Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Geçmiş olsun bacım.

Kizlar listemiz hazir. Fakat ilginnur kilosunu bildirmemis. Ejjeyi iyinli yazdim.

ilginnur icin mecbur yarin sabahi bekleyecegim.

yarin sabah saat 10 a kadar ilginnur gelirse eklerim onuda listeye... Gelmezse onu bu hafta listeye dahil edemem hem yeni oldugunu yazip hemde gelmedi yazmak olmazki :)

Gırgırına yanlış anlamazsan bu kadar hızlı kilo almanın burdan tek sebebi hızlı vermen ve tek tip beslenmen gibi görünüyor. Sen daha iyi bilirsin tabii kendini ama hızlı diyetlerden sonra daha bi dikkat etmek ve hemen normal yeme düzenine geçmemek lazım herhalde. Bak mesela winston da yapmıştı ama sonrasında da çok dikkat etmişti. Bi de ya aslıdna hızlı da versek yavaş da versek yiyince hemen alıyoruz ya. baksana sanki ben çok hızlı verdimde hemen 5 kilo aldım işte. Ne oldu yani şimdi. Anlamadım ya. .Acep sende mi Ayça Kaya'ya baksan. Allahım içime ayça kaya kaçtı sanırım. Sürekli herkese tavsiye ediyorum. ama kendim yapmıyorum. neden acaba. kızlar valla komisyon falan almıyorum he. reklam amaçlı üyelik diye banlayacaklar yakında beni...

Ya üf ya kızlar aslında hepimiz diyet kitabı yazıp, diyetisyenlerin tezlerini çürütecek kadar iyiyiz aslında bu konuda ama kelin merhemi hesabı kendimize faydamız yok. offff offfff

Kızlar artık bence herkes taşın altına elini sokmalı.
Yani geröekten tek bir kişinin üstünde kalmamalı bu liste işi.
Zor mu derseniz hayır gerçekten değil. ama bana sorarsanız cuma günleri öğleden sonra kimsenin listeyi paylaştılar mı acaba diye bile takıma uğramaması biraz tuhaf.
Tüm veriler toplandıktan sonra inanın aslında liste 5 dakikada hazır ama tek tek 2 sayfa mesaj oku geçmiş kiloları bul, onları çıkar, tabloyu yap falan gerçekten uğraştırıyor.
en azından kilo bildirimini düzenli yapabilsek bu sorun ortadan kalkacak.
Karar defterinden alıntı yapıyorum kızlar

UYGULAMALAR

1- YARIŞMACININ VERDİĞİ/ALDIĞI KİLONUN YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
Formülümüz şu şekilde:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Yarışmacı 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61-60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %82

Gördüğünüz gibi aslında çok basit bir hesap. Bence herkes artık bir tablo üzerinden kilo bildiirmini yapıp kendi yüzdesini hesaplamalı.
sizler ne dersiniz.

KARDEŞ TAKIM LİSTESİ

14. Takım => 3. Takım

Aslında olması gereken listemizi hazırlayıp daha sonra kardeş takıma göndermek. onlarda kontrol edince yayınlamak. Aslında bence de daha güzel bir uygulama. S.A yapılamaz mı bu. En azından sonradan hata çıkmasından daha iyidir.

KARAR DEFTERİ

11- Yarışmacıların izin hakları ile ilgili uygulama:
Yarışmacının izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Her yarışmacının yılda 6 kez izin kullanma hakkı vardır.
İzne ayrılan ve kendisinden 6 ay haber alınamayan üyeler diskalifiye edilir.

Arkadaşlar kusura bakmayın bu aralar yaşlı öğretmenler gibi bir karar defteri diye tutturdum gidiyorum ama bu hafta paylaşım alanında bir sürü konu geçmiş. O yüzden hepinizi genel olarak bilgilendirmek istedim. Ara ara eklemeler falan olmayınca olmuyor gerçekten. Çünkü ben üye olduktan hatta yardımcı olduktan aylar sonra karar defterini tesadüfen görmüştüm. Benim gibi cahil kalmayın istedim.

Kesinlikle katılıyorum.Ben 90dan 80e o 5günde 5 kilo ile düştüm ama arkasından bir hafta isveç diyeti yaptım, arkasından yok çorba diyeti yok yoğurt detoksu.Sonra vücut yeter kilo vermek bu kadar deyince ben depresif olup yemeğe başladım ama ne yemekler üstüne ne tatlılar, o ara kardeşim geldi ona yemekler, yok yılbaşı şu bu neyse demem o ki asla 80 ve üstüne bir daha çıkmadım.
Ama 80 olup, ertesi gün 3 gün bile yeseydim anında 82-83 olurdum.Kilonun biraz oturması gerekiyor bence.
Bir de 1500 kalorilik diyet yapar, ertesi gün sapıtıp 1700 yeriz çok etkisi olmaz ama 2 elma, 3 kaşık yoğurt yedikten sonra 2 dilim ekmekle diyet kahvaltısı bile yapsak dengeler şaşıyor.Eşik yöntemiyle alıştıra alıştıra gitmek lazım bence.
(Bunlar ahkam amacıyla yazılmadı sadece benim yeiklerimden ve yaşadıklarımdan çıkardığım şeylerdi )

Şimdilerde düşük kalori gidiyorum mesela.Çok da ümitliyim inşallah sonuçları iyi olacak.Ama şimdiden arkasına ne eklerim, bir süre nasıl spora abanabilirimin hesabındayım.Diyet bitti 60bilmemne kaç oldum diye ara verirsem, yiyeceğim 2 dilim ekmek bana 2 kilo olarak koşarak gelecektir.Belki bu açıdan bakılınca, 3-5 kiloda hedefin altında vermek sonrasında nasılsa geri alınacak kiloyla tekrar hedeft bareminde olmamızı sağlayabilir.

Neyse özetle; emeğe yazık bacım.
Kilo veremiyorsundur bir yerlerde yanlışın vardır, vücudun sağlık açısından sorunludur, yeterince önemsemiyorsundur, çabalamıyorsundur, spor yapmıyorsundur o konuda kişi umursamaza ben hiç umursamam.
Ama senin gibi bu kadar çabalayan, günlerce gecelerce aç kalan birinin onca kilo vermesinden sonra geri alması beni üzüyor.
(Duygusal dobiş winston )

Kalori hesabının araştırma safhasından bunaldım he.
Her site ayrı diyor, en iyisi alınan ürünlerin arkası aslında.

Arkası olmayanlar sorun çıkarıyor.Misal bana kıvırcık-marul ya da göbek salata lazım.
Biri der 10 yaprağı 20 kalori, öbürü der 100 gramı 80, öbürü yazmış ottur ot bol bol ye, kalorisiz

Mor lahana da olur aslında.O da tok tutar.
Hım neyse..
Ben yarınki menüyü tasarlayıp, hesaplayıp yatayım.

Herkese hafif bir cuma dilerim

elbette yapilabilir fakat kardes takimimiz olan 14. takim temmuz ayindan beri tatilde ( takim oldugu gibi tatilde )

normalde ben listeyi hayirlarim kardes takim kaptani bakar kontrol eder duzeltir veya soyler olmus olmamis. ilk baslarda ben yeni kaptan oldugumda hep boyle yaptim. ama sonra acikcasi farkettim ben hep listemi veriyorum baksin diye ama kardes takim hic vermiyor kendileri yayinliyorlar bu yüzden yapmamaya basladim.

bir ara ihtiyacim oldu kardes takima ama kimse bakmiyorki herkes tatilde. bu nedenle listemizle ilgili simdi bir sorun yasasak paylasim alaninda herhangi bir takimdan yaridm isteme durumunda kalacagiz. dün sen burda karar defterini paylastiginda bende ayrintili bir sekilde buraya yazacaktim liste nasil yapilir diye.

aslinda biliyormusun en kolayi bence su...

daha burda kilomuzu bildirirken hesaplayip bildirsek?

yani örnegin ben 79 kilo oldum yazmak yerinde hesaplayip oldugu gibi koysakta daha iyi olur. büyük kolaylik olur banada.

Sevgili 3. takim yarismacilari
hepinize persembe tartilmayi kabul ettiginiz ve kilonuzu bildirdiginiz icin tesekkür ederim. Ben buraya aslinda önümüzdeki 2-3 hafta nezaman bildirecegimizi yazabilirim ama haftada bir yazmanin daha uygun oldugunu düsündüm.

Ve hepiniz kabul ederseniz bir uygulama yapmak istiyorum ( boncuklamayacaz ha merak etmeyin ) Ben haftada 1-2 kez nezaman kilomuzu yazacagimizi buraya yaziyorum. Mesela persembe günü ise lütfen mutlaka persembe günü bildirelim. Cünkü nasil olsa kaptan veya yardimcisi gelir bakar diye cuma bildirilse diger takim arkadaslarimiza haksizlik olur diye düsünüyorum. Örnegin gecen hafta persembe bildirdik bu haftada persembe bildirdik ama ben gelipte yarin sabah tartilsam size haksizlik olmus olur 1 gün daha fazla vaktim olur diyet icin

Bu yüden uygulama fikrim su... Herkesin kilosunu bildirmesi gerektigi gün degilde ertesi gün bildirenlerin kilosu dikkate alinmayip bildirimde bulunmadi yazilacak. Bende artik yeterince erken bildirecem nezaman tartilabilecegimizi..

Haftaya kilomuzu CUMA günü bildirebiliriz

bu uygulamaya Birdahaki hafta baslamak istiyorum.

Uygunmudur?

Evet listeyi bilgisayardan mail olarak cep telefonuma attim..

simdide uyumam gerekiyor ama önce günlüge yazilacak

ha birde günlügümde yeni bir ktaba basladim... digeri dolmustu... ve karar verdim asla diyet yazmayacagim

günaydın hala iyi olamadım ama işeteyim herkes beslenme biçiminden bu kadar sık hasta oluyosun diye bıdı bıdı başımdalare haklılare biliyorum hep diyet yaptığım zmanların sonunda hasta oluoyıum çünkü
kızlarr fikirlerinize ayne katılıyorum ben hatalı olduğumunda farkındayım ama değiştiremiyorum işte yani şu orta yolu bulamıyorum
diyeti bıraktığımdad ina 2 katını bırak 3 katı yemeyi arrtırıyorum yani bu kg lar durduk yere geri gelmiyor tabiki
bide size yardımcı olmak açısından kg bildirimini yaprkne herkesin yüzde oranuınuda yazma fikri iyi olabilir bnecede

günaydın kızlar

yüzde hesaplama fikrine katılıyorum.kaptanın yükü de hafifler.

gecen seneki yarışmada biz de hep hesaplayıp bildiriyoduk üyeler olarak.

Günmaydiinnn

ilginnur gelmemis henüz.... :2::2:

kizlar ayca kaya yerine tülin sahinin kral prens ve fakirni yapsam? sizce ise yararmi hic duydunuzmu`??

günaydınnnnnnnnnnnn

geçmiş olsun canım sana katılıyorum bende öyle hasta oldum ki dün yalnış beslenme ama napıym bir türlü kilo veremiyorum çıldırıcam aç kala kala hasta oldum artık yiyerek deniyeceğim birde

Günmaydiinnn

ilginnur gelmemis henüz.... :2::2:

kizlar ayca kaya yerine tülin sahinin kral prens ve fakirni yapsam? sizce ise yararmi hic duydunuzmu`??

kusura bakmayın ne olur haftaya eskişehire annemlere gidicem hem bayram için işiyerindeki işleriçibu hafta çok yoğun çalştım yemedim üsütüne dünde ölümlük hasta oldum neyse ölmedim ama inanırmısınız 300 gr ancak vermişim ya delirmemek eldemi söyleyin banaa yeri gelmişkende söylemek istiyorum bayram sonuna kadar izin istiyorum annemlerde internet yok malesef merak ettim kim birinc, oldu ve nasıl kilo verdi beni akıl hastanesine yatırmadan ne olurr söyleyin

hakkınızı helal edin dün yataktan bile kalkamadım çok ama çok üzgünüm kilom 300 gr mı saymıyorum bile 79 hala

ilginnur, canim sorun degil.. benim icin önemli olan simdi gelmendi... nasil yani ya 300 gram gitmiste listeyede öyle yazacaz...

fakat izin istiyorsan ben seni hiclisteye almayayim canim. iki haftalik deneme süren bugün bitti. simdi seni yeni üye olarak yazacaktim fakat izinli yazarsam olmaz yani ayni anda. seni bayramdan sonra listeye alirim... uygunmu?

uygun pazar gidene kadar yorumlara katılırım amaçok komik şeyler oluyo çünkü bakarsınız eskişehirden tığğ gibi dönerim sanmamda

uygun pazar gidene kadar yorumlara katılırım amaçok komik şeyler oluyo çünkü bakarsınız eskişehirden tığğ gibi dönerim sanmamda

tamam canim o halde bayramdan sonra listeye alinirsin hahaha tatile kim gitipte tig gibi geri dönmüs yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…