Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Ama ama olamaz. Sana yetişeliyim. Bu sefer senin elin çok kuvvetli. Benden önce gidemezsin. Bende en azından seninle gimeliyim. Hala 52 kiloya ulaşamadım ama yetişeceğim sana.

sezencim bana zor yetişirsin bu sefer ben söliyim yani demedi deme
inat oldu bu sefer eşim yemediği için bende bişey yemiyorum işin ucunda adama rerzil olmakta var o yüzden asla kaçamak yapamıyorum
1 tepsi baklava yapmış kayınvaldem öle duruyo mutfakta biz yüzüne bile bakmıyoruz en ufak bi kaçamağını görsem atlıycam bende ama adamda tık yok 2 gündür 10 km koşuyo ben nasıl yiyeyim bu durumda bacımya
ben zayıflamıyımda kim zayıflasın :18:

benim durum vahim yakarcım kesin gidecem ama sadece inat için yapıyom artık eşimle aramızda inat meselesi oldu bu durum

şunu anlıyorum ki tek başına diyet yapmal gerçekten çokk zor.evde yada iş yerinde yapacak biri lazım.
devamlı bie nefis muhasebesi yapıp duruyorum. çok iradeli olsam zaten bu halde olmazdım.bir de evdekiler ha bire bir şeyler yiyip içtikçe dayanıyon dayanıyon bir yerde patlak veriyor maalesef. bu hafta hiç kaçamağım yoktu. akşam akşam mahvettiler bütün düzenimi. hala 4 lokmanın yasını tutuyorum. iş yerinde hergün kahvaltı yapıyorlar büsküviler havada uçuşuyor. dayan dayana bilirsen. ne yapayım diyorum. 2 ileri 1 geri bu iş bitecek.
neyse gene efkarlandım. odadadakiler biskrem yiyor. bende burayı açıp hemen motive olayım dedim.

aynı dertten bende muzdariptim yakarcım eşim 2 haftada bir gelirdi benim emek emek verdiğim 1-2 kilomu geri aldırıp giderdi iş yeri desen aynen dediğin gibi çubuk krakerler,bisküviler pişmaniyeler havada uçuşuyo gelde dayan.neyseki evdeki canavardan kurtuldum şimdi benden daha hırslı hiç sesi çıkmıyo
iş yerine gelince maşallah burda herşey aynen devam ediyo hatta arkadaşın biri az önce geldi elinde bi kutu mine hanım cips gibi çikolata çıkmış bi alın dedim uzak tutun onu benden
geçen hafta 1 kutu pişmaniye vardı neyse ondanda kurtulduk bide inat ediyorumya ben dahada üstüme geliyolar yani anlıycan burası tam bi felaket hangi odaya girsen yiyecek bişey var sıkıntıdan herkes yemeğe vuruyo kendini ay deli oluyorum ya
bide arazi günleri var tabi onlardan kurtulmak mümkün değil ama en hafif ne varsa öle geçiştirmeye çalışıyorum işte ama bende insanımya bazende dayanamıyorum saldırıyorum ne var ne yok
sende şimdi dayan bacım boşver uyma kimseye HAYIR de geç

kızlar ne haber ben günden güne daha çok şişkinlik hissediyorum dün bir pantolonumdan hafiften zayıfladığımı anladım çoook rahat kapattım sıkmadıda ama göbeğimi görsenin dağlar kadar ş adet gelemedi bir türlü.. oysa eskiden günü gününe bilirdim en fazla 1 gün oynardı

neyse ben size yazdığım gibi dün dün yediklerim dahil 2 gündür hüplettirdiklerimin resimlerini paylaşaayım

Bu bu sabah kardeşimin bana '' abla sana diyet kahvaltı tabağı hazırlayacağım '' dedi ortaya bu çıktı. Bukadar peyniri yediğimi sanmayın o kaşar parçacıklarından sadece 2 tane yedim.. diğerleirni yedim valla peynirlerde kaldı abimin tostuna

bu pazartesi günkü öğle yemeğimdi kurstan geldğimde hazırlamıştım, somon füme 1 dilim kepek ekmek ve karışık salata :)

Bu dünkü kahvaltım tost ve 1 bardak portakal suyu (kendim sıktım)

Bnun ne olduğnu sormayın görüntüsü berbat dimi? kızarmış tavuk göğsü ve domatesli mantarlı tuaf bir yemek gibi biişey işte.. ama domatesli mantarın kalorisi çok düşük oldu :) (dünkü öğle yemeğim buydu yanda gördüğünüz elma efendide öğleden sonra kursta yediğim elmamdı)

Akşama ise sebze çorbam vardı ama boyutu büyük diye foruma atamadım :)

Tünaydınlaaar,

Sabah 5te mekik çeken insan evladı yazıyor
İçine spor aşkı kaçmış sanılmasın, tamamen kedimin mart ayını geç algılamasıyla ilgili bir durum.
Bütün gece sabah kadar maaaav maaaav mahalleyi inletti ve bu 5 gün sürecek, ben de onu oyalayayım diye sabah 4te kalktım 10 kadar onunla uğraştım, bir ara sıkıntıdan mekik bile çektim yani.Zombi gibiyim şu an.Akşama dersim var ama beynimi ve enerjimi nasıl toplayacağım bilmiyorum.Şu cuma akşamı hemen gelse keşke.

@Yakar bacım, 4 lokma: 400 kalori aldırır, 45 dakika yürüyüş 150 kalori verdirir.Yani sadece 4 lokmayı eritmek 3 saat yürüyüşe bakar.
Bence bir şeyleri yemeden önce kalorisine bakalım.Ben eskiden bir gofretin 10 dilim ekmeğe eşit olduğunu bilmezdim.hani bazen diyoruz ya ucundan yedim, ucundan da yesen durduk yerde 2 dilim ekmek yemiş oluyorsun işte, ne gerek var.Git onun yerine ekmek ye değil mi? Yok diyetteyim akşam akşam ne ekmeği , ne alaka deriz ama çikolata ya da benzeri şeyler sanki çok masum.

Ben geçen tulumba için ölmüştüm resmen.Bir tanesinde 400 kalori varmış inanabiliyor musun?
Yani biz sözde diyet yaparken 1200 kalori civarında besleniyoruz ve kilo veriyoruz az az.
Düşün eğer günde sadece 3 tane minicik tulumba tatlısı yersek 1200 kaloriyi doldurmuş oluyoruz, sonra istersek yoğurt, çorba yiyelim, istersek elimizde sütle gezelim ertesi güne artı çıkıyoruz.Ve "ya çok hafif yedim ama sadece 3 tulumba yedim ne alaka?" diyoruz.İşte alakası kalorisinde saklı.Eğer yok canım tatlı istedi, yok şekerim düştü yok bilmemne oldu diye sızlanıyorsak bir bardak süte tarçın koyar 100 kaloriyle de bu işi halledebiliriz, ya da diyet 3-5 bisküvinin üzerine az pirinç ununu sütle karıştırıp muhallebi yapıp üstlerine döküp bu işi 150 kaloriyle de atlatabiliriz tabii gün içinde çoook hafif yemişsek.

Sana kişisel yazmadım bacım, herkesin arada sırada ya da sıklıkla yaptığı şeyler bunlar.Bence yemeyelim ama eğer gözümüz kararmışsa 2 saniyede kalorisine bakalım.Ondan sonra da sporla karşılaştıralım.Yani tama yiyeyim ama karşılığında kaç saat yürürsem yeter diye bakalım.Zaten bizim amacımız eski yağları yakmak, biz gün içinde yediklerimizi yakıp bitireceğiz ki, eski yağlara vakit kalsın.Ama bir masum tatlı (!) o gün bizi oyalıyor, onu bile yakamadan, gün içinde yediklerimizi bile yakamadan ve de eski yağlara bile geçemeden ertesi gün kilo almış oluyoruz.Bence biz bunu haketmiyoruz bacım.

Başkan, çok tatlı olmuşlar ya, görselliği de şahane.
Hem sağlıklı beslenirken de güzel şeylerden yenilebileceğini, göze hitap edilebileceğini göstermişsin.
Ben de şu körolasıca şarj aletimi bulabilirsem, ben de istiyorum çekmeyi.
Hoş, bir bardak sütü nasıl allayıp pullayıp koyarım o da ayrı

Bu ara kalorici olduğum için sadece şunu hatırlatmak isterim, bir portakalda 50 kalori var, 4 portakaldan bir bardak meyve suyu elde etsen 200 kalori ediyor bu da 5 dilim kepek ekmeğine eşit.Ve insanlara yarım portakal tüm gün yetecek c vitamini ihtiyacını karşılıyormuş, gerisi şeker olduğundan eğer düzenli böyle gidersen beki sana sorun çıkarabilir.Bence şekersiz çayla ya da light sütle kahvaltı yapsan ama yanında bi portakal yesen kalori açısından doğal olarak yağ atma açısından daha karlı olursun.
Tabii ki benimki sadece bir fikir, sen bilirsin gene.

Şişkinliğe falan takılma, ohh ne güzel hem sağlıklı besleniyorsun, hem çeşit çeşit sebze ağırlıklı yiyorsun, kilon dursa bile bir süre sonra hızlı hızlı verişe geçersin, hiç canını sıkma, eminim emeklerinin karşılığını toplayacaksın yakında.

ah canım bak portakalın böyle olduğunu bilmiyordum. ben sadece üşenmediğim zaman kendime taze meyve syu yaparım.. e allaha şükür üşenmediğim zamanlarda ayda 1

inşallah dediğin gib olur ve ben yakında hızla kilo vermeye başlarım bu hafta her nekadar cumadan buyana 2 ye yakın almış gibi çıksada tartıya takmıyorum ben yanlış yapmıyorm diyorum kendime umarım yapmıyorumdur yoksa yakında yeni bir hayata katılcam :26:

Winston dediklerinde çok haklısın. Kesinlikle artık bende de kalori manyaklığı oluştu. Sürekli onun ne bunun ne diye ezberler oldum. ama tulumbaya bakmamıştım ve hafta sonu 4 tane falan yemiştim annemlerde hoş üstüne de mantı yemiştim. Neyse o günleri saymıyorum.
Yanlız sen çocuk falan olursa epey deneyimlisin he gece uyanmalarına, O kadar saat kedi ile oynamak ne demek ya insan çocuğu ile oynarken bunalıyor. Valla tebrik ederim seni.

S.A menün çok hoş görünüyor. Mantara bende bayılırım. Bende yapayım kendime bu ara bol bol. Tartıya aldırmaman güzel. Nasıl olsa sen böyle devam ettikçe çok dayanamayacak.

yakar ve suhan bizim burası da aynı. Evde iyi kötü idare ediyoruz da burada da sürekli yemek yiyen bir gurup bankacı. Zaten boşuna mı bütün bankacılar belli bir kilonun üstünde oluyor. Otur otur masada çekmecende de envayi çeşit çikolaya olsun. Ben de yemiyorum ama hiç birini. Bazen mecburen alıyorum diyet yaptığımı anlamasınlar diye. Ama en masum ve en az kalorili olanını.

iş yerindekileri hallediyorum da ev ev tam bir kabus. sanırsın bu evde ümit usta yaşıyor. eşim gündüz evde olunca yemekler yapıyor (harika yemek yapar) tamam bana yardım etmiş yükümü hafifletmiş ama ye ye diye baskı yapması yemeyince tavır yapması . yok bir daha hiç bir şeye yardım etmeyecekmiş. yok yoruluyor diye sıkılmayacakmış. daha neler neler . evde bu yüzden kaç kere tartıştık. yedim ya rahatladı .tatlı yok mu yok çerez yokmu meyve yemedik diye hiç ağzı boş durmaz. ben kilo alıncada herkesten önce o dalga geçmeye başlıyor. sinir oldum. öğlen yemeye eve gittim. aynı şeyler gene yaşandı. sinirimden çatlayacaktım. karar aldım bir daha bana ye derse çok pis kavga edeceğim. belki sizlere basit ve manasız gelebilir ama çok kızdım.

Bacım beni çocuktan soğutan olay aslında kediyle başladı
Eskiden çok rahat, relax bir hayatım vardı.
Ama kediden sonra çok değişti.
Kedi deyip geçmeyin, küçükken dedem alçıyla sandalyelerin açılan yerlerini kaplarken, alçı leğenine düşmüştü her tarafı kas katı kesilmişti, bir kere camdan atlarken yakaladım, bir kere klozetten su içerken deliğe düşerken yakaladım ve daha ne macera...
Şimdi evde kolozet kapağı kapalı mı, camlar kapalı mı, yok bardak kırılmıştı 8 kez daha süpüreyim ayağına batar, yok çamaşır suyuna alerjisi var, üstünden 4 kova suyla geçeyim, yok bilmemne diye pimpirikli oldum.
Ve bu bir kedi yani çocuk olayını düşünemiyorum bile.

Bir de eşim şu an kediyle çok iyi ama bu 4 ayda bir olan kızgınlıklarında çok sabırsız oluyor, bağırmaları, gece uyandırmaları, sürtünmelerinden gına geliyor adama, "ertesi gün işe gidiyorum, yazık bana" diye evde terör estiriyor.Ben de o zaman çok kızıyorum."Ya bebeğimiz olsa, zaten ilk 6 ay sürekli ağlayacak, gece gündüz uykusu yalan olacak, sonra dişi çıktı, bilmemnesi oldu, ateşi çıktı, yataktan düştü diye bir ömür peşinde olacağız, sen 4 ayda bir 5 gece kedi miyavladı diye psikopata bağlıyorsun, nasıl baba olacaksın?" diye haykırıyorum.

Yani eşime güvenemiyorum bu sorumluluk ve sabır konusunda.Sonrada dönüp etrafa bakıyorum, annelerin sabrının milyonda biri babalarda yok valla.Herkesin aşağı yukarı durumu aynı diyorum.Adamlar ne kadar destek olsa da annelik başka sorumluluk diyorum.
Ne bileyim zor işte.

Son düzenleme:

doğru söze ne denirki. okadar uğraş didin yak 100 cal al 2 tane lokma 800 cal. çook haksızlık
işin doğrusu 1 tulumba tatlısının 400 cal olduğunu hiç bilmiyordum. bir daha dikkat ederim. adı batasıca lokma cüssesi minik ya etkiside minik zannettim. öyle değilmiş. gitti 1 haftalık emek.

Kızlar öğlen yemeğimi yazmayı unutmuşum

Yemek öncesi yarım saat leslie
1 parça tavuk
3 yk kaşığı kadar ıspanak kavurması çok az yağlı
1 tabak doğranmış kıvırcık üzerine yoğurt

bu arada ben aralarda sürekli goji berry yiyorum.

selam kızlar öğlen yediklerimi yazayım
1 kase tarhana çorbası yarım dilim ekmek 3 çatal patates
kızlar şu an odadaki beylerin muhabbetini aktarıyorum
- öğlen ne yedin
- 1 kase yoğurt çok az helva
--ooo az yemişsin
-- evet şu kiloları vermem lazım. aldım başımı gidiyorum 86 kilo almışım.
- bende uğraşıyorum. akşamları az yiyorum.
kızlar bu sohpetler tanıdık geldimi. aman allahım dedim herifler bile kilo derdine düşmüş ben lokma derdine.

Ne güzel ne güzel herkesler zayıflasın, Gerçi erkekler böyle şeyleri takmıyorlar pek ya niye ise. biz kadınlar takıntılıyız.
bu arada yakarcım dikkat ettim hep menülerinde patates var. Patates nişasta oranı çok yüksek diye biliyorum. Ben özellikle patates yememeye çalışıyorum. Bence bir süre patates yemesen iyi olur gibi. Tabii bu benim şahsi fikrim. Bilmediğim bir şey olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…