ya ben bu dükan ı gün boyu protein yiyebilirsin diye biliyorum ama sen az yemişsin sanki nasıl bu diyet anlatsana biraz bana
Melodi bacım en son pirinç lapasını yapmış ve sonra bir gün bile geçmeden almıştım ben. Gerçi ben pirinç lapası değilde karabuğday lapası gibi yaptım ama aynı şey. 1,5 kilo vermiş ve aynen fazlaca geri almıştım. Sen bilirsin bacım. Ama özellikle regli döneminde yapmalısın pirinç lapasını diye biliyorum.
Bildirimleri de kızlar bundan sonra Perşembe günleri yapıcaz. Aslında şimdi de olduğu gibi ama düzenli olarak her perşembe yapıcaz. Bende akşama toparlar falan paylaşım alanına da bildiririm. İş yerinde bazen vaktim olmuyor, bazen bağlantımız gidiyor, arada bir sayfayı engelliyorlar falan riske ve sitrese girmeyeyim diyorum. Listeyi ben perşembe sabahtan yayınlarım ya da ulaşabilen biri onun üzerinden herkes alıntı yaparak kendi kısmını doldurur. Hesaplamasını ekler. Bende kontrol ederim yayınlarız. Ayrıca herhafta benimle birlikte bir kişinin listeninin yayınlanmasından sorumlu olmasını istiyorum. Bu da takım kilo bildirimi sırası ile olur diye düşünüyorum. Onlarına tarihlerini sırasını falan ayarlarız bir ara da. Bu kişi ne yapacak Cuma günleri saat en geç 16 da listemiz bildirim alanında yayınlanmış mıı diye kontrol edecek ki herhangi bir aksilik olmasın. Aslında bu da takım olarak herkesin yapması gereken bir şey. Neyse işte. Öyle şeyler. Gece gece aklımda çok çalışmadı ama. İşte bakarız artık hep beraber.
Ahhahaha güldüm buna çok yahu
Mesajlarını zevklei bazen katıla katıla gülerek okuyorum winstoncum, her gün gel nolur
Bu arada ben ödem için pirinç lapası diyeti yapayım diyorum 2 gün, sana danışayım dedim..Ayran detoksu yapacaktım vazcaydım ondan..Pirinç lapası daha tok tutar
Ben şimdiye kadar detoks ya da şok anlamında; 5 günde 5 kilo diyeti, 2-3 günlük yoğurt detoksu, bir hafta kadar sebze suyu içmeli detoks yaptım.Ne yalan diyeyim bu pirinç lapası bana hiç makul gelmedi.Şimdi pirinç karbon zaten, onu yoğurtla yersek karbon pro çarpışır ve gümler, yok yoğurtsuz sadece yiyeceksek bu sefer yal gibi olur, ona tuz lazım.Ee bir çay kaşığının ucundaki tuz vücutta 1 litre su tutar, o zaman ödem indirme mantığı gene tırtlar.
Ha ben 2 gün tuzsuz, yoğurtsuz ve başka bir şey eklemeden sabah öğle akşam pilav yiyeceğim diyorsak bu sefer de kalori olayı gümletiyor zira bir nescafe fincanı kadar bile pişmiş pilav 300 kaloriye yakın bu da sadece 3 fincan pilavla günü kapatsak bile 1000 kaloriye geliyor ki bence 1000 kalorilik daha makul şey yapılabilir.Bir de glisemik değerler falan filan varki o da olayı tırtlatıyor.
Özetle ben hiç denemedim ve bana makul gelmedi melodi ama tabii herkesin bünyesi ve de tercihleri farklıdır.
Yaparsan umarım işe yarar.
(2 gün sırf lahana çorbası içsen, hem ödem atar hem acılı yaparsın metabolizman hızlanır hem de sebzeli yaparsın parça parça yani böylelikle tok da tutar hem ne kadar çorba o kadar ödem atıldığından aç da kalmazsın, sırf sıvı almış olacağından güzel bir sıvı detoksu da olabilir.Ayrıca kalori olarak da çok düşük ve de besleyici bir çorba oluyor-Bu da detoks düşünen arkadaşlara alternatif olur umarım)
Melodi bacım en son pirinç lapasını yapmış ve sonra bir gün bile geçmeden almıştım ben. Gerçi ben pirinç lapası değilde karabuğday lapası gibi yaptım ama aynı şey. 1,5 kilo vermiş ve aynen fazlaca geri almıştım. Sen bilirsin bacım. Ama özellikle regli döneminde yapmalısın pirinç lapasını diye biliyorum.
Bildirimleri de kızlar bundan sonra Perşembe günleri yapıcaz. Aslında şimdi de olduğu gibi ama düzenli olarak her perşembe yapıcaz. Bende akşama toparlar falan paylaşım alanına da bildiririm. İş yerinde bazen vaktim olmuyor, bazen bağlantımız gidiyor, arada bir sayfayı engelliyorlar falan riske ve sitrese girmeyeyim diyorum. Listeyi ben perşembe sabahtan yayınlarım ya da ulaşabilen biri onun üzerinden herkes alıntı yaparak kendi kısmını doldurur. Hesaplamasını ekler. Bende kontrol ederim yayınlarız. Ayrıca herhafta benimle birlikte bir kişinin listeninin yayınlanmasından sorumlu olmasını istiyorum. Bu da takım kilo bildirimi sırası ile olur diye düşünüyorum. Onlarına tarihlerini sırasını falan ayarlarız bir ara da. Bu kişi ne yapacak Cuma günleri saat en geç 16 da listemiz bildirim alanında yayınlanmış mıı diye kontrol edecek ki herhangi bir aksilik olmasın. Aslında bu da takım olarak herkesin yapması gereken bir şey. Neyse işte. Öyle şeyler. Gece gece aklımda çok çalışmadı ama. İşte bakarız artık hep beraber.
Canım troidim var benim..Ama 2 günden bir şey olmaz sanırım ya...(Lahana troide iyi değildir)
Çorba detoksu daha mantıklı doğru diyorsun...İçine ne gibi sebzeler kullanabilirim?
Bir de meyve falan hiç bir şey yenmiyor değil mi bu detoks zamanlarında?
Şekerim düşerse napcam? ki yüksek ihtimal düşecek
Bunu bilmiyorum evet troid ve lahana sakıncalı.
Çorba için çok eklenmiş ve uydurulmuş malzemeli tarifler var ama çorbadaki asıl püf; lahana ve kereviz sapı.
Kereviz sapı ve ananas doğada yağ yakımına yardımcı olan 2 besinmiş bu yüzden kereviz sapı çok keskin bir tat verse de bu çorbayı kereviz sapsız yapmak kendini kandırmak gibi bir şey oluyor.
Neyse kısaca; lahana, kereviz sapı (ben kerevizin kendisini de atıyorum içine), biber, bir küçük soğan bu kadar.Üstüne bol pulbiber,karabiber, isteğe göre maydonoz ya da dereotu parçaları, bol limon ohh mis.
Tadını cennet çorbası diye içip hayal kırıklığına uğrayan bazı fazla hayalperest arkadaşlar bu tarife hazır çorba (ki bu kafadan +300 kalori ve bir ton işlenmiş ürün demek) gene aynı şekilde yok et suyu, tavuk bulyon, yok tuz ektim yok yanına kıtır koydum, arkasından bilmemne yedimlerle antin kuntin hale getirip sonunda sonuç alamıyor.Ama layığıyla yapıldığında ödem azaltmasında çok verimli bir çorba olarak görüyorum ben kendilerini.
Bu diyet aslında 13 günlükmüydü neydi, yanında muzlar, etler falan vardı (Büyük olasılıkla diyet yapmaya disiplini olmayan ve hala ısrarla yemek yemekten vazgeçemeyen kişilerce abaartılıp eklenmiştir ya neyse) araştırırsın diyeceğim de troidin varmış bence riskli olur.
Bir de benim takip ettiğim kadarıyla sen kalori sayıyor, 1000 üzerine sanırım çıkmıyordun.
Listelerinde yalan olmasın ama kolalar, tuzlu şeyler ne bileyim fazla karbonda görmedim ben.
Bunca ödem nerden geldi ya da bu detoksun amacı ne pek kavrayamadım.
Umarım geldiği gibi gider o körolasıca ödemler cümlemizden
Şeker düşmesi için bir şey demeyeceğim.
Hatta demezsem çatlarım şimdi; hem troid diyorsun bacım hem şekerin düşmeye meyilli, hem de yanlış hatırlamıyorsam 2 haftada 2 kez regl olan arkadaş sendin ki bu vücutta biraz dengeleri değiştirdiğinin habercisi bence gel detokstan, şoktan vazgeç.
Kalori sayımıyla gel yoluna/yolumuza devam edelim.Zaten belirli sınırları geçmez arada da o limitleri düşürür/yükseltirsek vücudu da şaşırtır bu işi hallederiz inşallah
Tuzu kesemedim ki tamamen
Mesela her akşam salatalık ve 10-15 gr kabak çekirdeği yiyorum, salatalığı limonlayıp üzerine ne ekiyorum tahmin et
Belki 1-2 kilo su kaybı yaparım diye şeyettiydim
Hala kalori saymaya devam, ama şu sıra düzenli sporumu yapamadığım için, siteye girip saymıyorum..İçimden gelmiyor nedense spor yapmadığım için..Bir de hastane işleri falan, uğraşasım gelmiyor..Ama yediklerimin kalorilerini ezberledim artık..Yine 950 yi pek geçmiyorum...
Bende acımdan uyuyamıyorum he
Elime aldım ajandayı, orada günlük kalori limitlerim var.
Salya akıta akıta sabah olsa da kahvaltıda şunu yesem, bunu yesem, yok o fazla bu eksik diye duyan olsa evde kansere çözüm bulucu çalışma yapıyorum sanacak, haldır haldır yazıp çizip bakkal defteri gibi hesap yapıyorum.
Bir yandan da akşama eşime pasta yapacağım, değişik tariflere bakıp orada da pavlovun köpeği gibi salya akıtıyorum.
Sen dememiş miydin asansörde aşağı doğru giderken -20 kilo çıkıyormuşuz diye?
Baktın kaybettin iddiayı, sok herüfü asansöre, bin tartıya al parayı
Aslında her şeyden dozunda almak lazım da benim kafa bu gerçeği almıyor işte, o yüzden ben tuzu kestim, eksikliğini hissettiğimde bir diş sarımsak rendeliyorum 2 kaşık yoğurda, sanki içinde tuz varmış gibi geliyor.Bu arada ben eskiden avuç avuç tuz yiyen, kendi yaptığım tuzlu çorbaya sofraya oturunca kafadan tuz atan biriydim yani aslında olunca oluyor.Kesme şekeri de 2000 yılında bıraktım, çayım, kahvem hep sadedir ki öncesinde bir kupa çaya 4-5 şeker atan bir fildim.Yani aslında zor değil ama biraz da bünye meselesi.
Salatalık komple su zaten, 8 kalori falan cilde de iyi gelir.(Dolapta 3 kilo var, spor yaptıkça hıyar hıyar kokmaya başladımKalorisi az diye kendime kaktırıp yiyorum ama imanım gevredi hıyardan ) Tabii evet tuzsuzsa iyidir yoksa iki hıyar yiyip 1 litre fazla su tutmak biraz can sıkıcı.Peki sadece salatalığa karşı mı bu tuz sevdası yoksa genele mi?
Onun yerine 8-10 yaprak marullardan yesen ya da bir domates yesen onlara da tuz diye ısrar eder misin yoksa sadece salatalıkta mı istiyorsun? Bir de şu var, o tuzu vücudun mu istiyor yoksa tuzsuz salatalık yemek ıyy yal gibi tuz ekem de ohh tatlansın diye kendin mi istiyorsun?
Çekirdeği biliyorum, hem de kabak.İçimden her listede gördükçe kaynana gibi kınıyordum seni
Bana göre onun yerine yenecek bir ceviz bile daha sağlıklı ama dediğim gibi bünye, alışkanlıklar, tercihler birbirimizden ayrı kılıyor doğal olarak her birimizi.
Uzman dobiş Kadıköy'den bildirdi.
Herkese güzel bir uyku, hafif ve mutlu bir sabah diliyorum.
Belki denildiği gibi sürekli protein yersen daha hızlı verirsin ayrıca hedefe az kaldı yazmış sin senin için sevindimevet canim gün boyu istedigin saatte istedigin kadar protein yeniyor..
ama ben korkudan yiyemiyorum...
sanirim vücudumda gercekten atilmasi gereken bir su kalmadi
4 gündür tartida birebir ayni sonucu görüyorum.
yarindan umutluyum bakalim insallah...
not etmisim ilk defa 1 gün protein yedigimde ertesi güne 1,4 kilo daha az cikmisim... simdi anca 300 gram oynuyor... sinir bozucu!!
Benimde aklıma yatıyor şu dukan da kitap almak okumak sikiyor aslında çok kitap severim ama bende yabancılara karşı bi durum var kazansin istemiyorum türkler kazansin istiyorum mesela karatay diyetini alıp okudum hemde 3 saat te uygulanamadı o ayrı :))))Günaydı kızlar,
S.A evet canım ben üstleniyorum başkanlığı. Sen git biraz kocanla dinlen bakalım. Ben buralardayım. Git dediysek gitme tabi canım da seni azıcık rahatlatalım. Sen bildirirmisin püsküt'e canım.
Gönüllü yardımcı var mı kızlar aranızda. Yoksa gönülsüz yaparım valla he.
ayrıca S.A dukanı kıskandım bacım bu arada ya. Ne güzel verdin bak kaçamak yapmayınca. Vallahi bravo sana. Sakın vaz geçme devam et . Örnek oluyorsun bize. Üf ya gene aklımı çeliyor dukan işi.
günaydın bacılar
S A ,tebrikler hedefine ulaştın galba?
hilal; senin hedef nooldu bacım,motivasyonu kaybetme
herkese güzel bir gün dilerim
menüm dünle aynı sayılır;
sabah:
1muz,1brdk süt
ara:meyve veya ceviz
öğle:1kase yoğurt,1dil ekmek,salata
ara:meyve
akşam:1kase çorba + salata
ara:meyve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?