Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Dün akşam etliekmek yemişsin, yoğurt yemişsin, salata yemişsin, kahvaltın da zengin, ben anlamadım yani.Daha önce de demiştim öğlen yemeğin yok diye ama sabahı geç yapıyorum demiştin sanırım.Normal ya da çok yiyen insanlara göre anlaşılmaz geliyor ama bir kase yoğurt bile istedikten sonra insanı tok tutabiliyor.Ya da salata yani.Ama klasiktir ya, önce çorba sonra sebze-et yemeği yanına pilav, makarna sonra meyve sonra varsa tatlı.Şimdi böyle beslenen birinin karşısında salata yesen "onla doyulmaz, aç kalıyorsun" der ama bir hafta öyle yesen mide de küçülüyor, psikoloji de buna alışıyor ama gel de anlat.
Benim eşim başta çok bik bik ederdi ama başlarda ben de çok ağlardım "açım diye" ama sonra sızlanmaları kesildi, alıştım, 3 kase yoğurtla gün geçebiliyor ve ben acıkmıyorum moduna girdim.Şimdi artık o söylenmiyor, ben de sızlanmadan az yiyerek devam ediyorum.

Kilonun geri gelmesi kısmına da katılıyorum.Ne diyeti yaparsak yapalım, o sistemin dışına çıktığında mutlaka kilolar gelecektir.500 kaloriyle mi besleniyorsun, 700e çık gelecek ya da 1500 kalorilik mi yiyorsun 1700de kilo alımı başlar ya da sıvı odaklı mısın, az katı ye hemen gelecek.Yılbaşı sendromunda birebir yaşadım.Öncesinde çok az yiyordum, yılbaşı gecesi abarttım, ertesi gün de yedim sonuç: 2 kilo aldım.Bir kilosu hemen gitti, bir kilosu kalmıştı.Normal insan 2 günde 2 kilo alabilir mi? Alamaz ama beslenme sistemini bir anda bozunca, vücut da böyle manyak oluyor doğal olarak.O yüzden de az yemeği şu an bırakmıyorum çünkü bırakırsam 2-3 kiloyu 3 günde alacağımı çok iyi biliyorum.

Sık tartılma konusunu uzmanlar da tavsiye etmiyor zaten ama ben her gün tartılıyorum, her gün ama 10 gram ama 100 gram gittiğini görmek beni motive ediyor, bir de çatlarım tartılmazsam zaten.Ama kilolu çıkınca da acayip canım sıkılıyor, o zaman da kendime kızıp daha fazla efor harcıyorum gene yemiyorum, daha fazla mekiğe abanıyorum.

Bu kilolar sayesinde bu konularda uzmanlaştık ya, artık bir şey demiyorum
Bir an önce "yesem de kilo almıyorum, ne yersem hemen eritiyorum, kilo problemim yok ve de hiç olmayacak" söylemlerine geçmek istiyorum.
O günler artık gelsin istiyorum

kahvaltı yaparken öğle ezanı okunuyodu bugün.
haftaiçi de 9 da uyanıyorum ama önce yürüyüş ve duş derken 11 de kahvaltı oluyo ancak.
bu durumda öğleni atlıyorum.
ibni sina 2 öğün yemek sağlıklıdır dermiş, karatay da 2 öğün yeter öğünde düzgün yedikten sonra diyor.
bi ara hergün tartılmak yüzünden su içmez olmuştum, fazla çıkıcam diye.
ama yine de iki güne tartılırdım tutamazdım.
1 hafta hiç tartılmadım daha rahat verdim ve daha iyi hissettim kendimi.

gidip yemek yapayım ben, kaynanam revani yapcakmış yarın yap dedim.
ne yicem senin revanini be
yaşasın kötülük

Haklısın, ben de genelde 11 gibi kahvaltı yapıp, akşama kadar yemiyorum.Günde 2 öğün iyi oluyor.Bazen yoğurt falan yediğimde 2 öğün kurtarmıyor, üstüne de suyu dayayınca, içimde sadece fırk fırk eden ayran oluyor , o yüzden 3 öğün yapıyorum.

Sabah da çiş olayını gene denedim.Eşime anlattım."Bizim hatun manyamış" gibi gözlerle baktı bana.Hatta abartıp "sence bir litre su içince 1 kilo fazla mı çıkarız? " dediğimde "daha da fazla çıkarız " dediğinde birden suyu kesesim geldi Adam resmen benim için kilo verirken sıyırdı zavallım diye düşünüyor

Revaniye dikkat, büyük tehlike
Senin kaynanan da az diyet yapsa ya, ne böyle hep dolmalar, tatlılar, hamur işleri.
Kadın epey bir fit demek ki diyeceğim ama sanki kilosu fazla yazmıştın bir yerlerde.
Böyle pişirip sürekli yiyorsa bence şişmandır kesin.

ay burdu ben sinir oldum ya.senin yapacağın en güzel şey onlara 10verdikten sonra ki halindir. canını sıkma moralini bozma rakibini boz.çıtır bir gelin olda anlar bozulsun. kaynana milleti yabancı veya akraba olsun hep aynı. iğneleyici sözler bakışlar.ben hep diyorum. gelin mi geldim kumamı geldim belli değil.benim ki kilolarımla ilgili muhakkak bir şey der beni sinir ederdi.şimdi ise daha fazla verme kalça kalmamış tipin bozulmuş dedi. buyur burdan yak .onlar her zaman eleştirecek. zayıf olsanda şişman olsanda

Tipin bozulmuş mu Kavgada söylenmez yeminle.
Umutsuz ev kadınları dizisinde vardı geçen, hatun böyle dantelli iç çamaşırı almış, kaynana ona bile karışıyor, işte çok açık saçıkmış, evli kadına yakışmazmış falan, gelin de "ama oğlun öyle demiyor, çok hoşuna gidiyor" demişti Tamam hoş değil belki böyle ağız dalaşı bilmemne ama insanın sabrı zorlanıyor, "eşim küçük kalçadan çok hoşlanıyor, ay bir hoşuna gidiyor, bir hoşuna gidiyor anlatamam" diyeceksin, sonra onun yüzü mosmor olduğunda hain hain güleceksin.
Sanane be kadın, sen kendi tipine bak, sanki kendi Angelina Jolie, peeh, ben sinirlendim burada valla

kendide 104 kilo. aynen öyle dedi. bende o sinirle koşu bandına çıktım. mekik çekiyorum ne kendine eziyet ediyon diyo o karın erimez 2 sezaryan oldun kaldı kaldı diyo göreceğiz dedim eme moram motivasyon sıfıra indi.

"Allah razı olsun, çok moral verdin" diyeydin, gıcık ne olacak
Benim annem 34 beden hamile kalıp beni 4,5 kilo, kardeşimi 5,5 kilo doğurmuş birisi.
Ve şimdi de 36-38 arası bedende, taş gibi ayrıca göbeği falan da ara ara kaçırınca pörtlüyor ama hemen indiriyor.
O bunu 55 küsür yaşında yapıyorsa, biz neden yapamayalım?
Şişmana bahane çok, kendi şişman ya, sen de şişman kal istiyor, peh
Moralin bozulmasın hiç, bir dahaki görüşmeye kadar öyle bir incel ki, gördüğünde seni, küçük dilini yutsun.

Hoş, anlattığın kadarıyla o zaman da takdir etmez, "karnın tahta gibi olmuş, ne öyle Afrikalı insanlar gibi " der sana ama olsun, bunun keyfi bile yeter sana bacım

öğünde tam doyunca 2 öğün yetiyo. ama spor yapıp okula gittiğimde acıkıyorum daha erken, form bisküviye sarıldım bu yüzden
tabi şişko kaynana, kayınpeder de göbekli. eşime aman diyorum sen göbek yapma. onlar geleli hafif çıktı göbek, kilo aldın dedim o kadar göbek lazımmış
valla ben hiç hoşlanmıyorum bize lazım olmuyo yatak odasında diceksin de demedim tabi

ha bir de ben çok pasta, tatlı yapmam evde. yemek konusunda uzmanlaştım sağlıklı olsun derken, sanki ben revani yapamazmışım da o gelmişken bi yapsın da yedirsin oğluna hesabı,, ay ne çok dedikodu yaptım hee

Son düzenleme:
ya alt tarafı , irmik , yumurta , kabartma tozunu karıstırıp pişiricek , niye bu insanlar herseyi çok buyuk bır olaymıs gıbı abartıp anlatmayı severler anlamam , benım için çok basit bir işlem bu tür şeyler , yap koy ısteyen yer ısteyen yemez dimi :))

Sabah:
2 yumurta
1 avuçiçi peynir
1 kase yoğurt, 2 zeytin
1 çk susam ezmesi

Ara:1 küçük muz

Akşam:
1 kase ezogelin
2 baget, 1 yk patates, 1 yk pirinç pilavı
Salata, yoğurt
1 kk tahin helvası
3-4 kuru üzüm

spor: yok
su 1 lt

Bende yediklerim yazayım bakalım hatırlayacakmıyım. O kadar uzun ki

Bugün de protein+sebze yapıverdim
Sabah
3 dukan poğaca
pastırma, peynir, az yumurta, domates, salatalık

Ara
1 bardak sütlü nescafe

Öğle
2 baget ızgara
1 kase cacık

Ara
1 meyveli yoğurt (atıcam bunları da yada kaynanama vereyim o yesin)

Akşam
ızgara levrek+salata
1 kase kadar da böğürtlen kompostosu şekersiz. (dukan mı, monti mi, karatay mı birinde serbestti ama hatırlayamadım. Yedim gitti)

Yine susamlı ve helvalı bir menü olmuş gerçi o kadar sinire normal. Ya tabii bu karatay hoca daha iyi bilir ama bana mantıklı gelmiyor bunlar.

Birde hamd olsun iki gündür spor yapıyorum. Lesli bacı ile 3 mil yürüyorum. Eğlenceli bayya. 4.8 kilometre yapıyormuş bu arada 3 mil.
Birde itiraf ediyorum ben leslie den daha inceyim. Kadın kalın harbiden. Kızmayın bana 3 mildeki hali epey kalın. 2 millik olanda daha ince duruyordu.

Bizim evde de herkes iri yarı. Ben yanlarında sıska bile sayılırım. Annem de bana ne görse "karnın dalına yapışıp" der. Azeridir de kendisi. Süerkli bana bir şeyler yedirme derdindedir. Ve ben ne yersem yiyim yaranamam. Herkese benim kız yemiyor ki der. Bütün gün aç geziyormuşum. Hastalanacakmışım. Yahu kadın daha ne yiycem. Benim gibilerine boşanda semenini ye derler normalde. annelerde böyle cins cins işte. Hatta ben 45 kiloya düştüğümde yani hayatımdaki kendimi en iyi hissettiğim zamanlarda abim bize gelmişti ve sarılınca kemiklerim eline değmişti baktım koca adam ağlıyor neymiş ben sıkıntı çekiyormuşum onlara söylemiyormuşum. Ulen ne sıkıntısı asıl sıkıntıyı ben zayıflayana kadar çektim. En mutlu günlerimdeydim.

Yine susamlı ve helvalı bir menü olmuş gerçi o kadar sinire normal. Ya tabii bu karatay hoca daha iyi bilir ama bana mantıklı gelmiyor bunlar.

mantıklı olanı haftada bir yenmesi, okadarına izin var.
ben yiyorum hergün
akşam çok zor tuttum kendimi, yemek geç kalmış çok acıkmışım, ne gözüm doydu ne midem

iyi gibi menün, şöyle 70 kilo olsan kilo verdirir bizim menüler de az kiloda gitmiyo yaa.
spor da yapmışsın, ben yarın yapcam, sporu da yaz menüye toplu görelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…