Hay Allah...Tek ayak üstünde falan dursan
Neyse illa ki vericem diyorsan, napalım, dikkat ama kendine
Bu arada yürüyüşlerime ara verdim, hala boğulurcasına öksürüyorum çünkü...
Babamın ameliyatını da atlatalım bu hafta içinde, tekrar başlayacağım..
ayy merhaba kızlar gezmedeydim yeni girebidim şok oldum3.cü olmuşuz çok mutlu oldum melodi canım senide çok tebrik ederim
bu sağlıksız diyet yapanlara sesleniyorummmşimdi yaptığınız iş iş değil iddaaa için sağlıgınız gidecek 1 günde 2 kilo aacaksınız ben gibi:125:sonra göreceksiniz sizi dostça uyarıyorummm
sende mi bizim gibi yaptın cnm daha önceden
evet malesef :131::125: aç kaldığıma yanayım bilemedim şimcik herşey tıkınıyom200 gr veriyom ama olsun şükür
yedim vallaa:26:
ne yedin anlatta birazck burda karnım doysun dinlerken
kuskus salatası yufka böreği kıymalı elmalı kurabiye öğlen bunlar akşam kuru fasulye pilav v ardı çok yedim diye yemedim sonra çayla patlamış mısırardından narla günü kapadım
bu gün kendime kaçamak günü yaptımnormalde herşey yerim dediğim böyle değil diyet listesi sadece
neyse bana iyi geceler :111::111: çok uykum geldi sonram görüşürük öpüldünüzzzzz
Merhaba melodi =) özel mesaj atmak istemedim ama yinede sorularına cevap vereyim bildiğim kadarıyla
1000 kalorilik bir diyet çok düşük 61 kiloyum demişsin boyun kaç bilmiyorum ama o kalori çok düşük.Metabolizman düşücektir.Düşük kalorilik bir diyet yaptığın zaman başta kilo vericeksindir ama sonra durucaktır kilo vermen ve diyeti bıraktığında koruyamıyacaksındır kilonu.
Yerinde olsam spor yapıyorsam 2000 yapmıyorsam 1500 kalorilik bir diyet yapardım.Kalori sayımını zaten biliyorum demişsin.Benim önerim metabolizman hızla düşmeden önce 1500-2000 kalorilerde diyetlere geç.Tuzu sıfırlamanı önermem tuz sağlıksız değildir doğru miktarda alındığında yararlıdır günde 5 gr dı galiba.Ayrıca tuzu tekrar yemeye başlayınca vücuttan attığın suyu geri alırsın.
Birde şu husus var karbonhidrat ve proteinler ne zaman yenilmeli.Günde 3 öğün olarak düşünürsek şu şekilde olmalı
sabah = yüksek karbonhidrat düşük protein
öğle = orta karbonhidrat orta protein
akşam = yüksek protein düşük karbonhidrat
Kalsiyuma dikkat et günde 2-3 bardak süt ürünü tüketmelisin kalsiyum eksik alındığında gün içerisinde metabolizma hızla düşüyor.
Yediğin karbonhidratlar yararlı karbonhidratlar olsun yani glisemik indeksi düşük karbonhidratlar olmalı.Prinç pilavı yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine buğday yada çavdar ekmeği gibi gibi biliyorsundur bunları zaten.
Karbonhidrattan uzun durup protein ağırlıklı besleniyorum demişsin.Spor yapmayan birinin kilosu başına 0.8 - 1 gr kadar yada diyetindeki toplam kalorinin % 15 i kadar protein alması gerekir.Protein parçalanan kasların onarılmasında yardımcı olur.Kaslarını parçalayacak seviyede spor yapıyorsan proteini kilon başına 2 gr ma kadar çıkartabilirsin.Ama kaslarını parçalamadan kilon başına 2 gr kadar protein alırsan fazla protein yağa dönüşücektir.Gereğinden fazla protein almak gereğinden fazla karbonhidrat almaktan daha kötüdür.Protein diyetlerinde mesela karbonhidrat azaltığı için vücut hızla su atar bu yüzden tartıda kilo veriyormuş gibi gözükülür ama aslında kaybedilen kas dokusu ve su dur. ( kasın %75 i sudur )Gerçi çoğu kişi bunu önemsemez kilo vereyim nasıl verirsem veriyim der.
Sebze yiyorum demişsin.Baklagiller - bezelye - börülce - patates bunlar diğer sebzeler gibi düşük kalorili değildir dikkat et.Baklagiller 300 - 400 bezelye patates 80-100 börülce 120 - 130 kaloriydi sanırım.
İnternetten şu hareketleri araştırmanı öneririm. Squat - lunge - şınav - barfiks - dips - deadlift
Bu hareketler deadlift hariç vücut ağırlığıyla yapılıyor ve tüm vücudu çalıştıran hareketler kısaca özetlemek gerekirse
Squat = karın - bacak
Lunge = karın - bacak
Şınav = göğüs - triceps
Barfiks = Sırt - biceps
Dips = göğüs - triceps
Deadlift = bacak - sırt
Bu hareketleri yapabildiğin maksimum tekrardan haftada 3 gün yapman çok iyi olucaktır.Deadlift için eline 2.5 litrelik su şişesi veya herhangi ağır birşey alabilirsin.Başta zor olucaktır ama ben şuan 50 kg ile 12 tekrarı çok rahat yapabiliyorum.Barfiks biraz zorlıcaktır ama zamanla yapabilirsin.
Ve sana iyi bir haber ağırlık egzersizlerini yaptığında kasların alışık olmadığı için bu ağırlıklara parçalanıcak.Ağrıcak ki bu iyi bir şey günde fazladan 400 - 500 kalori yakıcaksın.Vücut parçalanan kasları onarmak için enerji harcıcak ortalama 3-5 gün.
Ağırlık egzersizi yapınca direk kas yapıcam zannedenlerdensen merak etme öyle bir şey olmaz hormonlardan dolayı, olsa bile o kadar kolay bir şey değil zaten =)
Son olarak kardiyo yapıyormusun spor aletin varmı yada spor salonuna gidiyormusun bilmiyorum ama şunları araştırıp yapmanı öneririm ben yapıyorum ve çok memnunum.60 dakika sıkıcı kardiyo egzersizini 20 dakikada yapmak ve daha çok yarar sağlamak cazip geldimi =)
H.I.I.T
YÜKSEK YOĞUNLUKLU ARALIKLI ÇALIŞMA
ARALIKLI ÇALIŞMA
İNTERVAL KARDİYO
4 ü de aynı şey aslında farkı kaynaklardan bakman için yazdım.
Karbonhidratlarla proteinleri birlikte tüket.Karbonhidrat alındığında komplex karbonhidrat bile olsa yani yararlı dediğimiz glisemik indeksi düşük karbonhidrat bile olsa bir nebze insulin salımınına neden olur.( yağ yakımını durduran hormon )Karbonhidratlar proteinlerle alındığında karbonhidrat bu hormonun salınımı biraz daha az olur.
3 saatten uzun süre aç kalma.Zor durumda 4 saat kal ama her gün değil.4 saatten uzun süre aç kalma kesinlikle.4 saatten uzun süre aç kalmak yerine çikolata kek türü bir şey ye.Yani 4 saatten uzun süre aç kalmak çikolata yemekten daha zararlı.Tabiki 50 gr dan fazla yeme çikolatayı =)
Karbonhidratlara zararlı gözüyle bakma.Günlük alınan enerjinin % 50 % 60 ı karbonhidratlardan alınmalı.
Yağ olarak zeytin yağı kullan.Ve mümkünse günde 20 gr badem yada ceviz tüket.
kilon başına 0.32 kadar su iç yani 61.032 = 2 litre, spor yapıp terliyorsan 500 ml daha ekle 2.5 litre.
Bunların ne kadarını yaparsın bilmiyorum ama şu 1000 kalorinin altında beslenmeyi uygulama en azından 1500 e çıkart.
Umarım işine yaramıştır yoruldum beeİyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?