Selamlar tekrardan,
Ders bitti, mesai bitti eve geldim şimdi Karluklular'a devam yapacağım
Tekrar motive olmuşuz, ne güzel.
@Yakar bacım, sana kişisel bir şey demedim.Ben ekmek yemiyorum diye kimse yemesin falan da demiyorum.Benimki deli işi, artık sabrım doldu, kiloluyum da, hatta belki 90 ile ben başladığımda burada en şişman bendim.Yani artık hızla, disiplinle ve yaz sıcakları bastırmadan bu iş bitsin diyorum kendi adıma.Yoksa burada her gün onu, bunu yiyen zaten yok.Ben sadece dondurma sezonu açıldı, çubuk kraker gibi hayatımıza dondurmayı, tatlıları çok sokmamaya çalışalım, tatlıysa elbet yiyelim ama sürekli değil, hamurişiyse yiyen yer bari en azından sabah akşam yemeyelim biraz daha işi sıkı tutalım amacında yazdım.Yoksa tabii ki de vücudun her besine ihtiyacı var, isteyen de istediğini yer.Ben bu ara kendime söz geçireyim, yazdıklarımı okudukça sapıtmadan yoluma devam edeyim diye biraz da böyle yazıyorum.Yoksa ister bir kutu kavanoz reçel ye, bu seni daha da diyete motive haline getiriyorsa elbette güzel bir şeydir.Benim kimseye karışma ya da kimseyi yargılama,eleştirme hakkım zaten yok.Bundan sonra bu tarz şey yazmayacağım zaten, haklısın herkesin bünyesi, kilo vermek istediği haftalık değer, iştahı, tercihleri kendi bileceği iştir.
@Se_zen, haklısın bacım.
Falda çek alıyorsun kısmı da çıktı mı?
İçimden çok pis çeki sana vereceğim gibi geliyor, haydi hayırlısı
Hepimize güzel bir gün olur inşallah, ben biraz evi toplayıp tarih çalışacağım.
selam kalın belli hanımlar
bu ara hep hastanelerdeyim erkek arkadaşımın babası ameliyat oldu bugünde kendim tahlil için gitim kansızım
o yüzden işe ya geç geliyor yada akşam erken çıkıyorum o yüzden pek giremedim
sporada gidemiyorum yoğunluktan olsun spora ara vermiş odum haftaya dahada asılırımm belki daha etkili olurr
dünkü menüm
sabah 1 salatalık peynir
öğlen 1 elma
akşam 1 salatalık elma erik
Bacım yenilen içilenlere artık yorum yapmayacağım, herkesin kendi bileceği iş ama şu sporun var yadiyor, seni bu konuda kendime idol olarak görüyorum.Ama sadece görüyorum yani bir şey yapmıyorum
90 dakika nedir ya? Ben yarım saatte tüm mekiği bitirir, yalandan 3-5 hareket yapıp kendimi takdir edip geçiyorum bir köşeye
2 haziranda buluştuğumuzda kedi gibi sana sürüneceğim, sakın bu sapık falan deme.
Hani sana sürüneyim de belki bana da şu spor azmin geçer belki diye yapacağım
Bu arada 15 günümüz kalmış kızçeler.
Yavaştan se_zen şu yerin adresini tam verse, herkese uygunmu bir konuşsak, saati falan ayarlasak yavaştan iyi olur diyorum.
Herkese güzel bir akşam diliyorum, ben tarih derslerime geri döneyim.
affına sığınarak bu menüyle nasıl ayakta duruyorsun
bence de artık şu buluşacağımız yeri bi konuşalım.bu arada iyi ki buluşmayı 2 hazirana çekmişiz bu hafta bursadan misafirimiz gelicek ayrıca babam da burda baya yoğun olucak haftasonum.değiştirmeseydik gelemeyebilirdim.
özgeeeeeeeee oooooo nedemk kız affına sığınarak istediğin lafı söle bana ez beni fırçala beni kız bana
fıstık işin açıkcası eğer ben pratik olarak bana daha fazla yedirmeyecek şeyleri yediren besinleri seçiyom 1 elma 1 salatalık gibi
bide açıkcası alıştım sanırım 2 aydır az yemeye zorlanmıyom eskiden baş dönmesi halsizlik falan oluyodu
sezennnnnnn tavsiyelerinde haklı olduğunun farkındayımda bu ara çok yoğun geçti yemeği hep geçiştidim valahi öğlen yediğim elmayı münübüste hastaneye giderken yedim utanmadan hatır hatır (ben dışarda yemek yerken hep utanırım şişko hala neresine yiyio derler diye )
ben pendikte oturuyorum en son tuzla falan denmişti ama tuzla olmasın haksızlık olur böle siz ta diğer uçta oysa tuzla bize yakın en azından ortada bi yerde olsunki herkese ortak bi mesafe olsun diye fikrimi sölerim ben ama çoğunluğa uyarım ben
Tünaydınlar hatunlar,
Darılma , kırılma yok hatunlar ya.Yakar bacı benim burada mekik kardeşim, se_zen ve suhan'ın 48lik ütopyalarını çürütmek için aylarca birlikte cenke katıldığım kişi.Küsme, darılma yok.
İşte internet ortamı, tam net anlaşılamıyoruz bazen.Benim sinir olduğum şey orada kendimdi.Yani kaynana gibi bu ara çok karışıyor hissettim kendimi.Onun reçeline, öbürünün simidine, diğerinin çubuk krakerine
Burada isteyen 2000 kalorilik diyet yapar, isteyen yiyerek zayıflar, isteyen çubukla zayıflar yani tek bir diyet türü ya da tarzı herkese gitmez ki.Kimi kansızdır reçel , pekmez yemek zorunda, kimi simidi hemen yakar, ben onu bilemem ki.
Ben yaz geliyor diye kendimin de içinde olduğu gazla, biraz öğretmen edasıyla fazla karışmış olabilirim o yüzden bir daha yazmayacağım dedim.Herkes bir değil yani.Ee herkes de zaten yaşını başını almış, bilinçli, eğitimli kişiler.Yani herkes ne yapması gerektiğine kendisi zaten karar verebilir.Benim burada baş öğretmen gibi menü yorumlamam, eleştirmem biraz hadsizlik oldu, kendime sinirlendim, o sebeple yorum yapmayacağım dedim.Yoksa küsme, darılma yok bacılar.Burada en azından ben 6 ay kaldım, birlikte hüzünlendik, birlikte güldük, birlikte yedik, birlikte aç kaldık.Herkesin herkes üzerinde emeği vardır, buna inanıyorum.
Yanlış anlaşılmalar, hassas tavırlar ara ara olmuştur, olacaktır da.İnsan yeri geliyor evladından yaka silkiyor, burada hiç tanımadığı insanların internet ortamındaki yazıları pek doğal ki canını bile sıkabilir.
Bu sebeple benim açımdan sıkıntı, sorun yok.
Hepimizin ortak bir amacı var, kilo vermek ve hep birlikte el ele darılmadan, gücenmeden bu işi halletmeliyiz diye düşünüyorum.
Hepimize mutlu bir gün diliyorum.
ben pendikte oturuyorum en son tuzla falan denmişti ama tuzla olmasın haksızlık olur böle siz ta diğer uçta oysa tuzla bize yakın en azından ortada bi yerde olsunki herkese ortak bi mesafe olsun diye fikrimi sölerim ben ama çoğunluğa uyarım ben
Se_zen bacı gelsin de detay versin.
Ben Anadolu yakasında bir Kadıköy'ü az bilir, bir de Sabiha Gökçen Havaalanı işte, gerisi bana hep yabancı
Benim tek isteğim; önünden yakınından otobüs geçsinBen her yere fitim bu anlamda.
Tuzladaki yer benden kaynaklı çıktı belki de.Ben dedim şöyle yeşillikli böcekli bir yer olsun, ayağımızı rahat rahat uzatalım, karışan görüşen olmasın, uzun uzun sohbet yapalım falan diye.Se_zen de belki orası en uygun yer demiştir.
Hepimiz neredeyse Anadolu yakasındayız, bir tek Ejje sanırım Avrupa'dan gelecek.Ona da soralım.
Güzel yerler bilenleriniz varsa yer farketmez, öneri olarak sunabiliriz, illa Anadolu yakası şart değil ya, belki daha ortak noktada Mecidiyeköy, Zincirlikuyu gibi iki yaka arasında bir yerde de buluşabiliriz.Kadıköy de olur.Yeter ki bilinen, tavsiye edilebilen, içinde rahat rahat oturacağımız bir yer olsun.
Canim ne olduKotu bisey yoktur ins
günaydın kızlar nasılsınız
vallaha ben takımdaan bu aralar koptum okadar yoğunumki nolur kusura bakmayın hızlı hızlı bi geçmişi okudum geldim.
S_A canım inşallah kötü bişey yoktur (sağlıkla ilgili falan) umarım en kısa zamanda çözülür sorunun kendini fazla yıpratma.
yakar bacım son sölediklerine kesinlikle katılıyorum kendimizi herşeyden mahrum edersek yaşamanında bi anlamı kalmıyo arada kaçamak yapmanın bi zararı olacağınnı bende düşünmüyorum.
bu aralar yazamıyorum kızlar sürekli arazideyim eve gidiyorum ev topluyorum yani anlıcanız hiç durmuyorum( bu yaz böle devam edicek sanırım.
Ben Anadolu yakasında bir Kadıköy'ü az bilir, bir de Sabiha Gökçen Havaalanı işte, gerisi bana hep yabancı
Benim tek isteğim; önünden yakınından otobüs geçsinBen her yere fitim bu anlamda.
Tuzladaki yer benden kaynaklı çıktı belki de.Ben dedim şöyle yeşillikli böcekli bir yer olsun, ayağımızı rahat rahat uzatalım, karışan görüşen olmasın, uzun uzun sohbet yapalım falan diye.Se_zen de belki orası en uygun yer demiştir.
Hepimiz neredeyse Anadolu yakasındayız, bir tek Ejje sanırım Avrupa'dan gelecek.Ona da soralım.
Güzel yerler bilenleriniz varsa yer farketmez, öneri olarak sunabiliriz, illa Anadolu yakası şart değil ya, belki daha ortak noktada Mecidiyeköy, Zincirlikuyu gibi iki yaka arasında bir yerde de buluşabiliriz.Kadıköy de olur.Yeter ki bilinen, tavsiye edilebilen, içinde rahat rahat oturacağımız bir yer olsun.
@Sa, bacım düşünmemeye çalış diyeyim ne diyeyim bilemedim, en kısa sürece eşin yanına gelse, bir eviniz, bir aileniz baş başa olsa, zaten her tür sıkıntının üstesinden geleceksiniz de, sizi dertlendiren şey ayrı olmak diye düşünüyorum.
Sen haklısın kendi açından, eşin de haklı, annen de haklı.Annen hem senin psikolojini görüyor, işsiz olduğunu ve iş için ne kadar kendini paraladığını görüyor, evladına üzülüyor, bir de 1 lira bile olsa kızının eşine para yollaması onun gücüne gidiyordur.Hem baksana bir de borç çıkmış.Eşin senden para almasa da kendi kendine geçinse, kardeşinin borç olaylarına sert bir tutum izlese, sen de eşin de ayrı ayrı para biriktirseniz, belki ortak bir hesap bile açsanız daha iyi olmaz mı acaba?
Sorumluluğun en büyüğü sende.İş bulmak ve eşini yanına aldırabilmek.Bu yüzden ne kadar sıkıntılı olduğunu hem annen hem de eşin farkedip, sana destek olmalılar.Eşin her arttırdığı parayı kenara koymalı, annen de senin birikim yapmanı destekleyip, masraf çıkarmamalı, hele de lükse kaçan gereksiz şeylerden uzak durmalı.
İkisi ile de uzun uzun bir görüşme yapsan bacım, herşeyi tek tek güzel güzel anlatsan, onlardan yardım istesen, onlar da seni anlasa, biraz yükünü azaltsalar ne güzel olur.
Umarım iki taraf da seni anlar bacım ya, üzüldüm.
Allah kolaylık versin.
Sağlıkla ilgili değil kızlar çok şükür tamamen psikolojik olduğunu diyebilirim yani..
Annemle son günlerde okadar çok tartışıyoruzki.. bana resmen işsiz olduğumu eşimin uzakta olduğunu unutturdu yani.. 1 haftadır eşime kavuşmak için iş bulmalıyım artık diyemiyorum bir an önce iş bulayımda '' bu evden uzaklaşayım diyorum '' pazar günü annem ve kardeşim türkiyeye geliyorlar.. eskiden gidiyorlar sadece abimle babamla kalacam diye sızlanıyordum ama şimdi kardeşiminde anneminde gitmesini istiyorum
tartışma sebebimizde para.. eşimin kardeşi sağolsun sanırım 30-40 bin tl lik bir borcu varmış. benim salak kaynım yapmış bu borcuben iş bulsamda onu buraya getiremiyorum.. borunu temizlemesi lazım.. bende işsizim maddi açıdan destek çıkamıyorum..
şimdi işsiz olduğum için bana 1600 tl kadar para geldi dün.. eşimesöyledim sen biraz daha idare etsende bana 1000 tl gönderirmisin dedi bende olur tabii dedim..
annem kıyameti kopardı yaAllahım delirmek üzereyim!!! bizimde burda ailecek borçlarımız var ödemeye çalışıyoruz.. ama buna rağmen dün kardeşime (hiç hiç haketmediği halde) i phone alınıyor.. türkiyedeki akrabalara 100 tl değerinde çikolatalar alınıyor.. galatasaray şampiyon olacak diye sarı kırmızı tişörtler alınıyor.. anneler günüymüş diye 300 tl lik dışarda yemek yeniyor..
ee bunlara gelince maddi durum sıkıntısı yok.. ama eşim benden isteyince var dimi
şimdi anneme bunları söylesem çok kötü olur susuyorum bu iş nereye varacak merak ediyorum.
birde en kötüsüde.. annem bazen ben sana yardım ederim kocanada ederim (yeğeni sonuçta) sonra en ufak bir anlaşmazlığımızda '' bende sana yardım edecem diyorum niye edeyimki '' diyor.. eşim bana 3-4 ay önce annene ne kadarparan olduğunu söyleme seninde birikimin olsun paranı harcama ev dizeceksin sen ilerde ve şimdi işsizsin kendini düşün dedi..
bunu kim ispiyonlamışsa duyup anneme yetirmiş.. o günden beri bana laf ediyor..ben hep kardeşilerime yeğenlerime yardım ettim neden böyle diyor diye söyleniyor.. elindeki parayı eşine veriyorsun sen parasız kalıyorsun o kim oluyorda senden para istiyor diyor..
annem ipleri eline vermişsin sen kocanın diyor..
ben bugüne kadar annem ne istiyorsa herşeyi yaptım o yürüyemiyor diye resmen ayakları aldım onun.. şimdi aramıza bu sorun girdi.. ve gitmiyor.. yok edemiyorum..
tek bir seçeneğim var.. ya eşimin dediğini yapıp anneme asla paramın ne kadar olduğunu söylemeyecem.. yada tam tersini yapıp eşimden gizleeyecem....
eşime göre ben eğer evliysem herşeyin hesabını vermek zorunda değilim. çocuğumuz olmasada biz kücük bir aileyiz..
annemin bukadar tepki göstermesi sanırım babamla sürekli para için kavga etmeleriydi..
eje ye çok uzak olacak sanırım onun dışında herkese tuzla uygun ve tuzla istediğinzi gibi biyer hatta kendi açık büfemizi yaparız yeşilliklere oturup çimenliği bol sahil boyu tuzla sahil kasabası gibi derler genelde sizde yeni bi yer görmüş olursunuz böel dedimde sakın çok beklentiye girmeyin hee bildiğinz uzun sahili olan bi yer şelale diye bi yer var biraz tuzlu diye hatırlıyorum ama bide sezenle ejenin onayını alalım
eje ye çok uzak olacak sanırım onun dışında herkese tuzla uygun ve tuzla istediğinzi gibi biyer hatta kendi açık büfemizi yaparız yeşilliklere oturup çimenliği bol sahil boyu tuzla sahil kasabası gibi derler genelde sizde yeni bi yer görmüş olursunuz böel dedimde sakın çok beklentiye girmeyin hee bildiğinz uzun sahili olan bi yer şelale diye bi yer var biraz tuzlu diye hatırlıyorum ama bide sezenle ejenin onayını alalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?