissetmiyorum, sen daha once hissetmissin, doktora bakilirsa normal diyor...hayirlisi. Allaha emanet ol canim...

boyu kilosu bellimi canım.ben inanıyorum 20 hafta sonra buradan bebeşinin fotolarını göndereceğine.endişelenme canım.sonuçta işi bilen doktorların yanındasın.eğer kötü birşey olsaydı bunu söylerlerdi.beni doktor ilk gördüğü andan itibaren hep çok düşük ihtimal kurtulması dedi.bunu saklamıyorlar.

demekki durumun iyi o yüzden iyi diyorlar.

Merhaba kelebek...dun aksamdan beri moralim altust...dun gece emin olmak icin doktorun asistanini cagirdim akintiyi sormak icin, normal dedi ama yinede bir ultrasonda bakalim dedi durumunuz nasil...ve gecen gunlere nazaran (en son yaptigim ultrason cuma gunuydu) ve sivisi biraz azalmis dedi. hicbir sey anlamiyorum, suyum gelmiyor, sancim agrim yok, wc ye bile eskiye nazaran daha az cikiyorum ama nasil sivisi azaldi anlamiyorum...doktoru bekliyorum ne olcak bakalim. daha gelmedi, gece uyuyabilmem icin ilac verdiler.
gercekten bisey anlamiyorum...cok korkuyorum...

Moralim cok bozuk...hicbir su kaybim yok...testleri yapti doktorum bugun ve icten biraz sivi alip analiz etti ve amniyotik sivi olmadigini soyledi.

AMA bebegimin suyu biraz azalmis...cok korkuyorum, cok cok cok cok. nolur bana yardimci olun...

canım hiç hareket etmemeye çalış lütfen.yataktan kalkma ve hızlı hareketler yapma.benim suyum geldiğinde doktor makinayı odaya getirmişti beni hareket ettirmemek için.(benim çok geliyordu) sen ne olur ne olmaz diye hareket etme.sızıntı şeklinde geliyor olabilir.bir şekilde kaybediyorsun suyu.lütfen bol bol su iç.tuvaleti çanak koysunlar.bir süre böyle yaşa.burada bana bu şekilde yaptırdıkları için yazıyorum bunları.
benimde sancım çoktu.

ama lütfen üzülme.şimdi üzülme zamanı değil.kendin için bebeğin için güçlü olma zamanı.Allah a dua et.bende ediyorum senin için.

lütfen gelişmelerden haberdar et.Allah a emanet ol.

Hicbir sekilde su kaybetmiyorum ama nerden siziyor onu anliyamiyorum...acaba ilk geldigim geceki suyun azalmasinin mi etkisi diye dusunuyorum ama o gece yaptiklarinda suyu iyiydi. hatta doktor hic endise etmeyin demisti...ama simdi hic beklemedigim bi sekilde bu sorun cikti. o seninde dedigin test var ya hani vajinadan suyu analiz ediyorlar, dun onu yapti ve negatif cikti yani amniyotik sivi degilmis icimdeki su yada islaklik enfeksyonda degilmis.

Simdi tuvaletimi yatakta yapiyorum...cok su iciyorum ama bu sefer acayip bir sekilde tuvaletim geliyor, nasil yapicami bilmiyorum...carsamba gunu tekrar bu kontrolleri yapicaklar. dua ediyorum insallah cogalmis olur diye...dun cok agladim, ziyarete gelenler bu aglamama dayanamayip odadan bile ciktilar...birikim cikti kendimi tutamadim...

Senin tuvalete gittigindemi geliyordu yoksa oyle durup dururkenmi suyun geliyordu?

canım su içtiğin için tuvaletin çok geliyor.ama benim bu olayı yaşayıp atlatan tanıdıklarım bu olaydan kurtulmak için bol bol su içtiğini söylemişti.serum beslemesi neden yapılmıyor sana,sordunmu.bana 3 gün serum verdiler.azar azar damlalarla verdiler.

tuvalete kalkmıyordum.yaparken gelip gelmediğini bilmiyorum.ama çok az sızıntı şeklinde gele gele bitti.bazen çok hafif hissediyordum.ama ıslatmıyordu havluyu falan.öyle öyle bitmiş kalanda.başlarda gelen bildiğin su akar gibi geliyordu.içim gider gibi.2 sefer oldu o şekilde.bu şekilde 2 tane havlu ıslandı.makinadan çıkmış gibi.ertesi gün kontrolde doktor suyu bitmiş dedi.

canım ben senin için dua ediyorum.Allah'a emanet ol.

bu konuda bir bilgim yok seni teselli edebilecek şeyler söyleyemem ama senin için dua edicem arkadaşım.
inşallah rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Allah acil şifalar versin yavrunu sana bağışlasın.
hayırlı geceler...
kendini üzme...
ve Allahtan ümidini kesme...

Allah yardım etsin..Doğuma kadar çıkma hastaneden..Ne olur ne olmaz..Ben de 17.haftadan 32.haftaya dek hastanede yatmıştım..Sadece wc ye kalkma iznim vardı..Doktor muayenelerinde sedye ile götürülüyordum...

Cok az sizinti seklinde pedinimi islatiyordu? Benim pedimde hicbir sey yok...yani hic bu sekilde sivi sizintisi yok. o yuzden tek suphem tuvalete gittigimde diye dusunuyorum ama malesef wc ye gitmeme gibi bi sansim yok. helede cok su icince ister istemez idrara cikiyorum.
Artik antibyotikde vermiyorlar enkeksyon yok diye...yarin buyuk kontrolu gene yapicaklar. bu seferde mantar olmus...
Sana sivi yetersizligi teshisi mi konuldu?
Bana doktorun dedigi sivisi azalmis ama yasicak kadar varmis...minimum olcusu 5cm mis benim 6 cm di...yarin insallah bu sekildedir yada cogalmistir...

Benim hic havluyu islaticak kadar gelmedi canim ya...sadece ic camasirim islandi...ama oyle akinti gol gibi olmadi...

Amin canim...ama karar aldim, her doktor baska bisey soyluor, moralimi bozuluyor...esimle konustuk, doktorlar yapicak bisey yok diyorlar, yarinki kontrolumu bekliyorum, sonuc ne olursa olsun, annemde kalicam, gene kalkmicam bi tek wc ye ve dusa, eger bu yavrumun yiyecek bir ekmegi varsa icicek suyu varsa bu dunyada kimse onune gecicek.
Burda kaldikca, isyan etmekten korkuyorum, burdaki insanlarin inanci farkli, sadece dunyalik seylerle hareket ediyorlar ona gore konusuyorlar.
Rabbim dua ediyorum, bebegimi bana saglikli bir sekilde kavustursun, hayirlisi neyse onu versin bize. bizim hayir bildigimizde belki bir ser, ser sandigimizdada bir hayir vardir...
Dua edin, yarin su azalmis olmasin, ya ayni seviyede yada cogalmis olsun. ben insan olarak elimden geleni yapicam...

Allah yardım etsin..Doğuma kadar çıkma hastaneden..Ne olur ne olmaz..Ben de 17.haftadan 32.haftaya dek hastanede yatmıştım..Sadece wc ye kalkma iznim vardı..Doktor muayenelerinde sedye ile götürülüyordum...

peki senin nasil olmustu? suyunu mu kaybettin? sonra su miktarinmi azaldi?
Benim oyle oldu...cok fazla bi kaybim olmadi hani iccamasirim islandi ama kelebegin dedigi gibi havlu islatmadim...ve hastaneye yattigimdan beri bi kere kaybettim...bi daha bi sey yok. ama suyu biraz azalmis...senin tam olarak nasil oldu?

Bende rahim ağzı yetmezliği vardı canım..
Bu arada izmir Kent hastanesinde Prof.Dr.Namık Demir ve ekibi anne karnında azalan amniyon sıvısına sıvı ilave edebiliyorlar...
İşte mucize bebek

İçinde yaşadığı sıvı eksilen bebek için ölür denilmişti ama o doğdu ve yaşadı....

İzmir'de gebeliğinin 24. haftasında bebeğin içerisinde yaşadığı sıvıdaki eksilmeden dolayı hastaneye giden ve bebeğinin sağlıksız doğacağı endişesiyle kürtaj olma kararı alan genç kadın, anne karnına yapılan 1.5 litrelik sıvı takviyesiyle anne oldu

İkinci çocuğuna gebe kalan Aytaç Dalkılıç (30) gebeliğinin 24. haftasında, bebeğin içerisinde yaşadığı sıvı kaybı şikayetiyle İzmir'deki iki hastaneye başvurdu. Hastanelerde kendisine bebeğin ölü doğacağı, doğsa bile yaşamayacağı söylenmesi üzerine aile “kürtaj” kararı verdi.

Son olarak Kent Hastanesine giden ve buradaki kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Namık Demir, Opr. Dr. Tunç Canda, Opr. Dr. Orçun Sezer'e başvuran Dalkılıç ailesi, doktorların bebek için kürtaja gerek olmadığı, sıvı kaybının telafi edileceği yönündeki kararı üzerine yeniden umutlandı.

Prof. Dr. Demir, Opr. Dr. Canda ve Opr. Dr. Sezer, Aytaç Dalkılıç'a anne karnında kaybettiği sıvıdan takviye etti. İlk etapta 300 mililitre sıvı takviyesi yapan ekip, Dalkılıç'ın süre kazanmasını sağladı.

Prof. Dr. Demir, sıvı azalmasının ardından sıvıdan örnek alarak kromozom analizi yaptıklarını, eksilen sıvıyı yerine koyduklarını anlattı. Anne karnındaki sıvının benzeri bir sıvıyı enjekte ettiklerini, yaptıkları incelemede bebekte herhangi bir sorun olmadığını tespit ettiklerini dile getiren Demir, sıvıyı izlemeye aldıklarını, sıvının anne karnındaki bebeğin rahat idrar yapmasını sağlayarak, anneye bir ay süre kazandırdığını söyledi.

Annedeki sıvı kaybının devam etmesinin ardından yeniden sıvı takviyesinde bulunduklarını belirten Prof. Dr. Demir, “Gebeliğin 28. haftasında tekrar sıvı takviyesinde bulunduk. Bu da bizi 5 hafta kadar idare etti. Bebeğin gelişimi normal süre içinde devam ediyordu. Son olarak da 31. haftada tekrar sıvı vererek, 34. haftaya ulaşmayı amaçladık. 34. haftada bebeğin akciğerlerini olgunlaştırıcı iğne yaparak, bebeğimizi doğurttuk. Bebek 2 kilo 220 gram doğdu ve gayet sağlıklı. Doğar doğmaz ağlamaya başladı. Akciğerlerinde bir gelişim kusuru yaşanmadı.”

ANNE KARNINA 3 KEZ TOPLAM 1.5 LİTRE SIVI TAKVİYE EDİLDİ

Anne karnındaki sıvının, bebeğin iskelet-kas sisteminin gelişimi ve akciğer gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demir, sıvının azaldığı zaman bebeğin anne karnında rahmin baskısı altında kaldığını ve akciğerinin gelişemediğini, başka bir problemi olmasa bile doğduktan sonra hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Annelerin sıvı kaçağı olduğu zaman paniklemeden ilgili yerlere başvurması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Demir, “Bu basit yöntemle bebeklerin yaşama tekrar bağlanmasına katkıda bulunuyoruz. Anneye 3 kez toplam 1.5litre sıvı verdik” dedi.

“DAHA DİKKATLİ YAŞADIM"

Anne Aytaç Dalkılıç ise sıvı kaybı üzerine gittikleri iki hastanede çocuğunun yaşamayacağının söylendiğini, kendilerinin de bunu kabullenerek son olarak Prof. Dr. Demir ve ekibine başvurduğunu kaydetti.

Zorlu bir sürecin ardından bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Dalkılıç, şunları söyledi:

“Bebeğimi aldırma kararı vermişken, onu kucağıma aldığım için çok mutluyum. Diğer sağlık merkezlerinde bebeğimin öleceği söylendi. Onlara inansaydım bebeğimi kucağıma alamamış olacaktım. Çok zorlu bir süreçti. Psikolojik açıdan çok sıkıntı çektik. Kabullenmek çok zordu. Yapılan işlemler de çok zordu doktorlarımızın ama desteğiyle bugünlere geldik.

Sıvı takviyesinin ardından hayatımı daha dikkatli yaşadım. İşime gittim, çalıştım, evimde kızımla ilgilendim ama daha dikkatli oldum. Diğer hastanelerde 'Evet gebeliği bitirelim, daha fazla savaşmayalım' deseydik oğlumuz bizimle olmayacaktı ve kızımın kardeşi olmayacaktı. Benim gibi durumda olan anneler üzülmesinler ve işin ehline başvursunlar.”

Baba Uğraş Dalkılıç da, Lara isimli 1.5 yaşında bir kızının olduğunu, doğan bebeğe de Mert ismini verdiklerini, ikinci kez baba sahibi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve iyi bir gebelik dönemi geçirirsin.bebeğini hayırlısıyla kucağına alman için duacınım.

Canim bu yazdigin bana cok moral verdi ve kararimi bi kez daha onayladi cunku bana doktorun asistani sunu soyledi; sivi takviyesi yapilir dedi. peki iyi sonuc verirmi dedim yok dedi tekrar akar gider dedi...gordugum kadariyla bu anlattigin bayandada sizinti olmus ama su takviyesi ise yaramis...
bu yuzden burdaki doktorlar kafami cok karistiyor, bu sefer Rabbime isyan etmekten korkuyorum...dolayisiyla eve cikmaya karar verdim, gene dinlenicem, yaticam. ama annemin evinde...bu sekilde degil...
yarin buyuk gun. sivinin seviyesini kontrol edip analiz yapicaklar...insallah ayni seviyede en iyisi yukselmistir insallah....

canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve iyi bir gebelik dönemi geçirirsin.bebeğini hayırlısıyla kucağına alman için duacınım.

Cok sagol canim dualarin icin. yarin buyuk gun benim icin, insallah oglumun sivisi cogalmistir yada en kotu ihtimal ayni seviyededir...nolur beni duasiz birakmayin...

Bu haberi görünce hem çok şaşırdım hemde içim sızladı çok üzüldüm(kendi adıma) çünkü bende 4 tane prof.dr gittim üniversite hastanelerine gittim ve hiç bir bana da su takviyesi yapılamayacağını söylemişlerdi yani Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir tedavi şekli uygulanmıyor sadece araştırma deneme aşamasında demişlerdi yani ilaç iğne serum yada çok su içmen bir işe yaramaz dediler şimdi bu haberi okuyunca inanamadım yani bu çok sevindirici bir durum aynı sorunu yaşayan anne adayları için ama doktorlarım benim için neden bu kadar olumsuz karar aldılar hala anlamış değilim 20 haftalık ikiz bebeklerimi bu yüzden kaybettim (1 ay boyunca sürekli az az suyum geldi ağrı çektim)ama kürtaj olmadım ben kanamam başladığından ve 4 cm rahimde açılmadan dolayı bebekler doğum kanalına girdiği için erken doğum yaptım(normal doğum) umarım aynı sıkıntıyı yaşayan anneler için bu bir umut olur ve kimse bebeğini kaybetmez keşke bu haberi 1 yıl önce okumuş olsaydım

Canım Namık Demir benim de doktorumdu ve rahim ağzımı dikti...Çok çok başarılı ve ilklere imza atmış bir doktordur kendisi...

Ben de ilk ikizlerimi 18 haftalıkken normal doğumla doğurup kaybetmiştim..Acını çok iyi anlıyorum....İnsan tekrar ikizleri olsun istiyor..İnşallah sen de benim gibi meleklerinin kardeşlerini kucaklarsın...Dualarımdasınız...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…