32 yasindayim konu basliginda yazdigim gibj bhcg normalin 2.5 kati üzerindeydi dr acil amniyosentez dedi yaptirdim ilk grlen fish sonuclari temizdi tam sonuclar subat 1 de cikicak26. haftanın içindeyim. Ultrasonda falan hiçbir bulgu yok. Sadece ikili testte betahch Yüksek çıkmıştı o da risk oranımı yükseltti otomatik olarak. Tek başına o değere takılma dese de doktorlar öyle olmuyor. Küçük bir ihtimal bile olsa tedirgin oluyoruz işte belki sağlıklı düşünemiyoruz ama hormonların da etkisi var telefonu düşüremiyorum elimden. Ayni şeyleri okuyup duruyorum. Rabbim yardımcımız olsun inşallah
Sizin ilk cocugunuzda 6.5 cikmis , peki sorun oldu mu ? Doktor ne demisti ? Bi de en onemli soru siz 12. Hafta yani ikili testte mi 6.5 ciktigini ogrenmistiniz ? Yoksa 4 aydan sonra yapilan 3 lu testte mi cikti bu 6.5 kalinlik ?Çok aşırı değil. Benim ilk çocukta 6.5ti
Cok gecmis.olsun saglikla bir evlat daha nasip olsun insallah ben fish sonucunu aldim ama tam sonuca kadar ferahlayamicamBenim 11 haftalıkken bebeğin ense kalınığı 8 gözüküyordu.Bebeğin vücunun etrafında sıvı birikimi vardı.Ve o sıvının içinde kistler görüldü.Her ferinde sıvı artmıştı.13 haftalık olduğunda ense kalınlığı 6.2 ye düşmüştü.Diğer problemler varkrn Bhcg bakılmadı.Konu hakkında bilgim yok.3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi.CVS sonuçları çıkınca trizomi18 çıktığı için gebeliği sonlandırmak zorunda kaldıkBanada bir çok kişi aldırma dedi.Ama bu tarz yorum yapanları dikkate almamak lazım.Çünkü tarama testleri tanı amaçlı yapıldığı için riskleri belli verilere göre değerlendirip bilgi veriyorlar,Ama teşhis için amniyosentez,cvs ve benzeri tahliller kesin teşhis amaçlıdır.Genellikle bu ayrıntıyı kaçıran insanlar var.Bizim bebeğimizin cvs sonucunda trizomi18 teşhis edildiği halde bebeği patolojiye gönderdk tekrar sonuç aynıydı ve fiziksel olarakta düşük kulaklı diyede not etmişlerdi.Ben bu sıkıntıları yaşamama rağmen asla kimseye şu ya da bunu yap veya yapma diyemem...Herkes her olayı kendi duygu durumunca ,vicdanınca,dini inancıyla,tıbba ve doktoruna olan güveni kadar değerlendiriyor.Durumu bilen herkes kendince ve özellikle başkalarının bilmediği ve yetersiz bilgisiyle çok yorum yapmaya başladığı için kimse ile paylaşmadım.Nasip olurda tekrar hamile kalırsam bebek iyice belli olana kadar kimse ile paylaşmayacağım.Merak ettim son durumunuz nedir?
Ben ikili yada üçlü yaptirmadim ilk çocukta. 11. Haftadaki kontrolde doktor ense kalınlığının 6.5 ölçtü. Sağlıklı olma ihtimali çok düşük dedi. CVS yaptırdım sonuç temiz geldi. Doktor bu kez de 18. Haftada ağır kalp hastası gebeliği sonlandirin dedi. Sonlandırma dik. İşte doğar doğmaz ölecek olmesede büyük ameliyatlar geçirecek onun sonucunda bile iyileşti demeyecegiz dedi. 9 ay ağlayarak geçti. Doğuma ist.a gönderdiler. Çok çileli geçti ama değdi. Şu an yanımda yatıyor. Denilen gibi olmadı ameliyat bile olmadı gelişimi iyi gayet sağlıklı.simdi ikinciye hamileyim. Bunda 3 lu testte risk çıktı. Ama inan takmıyorum.Sizin ilk cocugunuzda 6.5 cikmis , peki sorun oldu mu ? Doktor ne demisti ? Bi de en onemli soru siz 12. Hafta yani ikili testte mi 6.5 ciktigini ogrenmistiniz ? Yoksa 4 aydan sonra yapilan 3 lu testte mi cikti bu 6.5 kalinlik ?
Ay inanin ne kadar sevindim umut oldunuz vallahi Allah bebeklerinizi size bagislasin insallah Rabbim buyuk Allahin izniyle bisey olmaz..ben 10+6 da gittim doktor ense kalinligini 2.1 olctu cok korktum once 5 dedi sonra 2.1 mis sinirda dedi..agla agla bi hal oldum ikili test yeni yaptircam yarin 11+3 olucam insallah yarin guzel sonuc gelirBen ikili yada üçlü yaptirmadim ilk çocukta. 11. Haftadaki kontrolde doktor ense kalınlığının 6.5 ölçtü. Sağlıklı olma ihtimali çok düşük dedi. CVS yaptırdım sonuç temiz geldi. Doktor bu kez de 18. Haftada ağır kalp hastası gebeliği sonlandirin dedi. Sonlandırma dik. İşte doğar doğmaz ölecek olmesede büyük ameliyatlar geçirecek onun sonucunda bile iyileşti demeyecegiz dedi. 9 ay ağlayarak geçti. Doğuma ist.a gönderdiler. Çok çileli geçti ama değdi. Şu an yanımda yatıyor. Denilen gibi olmadı ameliyat bile olmadı gelişimi iyi gayet sağlıklı.simdi ikinciye hamileyim. Bunda 3 lu testte risk çıktı. Ama inan takmıyorum.
insallah guzel haberler alirsin bende 2 li tarama falan yaptirmadim gittim 3lluyu oldum bu taramalarla ugrasma benden sana tavsiye eger cok endiseleniyorsan fetal yada amiyosentezle kesin sonuc alAy inanin ne kadar sevindim umut oldunuz vallahi Allah bebeklerinizi size bagislasin insallah Rabbim buyuk Allahin izniyle bisey olmaz..ben 10+6 da gittim doktor ense kalinligini 2.1 olctu cok korktum once 5 dedi sonra 2.1 mis sinirda dedi..agla agla bi hal oldum ikili test yeni yaptircam yarin 11+3 olucam insallah yarin guzel sonuc gelir
Yani doktorlar istiyor yapiyoruz..herkes endiseleniyordur bu testlerden olmsuz bisey cikarsa diye,ve olumsuz gibi gozuken sonuclarda bazen olumlu oluyor. ALLAHTAN gelene raziyiz insallah dualarimiz korusun bebeklerimizi..bazen diyorum insan icini ferah tutmali kotu dusunmemek lazim.ama evhamli bir tip olarak bunu basarmak zor :)insallah guzel haberler alirsin bende 2 li tarama falan yaptirmadim gittim 3lluyu oldum bu taramalarla ugrasma benden sana tavsiye eger cok endiseleniyorsan fetal yada amiyosentezle kesin sonuc al
bak benim sonuc riskli cikti 1 bucuk yildir tedavi gordugum anksiyetem yeniden hortladi cikdi hergunum kaygi evham bebeklede degil herseyle ilgili panik haldeyimYani doktorlar istiyor yapiyoruz..herkes endiseleniyordur bu testlerden olmsuz bisey cikarsa diye,ve olumsuz gibi gozuken sonuclarda bazen olumlu oluyor. ALLAHTAN gelene raziyiz insallah dualarimiz korusun bebeklerimizi..bazen diyorum insan icini ferah tutmali kotu dusunmemek lazim.ama evhamli bir tip olarak bunu basarmak zor :)
Merak etme seninkinin saglikli.olduguna inaniyorum benbak benim sonuc riskli cikti 1 bucuk yildir tedavi gordugum anksiyetem yeniden hortladi cikdi hergunum kaygi evham bebeklede degil herseyle ilgili panik haldeyim
insallah kuzum simdi bebegim rabbime emanet ben kendimi toparlamaya calisiyorumMerak etme seninkinin saglikli.olduguna inaniyorum ben
Keske bukadar kendini uzecegine amniyosentezi yaptirsaydininsallah kuzum simdi bebegim rabbime emanet ben kendimi toparlamaya calisiyorum
ben ailemin yanindayim esim istanbulda onun onayi gerekiyormus risk falan deyince esimde yapilmasini istemediKeske bukadar kendini uzecegine amniyosentezi yaptirsaydin
Yok yavrum riski falan cok basit bir islem.insanineline dikis atilirken bile enfeksiyon riski var prosedur icabi soyluyorlar iste imkanin varsa esinin yanina git yaptir yoksa da bence sıkma ca ini bende gordun iste cikmadi bisey sende de cikmicakben ailemin yanindayim esim istanbulda onun onayi gerekiyormus risk falan deyince esimde yapilmasini istemedi
Simdi 2.duzeyden geldim.bebegin ic organlarinda sorun yok fakat bebegi besleyen kordon tek artermis bu durumda gelisjm.geriligi ihtimali yuksek.yakin takibe alinacakmisim.ayrica normalde ve gebelikte herzmaan tansiyonum 10_7 falandi ilk defa bugun 13_8 ciktiYok yavrum riski falan cok basit bir islem.insanineline dikis atilirken bile enfeksiyon riski var prosedur icabi soyluyorlar iste imkanin varsa esinin yanina git yaptir yoksa da bence sıkma ca ini bende gordun iste cikmadi bisey sende de cikmicak
Sabredecegiz baska caremiz yok bende de problemler var kordon girisi yandaymis ense kalinligi da var Allah hayir etsin bebeklerimizi bize bagislasin aminbak benim sonuc riskli cikti 1 bucuk yildir tedavi gordugum anksiyetem yeniden hortladi cikdi hergunum kaygi evham bebeklede degil herseyle ilgili panik haldeyim
gecmis olsun canim yakin takip derken erken dogum riskinden dolayimiSimdi 2.duzeyden geldim.bebegin ic organlarinda sorun yok fakat bebegi besleyen kordon tek artermis bu durumda gelisjm.geriligi ihtimali yuksek.yakin takibe alinacakmisim.ayrica normalde ve gebelikte herzmaan tansiyonum 10_7 falandi ilk defa bugun 13_8 cikti
amin canim insallah kizlar sizler nerde oturuyorsunuz ben istanbul avcilardayim bana yakin olaniniz varmi gorusup destek olalim birbirimize isterim acikcasiSabredecegiz baska caremiz yok bende de problemler var kordon girisi yandaymis ense kalinligi da var Allah hayir etsin bebeklerimizi bize bagislasin amin
Gelisme riskinden dolayigecmis olsun canim yakin takip derken erken dogum riskinden dolayimi
Ben halkalidayim canimamin canim insallah kizlar sizler nerde oturuyorsunuz ben istanbul avcilardayim bana yakin olaniniz varmi gorusup destek olalim birbirimize isterim acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?