BEN ARTIK DİYETİSYENLERE İNANMIYORUM CANAN KARATAYA inanlardan oldum :)
kahvaltım 1 öğünüm 2 activya
ikindi 2.öğünüm yumurta zeytin salata
bitiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yaşasın LEPTİNN :)
ne sebze meyvesi ya yok öel bişey sadece pirinç lapası yenicek 3 gün vücuttaki suyu atıcak özellikle regli dönmelri tavsiye ediliyo vücut su tutyo diye
Karabuğday (Greçka) deneyimlerim
Şimdi kendileri ile tanışmak bu güne nasip oldu hemen ilk izlenimlerimi yazayım. Biliyorsunuz ilk izlenim önemlidir.
Kedisini 2 bardak kadar akşam tenceyere döktüm sonra üzerine pilava kattığım kadar yani yaklaşık 2 parmak geçecek kadar kaynattığım suyu döktüm kapağını kapattım ve yattım. Sabah hazırdı. Pişirme falan yok. Zaten pişiyor.
Üzerine yoğurt katıp yedim. Tadı gerçekten çok hoş. Tabii ki hamburgere falan benzemiyor ama bulgurun falan daha lezzetlisi. 1 yemek tabağı koydum önüme bitirirken zorlandım hani yarısını yesem yetecekti. Tuz falan da koymadım. Hala çok tokum. Öğlen içinde yanıma aldım geldim burada yiycem. Kefirle falanda içiliyormuş ya da süte falanda karıştırp yeniyormuş ama onları denedim. Bunu yapan kişi yanına domates ve salatalıkla da yemiş onları da ilerleyen günlerde deneyebilirim.
Faydaları
Kuvvet verir ve besleyicidir. Kolestorelü düsürür. Içinde rutin bulundugundan kan damarlarini korur ve onlari genisletir.
Yapilan arastirmalarda karabugdayin günlük 30 gram düzenli olarak tüketilmesi halinde fazla kilo ve yüksek kan basincini düsürdügü görüldü. P vitamini ihtiva eden karabugday damarlara esneklik ve güç kazandiriyor.
Karabugday, iltihaplanmayi, asiri terlemeyi ve burun kanamasini önlüyor. Karabugday, bugday ve beyaz pirincin ihtiva ettigi amino asitin iki katini içeriyor.
Yüksek tansiyon ve kansizlikta çok önemli olan potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabugdayda bol miktarda bulunuyor.
Karacigerin çalismasini kolaylastiran choline ihtiva ediyor.
Böbreklerin çalismasinda yararli etki gösteriyor.
Kan sekerini optimal bir seviyede tutuyor.
Karabugdayda yag orani oldukça az oldugundan, zayiflama diyeti uygulayanlar için vazgeçilmez bir besindir.
evet sezen bacım ıkındı tostunu yıyodum artı gunde 8 badem 3 erıgıde yıyodum hıc ac kalmadan cokta gızel haftada 1.8 1.7 degııserek kılo verdım hepp.bugun yıne basladım ayca kayaya ama bu sefer ıkındı tostlaırnı yemıcem
bakın sımdı duusk kalorılı yıyıp verıyoruz 3 4 kılo sonra yıne eskı alıskanlıga donup goturunce hepsı gerı gelıyo.. Ayca kayanın dıyetı yapınca verdıgını gerı almıyosun cok yesende cnku zaten yıyerek zayıflıyosun.gırgırına bacı yedıklerın cok az senın dıyetı bırakınca normal yeme alıslkanlıgına donunce kılo alman kacınılmaz bacım
evet sezen bacım ıkındı tostunu yıyodum artı gunde 8 badem 3 erıgıde yıyodum hıc ac kalmadan cokta gızel haftada 1.8 1.7 degııserek kılo verdım hepp.bugun yıne basladım ayca kayaya ama bu sefer ıkındı tostlaırnı yemıcem
Tünaydınlar,
Kızlar ya hamileyim, ya venüs marsa girdi ya mevsim değişiminde ben yoldan çıktım ya depresyonda falanım.
Özellikle karbonhidrata olan isteğimi durduramıyorum.
Eşimin izni dolayısıyla evde fırın, ocakların tümü mütamadiyen çalışıyor.
Tatlıdan kaçsam, tost kokusuna yakalanıyorum, ordan kaçsam fırındaki milföyler, ona yok desem başkası.
Eşimle de kavga ettim zaten, o da "koca yıl çalıştım, on gün evdeyim istediğimi yemeyecek miyim" diyor, adam da haklı.
"Sen yeme" diyor ama bende insanım evde onca koku ve günde 5 öğün pişiyor hani sadece akşam olsa bir şekilde savsaklarım da böyle olmuyor.
Gırgırına'nın aktivyalarla bir öğün duruşunu ağlayarak okudum resmen.
Sonra eski ajandamdan ne buldum;
20 haziran çarşamba (zyb.n 10.gün)
sabah;bir dilim ekmek, bir dilim kaşar
öğlen; yok
akşam;yok
21 haziran perşembe
sabah;yarım dilim ekmek, yarım dilim kaşar
öğle, yok
akşam,yok
Tamam bu sağlıklı demiyorum ama sadece bir dilim ekmekle neredeyse 24 saat aç durmuş, sonrasında öncesinde 3 bardak sütle haftalarca diyet yapmış insanım.
Şimdi ne oldu bu kadar yemek budalası oldum anlamıyorum.
Mattika'yı hatırladım.
Bayram dönüşümü ne hem 5 kilo almış hem de limitsiz yiyordu, bir hafta sonra hamile olduğu ortaya çıkmıştı.
Şu an hamile olsam sevineceğim yeminle, bari bunca yememin bir mantıklı açıklaması varmış diyeceğim.
öff özetle ben vuruldum, siz devam edin.
Çocuğu seneye fırlatıcam lafı da ne kız. Nereye fırlatıyosun.
Bencede pazartesine kadar ara ver. Gel sonra da ilk defa ikimizde aklı başında bir diyet yapalım. Pazartesi şu cedric in dediği listeyi yapalım. Böyle aylarca uğraşacağımızda 2 ayda 10 kilo verir sonra el ele tutuşur gider çocuk yaparız diycem ama yanlış anlaşılcak şimdi. El ele tutuşmadan çocuk yaparız aynı zamanda. Ama seneye. Sonra da hamilelikte başlarız yarışmalara işte sonra da onları yarıştırırız. Sen mutlu ben mutlu.
Çocuğu seneye fırlatıcam lafı da ne kız. Nereye fırlatıyosun.
Bencede pazartesine kadar ara ver. Gel sonra da ilk defa ikimizde aklı başında bir diyet yapalım. Pazartesi şu cedric in dediği listeyi yapalım. Böyle aylarca uğraşacağımızda 2 ayda 10 kilo verir sonra el ele tutuşur gider çocuk yaparız diycem ama yanlış anlaşılcak şimdi. El ele tutuşmadan çocuk yaparız aynı zamanda. Ama seneye. Sonra da hamilelikte başlarız yarışmalara işte sonra da onları yarıştırırız. Sen mutlu ben mutlu.
S_A,
Klasik olacak ama vardır bir hayır.Bzen ısrar etmemek lazım.
Bir de yanlış anlama ama biraz önce mesajını okurken içimden senin için eşiyle iddiaya girmiş, gene zayıflamak için bunalacak ve bir ayda neredeyse 10 kilo vermesi imkansız keşke süresi daha fazla olsaydı dedim.70 gene olursun bacım, biraz sıkılaşmış olursun, hem 2 ay sonra artık palto zamanı, ona da pay bırakmış olursun.Bence iyi yanlarına bak.Şimdi 2 aylık süren oldu.5+5 versen tam 10 kilo vermen daha rahat olacak.
Bir de gene klasik gelecek belki ama Allah sağlık, sıhhat uzun ömür versin daha nice yıl dönümleriniz olacak.Şimdi sen aranızda mesafe var diye çok heveslenmişindir de asıl bundan sonrasını düşün.Eşini yanına aldıracaksın, ev düzeceksiniz, yeni bir hayata aynı çatı altında başlayacaksınız.Bence asıl yıldönümü evet diye imza attığınız gün değil, gerçekten aynı çatı altında kendi evinizde yaşamaya başladığınız gün olacaktır.Bu açıdan bakıp, o gece bir kutlama hazırlayabilirsin
Her işte bir hayır vardır bacım, üzmemeye çalış kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?