Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Ben de gittigim geldigim yere bakmam dikkat etmiyoruz onemsemiyoruz ondan aklimiz baska seylere calisiyor haksizlik etme beynine
Ben de ing ogretmenligi okuyorum daha birinci sinifim ozelde is imkanlari nasil evden ceviri falan yapabiliyor musun

Çeviri de ekmek yok bacım, bir sayfayı 4 liraya falan çevirtiyorlar o da uzmansan, pazarm da param diye ağlanmazsan falan filan yani.Ben çeviri işine hiç girmedim.

Ben okurken yabancı bir İngiliz firmasına girdim.Orada da 6 yıl kadar çalıştım.Eğitim müdürlüğü sonra da şube müdürlüğü yaptım.Sonra başka bir İngiliz firmasına geçip orada da 2 yıl çalıştım.Sonra şimdiki çalıştığım kurumla çalışmaya başladım.Ders alacak kurumlar bu firmaya başvuruyor, bu firma da elindeki öğretmenlere ders dağıtıyor.4 yıldır falan bu düzende gidiyorum.Sabah x firmasına derse gidiyorum, öğlen y bankasında dersim var, akşam bilmemne firmasında.Maddi olarak iyi oluyor tabii.Zaman açısından da 4 saat ders verip evine geliyorsun, bu açıdan da olumlu.Genelde iş adamları falan filan olduğu için de el üstünde tutuluyorsun, hocam hocam diye peşinde geziyorlar Ego tatmini de var yani. Ama artık tatili belli olan bir iş istiyorum, devlette hocalık yapmak istiyorum bu yüzden kpssye hazırlanıyorum (yalan hazırlanacağım diyeyim bari).Çoluk çocuk olduğunda akşam şirket dersleri, sabahın köründe bilmemneler çekilmez diye rahatlık arıyorum özetle.

Özel okullar çok para vermiyor, genelde genç öğretmenleri 1000 liraya çalıştırmak işlerine geliyor, haftasonu toplantıları, mesaileri de hiç bitmiyor yani.Bir iki kolejle görüştüm, işime gelmedi.

Ama özel sektör olarak ithalat ihracat yapan firmalar, turizm firmaları belki oteller, yabancı firmalar bu açıdan çok elverişli.
Yani bölümü bitirip işsiz kalmak çok zor.
Sana kolaylıklar dilerim. (Yeni bir bölüm mü okuyorsun bu arada? Ben seni sanki başka alanda okumuş ve çalışıyor sanıyordum)

Takım ruhunu canlı tutalım dime . Bir kaybolma hikayesi de benden.

Ben doğma büyüme avrupa yakasında oturdum. ve her yerini iyi kötü biliirm. Biz de eşimle 2. buluşmamızda o da bana vapura bin kadıköye geç dedi. Bende bindim vapura bir güzel gittim bu arada kadıköye hiç gitmemişim ömrümde nasıl bir istanbulda oturma ise.
Sonra indim eşimi arıyorum bilmem neyin oradayım diyor. Ya diyorum burada öyle bir şey yok. Yok sağa bak sola bak bulamadım. Sen diy başka bir yerde inmişsin sonra oradan birine sordum meğer bostancıda inmişim ben. Artık oradan da sora sora minübüs bulup yeniden kadıköye geçtim.

Geçen yılda Taksimde eğitimdeyiz. İlk gün akşam 4. Leventte eve geliyorum diye CEvizlibağa giden otobüse binmişim. Ne güzelde seviniyorum yahu bomboş otobüsü buldum diye. Otobüs gidiyor bende "allah allah değişik bir yoldan gidiyor herhalde" daha çabuk gidicem diye seviniyorum. En son pier loti nin orada arkamdaki kıza sordum bu arada Tuzla ya gidiyor dime diye. O anda yıkıldım .Gecenin 10'u bu arada ıssız bir yerde inip hemen kocamı arayıp otobüse binene kadar onunla konuştum ki biri bir şey yapar falan diye. Birde ben akıllı 4. leventte sabah indiğim yerden akşam otobüse biniyorum ve yol boyunca da allah allah nasıl yaptılar bu yolu da aynı yerden her iki yöne gidebiliyoruz diye kafa patlattım 2 saat.
Sabahsı da Taksimde koca oteli bulamayıp başka bir otelin toplantı salonuna indim bu arada da ya herhalde yeni yıl yaklaşıyor diye dekorasyonu değiştirdiler diye düşünüyorum birde adamları kutluyorum ne ara yaptılar acep diye.

Oh yalnız değilmişim çok şükür
Ben bu yüzden araba kullanan hatunlardan çok arabayla istediği yere hatta daha önce hiç gitmediği yerlere dahi kaybolmadan bir çırpıda gidebilen hatunlara hastayım valla
Bir ara araba sevdam vardı, eşim sağolsun "sen evden çıkıp, edirne'de inersin, arabaya gerek yok, otobüse atla, daha garanti gidersin" diye dalga geçerek hevesimi kaçırmıştı pis hödük...

Sagol canm ya senin calisma sartlarin da guzelmis ben de ceviri isine heveslenmistim
Soyle anlatayim bi meslegim var zaten ama fiziksl guc istiyor hamilelikte falan zorlandigim icin ayriliyorum sonra da bir sure evde cocuk bak falan bir arkadasim var mutercim tercuman evde ceviri yapiyor geliri de fena degildi ben de heves ettim yeniden sinava gireyim dedim sonra e ogretmenlik yazayim madem dedim acikogretim yazacaktim puanim iyi gelince simardim gazi yazdim ama okuyamiyorum ki gecen donem hamile hamile gittim haftada bir iki gun ama bu donem hic gidemedim kalacagim butun derslerden

demek ki neymiş kızlar ya bize navigasyon cihazı lazım yada totolara çip taktıracaz. kaybolduk mu arayacaz 155 i diyecekler falanca yerdesin . tüm ekipler gidin alın bu sazanı.

Biraz şans işi bacım, neden olmasın? İyi bir firma bulursun, onların gözüne girersin, sürekli çalışabilirsin aslında.
Ama genelde bu firmalar ya mütercimlik bitirmiş ya da filoloji bitirmişleri tercih ediyor.
Hani öğretmenlik ayrı iş tercüme yapma ayrı iş hesabı ama dediğim gibi nereden ne çıkar belli olmaz.
Sen bölümü sevdiysen gene devam edersin.
Hem öğretmenlik okumak daha kolay emin ol, ben ingiliz dili ve edebiyatı okuyup sonra öğretmenlik yapabileyim diye çocuk gelişimi üzerine yüksek lisans yaptım.Deste deste kitaplar, eski ingilizce yazıları falan derken öğrenciyken bile boştayken yani çok kasmıştı bölüm ama öğretmenlik okuyan arkadaşlarım daha rahattı.
Biraz dişini sıkarsan, ya da biraz dondur istersen en azından bebeğin biraz büyüsün, bakıcıydı kreşti emanet ettikten sonra belki düzenli katılır, rahatça mezun olursun inşallah.

İnsallah bitirmeyi cok istiyorum ogretmenlik de guzel meslek ama ben sayisalciyim ya bolum biraz zor geldi hayirlisi bakalim on yilda bitiririm artik

Neyse kızlar size doyum olmaz, ben mekiğe ve duşa kaçayım, sonra yemekti derken anca akşam olur zaten.

Bugünkü yediklerim halen şundan ibaret:
Kahvaltı; yarım bardak süt.

Daha da bu saate hiç acıkmadım ve 1,5 litre su hariç ağzıma bir şey sürmedim, ve işin güzel tarafı açlık hissetmiyorum.
Sanırım 2 saat spor ve de aldığım iltifat bana yemeği unutturdu

Akşam için de ya semizotu ya da brokoli yanında da yoğurt yiyeceğim.
Kaçamak yapmayalım kızlar, cumaya ve yaza ne kaldı artık?
Az boğazları tutalım, az da spor yapalım ve incecik olalım bacılaaaarrr

Herkese hafif bir akşam dilerim.

şöyle bir geziyordum bloğunuzu, kendimi gördüm bu yazıda eşim benzerim yok sanıyordum yer yön mevzularında

kaybolma hikayeleriniz süper biz genellikle kocişimle birlikte kayboluruz istanbul tarafına geçerken ama şimdi kolay telinde navigasyon var ayarlıyor ordan gidiyoruz ben diyorum burdan o diyor hayır devamlı bir inatlaşma sonra benim dediğim çıkıyor tabi

bu arada spora gidemiyorum çünkü oğluşumun ateşi çıkmış mecburen anneme gidicem bakıcam ateşi varsa doktora götürcez 37,5 miş belki ben spordan gidene kadar iice çıkar die en iisi işi şansa bırakmayayım

AHH kuzucuk. aman annesi boşver sporu falan. Kş sen yavurucağına. Geçmiş olsun umarım önemli ir şey değildir. İlaç falan vermeden önce bekle bakalım biraz hemen ilaç vermek iyi değilmiş ya çocuğa. Gerçi sen daha iyi biliyorsundur ya. İnşallah önemli bir şey değildir. Allah hemencecik şifasını versin.

Eve daha şimdi girdim kızlar. 2 kaşık kıvırcık üzerine 1 kaşık yoğurt döküp yedim. Tokum. Hala öğlen yediklerimi eritemedim herhalde. Kayınvalidem de mübarek ben ekmek ve yemek yersem rahatlayacak. Dün haberlerde görmüş ekmek aklanmış kilo yapmıyormuş diye. Akşamdan beri anlatıp duruyor. Sofrada da fasülyeye benzeyen tüylü şey varya ondan yapmış yemiycem dedim. Normalde yerim ama saat geç yemek istedim. Allahım kayın peder ile ikisi bütün faydalarını saydılar. En sonunda dedim yahu komisyon mu alıyorsunuz. Ben yiyince para mı kazanacaksınız bu kadar övüyorsunuz. Ondan sonra sustular. Dedim 30 yaşıma geldim ne yiyeceğime karar verebilirim. Ama ders aldıalr mı hayır. Yarın akşam bugün hiç yaşanmamış gibi yeni bir şeyin faydalarını dinleyeceğim kendilerinden.

herkese merhabalar.hemen yediklerimi yazayım.biraz dengesiz oldu ama napalım artık.ayrıca bugün spor da çok iyi geçti zamanım vardı sporu saunası duşu derken tam 3 saat kaldım spor salonunda valla çok iyi geldi.
sabah:1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
1 kk beyaz peynir
4 yeşil zeytin
domates,salatalık,yeşil çay
ara öğün:1 bardak süt
öğle:3 diyet bisküvi
akşam:kıymalı patates yemeği (gerçekten az yedim)
eti formun mısır patlağından bir tane
ara öğün:3 yk light yoğurt

spor:125 dk spor salonu + 100 mekik

Günaydın kızlar,

Dün akşam hürrem neydi öyle ya. İçim parçalandı çocuğa yaptıklarını görünce. İzleyemedim valla.
Sabah kahvaltımı yaptım
Yulaf kepeği ile yaptığım ekmeğim ve kaşarlı , jambonlu tost, az maydonoz.

günaydın kızlar
dün alşamdan başlayayım. haşlanmış patates. yoğurt ve en kötüsü 4 tane lokma yedim
45 dk yürüyüş yaptık ailecenek. mekik hiç çekemedim. dinlenip kendime geldim baş ağrım biraz hafifleyince bir kaç bildiğim hareket vardı yarım saatten fazla onu yaptım. inşallah lokmalar erimiştir (hiç zannetmiyorum ya)
bu sabah salatalık domates 1dilim ekmek (dahada azdı) 1çk bal.4 tane y.zeytin
öğlene ve akşama çorba ve yoğurt .(lokma telafi edilmeli)
inanılmaz bir bağırsak problemim var aşırı şişkinlik . form çayı içmayayim diye inat ettikçe daha kötü oldu. şimdi bir kupa içeyim dedim.
resmen pantolon karnıma geçti o derece sıkıntılıyım. bu kadar sızlanma yeter herhalde
hadi herkese kolay gele.

günaydın kızlar
dün akşam 1 saat yürüdüm bide bizim buralar safi yokuş yani yokuş çıktım öleee vallaha bacaklarım mahvoldu.
artık akşamları iş çıkışı 1 saat düzenli olarak yürüycez bu sefer kesinlikle vericem şu son kiloları
bu günkü menüm
sabah:
1 dilim kepek ekmeği
1 parça beyaz peynir,maydanoz,3 zeytin
öğlen:
1 kase yoğurt çorbası(yağsız)
4 yk kuru fasulye
akşam:
1 kase mercimek çorbası/salata(yağsız)
1 saat yürüyüş
bitki çayı

Ama ama olamaz. Sana yetişeliyim. Bu sefer senin elin çok kuvvetli. Benden önce gidemezsin. Bende en azından seninle gimeliyim. Hala 52 kiloya ulaşamadım ama yetişeceğim sana.

yakar sabahları uyanınca elma, kayısı , incir gibi şeylerden yiyip üzerine 1 bardak su içsen olmaz bence. Hem tatlı ihtiyacını sabahın ilk öğününde karşılarsın. Bende 10 yıldır falan bu alışkanlık var. HEr sabah düzenl olarak evde hangisi varsa ondan yer ve üzerine koca bir bardak su içerim. Hem bunların hepsi zayıflamay yardımcı besinler. Hemde sabah alınan tatlı gün boyu seni daha motive tutar. Ben çok kullanıyorum ot çayı falan. Ama dönem dönem bırakıyorum ve bu süreç içerisinde hiç sıkıntı çekmedim (dukan ayrı bir şeydi) Bunu da sabahları yediğim şeylere borçluyum açıkçası.

oy oy maşallah. nazar deymesin.demek ki en erken suhan gidecek.hadi bakalım.
bizde her akşam yürüyeceğiz artık . belki biraz insan evladına benzerim .
bak gene hasetlendim. bunları olokmaları yemeden önce yazsaydın ya.:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…