3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

devlet hastanesinde ya da sağlık ocağında çalışan bir hemşire 2000 liramı maaş alıyor?

sizleri tebrik ederim kızlar

maaşın süper canım türkiye şartlarına göre

bir çok aile bu maaşın altıyla kaç kişi geçiniyor.

bence kesinlikle her ay cumhuriyet almalısın

bir dur demek laızm bu gidişe gelecek için..

ben de çalışırken kenara hiç birşey atmamaışım hep harcamışım

evlenince kendime dur dedim ve nasıl güzel biriktiğini anladım

herşey senin elinde sadece azim lazım

Merhabalar öncelikle araba alma taraftarı değil,im araba bir yatırım arACI DEĞİL TERSİNE ALINDIĞI AN satışında zarar ettiren bir şey dir. aotın alın derim ama braz biriki,m ve kar amaçlı olması i,çin uzun vadeli düşünmelisiniz. mesela ben 1 yıldır altın almıyorum maksimum noktasına ulaştı son aylarda kazanç getirmesi uzun zaman alacak şimdiye kadar düğünden olanlara da dokunadım üzerine de ekledim. ben bu ara vadeli hesap açtım aylık oraya yatırıyorum. mantıklı para biriktirmeyi seviyorum harcamayı da seviyorum o nedenle yarı yarıya harcar evin ihtiyaçlarını görür kalan yarısını da bankaya atarım. inşallah bebeğime güzel bir gelecek olur...daha çocuk yok ama olsun bu ülke de geleceği daha çok düşünmekk lazım

üzme canını tatlım napalım olan olmuş caşırsın biriktirirsin bundan sonra daha temkinli davranırsın.

canim gercekten yaa 3 senede 48 milyar offf baya cok paraa , bu aliskanlik cok kötüü bence kesinlikle birakmalisin..., olurmu yaaa asil insan gencken bekarken para biriktirmesi sart..heleki evlenince sana cok lagzim olacaktir senin hayatin sigortan yani.., kesinlikle hemen basla her ay 950 TL mutlaka koy hemennnn alir almaz ve kurusuna dokunma

muziprakkase sana inanamıyorum o kadar güzel özetlemişsin ki tebrik ediyorum; ben de senin gibi düşünüyorum ama eşim benimle taban tabana zıt üstelik benim biriktirdiğimi de (çalışıyorum ben de) alıp harcamak istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.

aynı beni anlatmışsın. Bende öyleyim 3 senedir çalışıyorum ve hiçbir birikimim yok. Ben o süre içinde çok taksitlerle borçlar ödedim o ayrı. 2 aydır atmaya başladım kenara altın alıp yatırım yapıcam ben. elime para geçerse harcarım diye altına çeviriyorum.

sadece baslıgı okuyup yazıyrum kım ne yazdı bılmeden..malesef biz gencler bırıkım yapmayı bılmıyoruz.annemde benım huyumu fark ettı ve her ay maasımın 1000tlsıne göz koyuyo.su ana kadar 28bın tl bırıktırdım ve yakında evımıde alıyrum.ALLAh basımızdan eksıt etmesın canım annemmmm

Darılma ama, her ay 1 milyar (eski parayla) kenara atmış olsan 3 senede 48 milyarın değil, 36 milyarın olurdu.. Öncelikle biraz su serpmiş olayım yüreğine bu şekilde..

O kadar suçlama kendini, hiç mi kendine birşey almadan, kazandığını kenara atacaktın.. O da çok zor olurdu.. Elbette kişisel harcamaların olacak. 500 TL ayda kenara atsan yeter bence maaşına göre. Gençsin çünkü, o kadar kısma kendini. Kısacağın günler olacak ileride.

Bir de baban benzinine kadar hallediyorsa eğer, o zaman neden para biriktiriyorsun ki? Arabanı da almış anlaşılan, maşallah.. E o zaman, sen ne için birikim yapacaksın..

İşte senin birikim yapamama sebebin bu bence.. Birikim yapmak için seni motive edecek bir sebep yok..

Son düzenleme:

sana helal olsundan başka bir şey diyemiyorum..bu parayla neler başarmışsın..

konu sahibi arkadaşım altın çok iyi bir fikir..ben 4 yıldır çalışıyorum...çalışmaya başladığım yıllardan beride ciddi maaşlar aldım..hem çeyizimi aldım..hemde her ay hem ofisteki arkadaşlarımla altın günüm vardı hemde her ay bir büyük altın alıyodum...sonra bunlarla bir araba aldım...bölece arabam oldu..sonrada arabamı satıp üzerinide biraz ekleyip...ünv.okurken aldığım kredi borcumu ödedim..bende sana tavsiye şimdi biriktirebildiğin kadar birktir. çünkü evlenince biriktermeyeceksin...ben şimdi iyiki o zamanlar borçlarımı falan halletmişim diyorum..birde şimdi kredi borcum olsa napardım..

para biriktirmek için altın iyi fikir aslında ama benim yöntemim daha farklı her ay maasımın %60-70 arasını vadeye koyuyorum internet bankacılığını kullanmak gerekiyor tabi bunu için.Ayrıca emeklilik sigortası yaptırdım her ay maasımdan 150 de öyle kesiliyor zorunlu olarak.

Vadeli mevduatta hiç bişey getirmiyor ki canım, faizler çok düştü..
Gene altın en iyisi, ama saklama derdi var işte..

Teşekkür ederim arkadaşım...
Siz de çok iyi işler başarmışsınız...
Kesinlikle akarken doldurmak gerekir diye düşünüyorum...

Ben şimdi de kredi borcumu ödemeye başlıyorum inşallah
Allah tüm borçlulara yardım etsin bu arada, cidden çok zor...

Vadeli mevduatta hiç bişey getirmiyor ki canım, faizler çok düştü..
Gene altın en iyisi, ama saklama derdi var işte..

evet canım fazla getirmiyor ama onu vadesi bitmeden bozdurmaya kıyamıyorum böylece birikmiş oluyor dediğin gibi altın almak iyi ama kasa falan kiralamak gerekiyor güvenip de evde biriktiremem altını

evet canım fazla getirmiyor ama onu vadesi bitmeden bozdurmaya kıyamıyorum böylece birikmiş oluyor dediğin gibi altın almak iyi ama kasa falan kiralamak gerekiyor güvenip de evde biriktiremem altını

Ço kbilmiyorum içeriğini, ama altın hesabı diye bişey var. Altına endeksli artıyor, hem de vadeli mevduat gibi getirisi de var. Onu uyguluyor tanıdıklarımdan çoğu.

Ama altını alıp eve koymak çok kötü ya, çalınınca enayi gibi olur insan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…