merhaba hanımlar
baya kaynatmışsınız .çatlatın bizi böyle yok şurda buluşak yok piknik yapalım.oldu olacak yakın mangalı giyin çizgili pijamaları giyin beyaz atletleri yapın bir piknik sefası
siz yazdıkça ben heyecanlandım kızlar.
neyse yoğun bir günün geçiriyorumsabah toplantı var dendi salona gittim. saksı gibi bekle bekle gelen yok. toplantı iptal dendi eve gittim evde tam türk kahvemi yudumlayıp akşamada taze fasulye yapayım diye ayıklarken telefon çalar acil göreve gidilecek. yenice geldim çoook yorgunum .akşam olsada eve gitsem
tatlım bu konu varya bu konu öle geniş ki pencereyi nerden açarsan görüşün pencerenin yönüne göre değişir
konu para para para ah şu para varya paraaaaa
ben safımdır kullanıldığımı sömürüldüğümüü parasız kalmadıkça anlayamam
ben 11 yıldır çalışıyorum ve sigaram falan yoktur fazlada tutmluyumdur her ay elbise gezme tozma planlarım yoktur am fazla maddi açılmayyaım diye biizm evde kasa annemdir bbam yok zaten kardeşimde annemin emekliside benim maaşta annemde birkir
ben aldığım maaşın 5 lirasıını bile eksiltmeden anneme vrdim yılarca ama kardeşimin eve verdiği para benim 5/1 im nerdeyse ama iş adlete geldim yok kardeşim erkek çocuğu yaa tuutlan kayrılan o yaşım 30 a geldi ben şunu öğrendimki bencilde olmak lazım kenara kimsenin bilmediği parayıda koymak lazım kimseyi kendine güvendrip onlara rahat rahat harcatıp senin parasız kalmaman lazım
S.A SENİN OLAYINDA BENCE ANNEN SENİ SÖMÜRÜYOR ÇÜNKÜÜ VERDİĞN PARAYA BENCE İHTİYACI YOK. EŞİNİ ANLATMAMIŞSIN BELKİ ONUNDA ASLINDA İHTİYACI OLMAYABİLİR ŞÖLE DÜŞÜN KİM GELCEK PARAYA VERME İHTİYACIM YOK DERKİ AMA EĞER EŞİNİN PARAYI KULANACAĞI YER ORTAK MASRAFINIZ BORCUNUZ OLACAKSA GÖNDERMELİSİN ÇÜNKÜ O BORCUN SIKINTISINI SENDE ÇEKCEK EŞİNİN STRESİNİ SENDE YAŞAYACAKSIN
(PARANIN OLDUĞUNU KİMSEYE SÖLEME EVLİ OLAN ARKADAŞALRIMIN BANA İLK TAVSİYESİ EVLENDİĞİNDE MAAŞINDAN BİRAZ KENAR KENDİNE AYIR DÜNYA HALİ B MİSALİ DERLER HENÜZ BEN BU FİKRE KATILMIYORUM BEKAR OLDUĞUM İÇİN SANKİ BU EŞİMİ ALDATMAK GİBİ GELİYOR EŞİMİN MİSAL BENDEN GİZLEDİĞİNİ BİLSEM ONA OLAN TÜM GÜVENİM GİDER )
S.A YAZDIKLARIMI OKUDUMDA ÇOK UKALACA YAZMIŞIM YANLIŞ ANAMA SAKIN ÖLE İLK DÜŞÜNDÜĞÜ YAZDIM BENİMDE YANILDIĞIM YANLIŞ DÜŞÜNDÜM Bİ KONU OLABİLİR
S_A işin zor bacım vallaha iki ateş hattında kalmışın aslına bakarsan ikiside haklı gibi görünüyo karşıdan bakınca
annen kendine göre haklı muhtemelen seni düşünüyo çalışmadığın içn ilerde sorun yaşıycanım düşünüyodur parasız kalmanı istemiyodur.
eşin bi yönden haklı siz artık evlisiniz para konularında ortak hareket etmeniz kadar normal bişey yok ama benim anlamadığım borç eşinin borcu değil kardeşinin borcu eğer yanlış anlamadıysam sen bu konuya hiç girmeseydin belki çok daha iyi olurdu nacizane fikrim canım tabi gene en iyisini sen bilirsin fazlada üzme kendini annenlede aranı düzeltmeye bak sonuçta annen asla senin kötü olmanı istemez eşin yanında olmadığı için duygusal davranıyo olabilirsin otur bi sakin sakin düşün.
Herkeste bir dert. Sa üzüldüm durumuna bacım.kendini düşün bunu sakın unutma. Memuriyete basladım. Bekarım. Babam ev alacak. Ben ödwerim dedim.4 yıl ödedim.son sene evlendim. Aradan 4 yıl gecti hala dinlerim ev aldıkta ödemedin diye. ödediim 4 sene görmezden gelinir.sadece 1 sene ödemediğim göz önündedir. Kendi çabamla evlendim eşimin ailesi istemedi beni.babamlarda sadece yakat odama baza ile yatak aldı bukadar. Tek basıma kurdum yuvamı düğünümü...ve suan kardeşim evleniyor. Babamın bir arsası var yıllardır durur satmazdı. şimdi kardeşim için saatt orayı. 18000tlye bir yer ayarlandı.yurtdısına gideceği için gelin iş bulana kadar aylık 1000dolardan 12000dolarda para verecek...işte olay bu. Benim kızımın koluna ne dogdugunda künye alan oldu ne düğünümmde altın takan oldu nede ev aldım diye tabrik eden oldu. Kendini düşün...annemle kavga ettik bu arada.kızıma kreş arıyorum 3 gündür canım burnumda. Ağlamak için cıldırıyorum. 1.5 yasındaki cocugu krese nasıl vereceğim. Annem üst katta oturuyor. Eli ayagı tututoyr. Cok bunaldım arkadaslar.burayıda cok boşladım farkındayım. Paylaşım yapamasamda cok güzel kilo veriyorum. Akşama kadar düşünmekten yemek olayı bitti tamamen..canınızı sıktım lusura bakmayın. Ama sa cıgım dediğim gibi bir zaman geliyorki anne baba bile el oluyor yapayalnız kalıyorsun tek ailen eşim cocugun. Tabi sanslı kesin hariç... Herkesin annesi babası benim gbi olacak değil.bu arada buluşmanıza az kaldı. Hadi hayırlısı bol fotoistiyoruz
Sumrancim anneni bence bu para meseleleri icin uzme canim o ne soyliyorsa senin iyiligin icin soyluyordur parani biriktir bence de yatirim yap ayrica kayninin borcunu neden sen odeyesin cok sacma bence bilmiyorum benim hic hosuma gitmedi esinin kardesinin borcu icin senden para istemesi ayrica neden annene kac paran oldugunu soylemeni istemiyor elinden mi aliyor ki annen
@Başkan,
Püsküüt paylaşım alanında bizim gruptan cevap bekliyor kardeş takımla ilgili.
Bilgin olsun.
Şimdi kızlar,
Seçeneklerimiz şöyle
1-Tuzla Sahili (şelale cafe )
cumartesi günleri açık büfe olmayıp, serpme kahvaltı 17,50 TL sınırsız çay.
Avantaj tuzlaya ulaşım rahat , (ejje 2 vesait, winston tek vesait, özgey bilmiyorum, gırgırına tek vesait, se_zen tek vesait )
Kahvaltı sonrası sahile yayılıp, çekirdek çitlenebilir, yediğimiz yemekleri yakmak için uzun geniş bir sahili mevcut.
Karar verdikten sonra elimden geldiğince ulaşımı anlatırım.
Dezavantaj: Buluşma yerinden sonra bir arım saat falan sahil yürüyüşü yapmak gerek otobüs durakları ile gideceğimiz yerin arası yarım saat falan var.
2-Pendik MArina
açık büfe varmı bilmem ama çok kazık olduğunu bilin. 1 bardak çay 3-5 TL den başlıyor.
Avantaj : Ulaşımı rahat, sahili var,
3-Pendik herhangi bir yer
Her çeşit zevke hitap edebilecek yerler mevcuttur.
Çarşı içidir. Çok fazla aynı yerde oturmak zor gibi görünmektedir.
4- DRAGOS SAHİL İBB TESİS
Büyük şehir belediyesinin yeri var, daha önce gitmedim ama gidenler memnun. fiyat olarka ortalama 25 TL falan
Avantaj: sahili iyi.
Dezavantaj: ulaşımı daha zor. Ya da ben bilmiyorum toplu taşıma araçları ile ulaşımı.
5-KADIKÖY
Her yer olabilir.
Ulaşımı rahat. Her bütçeye göre bir yer olabilir fakat uzun süre oturabilecek yer varmı bilmiyorum açıkçası
Kızlar aklınıza gelen başka yerler varsa altına ekleyinde sonra oylama yapalım.
Tünaydınlar,
Sebze suyuyla fişek gibi olan winston şimdilerde emekli nine gibi oldu
Sebze suyuna biraz ara verdim, şimdi onca erimemi yoğurda bağladığım için sabahları yoğurt yiyorum.Yoğurdu yiyince de sabah, akşam bir rehavet, bir yayılma moduna giriyorum, geç yatıyorum, geç kalkıyorum, bu ara öğrenciler de yoğun ben de pinekliyorum.
Bugün biraz spora ağırlık vereceğim. (Se_zen bol bol eksileri görmüş de winston durur mu, ben de göreceğim üleyynAyrıca o kaçamaklara hayır demek bende de çok etkili oldu, dün eşime patates, makarna, et falan yaptım, patates pişmiş mi diye bile tadına bakamadım, kendi kendime 2 hazirana 10 gün kalmış, tadına falan bakma, bırak çiğse çiğ yesin dedim , bu buluşma işi acayip bir disiplin verdi.)
Herkese hafif ve mutlu bir gün olur inşallah.
Şimdi kızlar,
Seçeneklerimiz şöyle
1-Tuzla Sahili (şelale cafe )
cumartesi günleri açık büfe olmayıp, serpme kahvaltı 17,50 TL sınırsız çay.
Avantaj tuzlaya ulaşım rahat , (ejje 2 vesait, winston tek vesait, özgey bilmiyorum, gırgırına tek vesait, se_zen tek vesait )
Kahvaltı sonrası sahile yayılıp, çekirdek çitlenebilir, yediğimiz yemekleri yakmak için uzun geniş bir sahili mevcut.
Karar verdikten sonra elimden geldiğince ulaşımı anlatırım.
Dezavantaj: Buluşma yerinden sonra bir arım saat falan sahil yürüyüşü yapmak gerek otobüs durakları ile gideceğimiz yerin arası yarım saat falan var.
2-Pendik MArina
açık büfe varmı bilmem ama çok kazık olduğunu bilin. 1 bardak çay 3-5 TL den başlıyor.
Avantaj : Ulaşımı rahat, sahili var,
3-Pendik herhangi bir yer
Her çeşit zevke hitap edebilecek yerler mevcuttur.
Çarşı içidir. Çok fazla aynı yerde oturmak zor gibi görünmektedir.
4- DRAGOS SAHİL İBB TESİS
Büyük şehir belediyesinin yeri var, daha önce gitmedim ama gidenler memnun. fiyat olarka ortalama 25 TL falan
Avantaj: sahili iyi.
Dezavantaj: ulaşımı daha zor. Ya da ben bilmiyorum toplu taşıma araçları ile ulaşımı.
5-KADIKÖY
Her yer olabilir.
Ulaşımı rahat. Her bütçeye göre bir yer olabilir fakat uzun süre oturabilecek yer varmı bilmiyorum açıkçası
Kızlar aklınıza gelen başka yerler varsa altına ekleyinde sonra oylama yapalım.
Dünkü menüm bi cesaret yaıyorum
sabah 1 simit (hastaneden çıkmıştım sıcak sıcak dedim 40 yılda bir yiyeyim)
öğle 1 tabak ızgara et (işyerinde kurban kesildi b-12 eksikliğim var doktor vejeteryanmısın dicek kadar)
akşam 1 tabak ıspanak
1 çubuk kraker ( winston bunu okumasın lütfennn )
dün bayaaaa yedimm karnım fecii bugün yeşil çayla başaldım güne
yarı tartılmaya cesretim yokkk vallahii
bugün planım sırf elma yemek
Allah aşkına ya nası dayanıyosun yememeği geçtim yiyemeyceğin yemeklrii kocana hazırlamay nası dayanıyosun paralarım öle kocayı bildiğin işkence yapıyo sana yaa günahtır ouçlu insana kahvaltı hazırlatmak gibi valla ben anneme yapmadığımıbırakmıyom ne icdansızsınız ya ben burda açken siz börek mantı yiyonuz diyee bari ben yokken yiiyn diyorum haberim olmasın aklım kalmasın hesabı
Emeğine sağlık bacım.
Şelale'nin sitesine baktım, gerçekten güzel bir yere benziyor.O manzaraya rağmen fiyatı makul geldi bana.Rahat da edebileceğimiz yere benziyor.Tek sıkıntı senin yazdığın gibi yarım saatlik yürüme faslı sanırım.Ben oraları pek bilmiyorum hatta hiç, ama önünden minibüs de mi geçmez bacım? Ya da taksi, araba yolu yok mudur? Hani bir yerde buluşsak hep birlikte taksiye atlasak, yarım saat yürümeden direkt geçsek oluyor mu? Ben elbise ve topuklu giyeceğim bacım, öyle yarım saat yürümek benim gibi spor düşmanına zor geldi topuklularlaHerkes onaylarsa tabii, bana da uyar.Öyle büyük sorun yok yani.
Marina da dediğin gibi pahalıysa, herkesin bütçesini sarsmamak adına şimdilik eleyebiliriz diye düşündüm.
İbbler genelde belediyenin olduğundan ucuz oluyor, dragosu falan bilmiyorum, eğer fiyatlarına ulaşabilirsek, yeri de güzel derseniz olabiir.
Pendik ve Kadıköy ise sanırım binaların içinde, bol bol cafeleri falan olan yerler.Bir çay içtikten sonra garsonların başımıza dikileyeceği yerler gibi.
Bence kaçta buluşuruz, ne yer ne içeriz ona karar verelim.
Kahvaltı edeceksek o tarz bir araştırma yapalım, çay-kahve içeriz diyorsak öğlene doğru buluşur her yerde o çayı, kahveyi içeriz.
Kahve-pasta tarzı bir şeyler yapalım dersek, bir pastane bile işimizi görür.
Ben kahvaltıdan hatta bütçemize göre bulabilirsek açık büfeden yanayım.10-11 gibi buluşur, 2 ye kadar limitsiz yer içeriz, karışan görüşen de olmaz brunch hesabı olduğundan diye düşünüyorum.Azcık da yeşili, böcüğü olursa değmeyin keyfimize.
(Eee önerin ne diyenlere bir şey diyemiyorum :18: İnternetten araştırır, olmadı eşime falan sorarım artık)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?