sağlıklı olmasa ben alıntı yapar mıyımBi garip geldi bana ayran detoksu ben sadece ayran ya da cacık falandır diye düşünmüştüm. Ama tabii bu sağlıklı olmuş yani. İçinde de bir sürü şey var ya bunun. Acaba sırf cacık yapsak iki gün içsek nasıl olur :)) Denesem mi acaba bir hafta sonu. Neyse ben şu ayşe karanın listesini yapayım. Bayaa da tok tutuyor ya. Umarım zayıflatır. Bugünden sonra spora da başlıycam evden spor ayakkabılarımı falan aldım geldim bugün. YA da akşam çıkmadan falan yaparım.
ayy bide komik bir şey anlatayım kızımla ilgili. dün akşam benim sıpa sehpanın kenarına kafayı hafif vurdu sonrasında ağladı biraz. Kucağıma aldım ve yüzünü sildim. Bana diyorki "eee şimdi beni nasıl susturucaz." bakarmısınız eşşeğe ya. Kafaları nasıl çalışıyor.
tuz aramam ben, yumurtayı tuza bulayıp yerdim eskiden şimdi 2 yumurtayı tuzsuz yiyorum hem de rafadantadı güzel . biz yaz aylarında hep bundan yapar içeriz.sadece tuz olmayacağı için biraz yavan gelebilir.
Diyete başlamadan önce ben de buna benzer bir şey yapmıştım.Hatta "kaynanamın zayıflatan çorbası" mı neydi adı da.
Sabah normal kahvaltı yapıyorsunuz, öğle akşam, acıktıkça 1 su bardağı nohut, 1 su bard kuru fasülye, 1 su bard buğday tuzsuz, yağsız haşlanıyor, bunu yoğurtla karıştırıp çorba yapıyormuşsunuz, isteyen sarımsak da koyabilir.
Ben 2 gün dayanabildim, 2 kilo gitmişti sonra bunaldım habire aynı soğuk şeyi içiyorum diye.Midem almamıştı artık.
Sonraki o hafta da 2 kiloyu almıştım zaten, bende yağ falan gitmemişti.
Ben bir de şuna inanıyorum, bu tarz detokslayan/ şoklayan şeyler diyete yeni başlayan, yanlış beslenen bol ödem sahibi insanlar için işe yarıyor.Biz zaten abur cubur yemiyoruz, su içiyoruz, yanlış beslenmiyoruz.Yani kaçamakları arada yapsak da, genel itibari ile koladır, tuzludur, tatlıdır yemiyoruz, doğal olarak vücut da su tutmuyor.Doğal olarak uzun yapmadıkça , 1-2 günde hem de yağlardan gideceğine inanmak benim için zor.
Bence bu tarz bir şey misal bayram sonrası, yılbaşı sonrası gibi işin ucu kaçırıldığında, detoks amacıyla baklavalardan, çerezlerden falan kurtulmak için işe yarayabilir ama normalde zaten sağlıklı besleniyoruz, neyi temizleyecek ki? Yerleşmiş yağları 1-2 günde yakar mı, buna da inanmıyorum.
Ayy neyse gamlı baykuş gi oldumDenemek isteyenlere bol şans, umarım verilen kilolar kalıcı olur.
Diyete başlamadan önce ben de buna benzer bir şey yapmıştım.Hatta "kaynanamın zayıflatan çorbası" mı neydi adı da.
Sabah normal kahvaltı yapıyorsunuz, öğle akşam, acıktıkça 1 su bardağı nohut, 1 su bard kuru fasülye, 1 su bard buğday tuzsuz, yağsız haşlanıyor, bunu yoğurtla karıştırıp çorba yapıyormuşsunuz, isteyen sarımsak da koyabilir.
Ben 2 gün dayanabildim, 2 kilo gitmişti sonra bunaldım habire aynı soğuk şeyi içiyorum diye.Midem almamıştı artık.
Sonraki o hafta da 2 kiloyu almıştım zaten, bende yağ falan gitmemişti.
Ben bir de şuna inanıyorum, bu tarz detokslayan/ şoklayan şeyler diyete yeni başlayan, yanlış beslenen bol ödem sahibi insanlar için işe yarıyor.Biz zaten abur cubur yemiyoruz, su içiyoruz, yanlış beslenmiyoruz.Yani kaçamakları arada yapsak da, genel itibari ile koladır, tuzludur, tatlıdır yemiyoruz, doğal olarak vücut da su tutmuyor.Doğal olarak uzun yapmadıkça , 1-2 günde hem de yağlardan gideceğine inanmak benim için zor.
Bence bu tarz bir şey misal bayram sonrası, yılbaşı sonrası gibi işin ucu kaçırıldığında, detoks amacıyla baklavalardan, çerezlerden falan kurtulmak için işe yarayabilir ama normalde zaten sağlıklı besleniyoruz, neyi temizleyecek ki? Yerleşmiş yağları 1-2 günde yakar mı, buna da inanmıyorum.
Ayy neyse gamlı baykuş gi oldumDenemek isteyenlere bol şans, umarım verilen kilolar kalıcı olur.
kahvaltımı yazayım
2 yumurta
1 sb süt
2-3 tk pekmez
1-2 yk süzme yoğurt
4 ceviz
saat 12ydi kahvaltı yaptığımda, spora üşendim zaten omzuma göğsüme yel gibi bişey girdi dünden beri hareket edince zorluyo.
onu bahane ettim
temizlik yapıcam ona da üşenme hakkımı kullanıyorum sonunda evde özgürüm
bende şimdiki diyete devam edip haftasonu yaparım diyordum. bütün hevesimi kırdın.dediklerin mantıklı bende yemeklerin yanına birer kase yapar içerim . ne yapalım.
kahvaltımı yazayım
2 yumurta
1 sb süt
2-3 tk pekmez
1-2 yk süzme yoğurt
4 ceviz
saat 12ydi kahvaltı yaptığımda, spora üşendim zaten omzuma göğsüme yel gibi bişey girdi dünden beri hareket edince zorluyo.
onu bahane ettim
temizlik yapıcam ona da üşenme hakkımı kullanıyorum sonunda evde özgürüm
ay ne güzel. keşke bende evde
olsam oh ne güzel.bir türk kahvesi olsa içsek.
Bende kesin işe yaramaz, her günüm ayrı bir detoks zateno kesin de, siz de belki olabilir gene de olumsuz olmayayım.
Önümüzdeki bayram eğer fazla kaçırırsak aklımızda bulunsun diyeyim.
Malum bayrama kadar pek diyet bozucu bir gün göremedim.
O zamana da hepimiz dal gibi olacağımızdan ve kilomuzu her daim koruyacağımızdan bize gene lazım olmayacak
Afiyet olsun, güzel bir tatili hakettin, ohh uzat ayaklarını, buz dolabından uzak oldukça tatil güzeldir
Valla sen kahve dedin ya, kokusu burnuma kadar geldi.
Kendime bir fincan şekersiz kahve yapayım, tek başına çekilmez ama içeyim.
Sen de akşam yemeğinden sonra içersin bacım, hem spor öncesi sıcak bir şeyler metabolizmayı da çalıştırır.
Gerçi kahve keyfinden sonra kimin spor yapası gelir, onu bilemeyeceğim
ohhh ben geldim kıslar.
Tokum, mutluyum,
8 kilo topiğini baştan sona okudum, herkesin adını yazdım, kilo vermişlermi takip ettim. Sonra baktım ki hakikatten veren çok. Ama alan kimse yok. En azından bunun için bile denemeye değer. Ayrıca ilk haftalar herkesde güzel vermiş. Yanına bir de leslie yaparsam tadından yenmez.
öğlen ki lsitem
15 dakika önce dereotu 3-4 dal
Yemekte
3-4 kaşık avuk sote
1 kase yoğurt
çeyrek tabak kadar karnıbahar (gerçi kıymalıydı az)
ekmek yemedim onun yerine karnıbahar yedim.
aradada portakal yemeyip onu akşam spor yapıcam ondan önce yiycem yarısını. bugün gazetede okudum her spordan önce mandalina yedirmişler bir gruba ve onlar daha hızlı zayıflamış. Portakalda onun soyundandır. Bu arada birde benim meyve ile pek aram yok ama dukanda hasret kaldım. Birde o arada winston hergün portakal yiyordu galiba ondan hep aklımda portakal kalmış.
ohhh ben geldim kıslar.
Tokum, mutluyum,
8 kilo topiğini baştan sona okudum, herkesin adını yazdım, kilo vermişlermi takip ettim. Sonra baktım ki hakikatten veren çok. Ama alan kimse yok. En azından bunun için bile denemeye değer. Ayrıca ilk haftalar herkesde güzel vermiş. Yanına bir de leslie yaparsam tadından yenmez.
öğlen ki lsitem
15 dakika önce dereotu 3-4 dal
Yemekte
3-4 kaşık avuk sote
1 kase yoğurt
çeyrek tabak kadar karnıbahar (gerçi kıymalıydı az)
ekmek yemedim onun yerine karnıbahar yedim.
aradada portakal yemeyip onu akşam spor yapıcam ondan önce yiycem yarısını. bugün gazetede okudum her spordan önce mandalina yedirmişler bir gruba ve onlar daha hızlı zayıflamış. Portakalda onun soyundandır. Bu arada birde benim meyve ile pek aram yok ama dukanda hasret kaldım. Birde o arada winston hergün portakal yiyordu galiba ondan hep aklımda portakal kalmış.
Nispet mi yapmışım bilmeden :26:
Valla meyve günü var, benim diyette biliyorsun.Elma, armut,erik, ayva böyle sert meyveleri yemesi beni yorar, sevmem.
Muz çok tatlı gelir yemem (zaten diyette yasak)
En çok şeftali, çilek ve soyan olursa kivi severim.Bunları da diyet hesabına almak çok masraflı bir de şeftali falan bulamam. (Bu arada dün migrosta kavun buldum kilosu 8 liradan, parası olana her mevsim her meyve var ya neyse)
Ben de hem ekonomik hem de tok tutan olarak portakalı seçtim ama günde 3 portakal çok halsiz bırakıyor, bir de meyveyle raam olmayınca valla işkence gibi geliyor yemek.
Ben de genelde burada kahvaltı listelerine ağız şapırdatarak bakıyorum; peynir, yumurta, ekmek ohh mis mis.
Neyse tüm acılarımız bir gün son bulacak ve biz artık istediğimiz kiloda olacağız, sonra da baartmadan istediklerimizi yiyeceğiz
Neyse ben şekersiz bir türk kahvesi içeyim, her yerim şişti valla çok canım çekti.
Nispet mi yapmışım bilmeden :26:
Valla meyve günü var, benim diyette biliyorsun.Elma, armut,erik, ayva böyle sert meyveleri yemesi beni yorar, sevmem.
Muz çok tatlı gelir yemem (zaten diyette yasak)
En çok şeftali, çilek ve soyan olursa kivi severim.Bunları da diyet hesabına almak çok masraflı bir de şeftali falan bulamam. (Bu arada dün migrosta kavun buldum kilosu 8 liradan, parası olana her mevsim her meyve var ya neyse)
Ben de hem ekonomik hem de tok tutan olarak portakalı seçtim ama günde 3 portakal çok halsiz bırakıyor, bir de meyveyle raam olmayınca valla işkence gibi geliyor yemek.
Ben de genelde burada kahvaltı listelerine ağız şapırdatarak bakıyorum; peynir, yumurta, ekmek ohh mis mis.
Neyse tüm acılarımız bir gün son bulacak ve biz artık istediğimiz kiloda olacağız, sonra da baartmadan istediklerimizi yiyeceğiz
Neyse ben şekersiz bir türk kahvesi içeyim, her yerim şişti valla çok canım çekti.
ARKADAŞLARRR:bir arkadasımın dıyetısyenı obez olanlar ıcın ayda 2 kez olmayanlar ıcın sadece 1 kezlık uygulanması gereken bır kür vermiş.ve kür sonucunda sadece yag verıyorsunuz ANCAK DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)
2 gunluk bır kürdür1,5-2 KG VERILMEKTEDIR BIZZATTTT DENENMISTIR..dıyet bıtınce tartılın ılk gun asla degıl :))
1. ve 2. gün beslenme aynı sekıldedır.
sabah saat 09-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.
2 saat arayla en son saat 21-22:00
1,5-2 lıtre yagsız ayranın ıcıne (gunluk hazırlanacaktır eger ıstenırse hazır ayran ılede yapılabılr) ;2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.
kolay gelsınnnnnnnnnn :) bu dıyet şok dıyet degıldır vucudumuzda bırıken artıkları uzaklastırma dıyetıdır(abur cubur gıbı hihi )
ayran detoksu bu işte, mevsimi değil diye salatalık kullanmıyo arkadaşlar, bir de karataycılar sabah ekmek yememiş
bu günkü menüm kızlar
sabah:
1 gözleme
1 zetin
2 parça peynir
ara:
nescafe(şekersiz)
ölen:
1/4 hamburger
5-6 patates
akşam:
tavuk(fırında)
yaprak sarma
havuç salatası
bol bolda yürüdüm
bu günkü menüm kızlar
sabah:
1 gözleme
1 zetin
2 parça peynir
ara:
nescafe(şekersiz)
ölen:
1/4 hamburger
5-6 patates
akşam:
tavuk(fırında)
yaprak sarma
havuç salatası
bol bolda yürüdüm
ekmeği geçtim de peynir yumurta dediğin protein kilo vermeye dost. benim kahvaltılar sırf protein görüyosundur. çok güzel de kilo veriyorum.
gel etme eyleme sabahları peynir yumurta ye. zeytin faydalı yağ, tok tutar hem de yağı yağ yakmaya yardım eder, zeytin de ye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?