Gecirdigim en berbat kutlamaydi.
Oturdugumuz kafeden havaya fisek gösterisi süper görünüyordu. Bslasiktan on dakika sonra ben bir aksilik oldugunu frkettim. Polisin yasaklamasina ragmen yasak yerlerde bulunan insanlar kacmaya basladi. Bende anneme diyordum anne yanlis atiliyor havaya gitmiyor nehirin icine dogru patliyor derkeeen büyül bi patlama oldu ve havaya fiseklerin bulundugu kayik alev aldi. İnsanlar kcmaya basladi ve tabi ben tekerlekli
Sandalyede olan annemi ordan uzaklastirmam
Biraz vakit aldi güvenlik patlama olabilir biraz uzaklasin nehirden deyince bizde ordan ciktik eve gidecektikki on dakika icinde gösteriye devam ettiler. Bizde daha uzak biryerden izledik.
Veo kücük alev parcaciklarinin sönmüs ama ates gibi olan parcaciklardan biri gözüme girdi(( bir anda dehsete düstym ya nasil yandigini size kelimelere dôkemiyorum simdi daha iyiyim allah korudu
Olumsuzluklara ragmen gösteri görsel acidan güzeldi yangin cikmasaydi süper olurdu!!
Tünaydınlar,
Eşimin kampanyalı neredeyse restoranlar için satılan hamburger eti kolisini almasıyla benim dukana başlamam kesin oldu
3 ay önce falan da gene bu gidip sayısız hamburger köftesi almıştı da ben de her gün etler bozulmasın, akmasın, kokmasın diye onları yiye yiye dukan yapmıştım
Şimdi son derece gaz dolu, spor sevdalısı olarak , kafaya belki de hiç bu kadar takıp, hiç bu kadar iradeli olmamışcasına yeni bir yarışa giriyorum kendimle.
Çok pis gaza geldim.
Özellikle se_zen bacıya ve 48lik rüyası ekip arkadaşlarına selam ederim
sKızlar bugün hiç hesapta yokken ceyizlerime bakalım dedik. amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan ne kadar çok şey varmış beee sinirlerim bozuldu
annem nerede tencere tava bulduysa almış ya
birde 3 yıldır her yaz mç tonalts büyük boy menülere bardak veriyordu sadece o bardak kampanyalı haftalarda yeyip içmedik ordan ama 22 tane çoçaçola bardağı artı teyzemin bana aldığı bardaklar var. neyseki 12 tane yeşil olmayan bardağı anneme verdimde 20 tane bana kaldı...
bendede tuaf bir istek oluştu bir kaç yıl önce. mutfağıma ne alacaksam yeşil olsun dedimhalbuki en sevdiğim renk mavi, mor ve yeşilide seviyorum ama şimdi konserve açaçağım rendem ekmek sepetim bıçaklarım ve bütüüüün elbezlerim yeşil
elbezlerinede sinir oldum.çünkü kesinlikle aynı boy aynı renk bulaşık kurulama bezleri kesinlikle 15-16 tane var birde anneannemin kenarlarına işlemeler yaptığı veya basit bez alıp kenarlarına çok ince danteller geçirdiği ve annemin hernereden akl ettiyse yüz havlusuna benzer havlu peçeteler almış 12 tane bir sürü bez var..
ya kızlar size birşey soracam. türkiyede benim dedem dayılarım amcalarım kuzenlerim yani bütün herkes kadınlarda dahil bez peçete kullanıyorlar. buna eşimde dahil.. yani bildiğiniz rulo kağıt büyüklüğünde havlucukları yemek yerken elini ağzını silmek için kullanıyorlar. ben bunu çok garipsedim. ya bu normalmi? ben hep rulo kullanırım....
br bu kalmıştı size sormadık ama aklıma geldi naaapiiim
Hmmm çok pis kıskandım . Hadi bakalım. Ben hatırlıyorum o günleri . sizin ev herhald şu Metro ya yakın. Orada hep olur ya öyle şeyler. Ona göre başlayalım bakalım. Bismillah deyip.
br bu kalmıştı size sormadık ama aklıma geldi naaapiiim
s
Sanırım bez peçete bir tek sizin orada kullanılıyor. Yani ben hiç görmedim. Görmedim derken varlıklarından haberdarım elbette ama hiç kullanılmaz. Çok gereksiz bence ya. Ayrıca pek hijyenik de gelmedi gözüme. Her yemekten sonra yıkansa bile hijyenik değil bence. Ayrıca Bizim iş yerinin orda bir lokantada var. Böyle minik rulo halinde nasıl diyim salyangoz büyüklüğünde peçete ama rulo halinde ben orda balık yiynce getiriyorlar. Bez aynı zamanda ama hani şöyle fitilli bezlerden. Getirip masada üzerine sıcak su döküyorlar o suyu çekiyor ve minnacık ruloyu açınca peçete çıkıyor (ne çıkacaksa bu kadar uzun uzun anlattım) Yani bence eşin illa kullanıcam derse onlardan bulursan onlardan bakarsın.
bardak konusunda da bardak iyidir, candır, bardak bir türk evinin olmazsa olmazıdır. Bende de her bardak modelinden 24 lü vardır. 5-6 çeşit de olunca mutfak dolabım bardakla doludur. Hele annecim abartıp mevlütte lazım olur diye aslında kendileri rakı bardağı olan 48 tane falan ayran için bardak alıp koymuş çeyizime. Ama benim bardaktan yana hiç şikayetim olmadı şimdiye kadar. Hayatta bizim eve zaten öyle 6 tane çay bardağı falan yetmez. Birde makinaya koyunca bardakları yetmiyor bile. Biz birde çok sıvı tüketen bir aileyiz.
Bacım ben öyle şey asla duymadım da görmedim de.Ne yani herkesin bildiğin ağız bezi mi var evde? Ve bu bezlerin üzerinde herkesin ismi mi oyalı?Ve bu bezler her öğün sonrası çamaşır makinesine tek tek atılıp (komple atarsan herkesin salyasının deydiği şeyler birbirine değecek) yüksek derecede mi yıkanıyor ve diğer öğüne kadar kurutuluyor?Yoksa ağız bezi diye bezler var, masada herkese gelişigüzel dağıtılıyor, herkeste elini, ağzını ona mı siliyor?
Ya kusura bakma ama benim içim kalktı.
Bizde ve gittiğim gördüğüm tüm tanıdıklarımda kağıt peçete, olmadı havlu peçete tarzı kullan atlar vardır.
Ha bir de şu misafir sofralarına konan kumaş peçeteler vardır ama onlar kucağa serilir falan, ben kimsenin kumaş peçetesine misafirlikte gidip de ağzımı kulağımı silmedim.Gene misafir masasına kağıttan peçete konulur yani.
Nasılsa eşin yanına taşınacak, gelirken ağız bezini de getirecek hali yok ya, sen ona normal kağıt peçete verirsin, ona alıştırırsın.
Hem daha sağlıklı, hem daha hijyenik olur
kilo bildirimini unuttum kızlar ya çok özürkilom 48.6 ideal kiloma geldim diyorum artık bana hayırlı olsun
tebrikler canım mezun olacakmısın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?