Diyetisyene gidiyorsn zaten bize pek bir şey demek düşmez. Boşuna mı okumuşlar o kadar sene dime. Biz acemi diyetleri yaptığımız için alıştık kendimizi aç bırakmaya. Seninki bizden çok daha sağlıklı . Ama itiraf ediyorum ben kaçamak yaptığımda bile o kadar yemiyorum. Ama bize bakma sen. Diyetisyen doğrusunu bilir.
Tünaydınlar,
Nihancaccak, diyestisyene gidiyorsan o ayrı tabii.Burada genelde yorumlama yapılırken göze çarpan şeyler belirtilir.Ama bazen de bilmediğimizden farklı yorumlar çıkar.Mattika ve fizik mesela karataycı, bazen "x ne alaka? " dersin, karatay ona izin vermiştir.Bazı arkadaşlar dukan yaptı/yapıyor.Ben dünyada ne kadar saçma diyet varsa onların peşindeyimdir, kimileri de kafasına göre takılır.Tabii tüm diyetleri bilemediğimizden zamanla yerine oturuyor.O günkü listede "pizza, mantı, hamburger menü, baklava, çikolata" gördüğümüzde gene de bir uyarıyoruz ama bazı diyetler ya da diyetisyen listeleri buna izin veriyor, bu sebeple sürekli liste yorumlamıyoruz/ yorumlayamıyoruz. Kendi kafamızdan olunca da böyle yanlış yorumlamalar çıkıyor.Eğer bu listeyle ayda 4-5 kilo sağlıkla zayıflayabiliyorsan, oh ne güzel hem her şeyden fazla fazla yemiş olursun, hiç açlık ve halsizlik hissetmezsin hem de sağlıkla zayıflarsın.
Ben meyve olayında düz mantık kurdum; 4 meyve ortalama 250 kaloridir, bir saat koşu ise 300 kalori yaktırır yani çok basit matematiğe göre her gün yaptığın spor sadece o gün yediğin meyveyi ve bir dilim ekmeği yakar, eski yerleşmiş yağlara giden bir etki olmaz.Tabii bu benim mantığım ve bundan yola çıkarak "bence fazla "dedim ama diyetisyen işinin uzmanı olduğundan ona göre yazmıştır, haklıdır.
Kolaylıklar diliyorum, umarım yavaş yavaş ve sağlıkla kiloları verirsin.
canım benım tecrubelerımden ögrendıgım şu:karbonhıdratın proteının meyvenın vucutta kalış sureleri ve yakılış sureleri farklı...yanı öylesine bi örnek verirsem aynı sporla 3 elma eritilse bile 1 kare çikolata eritilmeyebilir....yınded teşekkür ediyorum yorumlar için...kimse gelmiyooooo
Kızlar günaydın, dün geldiğimde pe k kimse olmayınca öyle yazdım... burda konuşup kafayı dağıtmaya ihtiyacım vardı... bu takım benim için sadece diyet yapan bayanlar topluluğu değil. sanal ailem gibi. buraya gelemediğim günlerde üzülüyorum..
benim sorunum eşimle ilgili. çok umursamaz davranıyor. tabii oda benim anlayışsız davrandığımı söylüyor. beni enn çok deli eden.. fikrimi söyleyince sus sus boş konuşma diyor
şu boş konuşma lafı beni konuşmaktan soğutacak :2:
benim canım sıkılmış ben evde sıkıntıdan patlamışım takmıyor.... ben fazla enerjiğim beni hergün çarşıya bıraksa ben bütün gün gezerim... gezmeyi seviyorum :26:
birde beni yanlız bırakmıyor çarşıya. anlamıyorum. evlenmeden önce kardeşim ben ve annemin yanına yardıma gelen kız benimle yaşıt yani gezerdik çarşıda... şimdi ne değişti.
beni ve kardeşimi yanlız bırakmak istemiyor çarşıda bişey olur diyor :26:
bugun mesaiye gittim.haftasonu oldugu için kendımden korkuyodum ama gayet iyi geçti
8:30 2 dılım tahıllı ekmek
yarım domates
yarım salatalık
1 kk lıght peynır
3 zeytın
Ara: 2 kuru kayısı
yarım kupa sütlü nescafe
Ögle 14:00 3 yemek kaşıgı kadar tavuk
1 tabak az yaglı salata
2 bardak ayran
1 küçücük çubuk turşusu
2 dılım ekmek
Akşam 17:20 4 yk(dolu dolu)kıymalı ıspanak yemeği
6-7 yk lıght yogurt
ekmek yok
Ara 1 mandalına
1 kupa tarçınlı süt
Spor:45 dk koşu bandı
250 twist
200 ip atla
Su:2 lt
Valla menü süper. Sütlü nescafeyi kendin yağıyorsun dime yani gerçek sütle (kızım böyle der). 3 ü bir aradalrdan değilse iyi. Onlar sırf yağ çünkü. O içindeki süttozu yağ gibi bir şey ya.
Akşam öğünü nü de erken yapmışsın bu da süper. Hele spor tam süper. Bence çok iyi gidiyorsun. Sabah tatlı da yok. ayrıca alınma falan demişsin ya ben pek alıngan biri değilimdir çok ters bir şey olmadıktan sonra. Bu arada ben hala menü yazamıyorum pazartesi şu 1 ayda 8 kilo diyetine başlıycam bugün gittim biraz sebze falan aldım. Tavuk kıyma falanda aldım. Yarında hazırlık yaparım. Bugün birde kızımla 3 boyutlu filme gittik. Neşeli ayaklar 2 çıkmış ona gittik kızımın ilk film denemesi idi. Çok başarılı geçtiği söylenemez ne bekliyorsam 3 yaşındaki çocuktan. Ama sonuna kadar izledim. Ben izledim o yerlerde süründü falan.
günaydın arkadaşlar.
bu sabah itibariyle 1 ayda 8 kilo diyetine başladım. sezen kardeşle beraber.
bu sabh avuçiçi kadar deri peyniri 2 küçük parça kaşar ve 1 dilim ekmek 5-6 dal maydanoz yedim.
öğlene arada yemem gereken tostu ve ayranı yemeği planlıyorum.
akşama sebzeli tava yapacakmış yada kabak yemeği ikiside sebze 6 yemek kaşığı yerim. çok taze yoğurt aldım . artık yanına bir kase koyarım her öğün.ben ara öğün yapmayı düşünmüyorum.
şimdilik bu kadar .
2 gündür kar yağdı buralara her yer bembeyaz .9-10 yıldan sonra ilk defa kar gördük. kızım hayatında ilk defa gördü . kartopu oynayalım diye bütün gece evde zor duran çocuk kartopu oynamaya başlayınca bu çok soğuk ve ıslak diyip mızmızlandı eve gidelim diye tutturdu.gene çok eğlendik .
Kızlar bugün pazartesi...
varmısınız benimle bugün diyete başlamaya ve yarın bitirmeye
Kızlar bugün pazartesi...
varmısınız benimle bugün diyete başlamaya ve yarın bitirmeye
biz başladık yakarla. Sen bize katıl ama bırakmak yok yarın. Ben genelde cumaları bırakırım ama.Perşembeleri artılıp zayıflayamadığımı görüp cuma bırakıyorum hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?