Bu haberi görünce hem çok şaşırdım hemde içim sızladı çok üzüldüm(kendi adıma) çünkü bende 4 tane prof.dr gittim üniversite hastanelerine gittim ve hiç bir bana da su takviyesi yapılamayacağını söylemişlerdi yani Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir tedavi şekli uygulanmıyor sadece araştırma deneme aşamasında demişlerdi yani ilaç iğne serum yada çok su içmen bir işe yaramaz dediler şimdi bu haberi okuyunca inanamadım yani bu çok sevindirici bir durum aynı sorunu yaşayan anne adayları için ama doktorlarım benim için neden bu kadar olumsuz karar aldılar hala anlamış değilim 20 haftalık ikiz bebeklerimi bu yüzden kaybettim (1 ay boyunca sürekli az az suyum geldi ağrı çektim)ama kürtaj olmadım ben kanamam başladığından ve 4 cm rahimde açılmadan dolayı bebekler doğum kanalına girdiği için erken doğum yaptım(normal doğum) umarım aynı sıkıntıyı yaşayan anneler için bu bir umut olur ve kimse bebeğini kaybetmez keşke bu haberi 1 yıl önce okumuş olsaydım
Canım Namık Demir benim de doktorumdu ve rahim ağzımı dikti...Çok çok başarılı ve ilklere imza atmış bir doktordur kendisi...
Cok gecmis olsun arkadasim Allah sabir versin cok uzuldum durumuna...banada yapilir ama tekrar akar gider bi ise yaramz diyorlar...senin surekli akiyormuydu yani islaniyormuydun bu bir ay boyunca?
Ben de ilk ikizlerimi 18 haftalıkken normal doğumla doğurup kaybetmiştim..Acını çok iyi anlıyorum....İnsan tekrar ikizleri olsun istiyor..İnşallah sen de benim gibi meleklerinin kardeşlerini kucaklarsın...Dualarımdasınız...
Evet canım benim sürekli sızıntı vadı yani gün içinde defalarca iç çamaşırımı değiştirmek zorunda kalırdım ped kullandım ama enfeksiyon kaparım düşüncesiyle sık sık değiştirirdim yani nası desem sanki idrarını kaçırıyormuşsun gibi oluyor ama temiz kokusuz berrak renksiz bi su geliyor umarım durumun benimki kadar ciddi değildir acil şifalar diliyorum sana
Arkadaslar...birazdan beni yukariya cikarip tekrar butun kontrolleri tekrarlayip siviyi kontrol edicekler...stresten karnim agriyor...DUA EDIN nolur, insallah bugun bu hastaneden iyi bir sonucla ayrilirim...
Benim kafamida karistiran zaten bu durum canim...ne yattigim yerde nede ayaga kalkinca benim pedime hicbir sey gelmiyor...bu yuzden cocugun sivisi azalmis dediklerinde sok oldum, hic beklemiyordum. Ama Rabbim buyuk, ondan gelen herseye raziyim...yarin benim icin onemli bir gun, suyunuz cogalmis demelerini o kadar cok istiyorum ki...
Seninn icinde dua ediyorum canim insallah Rabbim hayirlisiyla sana tekrar ikiz bebekler verir, sana ve oglusuna...Allah yavrunu sana bagislasin, bundan daha guzel bir duygu varmi acaba...
Arkadaslar, kontrollerim yapildi. akintim yok su kaybetmiyorum. cocugun sivisi ayni seviyede azalma yok cogalmada yok. kalbi atiyor hareket ediyor. ben eve cikmaya kararliyim cunku yapilcak bir mudahaleleri yok oyle diyorlar zaten. annemde kalicam. bundan sonrasi cocugun gelisimini takip etmek...insallah 28 haftaya ulasiriz...
çok geçmiş olsun. inşallah sağlıkla gebelik sürecini tamamlar ve bebeğini kucağına alırsın. şuan 27-28. haftalarımdayım gebelikte, 22. haftada sıvı kaybetmiştim. yavaş yavaş azalma değil, ayağa kalktığımda bacaklarından aşağı su boşalmıştı. dr sıvı miktarına tam sınırda miktar kalmış demişti. 5 birim gibi. daha fazla kaybetsek bu günlere gelemeyebilirdik, Allah korudu. hastaneye yatmadım. dr evde de hastanede de yapacak fazla bişey olmadığını kımıldamadan yatmam ve beklemem gerektiğini söyledi ve her gün 4 lt su içtim. bol bol dua ettim. 10 gün sonra kontrol etti. şükür sıvımız artmış. bebeğim sıvıdan içmiş ve idrarını yapmış. inşallah senin de artarak devam eder canım. henüz bebeğime kavuşmadım belki ama o haftaları geride bıraktık çok şükür. umarım sana bi parça da olsa moral olmuşumdur. kk da bir arkadaş bana cevap yazmıştı onun da başına gelmiş ve çok şükür o da atlatmış. iyi örnekleri okumaya çalış, moralini yüksek tut. olumlu düşün. doktorun bana söylediği buydu. yapacak tek şey olumlu düşünmek ve yatarak beklemek, bu arada bol sıvı tüketmek. asla paniklemeden ve üzülmeden. inşallah sağlıkla gelecek bebeklerimiz. neden olabileceğini benim doktorum da kesin olarak söyleyemedi. kendini çok yormaktan, yetersiz beslenmeden stresten ya da bunların hiçbiri olmadan gerçekleşebilecek bir durummuş. ben kendi adıma mümkün olduğunca bu saydıklarımı azaltmaya çalıştım. evde yatıyorum artık raporluyum işe gitmiyorum. ev pislik içinde de kalsa hiçbir iş yapmıyorum. beslenmeme elimden geldiğince dikkat ediyorum. stresten ve negatif insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. kendini çok iyi hissetsende bunun tekrarlayabileceğini aklının uzak bir ucunda tutarak kendine dikkat et canım. geçti iyiyim her işin altından kalkarım diye düşünme sakın. bol bol yat.
canım neden eve çıkıyorsun.hastanede olmak daha mantıklı değilmi.şu süreçte.her an herşey olabilir.ve buna en iyi müdahele edecekleri yer hastane değilmi.en azındann birkaç hafta kalsan daha iyi olmazmı.
gelişmelere çok sevindim.Allah'ın izniyle bebeğini sağlıklı kucağına alacaksın inşallah
çok geçmiş olsun. inşallah sağlıkla gebelik sürecini tamamlar ve bebeğini kucağına alırsın. şuan 27-28. haftalarımdayım gebelikte, 22. haftada sıvı kaybetmiştim. yavaş yavaş azalma değil, ayağa kalktığımda bacaklarından aşağı su boşalmıştı. dr sıvı miktarına tam sınırda miktar kalmış demişti. 5 birim gibi. daha fazla kaybetsek bu günlere gelemeyebilirdik, Allah korudu. hastaneye yatmadım. dr evde de hastanede de yapacak fazla bişey olmadığını kımıldamadan yatmam ve beklemem gerektiğini söyledi ve her gün 4 lt su içtim. bol bol dua ettim. 10 gün sonra kontrol etti. şükür sıvımız artmış. bebeğim sıvıdan içmiş ve idrarını yapmış. inşallah senin de artarak devam eder canım. henüz bebeğime kavuşmadım belki ama o haftaları geride bıraktık çok şükür. umarım sana bi parça da olsa moral olmuşumdur. kk da bir arkadaş bana cevap yazmıştı onun da başına gelmiş ve çok şükür o da atlatmış. iyi örnekleri okumaya çalış, moralini yüksek tut. olumlu düşün. doktorun bana söylediği buydu. yapacak tek şey olumlu düşünmek ve yatarak beklemek, bu arada bol sıvı tüketmek. asla paniklemeden ve üzülmeden. inşallah sağlıkla gelecek bebeklerimiz. neden olabileceğini benim doktorum da kesin olarak söyleyemedi. kendini çok yormaktan, yetersiz beslenmeden stresten ya da bunların hiçbiri olmadan gerçekleşebilecek bir durummuş. ben kendi adıma mümkün olduğunca bu saydıklarımı azaltmaya çalıştım. evde yatıyorum artık raporluyum işe gitmiyorum. ev pislik içinde de kalsa hiçbir iş yapmıyorum. beslenmeme elimden geldiğince dikkat ediyorum. stresten ve negatif insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. kendini çok iyi hissetsende bunun tekrarlayabileceğini aklının uzak bir ucunda tutarak kendine dikkat et canım. geçti iyiyim her işin altından kalkarım diye düşünme sakın. bol bol yat.
canım neden eve çıkıyorsun.hastanede olmak daha mantıklı değilmi.şu süreçte.her an herşey olabilir.ve buna en iyi müdahele edecekleri yer hastane değilmi.en azındann birkaç hafta kalsan daha iyi olmazmı.
gelişmelere çok sevindim.Allah'ın izniyle bebeğini sağlıklı kucağına alacaksın inşallah
canim inan doktorlar moralimi cok bozdu, hem kal diyorlar hemde su asamada mudahale yapilmicani soyluyorlar...birde burda inanclari farkli, sadecee ilimle hareket ediyorlar, ben Rabbime siginiyor ve guveniyorum, tabikide gezinmiyorum, tedbir aliyorum, ama gerisi Allahtan...
Moralim iyi, en son siviyi 4cm soylemislerdi ama cuma gunu kendi doktorum 6.5cm hesapladi...insallah bu carsamba gittigimde dahada cok hesaplar ve pasam gelisimi guzel bi sekilde surdurur. dualariniz icin sagolun...
canim inan doktorlar moralimi cok bozdu, hem kal diyorlar hemde su asamada mudahale yapilmicani soyluyorlar...birde burda inanclari farkli, sadecee ilimle hareket ediyorlar, ben Rabbime siginiyor ve guveniyorum, tabikide gezinmiyorum, tedbir aliyorum, ama gerisi Allahtan...
Moralim iyi, en son siviyi 4cm soylemislerdi ama cuma gunu kendi doktorum 6.5cm hesapladi...insallah bu carsamba gittigimde dahada cok hesaplar ve pasam gelisimi guzel bi sekilde surdurur. dualariniz icin sagolun...
canım eve çıktınmı.evdemi hastanedemisin.
kapandı canım çok şükür. nedeni hala tam olarak bilinmiyor ama evet stresten de olabileceğini okudum.canım kapandımı tamamen kesedeki yırtık.stresten su kesesi yırtılırmıymış.benim doktorum enfeksiyondan olduğunu söylemişti.
canım güzel haberlerine çok sevindim. çok şükür biz de 28. haftayı tamamlamak üzereyiz. gelişimi sağlıklı görünüyor sıvısı da yerinde. o akıntı bir kez oldu, foşş diye bir kerede inmişti sonrasında bildiğim kadarıyla akmadı hiç. sıvı arttığı için de sızıntı olmadığını düşündüm, doktor da kesenin kendini yenilediğini sıvının tamamlandığını söylemişti. bu hafta kontrolde plasentada kanama gördü doktor kendiliğinden durmuş dedi. inşallah önemli bişey değildir. raporum devam ediyor, çok fazla yormamaya çalışıyorum kendimi. her ayağa kalktığımda göbeğimin hemen yanında çok acıtan bir his duyuyorum, sancı değil anlık bişey, içerden çekiliyor gibi etim sanki. dr ilk seferinde önemsemedi, sıvı geldikten sonra gittiğimde ise önemli olabilir ayakta kalma dedi. hala bununla ilgisi var mıdır diye korkuyorum çünkü sıvı gelmeden önce çokkk acımıştı orası. bu arada kısmetse nisanın ilk haftasına epidural sezeryan tarihi konuştuk doktorumuzla.Msjin beni cok sevindirdi canim. Hem senin icin herseyin yolunda gitmesine, hemde bna moral oldu. Benim icinde doktorlar burda yapilcak bisey yok dediler mudahale bakimindan ama yinede kontroller icin tutmak istiyorlardi, ama iyiki kalmamisim, bosuna moralimi bozmusum bunca vakit.
Simdi her 2 gunde bi eve ebe geliyor, cocugun kalbini idrarimi ve enfeksyonu kontrol ediyor. Ve dun geldi, hersey yolunda, moralinizi bozucak bi durum yok ortada dedi...her hafta jinekologuma gidiyorum, cuma gunu ordaydim, bebegimin kalbi duzenli ve hizli bi sekilde atiyor.
sana sunu soyliyim, hastanedeki doktor jinekologumu aradiginda sivinin degerini 4cm diye vermis...cuma gunu doktorum 6.5cm hesapladi. aradiki fark benim icin cok buyuk. ebeyede soyledigimde 5 ile 10 arasinda olmasi lazim dedi. evet cocugun sivisi azalmis ama doktorlar beni haddiden fazla korkutmus. bu yuzdende iyiki eve cikmis diyebiliyorum.
22 hafta dolunca cocugun gelisimi icin kontrole gidicez, iste cigerleri felal gelisiyormu diye. Senin bebegin nasil? gelisimi nasil canim?
Bende cok su iciyorum, yememe dikkat ediyorum istemesemde oglum icin yiyorum. Tuvalete felan kalkiyorum, cok sukur su kaybim yok, Rabbim yardimcimiz olsun, cok dua ediyorum...senin nasildi kendiligindenmi kesild? ne kadar surmustu bu akintin senin??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?