Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Herkeste bir dert. Sa üzüldüm durumuna bacım.kendini düşün bunu sakın unutma. Memuriyete basladım. Bekarım. Babam ev alacak. Ben ödwerim dedim.4 yıl ödedim.son sene evlendim. Aradan 4 yıl gecti hala dinlerim ev aldıkta ödemedin diye. ödediim 4 sene görmezden gelinir.sadece 1 sene ödemediğim göz önündedir. Kendi çabamla evlendim eşimin ailesi istemedi beni.babamlarda sadece yakat odama baza ile yatak aldı bukadar. Tek basıma kurdum yuvamı düğünümü...ve suan kardeşim evleniyor. Babamın bir arsası var yıllardır durur satmazdı. şimdi kardeşim için saatt orayı. 18000tlye bir yer ayarlandı.yurtdısına gideceği için gelin iş bulana kadar aylık 1000dolardan 12000dolarda para verecek...işte olay bu. Benim kızımın koluna ne dogdugunda künye alan oldu ne düğünümmde altın takan oldu nede ev aldım diye tabrik eden oldu. Kendini düşün...annemle kavga ettik bu arada.kızıma kreş arıyorum 3 gündür canım burnumda. Ağlamak için cıldırıyorum. 1.5 yasındaki cocugu krese nasıl vereceğim. Annem üst katta oturuyor. Eli ayagı tututoyr. Cok bunaldım arkadaslar.burayıda cok boşladım farkındayım. Paylaşım yapamasamda cok güzel kilo veriyorum. Akşama kadar düşünmekten yemek olayı bitti tamamen..canınızı sıktım lusura bakmayın. Ama sa cıgım dediğim gibi bir zaman geliyorki anne baba bile el oluyor yapayalnız kalıyorsun tek ailen eşim cocugun. Tabi sanslı kesin hariç... Herkesin annesi babası benim gbi olacak değil.bu arada buluşmanıza az kaldı. Hadi hayırlısı bol fotoistiyoruz

Allahım bu sahneler bana okadar tanıdık geliyoki gelirim böle iki dirhem bi çekirdek hoopppp Mine hanım hadi bakalım araziye( bokun içine )
deli olurumya(
Allah kolaylık versin sanada bacım

Sumrancim anneni bence bu para meseleleri icin uzme canim o ne soyliyorsa senin iyiligin icin soyluyordur parani biriktir bence de yatirim yap ayrica kayninin borcunu neden sen odeyesin cok sacma bence bilmiyorum benim hic hosuma gitmedi esinin kardesinin borcu icin senden para istemesi ayrica neden annene kac paran oldugunu soylemeni istemiyor elinden mi aliyor ki annen

maç bitti ben de buraya gireyim dedim kupa törenini izlememek için bi de muhteşem yüzyılı açtım.bugünüm de güzel geçti direk dünkü menümün aynısıydı.haftasonu misafirim gelcek ona gezdircez istanbulu.kendime söz verdim asla bozmuycam diyetimi orda burda yersek.neyse yazayım yediklerimi de:
sabah:1 haşlanmış yumurta
ara öğün:1 bardak süt
öğle:4 adet köfte
1 dilim kepekli ekmek
ara öğün:10 badem
akşam:4-5 yk light yoğurt
ara öğün:10 adet erik

Hayır canım ukalaca yazmamışsın ben herkesin fikrine saygı duyarım.. ben daha 20 yaşındayım. fazla görüp geçirmedim. bu tür geniş konularda bir anda çöküyorum fazla yük binmiş gibi hissediyorum kendimi. nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi bazen bilmyiroum. ama bunları hep içimde yaşadım. etrafımdakiler benim yaşımdan çok fazla olgun olduğumu söyleselerde burada sizinde fikirlerinizi olaya bakış açınızı okudukça kendimi iyi hissediyorum.

Annem beni sömürüyormu bilmyorum. Annem herzaman çok para harcar bize bazı maddi harcamalarımızda kızsada aslında onu ciddiye alamam. çünkü dediğim gibi çok harcar. Ama bu harcamalarına rağmen kardeşlerinde veya yeğenlerinde yardım isteyenlere hep yardım etmiştir (bunuda anlamadım ben bugüne kadar karşılıksız yardımmıdır nedir? )

Ben 17 yaşımdan beri çalışıyordum son 5 ay önce sine kadar çalışıyordum. Şu an 5 kuruş birikmişim yok. çünkü cahillik edip para biriktirmedim. aklım parasız kalınca başıma geldi. şimdi elime geçen ne kadar para varsa hepsinin en ince ayrıntısına kadar hesabını yapıyorum. Gerçekten eşimin dediği doğru galiba ne kadar paran olduğunu annen dahil kimse bilmesin. çünkü bilenler olunca paranın bir hayrı olmuyormuş onu anladım.

Evet canım annem benim parasız kalmamı istemiyor ama bana bunu söyleiş tarzı çok farklı. ben annemin beni düşündüğünü hissedemiyorum bir türlü Eşimin kardeşi benim kuzenim yani biz akrabayız. bu biraz olsun onun için para göndermemi hafifletiyor. Birde borçların büyük bir kısmı eşimin kredi kartına yani onun adına ve sürekli faiz biniyor o borca. Ben para göndermesem belkide hiç ödeyemeyecek..

Ben para konularında dediğim gibi eşimle birlikte hareket etmek istiyorum onunla birlikte para biriktirip ev sahibi olmakistiyorum. çünkü annemle edersem ev hayalim asla olmaz o eşime paranın hakimiyetini vermeme çok karşı ona göre ben istediğim zaman beğendiğimi alabilmeliyim hesap vermemeliyim.. ben kimseye hesap vermiyorum desemde nafile..

annem eşimi babamla aynı kefeye koyuyor.. ,

Ah canım benim Allah seninde yardımcın olsun çok zor vallahi Şu erkek çocuk ayrıan anneneler babalar yokmu ne farkları var anlamıyorum

Zaman geliyor anne baba bile el oluyor demişsin bu çok doğru canım benim düğünümde babam bana hiçbirşey almadı.. şimdi sorsam yalanlar ben sana 1000 tl verdim der hahayyy 1000 tlymiş.. o parayı bana değil anneme verdi Annem bana düğünümde 5 bin tl lik altın taktı. bilezik aldı birde 5i biryerde aldı.

Babamın evliliğime hiçbir katkısı olmadı. söz kesimim onun yüzünden bensiz yapıldı. ne ben istenirken oradaydım nede söz kesimimde beni türkiyeye o yıl götürmedi. daha 1 ay önce geldin dedi nişanımı burnumdan getirdi. nikahıma bile gelmedi

Düğünümden sonra bu evliliğe sebeb olanlara diye ortalığı ayağa kaldırmış. kına gecemde okadar çok içmiştiki kibrit çaksam alev alırdı.

Annem her konuda bambaşka benim için..

ama para konusunda hiç anlaşamıyoruz.

ona bu para benim ve eşimin geleceğimiz için diyemiyorum.

canım haklısın neden eşimin kardeşinin borcunu ben ödeyeyim. ama malesef borcun büyük kısmı eşimin adına.. ve sürekli faiz biniyor maddi anlamda çok sıkışıklar annesinin altınları dahil herşeylerini sattılar. eşim psikololjik olarak iyi değil bu yüzden ona yardım etmek istiyorum..

veeeee en kötüsüde eşim bu borcu ödeyemezse ben burda iş bulsamda onu buraya getiremiyorum buda beni bitiriyor mahfediyor

Annem paramı elimden almıyor ama ne zamanki ona ne kadar param olduğunu söyledim.. parasız kalınca hemen benden istiyordu yok diyemiyordum ben onun için hep herşeyi yaptım eşimde evlendikten sonra artık bu durumu düzeltelim dedi seninde birikimin olmalı dedi..

annemi üzmemeye çalışıyorum.. elimden geleni yapıyorum

@Başkan,
Püsküüt paylaşım alanında bizim gruptan cevap bekliyor kardeş takımla ilgili.
Bilgin olsun.

Hmm bende bizimle alakalı değil diye düşün müştüm dün.. :/ oraya yazdım canım söylediğin için çok teşekkür ederim..

günaydın kızlar nasılsınız bakalım?
S_A canım inşallah daha iyisindir fazlada üzme kendini (az önce yazdıklarını okudum)
ben ölüyorum kızlarya dün gece çocukların odalarını söktürdüm paketlemesini annmle beraber yaptık ama resmen canımız çıktı saat 12 di biz hala cırt cırt bantla uğraşıyoduk((

Dünkü menüm bi cesaret yaıyorum
sabah 1 simit (hastaneden çıkmıştım sıcak sıcak dedim 40 yılda bir yiyeyim)
öğle 1 tabak ızgara et (işyerinde kurban kesildi b-12 eksikliğim var doktor vejeteryanmısın dicek kadar)
akşam 1 tabak ıspanak
1 çubuk kraker ( winston bunu okumasın lütfennn )

dün bayaaaa yedimm karnım fecii bugün yeşil çayla başaldım güne
yarı tartılmaya cesretim yokkk vallahii
bugün planım sırf elma yemek

günaydın kızlar dün çok yoğundu gelemedim buraya hiç bugünde sersem gibiyim gözlerimi zor açıyorum dün yediklerimi kontrol edebildim ama spor yapamadım halı sildim ama inş akşama hava kapatmazsa bu akşam yürücem koşu bandı sıkıyo artık dışarda yürümek daha güzel...

S.A. canım bence annen haklı tmm eşine destek olabilirsin ama kardeşinin borcunada ortak olman bana fazla iyi niyetlilik gibi geldi söyleyiş tarzı seni kırmış olabilir ama seni düşündüğü için olduğunu düşünüyorum...

Günaydın cancağızlarım.
Sanırım ben artık oldum kızlar. Eskiden kaçamak yaptığıma çikolata, tatlı, yağlı tpsy yiyordum ama 2 haziran a günler yaklaştıkça ben kaçamağı, 2 kiraz, 2 kayısı,bazen 1-2 ceviz ya da 10-15 leblebi ile yapıyorum. Ve kendimi seviyorum. Çünkü artık kendimi durdurabiliyorum kızlar. EEE eksilerde cabası tabiiii.. (ay söylemecektim yanlışlık oldu, kızlar wintson duymasın aramızda kalsın)

YEr konusunda bugün ayrıntılı bir araştırma yapayım yazayım sizlere, tabii umarım fırsat bulabilirim. bu aralar biraz yoğunum kızlar, malum ekonomi kötüleşikçe bizim işler açılıyor. Kendimi kötü hissediyorum ama ne yapalım hayat. Hoş sanki parayı ben kazanıyorum da.

S.A canım herkes kendine göre haklı gibi , annen de eşinde haklı duruyor. Ama canım kabul edersen benden sana tavsiye çünkü inan hepimiz geçtik o yaşlardan, ve evliliğin ilk yıllarını hepimiz biliriz. Bana da sanki eşin yanına gelme bahanesini sürekli sana karşı kullanıyor gibi geldi. Senin kuzenin de olsa, yiğenin de olsa, kardeşinde olsa kimsenin borcunu ödemek zorunda değilsin. Ayrıca bana dışarıdan bakan biri olarak aklıma şu soru geldi acaba eşin senin çabaladığın kadar gerçekten çabalıyor mu yanına gelmek için, çünkü baktığımızda sen buraya geldiğinde de sürekli tartışmıştınız. Yani gerçketen kusura bakma hakkım yok biliyorum. Ben sadece herkes fikrini söyleyince ve sende alınganlık yapmayınca aklıma ilk gelenleri söylemek istedim. Bak bende 10 yıllık evliyim ve evet eşimle aramda hiç para mevzusu olmadı. Benimde annemler hiç ne kadar maaş aldığımı bilmezler, söylersemde az söylerim, ama benimkisi alışkanlık. İyi yapıyormuyum evet iyi yaptığımı biliyoum yaşadığım örneklerden. Ama hiç bir zaman eşimde benden para alıpta anne, babasına dahi yedirmemiştir. İkimizin ise bu ikimizindir. Sizinde geleceğiniz var ve sen önce kendini düşünmelisin. Ayrıca anneninde kötü niyetle söylemediğini düşünmüyorum annelerin büyük çoğunluğu, paranı kocna verme, ayrı biriktir, onu da kendi üstüne yaptır gibi sayısız tavsiyelerde bulunur ki bunların hepsini senin iyiliğin içindir ama onların düşünme biçimi bizimkinden biraz farklı.

Tünaydınlar,
Sebze suyuyla fişek gibi olan winston şimdilerde emekli nine gibi oldu
Sebze suyuna biraz ara verdim, şimdi onca erimemi yoğurda bağladığım için sabahları yoğurt yiyorum.Yoğurdu yiyince de sabah, akşam bir rehavet, bir yayılma moduna giriyorum, geç yatıyorum, geç kalkıyorum, bu ara öğrenciler de yoğun ben de pinekliyorum.
Bugün biraz spora ağırlık vereceğim. (Se_zen bol bol eksileri görmüş de winston durur mu, ben de göreceğim üleyyn Ayrıca o kaçamaklara hayır demek bende de çok etkili oldu, dün eşime patates, makarna, et falan yaptım, patates pişmiş mi diye bile tadına bakamadım, kendi kendime 2 hazirana 10 gün kalmış, tadına falan bakma, bırak çiğse çiğ yesin dedim , bu buluşma işi acayip bir disiplin verdi.)

Herkese hafif ve mutlu bir gün olur inşallah.

Şimdi kızlar,
Seçeneklerimiz şöyle
1-Tuzla Sahili (şelale cafe )
cumartesi günleri açık büfe olmayıp, serpme kahvaltı 17,50 TL sınırsız çay.
Avantaj tuzlaya ulaşım rahat , (ejje 2 vesait, winston tek vesait, özgey bilmiyorum, gırgırına tek vesait, se_zen tek vesait )
Kahvaltı sonrası sahile yayılıp, çekirdek çitlenebilir, yediğimiz yemekleri yakmak için uzun geniş bir sahili mevcut.
Karar verdikten sonra elimden geldiğince ulaşımı anlatırım.
Dezavantaj: Buluşma yerinden sonra bir arım saat falan sahil yürüyüşü yapmak gerek otobüs durakları ile gideceğimiz yerin arası yarım saat falan var.

2-Pendik MArina

açık büfe varmı bilmem ama çok kazık olduğunu bilin. 1 bardak çay 3-5 TL den başlıyor.
Avantaj : Ulaşımı rahat, sahili var,

3-Pendik herhangi bir yer
Her çeşit zevke hitap edebilecek yerler mevcuttur.
Çarşı içidir. Çok fazla aynı yerde oturmak zor gibi görünmektedir.

4- DRAGOS SAHİL İBB TESİS

Büyük şehir belediyesinin yeri var, daha önce gitmedim ama gidenler memnun. fiyat olarka ortalama 25 TL falan
Avantaj: sahili iyi.
Dezavantaj: ulaşımı daha zor. Ya da ben bilmiyorum toplu taşıma araçları ile ulaşımı.

5-KADIKÖY
Her yer olabilir.
Ulaşımı rahat. Her bütçeye göre bir yer olabilir fakat uzun süre oturabilecek yer varmı bilmiyorum açıkçası

Kızlar aklınıza gelen başka yerler varsa altına ekleyinde sonra oylama yapalım.

oyumu şelale tuzladan yan kulanıyorum tuzla heryerden sakin vede güzel

Allah aşkına ya nası dayanıyosun yememeği geçtim yiyemeyceğin yemeklrii kocana hazırlamay nası dayanıyosun paralarım öle kocayı bildiğin işkence yapıyo sana yaa günahtır ouçlu insana kahvaltı hazırlatmak gibi valla ben anneme yapmadığımıbırakmıyom ne icdansızsınız ya ben burda açken siz börek mantı yiyonuz diyee bari ben yokken yiiyn diyorum haberim olmasın aklım kalmasın hesabı

Emeğine sağlık bacım.
Şelale'nin sitesine baktım, gerçekten güzel bir yere benziyor.O manzaraya rağmen fiyatı makul geldi bana.Rahat da edebileceğimiz yere benziyor.Tek sıkıntı senin yazdığın gibi yarım saatlik yürüme faslı sanırım.Ben oraları pek bilmiyorum hatta hiç, ama önünden minibüs de mi geçmez bacım? Ya da taksi, araba yolu yok mudur? Hani bir yerde buluşsak hep birlikte taksiye atlasak, yarım saat yürümeden direkt geçsek oluyor mu? Ben elbise ve topuklu giyeceğim bacım, öyle yarım saat yürümek benim gibi spor düşmanına zor geldi topuklularla Herkes onaylarsa tabii, bana da uyar.Öyle büyük sorun yok yani.
Marina da dediğin gibi pahalıysa, herkesin bütçesini sarsmamak adına şimdilik eleyebiliriz diye düşündüm.
İbbler genelde belediyenin olduğundan ucuz oluyor, dragosu falan bilmiyorum, eğer fiyatlarına ulaşabilirsek, yeri de güzel derseniz olabiir.
Pendik ve Kadıköy ise sanırım binaların içinde, bol bol cafeleri falan olan yerler.Bir çay içtikten sonra garsonların başımıza dikileyeceği yerler gibi.

Bence kaçta buluşuruz, ne yer ne içeriz ona karar verelim.
Kahvaltı edeceksek o tarz bir araştırma yapalım, çay-kahve içeriz diyorsak öğlene doğru buluşur her yerde o çayı, kahveyi içeriz.
Kahve-pasta tarzı bir şeyler yapalım dersek, bir pastane bile işimizi görür.

Ben kahvaltıdan hatta bütçemize göre bulabilirsek açık büfeden yanayım.10-11 gibi buluşur, 2 ye kadar limitsiz yer içeriz, karışan görüşen de olmaz brunch hesabı olduğundan diye düşünüyorum.Azcık da yeşili, böcüğü olursa değmeyin keyfimize.

(Eee önerin ne diyenlere bir şey diyemiyorum :18: İnternetten araştırır, olmadı eşime falan sorarım artık)

günlerden sonra ilk defa menünde güzel yemekler gördüm bence hiç de çok değil yediklerin belki sadece sabahki simit biraz şey olabilir ama o kadar da değil.ara öğünlere süt yoğurt meyve,sabah kahvaltısına da domates salatalık ekledin mi bence çok güzel bir menü olabilir

Ya bacım bu ara eşim hep dışardan söylüyor, kokmasın, akmasın diye sözde beni düşünerek sürekli lahmacunlar, çiğköfteler falan.
Hem ekonomiyi sarsıyor hem de daha beter kokuyor
Ben de dün mutfağa girdim, adama acıdım, evde hatun var oturuyor ama yemek yapmıyor diye fırına patates attım, yanına et yaptım, salçalı makarna falan yaptım, kolasını da koydum yanına, o kendine de tatlı almış, ohh tam paşa yemeği.
Adamın gözleri doldu resmen ya "Bugün günlerden ne? Evlilik yıldönümüm mü, sevgililer günü mü?" falan dedi, altı üstü 3 çeşit yemek
İşkence kısmına katılıyorum, patates, makarna acayip koktular.Çok üzüldüm kendi halime.Şişman olmasam ben de yerdim dedim.(Hoş eşim 100 kilo ama yiyor) Zamanında çok yedim hikayesine geri döndüm, kedi gibi yalandım.

Ben de 2 havucu tavada biraz öldürüp, üstüne 2 kaşık yoğurt döküp yedim, sürekli eşime "patates ne güzel bir nimet, hem çok ucuz hem çok lezzetli" diye ders verdim O da şapır şupur yedi karşımda.

Ne yaparsın, dün yediğin hurmalar bugün seni tırmalar hesabı.Akılsız boğazın cezasını gene boğaz çeker.Yalandım durdum.
Hem böyle daha iyi oluyor bacım, irade savaşı oluyor.
Kendimi, irademi test ediyorum.

ben kahvaltı edelim derim uzun uzun oturabiliriz.valla yazdığın şeylerin hepsine katılıyorum ben de açık hava yeşillikli biyerler istiyorum.bu konuda ilk dediğiniz yer uygunsa benim için uygundur bi tek ulaşım şeyi kalıyo geriye onu da hallederiz ya

@Organizatör Sezen bacı,

Ben de bakındım epey ve aç aç kahvaltı tabaklarına bakmak sinirimi zıplattı
Tuzladaki yer fiyatıyla, manzarasıyla makul geldi.
Daha ucuzu ya da daha güzeli yok yani

Ben de oyumu Tuzla Şelale'den yana kullanıyorum.
Elimde ekmek arası poğaçamla oraya gelip bir de üstüne kahvaltı edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…