bende ne kadar sebze varsa aldım brokolisinden karnıbaharına pırasasından dereotuna ne bileyim nekadar yeşil şey varsa doldurdum eve bakalım bide böle deniyim ay şaşırdım resmen ne yapacağımı
Kaynana kazanı kaynamış
Benimki neler diyordur kimbilir (Allah bilir).Ben benimkini Allah'a havale ettim, bana uzak Allah'a yakın olsun hesabı, bilmem yani.
Nişanlıyken 38-40 giyer, 65 kilo civarındayım o zaman bana "ben evlendiğimde 40 kiloydum" demişti.Orada gözü gören biri vardı da Allahtan, "sen o zamanlar 1.80 boyunda mıydın?" demişti, millet nasıl yarılmıştı.Bu, tabii lafın altında kalırmı, cevaba bak: "Tabii insan yaşlanınca kemikleri ecişiyor, bücüşüyor, kemikleri eriyor, daha da kısalıyor, kısaldım tabii, o zamanlar daha uzundum".
Bunu diyen kadın 1.60 boyunda.Yani 30 senede 20 cm kısalmış yaşlılık sebebiyle. Yoksa bir selvi de boy var , bir onda.Utanmasa bana "hobbit "derdi. Gıcık, neyse gece gece germeyeyim kendimi.
İncitici laflar can sıkıcı ama insanı da kamçılıyor.Ben de geçen annemle telde konuşuyorum, akşam için pide yapacağım kardeşim gelmiş diye, anlatıyorum.Dediği cümle şu "sen hamurunu yeme, üstündekileri ye"Ya pide dediğim açık poğaça gibi, üstüne 2 gram sucuk ile kaşar koyacağım, nasıl üstünü kemireyim? Hem de fırından sıcak sıcak çıkacak "Aman kızım, çok yeme, 1 tane ye " falan dese tamam da, "sen üstünü ye" ne biçim laf.
O kadar canım sıkıldıki anlatamam.Sanki ben kilo vermek istemiyorum.Arkadaş bu benim bedenim, 30 yaşındayım, senin dediğin lafa göre mi kendimi şekillendireceğim, her şey kişinin kendisinde biter, öff gel de anlat.Boğazıma takıldı ve yemedim pideden, bir dilim kepekli ekmekle lor peyniri geveledim gözümün uzunda yaşla resmen.Burnumdan geldi gece. Tamam annem kötülüğümü istemiyor, haklı kadın ama bu kadar ısrar, itekleme, uyarı da canımı sıkıyor.
Bir an önce zayıflasam da bitse şu işkence ya.
Ne çok derdi benim kilom olan insan var şu dünyada ya.
Öfff.
Kaynanalarla ilgili bilirsiniz en çok ben söylenirim. Ki benimki hergün yanımda. Üstelik 9 yıldır evliyim hala akşamları beraber yemek yiyoruz. Benimki de biliyorsunuz yemekleri yemiyorum diye sürekli laf ediyor. Kardeşim ben mi dedim beraber oturalım diye. Gelmişim 30 yaşıma kızım var 3 yaşında 9 senelik evliyim ve bankada orta düzey yöneticiyim. bunların hepsi boş onun oğlu bir tane başka kimi varmış. Beraber yenecekmiş yemek. Üstelik o bundan 40 sene önce sadece 4 sene oturmuş kaynanası ile ve hala söylenir durur. Gelir birde evime karışır. Kayınpeder bazen şehir dışına memelekete falan gider kadın sabah kahvaltına bile bize gelir gece 11 de evine gider. Bıraksak burada uyuyacak be kadın gelmişsin 60 yaşına tek başına yemek yiyemiyormusun. Her gün bizim kahvaltılarımıza laf ederi. Neymiş biz çok özeniyormuşuz onlar peynir zeytin ekmek yiyorlarmış. Ye kardeşim elinden alan mı var. Biz olar gibi kahvaltı edemiyormuşuz. Falan filan. Bende herhalde ondan olacak biraz da bakıyorum keyfime göre bir şey yoksa yemiyorum hiç de vicdan yapmıyorum. Laf da ettiğinde aldırmıyorum. Hatta ondan önce ben ediyorum. Görüyormusun anne o kadar hazırlık yaptın gelin gene beğenmedi diyip çıkıyorum. Geçen akşam baktım 1 tabak yemek yedi 1 dilim ekmek yedi. Ne o dedim makarna yemiyorsun yok biraz azaltıyım dedi. Ne o dedim gelmişsin gelinin yoluna. Bakmayın yani onlar kıskanıyorlar bizi. Bizim gibi olmak istiyorlar ama beceremiyorlar. E oğluşları da bizim yanımızda.
ay burdu ben sinir oldum ya.senin yapacağın en güzel şey onlara 10verdikten sonra ki halindir. canını sıkma moralini bozma rakibini boz.çıtır bir gelin olda anlar bozulsun. kaynana milleti yabancı veya akraba olsun hep aynı. iğneleyici sözler bakışlar.ben hep diyorum. gelin mi geldim kumamı geldim belli değil.benim ki kilolarımla ilgili muhakkak bir şey der beni sinir ederdi.şimdi ise daha fazla verme kalça kalmamış tipin bozulmuş dedi. buyur burdan yak .onlar her zaman eleştirecek. zayıf olsanda şişman olsanda
Tipin bozulmuş muKavgada söylenmez yeminle.
Umutsuz ev kadınları dizisinde vardı geçen, hatun böyle dantelli iç çamaşırı almış, kaynana ona bile karışıyor, işte çok açık saçıkmış, evli kadına yakışmazmış falan, gelin de "ama oğlun öyle demiyor, çok hoşuna gidiyor" demiştiTamam hoş değil belki böyle ağız dalaşı bilmemne ama insanın sabrı zorlanıyor, "eşim küçük kalçadan çok hoşlanıyor, ay bir hoşuna gidiyor, bir hoşuna gidiyor anlatamam" diyeceksin, sonra onun yüzü mosmor olduğunda hain hain güleceksin.
Sanane be kadın, sen kendi tipine bak, sanki kendi Angelina Jolie, peeh, ben sinirlendim burada valla
kendide 104 kilo. aynen öyle dedi. bende o sinirle koşu bandına çıktım. mekik çekiyorum ne kendine eziyet ediyon diyo o karın erimez 2 sezaryan oldun kaldı kaldı diyo göreceğiz dedim eme moram motivasyon sıfıra indi.
zor oldu ama öğlen yemeğe gidebildim o nedenle menümü değiştirebilirim öğlen akşam yiyceklerimi yedim yani
öğlen:
1 kase yoğurt çorbası
mantar sote(4-5 yk)
ara:
1 küçük elma
akşam:
karnıbahar(haşlama)
ara:
bitki çayı
aktardan bi sürü ot aldım karıştırıp karıştırıp içiyorum çok güzel oluyo:)))
Tünaydınlar,
Cumartesi, pazarım hafif geçti, ne demeye bilmem dün eşim akşam 9da kendine çiğköfte hazırladı. (şu hazır olanlardan).Ben de 3 tane yedim, sonra içim yandı, 1 litreden fazla da su içtim.Tabii sabaha kadar çiğköftenin aromasından hem kabus gördüm, hem suya kalktım hem de afedersiniz çişe kalktım.Sabah bir bindim tartıya, dünle aynı kilodayım.Dün yapmadığım spor kalmadıydı, çok da hafif beslendiydim ama çiğköğfte ve üstüne içilen 2 litre su beni resmen dombili yaptı.Ama süpersonik beyinli ben, yeni bir fikir buldum.Sabah önce soğukta epey gezip, alışveriş yaptım sonra eve gelip bir bardak soğuk süt içtim, şimdi biraz da soğuk bir taş bulup üstüne oturursam, tamamdır Bundan sonra çikolata bile yerim çok dayanamazsam ama çiğköfte gibi şeyler yemeyeceğim, nar bilmecesi hesabı bir tane yiyorsun, içinde bin tana şişiyor.Hem de bu cumartesi regl olacağım, yani e be dombili zaten şişme potansiyelin var, daha ne demeye şişirici şey yersin pöfff
Cumartesi azıcık kar yağmıştı burada, şimdi yanak kesen bir ayaz var ama kar falan yok.
Şöyle güzelce lapa lapa yağsa, kartopu oynasak, özellikle gece kimseler yokken yollar bembeyazken yürüsek, o karları bozsak
Çok romantik olur ama benim eşim pimpiriklidir, eldivenini kara sokma, oraya atlama, buraya zıplama, be adam kar keyfi yapıyorum, ellemeden, kar yemeden, karda yuvarlanmadan olur mu bu işin keyfi ?Neyse bir umut bekliyorum, hadi bakalım.
Hepimize romantik bir pazartesi diliyorum.
kar haberleri izle izle bi hoş olmuştum, buraya yağmıcak mı diye. bugün yağdı en sonunda. okul da tatil oldu.
evde keyif yapmak için güzel bigün ama revani kokusu var evde kaynana pişirdi sabah sabah.
bi lokma bile yemicemgıcıklık olsun ona
hergün tartılma, tartılsan bile yediğin içtiğinden kaynaklanan fazlalığı veya düşüş olmamasını umursama.
ben perşembeden bu yana verdim biraz daha hissediyorum ama tartılmıyorum, perşembe sürpriz olsun bakalım. belki de vermemişimdir bana öyle geliyodur
Kızlar ben sizin için bugün baya bi oyalandım ve bir liste hazırlamaya karar verdim.
Hepimizin takıma ne zaman geldiğini ozamanki kilomuzu ve ozaman belirttiğimiz hedefi + şu anki kilomuzu ve ne kadar verdiğimizi bir liste halinde topluyorum.
1 bucuk saattir sonuç listelerini araştırdım ve sonunda ne zaman geldiğimizi ve ozaman kaç kilo olduğumuzu ve ne kadar hedef belirttiğimizi buldum. Yarına kısmetse cici bir listehazırlayıp buraya ekleyeceğim..
fakat size birşey açıklayayım:
Ben bu takıma 26 kasım 2010 da gelmişim ozamanki kilom 80 miş.. son bidirimdeki kilom ise 80.5. 1 yıldan fazladır burdayım şu an takımın en eskisiyim ve en başarısızı benim.. bu artık değişmeli
niye şişkinlik oldu ki acaba, ayaklarını sıcak tut, ve bol su iç. iyi gelir heraldeherkese merhaba bugün öğlen balığı kepek ekmeğin köşe kısmının arasına koyup limonlayıp yedim baktım .ne yemesi hap niyetine yutmuşum bile. doymadım zaten azıcıktı. bir kase çorba içtim. iş yerine geldim allahtan kaloriferler yanmaya başladı. akşam ot yiyeceğim. çok kötü şişlik ve devamlı wc ye gitme hissi var çok rahatsızım. çözüm önerisi olan varmı?
kendimce onun yaptığı şeyden yememekten zevk alıyorum, bi çeşit taktik aslında yememek içinay ne fena bir gelin benide geçti bu kız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?