3 seneye giriyoruz ama hic adını koymaktan bahsetmiyor

bi yerden başlamak gerekmezmi tamam bana evliliğe hazırmısın diye sorsalar asla derim ama en azından küçücük birşeyle başlayıp 4 5 sene evlilik olabilir :/

çok yanlış düşünüyosun ben eşimle 9 sene çıktım 26 yaşında evlendik ailemle tanışmaya gelene kadar onun ailesiyle görüşmedim bile,gerek görmedim 8 ay nişanlı kaldık 9 senede etmediğimiz kavgaları ettik o dönemde sen şimdi diyosun ki adım atalım 4 5 sene sonra evlenelim o zamana kim öle kim kala bu bir ikincisi adını koydunuz atıyorum adı sözlülük nişanlılık oldu haliyle aileler görüşecek ailesi senden gelip gitmeni aramanı sormanı bekleyecek hatta müstakbel gelin olarak başka talepleri de olabilir ailenin yapısını bilemiyorum demem o ki yumurta kapıya gelmeden gerek yok ad koymaya adı sevgililik işte bu kadar para biriktirin birbirinizi iyice tanıyın gerçekçi hedeflerinizi oturun konuşun aşk güzel ama bakalım hayata aynı pencereden bakıyo musunuz nasıl bir hayat istiyorsunuz her ayrıntıyı konuşun ki sonradan vay efendim değişti evlilik bu muydu vs diye konu açmak ihtiyacı hissetmeyin

Bu sene son universitemiz bakalimm calisma hayati baslicak ama ben yine onun beni ertelicegini dusunuyorum o hayati sonsuz gibi dusunuyo olmazlari sabretleri var ben sanki hic zamanim kalmamiz gibi panikleyerek yasiyorum hadilerim cabuklarim var farkimiz bu bizim

çocuk akıllı biliyor ad konulunca zincirleme reaksiyonun başlayacağını.. önce söz yapılacak, aradan 6 ay geçecek siz başlayacaksınız bir söz bu kadar uzar mı bari nişanlanalım demeye.. ha söz- ha nişan ne fark edecek diyeceksiniz.. nişan yapılacak 6 ay sonra aileniz başlayacak bu nişan çok uzadı demeye.. olmaz demeyin, bu işler heeep böyle gider bizim ülkede.. özetle çocuk 1 sene sonra kendini nikah masasında bulacak..

bekleyin biraz yahu yaşınızın tadını çıkarın..

çok erken değilmi ad koymak?
büyüyüp kendini tanıdığında istediğin kişi erkek arkadaşın olacakmı?

bu senaryo böyle sonuçlanırsa ki çok muhtemel çocuk evlilikten sıkılacak sorumluluk almıcak belkide başına kakacak sen istedin evlenmeyi diye

9 seneemii ciktinizz helal olsunn 9 sene cikip evlilikle askinizi odullendirmissiniz herkes bunu yapamiyo 9 sene ciddi bir zaman sıkılmadan yurumusseniz dedigim gibi helal yani evet dogru yani adim atmak oyle benim bildigim gibi olmuyomus onu anladim ardindan hersey geliyomus zaten dediginiz gibi okuyoruz daha hic bir birikimimiz yok yapamayiz artik calismaya basladiktan sonra hayat bize neleri gosterir bakicazz tesekkurlerr

ne olucağı belli olmaz diye yaşarsak yaşamanın ne anlamı kalır ki o zaman şöyle düşünün nasıl olsa ölücez dimi neden nefes alıyoruz yoruluyoruz

okuyor musunuz?
su an yuzuge kafa yormak yerine egitiminizi ve geleceginizi dusunseniz?

o olmaz baskası olur belki ya da evlendikten sonra da ayrılabilirsiniz. hicbir seyin garantisi yok.
ancak hayatta yaptıgınız birseyler olması o sacma buldugunuz belirsizlige anlam kazandırır.

ama hayatın anlamını yüzükle çözeceginize inanıyorsanız, boyle dusunmeniz dogal...

Bir ilişkide kaçan taraf naza çeken taraf istenilen taraf kadın olmalı aşk açısından ise bir tık fazla seven erkek olmalı ben bu konuda geri kafalıyım biraz

3 senedir çıkıyosanız sizde bizim gibi 17 yaşında başladınız ilişkinize demek ki sizde bunu başarabilirsiniz biz polis okulu askerlik derken 2.5 senede ayrı kaldık

Dediginiz gibi zincirleme gidicek erkek arkadasimda bunu bildigi icin ad koymuyo sanirim zaten o saglam adinlar atmayi sever bi birikimi bi seyi olmadan boyle islere girismez tesekkurlerr

Dediginiz gibi zincirleme gidicek erkek arkadasimda bunu bildigi icin ad koymuyo sanirim zaten o saglam adinlar atmayi sever bi birikimi bi seyi olmadan boyle islere girismez tesekkurlerr

ne kadar güzel bak bu devirde bu yaşta mantıklı düşünen sağlam adımlar atan bi sevgilin var

Daha küçüksünüz yahu, bu küçük kızlardaki ad koyma, evlenme telaşesini anlayamıyorum. Okulunuzu okuyun, hayatınızı kurun, önce kendinizi kurtarın. Yaşayın yahu birazcık, bu sene adını koyarsanız seneye de 1 yıl oldu adını koyalı evlilikten bahsetmiyor diye konu açarsınız.

Evet burdan aldigim cevaplar sayesinde sevgilimle gurur duydum haha

Neden bu yaşta sorumluluk altına girsin ki çocuk haklı. Onun yaşında ben de evlenme teklifi aldığımda ya da aileler tanışsın denildiğinde bacaklarımı pergel gibi açarak kaçıyordum. Hem bakalım ileride birbirinizi isteyecek misiniz? Yaşınız küçük, büyüdükçe değişme ihtimaliniz yüksek. Mantıklı olan bu yaşta böyle adımlar atmamak. Mesela 27-28 yaşında olsaydınız yorumum değişirdi.

Siz sevgili degil misiniz, birbirinizi seviyor musunuz, tamam adi konulmus iste. Akisina birak, zamani geldiginde her sey olur.

Bizde oyle konusurken diyoduk 27 28 diye evlilik icin tesekkurlerrrr

evlilik için bence yaşınız çok erken acele etmeyinn

ben 21 yasindayim erkek arkadasim 30. O istiyo lakin benim icin cok erken. Senin icinde oyle. Biraz gencligini yasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…