kendin bile sagliksiz olduğununu bile bile söylüyor sun hemde emzirirken pirinç lapa sı ha çok ama çok kötü olur hiç bir şey senin ve bebeğinin sağlığın dan önemli değil unutma bunu yavaş ve güzel olsun ben en çok bu yönümü seviyorum hızlı kilo verme gibi hayalim hiç olmadı ins yavaş ve etkili kurtulacagiz ;-)şöyle 3-5 gün aç gezsem, pirinç lapası fln yesem birden gider mi kilolar. ah mattika ah sen ki sağlıklı beslenme meraklısısın düştüğün hallere bak. nasıl bi basendir nasıl bi göbektir ya nefret ettim kendimden
hayırlısı olsun canım, iş konusu önemli bi konu, huzur olmadı mı olmuyo.canım bizim diş muayenehane sı vardı ama doktor değiliz eşim teknisyen bende asistan dim neyse doktor ların tutumu felan derken yapamadık hayırlısı artık bitti yani sahur a kalkıyorum hiç canım istemiyor gündüz de bir şey yok ama ezan okununca sanki icimde bomba patlıyor saldırıp yiyip bitiresim geliyor her şeyi ins bugün dayanirim da çok yemem iftar da
benim de hızlı kilo verme hayalim yoktu öncekinde. ama şimdi var, bu halimi kabullenmiyorumkendin bile sagliksiz olduğununu bile bile söylüyor sun hemde emzirirken pirinç lapa sı ha çok ama çok kötü olur hiç bir şey senin ve bebeğinin sağlığın dan önemli değil unutma bunu yavaş ve güzel olsun ben en çok bu yönümü seviyorum hızlı kilo verme gibi hayalim hiç olmadı ins yavaş ve etkili kurtulacagiz ;-)
Eşiniz 93 kilo olduğu için onun 2 kiloyu vermesi daha kolay, biz daha az kiloda olunca gitmiyor bi türlü bi kilocuk bile.günaydın arkadaşlar
2 gündür bunalım takıldım. nedeni benim herif. 3 gün önceberaber tartıya çıktım. ben malum 65 adam bir çıktı 93 ne ara 93 oldum . aha bir daha yemem dedi . dün akşam tartıldı tok olmasına rağmen 2 kilo gitmiş. uyuz oldum . bu nasıl iş adamın çeyreği kadar ye spor yap yok adam gibi kilo vereme adam 2 dilim ekmeği kesti hoop 2 kilo
işyerinde bir arkadaşla bugünden itibaren dukana başladık.oda maşallah hem enine hem boyuna . beraber kahvaltı yaptık.öğlen beraber takılıp birbirimizi telkin edeceğiz.
belki bu defa işe yarar.:44:
Tünaydınlaaar
Dün +2 kiloydum gece yarısı, sabahına eski kiloya gramı gramına döndüm
Dün eşime zaten "ben sabaha kadar 3 kez çişe giderim, o 2 kilo gider" dediydim, o da benim hatun su tankeri mi diye bana bön bön baktıydı ama sabah aradım, telefonda söyledim, gene inanmadı.neyse o diyet serüvenine yeni başladı.Öyle çişli kilo, çişsiz kilo olaylarını yeni yeni öğrenecek
Gene de sabaha kadar huzursuzdum.Akşama kadar yemek yok, akşama kadar sıvı detoksu diye diye uykuya daldım.Pilatese uyanamadım tabii bir de dün gece çok mekik çekip çok dambılla çalıştım, kollarım şimdiçok titriyor.Biri beni bir güzel dövmüş gibi yani.özetle 1,5 lahmacun yedim, resmen ızdırap gibi oldu ya.Bir daha tövbe valla.Stresi, sıkıntısı, tartısı, sporu, boğazımda kaldı.
neyse geçti gitti işte çok şükür.
Şimdi kendime bir pilates videosu, videoları ya da serisi araştıracağım.Gün gün yapsam.Evin her yeri kağıt.Kilo çizelgeleri, yanına eşimin de var, her gün sabah akşam tartılıp yazıyoruzBenim spor listelerim salonda, orada sabah akşam spor yapıp yazıyorum.Yemek listelerim, kalori listelerim.Şimdi bir de komple ölçülerimi alayım, pilatese başlayayım.Hergün de ölçü yapayım, o listem de eksik kalmasın diyorum
Listeci manyak geldiiiii
@Yasemin bacı; bence diyet diye kendine çok baskı yapma.Dün yengemi gördüm.Hep 36 bedendi.Doğum öncesi, sonrası, şimdi 20 yaşında oğlu var geçen seneye kadar hep kuru, sıska boyu falan da epey uzun yani yürüyen iskelet desem yeridir.Dün bir gördüm, güreşe çıksak beni yener öyle toroman olmuş.Toto, göbek, kollar, hatta göğüsler bile..Amcam diyete başlayacakmış, o da şımarıklıktan ben de 1-2 kilo vereyim diye ona eşlik etmiş.Diyor ki normalde yemediğim şeyleri bile canım çekti, dünyaları yedim, hala da yiyorum.Yani beyin mevzu diyet olunca farklı sinyaller veriyor bacım.Buradaki olay da bu.Hepimiz şişmanız ama hala yiyoruz.Kendi bedenimizi bu yağlarla çok mu seviyoruz? hayır ama gene yiyoruz çünkü yemezsek dünyanın sonu gelir, yemezsek o yiyeceği önümüzden alırlar ve biz ölürüz yemezsek mahfoluruz.Kimin oyunu? Tabii ki beynimizin ve iradesiz olan bizim suçumuz.
Neyse özetle; kendini kasma.Ben eminim sen diyete başlamadan önce daha sağlıklı yiyordun.Şimdi dondurma, reçeller, yarım ekmekler,hamurlu pişiler bilmemneler hani ısrarla kilolarıma kilo ekleyeceğim inadında gibi beyin.Ya şu an balık etli olan halini iri şişmana çevirip bir 10 kilo daha alıp ciddiye alırsın bu durumu, ya da hemen önlemini alır kilolarını atar, kurtulursun fazla yağlarından.
@Mattika; bacım doğum yapmış anneler topiğinde mi sorsan şu kabızlığı? hani emzirmesen haftada bir sinameke bile şahane işe yarar da bebiş var ortada.Bence mutlaka doğal, işlenmemiş ve az miktarlı çözümü olmalı bunun.
Geçen yazmıştın 10-12 kayısı diye.Markette gördüm 20 kuru kayısıyı paketlemişler satıyorlar, sen geldin aklıma.Bunun yarısını hatta fazlasını bir günde oturmuş yemiş deedim, hatta o gün unutmuyorum bir kase de hoşafını mı ne içmişsin, işte geri kalkan 6-7 tanesini de hoşafa atmış koca bir tabak kayısı yemiş dedim.Ki kuru kayısı özellişkle full şeker ve tanesi 25 kalori miydi ne, yani 2 tanesi bir meyve ediyor bu kadar abanmak lazım mı bilemedim? Ondan bu kadar abartı yeneceğine, eğer olay tatlı ihtiyacı ise bir porsiyon muhallebi yemek daha makul olmaz mı? he wc sorunundan diyorsan ne bileyim bir kilo kayısı yemek yerine, yarım muz bir bardak süt içsen yumuşatmaz mı bağarsakları?
Bence kilo veriyorum olayına takılma.Emzirmek deli gibi kalori harcatıyor, her şekilde löp löp vereceksin kiloları.Ama sonrasında kayısıya, meyve şekerine alışmış bünye binbir mazeretle beynini inandırıp hep sana istediğini yaptıracak, sen de sürekli güne yarım kilo kayısıyla başlayacaksın, o zaman emzirmiyor da olacaksın, uğraş dur.
Kayısı yerine suyu arttırsan, hem süt bollaşır, hem belki bu ara fazla katı yemişsindir.Ne bilem bilemedim.Dukan kepeği vardı mesela, kabızlığa iyi gelen, yumuşatan.Günde yarım kaşık yesen? Zeytinyağı alsan halis mulis organik, her sabah yarım kaşık içsen, hem kayısıdan az kalorili hem daha şifalı hem de bebişe bile faydalı hem de kabızlığı çözer mi çözer ee kayısının ısrarı ne o zaman diye düşünüyorum :26: Bunları şimdi uydurdum, biraz düşünüp araştırırsak başka alternatifler de bulabiliriz diye düşünüyorum.
Hepimize güzel bir gün diliyorummmm
halis zeytinyağı tüketiyorum zaten. karatay gerçek zeytinyağı ve tereyağından korkmayın diyo ya yiyorum zeytinyağı. kabızlığa iyi gelsin diye zeytinyağlı salata yaptım bugün haşlanmış yumurtaları. kuru kayısılarım organik,(komposto yaparken suyunda kurtçuklar yüzdü geçen gün, soğudum zaten) koyu renkli ve küçük küçük, pakete falan gelmez yani, yine de o bahsettiğin gün bi paket olmasa da yarım paket kayısı yemişim. ceviz de yiyorum, ceviz de bağırsak çalıştırır, anlamadım ben bu işi. rezene içiyorum süt yapıyo diye o da hızlandırır. sinemakiyi çok zorda kalırsam içerim en fazla oğlumla beraber cırcır oluruz başka bi zararı yokmuş bebeğe. doğumdan sonraki günlerde dr.un verdiği toz ilacı içmiştim de beraberce cırcır olmuştuk, hiç doymadı o gün yavrum. sinemakiyi az miktarda ve tek defa içersem bişey olmazmış araştırdım ama ben kalıcı çözümler istiyorum.@Mattika; bacım doğum yapmış anneler topiğinde mi sorsan şu kabızlığı? hani emzirmesen haftada bir sinameke bile şahane işe yarar da bebiş var ortada.Bence mutlaka doğal, işlenmemiş ve az miktarlı çözümü olmalı bunun.
Geçen yazmıştın 10-12 kayısı diye.Markette gördüm 20 kuru kayısıyı paketlemişler satıyorlar, sen geldin aklıma.Bunun yarısını hatta fazlasını bir günde oturmuş yemiş deedim, hatta o gün unutmuyorum bir kase de hoşafını mı ne içmişsin, işte geri kalkan 6-7 tanesini de hoşafa atmış koca bir tabak kayısı yemiş dedim.Ki kuru kayısı özellişkle full şeker ve tanesi 25 kalori miydi ne, yani 2 tanesi bir meyve ediyor bu kadar abanmak lazım mı bilemedim? Ondan bu kadar abartı yeneceğine, eğer olay tatlı ihtiyacı ise bir porsiyon muhallebi yemek daha makul olmaz mı? he wc sorunundan diyorsan ne bileyim bir kilo kayısı yemek yerine, yarım muz bir bardak süt içsen yumuşatmaz mı bağarsakları?
Bence kilo veriyorum olayına takılma.Emzirmek deli gibi kalori harcatıyor, her şekilde löp löp vereceksin kiloları.Ama sonrasında kayısıya, meyve şekerine alışmış bünye binbir mazeretle beynini inandırıp hep sana istediğini yaptıracak, sen de sürekli güne yarım kilo kayısıyla başlayacaksın, o zaman emzirmiyor da olacaksın, uğraş dur.
Kayısı yerine suyu arttırsan, hem süt bollaşır, hem belki bu ara fazla katı yemişsindir.Ne bilem bilemedim.Dukan kepeği vardı mesela, kabızlığa iyi gelen, yumuşatan.Günde yarım kaşık yesen? Zeytinyağı alsan halis mulis organik, her sabah yarım kaşık içsen, hem kayısıdan az kalorili hem daha şifalı hem de bebişe bile faydalı hem de kabızlığı çözer mi çözer ee kayısının ısrarı ne o zaman diye düşünüyorum :26: Bunları şimdi uydurdum, biraz düşünüp araştırırsak başka alternatifler de bulabiliriz diye düşünüyorum.
Hepimize güzel bir gün diliyorummmm
halis zeytinyağı tüketiyorum zaten. karatay gerçek zeytinyağı ve tereyağından korkmayın diyo ya yiyorum zeytinyağı. kabızlığa iyi gelsin diye zeytinyağlı salata yaptım bugün haşlanmış yumurtaları. kuru kayısılarım organik,(komposto yaparken suyunda kurtçuklar yüzdü geçen gün, soğudum zaten) koyu renkli ve küçük küçük, pakete falan gelmez yani, yine de o bahsettiğin gün bi paket olmasa da yarım paket kayısı yemişim. ceviz de yiyorum, ceviz de bağırsak çalıştırır, anlamadım ben bu işi. rezene içiyorum süt yapıyo diye o da hızlandırır. sinemakiyi çok zorda kalırsam içerim en fazla oğlumla beraber cırcır oluruz başka bi zararı yokmuş bebeğe. doğumdan sonraki günlerde dr.un verdiği toz ilacı içmiştim de beraberce cırcır olmuştuk, hiç doymadı o gün yavrum. sinemakiyi az miktarda ve tek defa içersem bişey olmazmış araştırdım ama ben kalıcı çözümler istiyorum.
5 lt su bitiriyorum günde nerdeyse, 2 bardak eşim içmiş oluyo sadece.
kalorisine takılmamaya çalışıyorum, karatay günde 1-2 kayısı öneriyo, ben fazla yemiştim son günlerde azalttım, ardından kabızlık çıktı geldi. tartıda 500 gr farkedicek en az kabız olmasam.
sanırım dediğin gibi kendi haline bırakmalıyım süreci biraz, alkali diyetinde kapsül posa takviyesi öneriyo kabızlık için, araştıra araştıra neler buldum yarabbim
ha bi de menülerimi günlük eleştirmiyosun, sonra mevzusu gelince söylüyosun çok pis koyuyo ya, bi daha kayısı yerken winstonun kılıcını hissedicem ensemde
Ay çok güldüm valla.
E ben diyorum içimden sizi kınıyorum diye
Bazen bunaklar gibi de unutuyorum; bu hafta yarım ekmeği hunharca yiyen kimdi, reçelin dibine vuran kimdi o kimdi bu kimdi gibi
O zamanında okuyup söylemediklerime hep mazeret buluyorum bacım işte.
Psikolojisi kötü belli üstüne gitme winston, işte bebek emziriyor boşver winston, sınava gircekmiş sus winston, e kaynanası ölmüş helvada mı yemesin sus winstonfalan.Ama aynı ekmek hala ve hala ortada geziyorsa, ya da yarım kilo kayısı hala mevzu ediliyorsa valla orta yerimden çatlıyorum yazmasam bu sefer Çünkü sözüm sana değil tabii senin özel durumun var ama beyin insanı rahat kandırıyor, hepimizin bahaneleri cebinde.Yok reçel yemezsem şekerim düşer.Yoo kahvaltıdan önce bir portakal ye hem şekerin dengelenir, hem vitamin alır hem de meyve yemiş olursun.İşlenmiş, ellenmiş, mıncıklanmış da değil.Tabii bu kimsenin işine gelmiyor.Ya da bal yemek.En halis mulisi bile olsa işlenmiş şeker işte bal.Daha hem yağların var hem sürekli bal yiyorsun, neye fayda? öksürüğe mi? gel ben sana 2 ot söyleyeyim öksürüğün geçsin, sen de bal yalanından kendini kurtar.Yok demirim eksik sabah 3 dilim ekmek yemezsem ölürüm, hayır şahane demir arttıran şeyler var yeter ki sen bana ekmek yemek için bahane aramadığını söyle.Falan filan.Bunlar hep süreci uzatan, vücudu boşa şekerleştiren, karbonlaştıran dış güçlerin oyunu
Kimse reçel yemedi diye ölmemiş, kimse o yarım ekmeği mideye indirmedi diye ölmemiş, kimse 12 kuru kayısıya hayır dedi diye toplumdan afaroz edilmemiş.(Artık kayısıya el uzattığında gözünün önüne kesin gelirim )
Bebişin cırcır hikayesine çok güldüm yaGünah, anlamamıştır da, üstten emiyorum, alttan patlak top gibi kaçırıyorum demiştir
Bizim kedi küçükken bir gün alttan gaz çıkarmıştı, bir eblekleşip bana bakması vardı o geldi aklıma.Kendi gazından korkmuştu manyakSanki ben yapmışım gibi bir de ters bakışı vardı sorma Sabaha kadar hep zortlamış hem hendi zortundan koşa koşa kaçmıştı. neyse bebiş umarım etkilenmez, he o 12 kayısılı günde etkilenmiş miydi mesela bebiş? Eğer cırcır olmadıysa çok, bu demekki kayısı çok da bağarsak çalıştırmıyor.Hımm burda bebek denek gibi kullanılıyor gibi ama neyse sonuçta bağarsak analizini onda günde belki 3 kez daha net görüyorsundur diye dedim.Neyse bence hala 12 kayısı çok, gördüğümde de bas bas çığırırım bu sefer içime atmam bu da böyle biline :26:
5 litre su için önünde saygıyla eğildim.Gerçi 12 kayısı ne şekerlidir ya, seni susatan o 12 kayısıydı o yüzden kayısısız şekersiz, tatlısız 5 litre su içmen asıl önemli o da neyse.Öff kayısıseverler beni taşlayacak, malatya'ya girişim yasaklanacak.
Ne kayısıymış arkadaş ya.
Reçel bir, kayısı 2 öff
reçel yiyen de bendim yaaoy oy nereye saklanayım ben şimdi neyse ki yarım ekmek yiyen ben değildim. bal da yemedim. hayır hayır.
kayısıyı bol yersem bebişten belli oluyo, kakişi gelince yüzünde ifade değişikliği bile olmadan salıveriyo bezine, kayısı yemediğim günler, bir ıkınma bir ıhh mıhh sonunda geliyo. ben şaşırdım hatta bunu gözlemlediğimde, kayısının bi etken maddesi var demek ki ilaç gibi süte geçebildiğine göre diye. mesela kuru fasülyenin nohutun da bi etken maddesi olmalı gaz yapan, yediğinde senle bir bebek de gazlanıyo çünkü, benim bağırsağımdaki gaz süte geçemeyeceğine göre. çetrefilli konular bunlar, çok kafa yoruyorum.
sığırların sütü çok olsun diye ısırgan verirlermiş, ısırgan çayı içicem bakalım, tabi onu çok sık içemem.
rezene içiyodum çay yerine sabahları, hem süt yapıyomuş hem de çay kansız bırakmasın diye, ne öğreneyim rezene iştah açarmış
çok fena çıkmazdayım, en son bira süt yapıyomuş onu okudum
hani benim derdim kalorisiz süt yapan bi çay falan bulayım, sonra hurmasız meyvesiz katı diyetime devam edeyim.
demek kayısı susattı da içtim onca suyu. su içebilme kapasitem ayrı bişey oldu benim, hamilelikte bebeğin suyu az dedi dr, damacana gibi geziyodum evde.
kayısıyı azaltıcam artık el mahkum, inan çok daha etkili oluyo böyle sonradan söylemen, unutup gidiyo insan yediğini, sen hatırlatınca çok fena oluyo. zaten winston deyince aklıma cansu dere geliyo zayıflıktan suratı yok gibi kadının. sen de ona benzediysen diye daha bi bozuluyorum.
tamam karatay yapıyorum madem, kadın günde 1-2 diyo en fazla, daha fazlasını yemem artık.
Mattika ısırganın yemeğini yapabilirsin. Ya da basitçe kavurup üzerine yumurta kırıp yiyebilirsin, süper süt yapar bacım. Ayrıca dere otu en güzel süt yapan şeydir. Üstelik iştaını da kapar. bunun haricinde bira değilde malt içeceği var o güzel süt yapar.Ama kalorisi iyidir. Birde ben eczanelerden alırdım poşet çay var anne sütünü arttırması için ben hep onu kullandıydım, sıfır kalorili o da. günde 2 poşet falan içebilirsin.
Gaz yapan yemekler içinde hepsinin içine kimyon kat. 1 çay kaşığı kimyon kat bütün yemeklerine hem gaz yapmazlar hemde sütünü arttırır kimyon. Tabii nohut ve fasülyenin gece bekleyen sularını dökmeyi unutma. Kimyon çok etkili ama haberin olsun.
birde aklıma geldi anason çayı iç günde 1-2 bardak. Hem ufaklıkta rahat uyur, hem gaza da iyi gelir, hem sütü de artırır.
Aklıma gelenler bunlar.
Tünaydın kızlar,
ay şu diyetim için bir türlü alış verişe gidemedim. Bugün akşam gidip alıcam herşeyi. Yarın itibari ile bende çakma dukan yapıcam inşallah.
S.A o kadar yememene rağmen nasıl 700 gram aldığını çok merak ettim bacım. Birde şu eşine yine çok kızdım. Çok.
Yakar seninle de yine dukanda mı buluşuyoruz ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?