Bir haftada 7 kilo diyor ama ben 4kilo versem yeter sonra zaten vermem gereken bi 4 kilo daha var onuda veririm bi şekilde önemli olan ödemi ve biraz yağı hemen atıp motive olmam
Lahana ödem atar bacım, günlük şişi atar ama yağsız, tuzsuz ya çiğden ya da çorba şeklinde ıslatılmışsa.
Onun haricinde lahana dolmasıyla, lahana turşusuyla tam tersi etki olur.
Çay kaşığının ucuyla atılan tuz, vücutta 1 litre su(ödem) tutar o yüzden tüm turşu çeşitleri içeriği ne olursa olsun su/ödem tutucu ve arttırıcıdır.
Ha sen lahanayı sadece suyun içine basıp sarımsaksız, tuzsuz turşu yapmışsındır o ayrı.
Göbek eritmede ananas ve kereviz yaprağı doğada bulunan iki doğal yağ yakıcı olduğundan etkili.
Lahana ve maydanoz ödem atar, şişi indirir. (Tuzsuz, yağsızsa )
bu trabzon hurmaşını ilk şende duydum naşıl birşey:44:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gunlukleri-f1143/
Buradan yeni konu aç ile yapılıyor.
Konuyu "Ekino'nun diyet günlüğü" tarzında bir şey yaptınmı hemen topiği açmış olursun.
vinston anam kitap gibisin maşşallah, bu arada ben demiyorum valla mehmet öz diyooo....
Dr Öz Show - Göbek Yağlarını Eriten Gıdalar - Video Vidivodo
teşekkürler vistonlight, bu arada ismin hep üniversiteyi hatırlatıyor bana fena içiciydim bir zamanlar...
valla arkadaşım ilginnur böyle dediyse kork çünkü zamanında aynı şeyi bana da demişti o haklı çıktığında ben sana demiştim ddi çok koydu
İzledim bacım.Sauerkraut'tan bahsetmiş.Yani ekşi lahanadan.lahana ince ince kıyılır "çok az" tuz ile fermente olması için 15-20 gün beklenir ve ta-ta işlem tamam.Bu da et yemeklerinin yanında ya da sosis gibi fast foodlara ek yapılıp yenir ve de çoğunlukla "pişirilip" yenir.Bizimkilerin bir damacanaya kilolarca kaya tuzu attığı ya da içinde onca kimyasal katkı maddesi olan tuz deryası market turşularından değil yani.Ki bununla ilgili de ciddi tartışmalar olmuş, ingilizce link attığın için yabancı makaleden ben de yolluyorum;
How Unhealthy Is The Salt In Sauerkraut? | LIVESTRONG.COM
Burada sauerkraut'taki tuzun ne derece sağlıksız olduğu anlatılıyor.
Your diet should provide no more than 2,300 mg per day . So, half a cup of undrained sauerkraut provides 780 mg, or a third of your recommended daily sodium limit.
Burada derki; günde 2300den fazla (diyetinizde) sodyum yani tuz almamalısınız.Ve sadece yarım fincan yani yarım dilim ekşi lahana fermentesi sadece 780 mglık yani 3te 1lik dilimi hoop diye dolduruyor.
Ki eğer sen bildik Türk usulü lahana turşusu yiyorsan emin ol bu değer 780lerden daha da fazla çıkacak ve sodyum miktarın doğal olarak ödem miktarın fazlalaşacak eğer düzenli tüketirsen.
Aman ne lahanaymış arkadaş, gün boyu oyaladı beni
Evet, nick sırasında ne koysam ne koysam düşündüm, baktım sehpada winstonlight var, dedim neden olmasın tabii o zamanlar püfür püfür içiyorumSonra buradaki se_zen beni fiştekledi ve birlikte bıraktık 6 aydır temizim
Sigara markam bile lightmış arkadaş ama ne akla hizmet 90 kiloya kadar çıkmışım onu bilmiyorum işte
sonra o winstonlight, winston kaldı, vişton kaldı, washington oldu, şimdi vinston oldu, daha da ne olur bilemiyorum ama pek bir değişik oluyor günden güne
Eski grup üyelerine sevgiyle bildiriyorum;
Reçel ve fazla adetli kayısının yanına lahana dahil tüm turşular da eklenmiştir, söylenirsem haberim yoktu demeyin
Yeni üyeler serbestler, daha ilk haftadan korkutmayayım
Bu arada midem sırtıma yapıştı ha, havuçla yumruta dedik ama sonsuza kadar tok tutmuyormuş..
11de kahvaltı, 7buçukta akşam yemeği desem yok günahını aldım 8,5 saat tutmuş, daha ne tutsun
Hepimize hafif ve sağlıklı bir akşa diliyorum
Ne olacaaağdı bacım
Pişir sabah sabah börekleri, patates kızartmalarını, yok omletler yok bilmemneler, içine fare zehiri atmış kaynana gibi onlar yerken pis pis sırıtıp dereotu geveleyecek halin yoktu ya, boşver yarasın arkadaşıma.Aman lafın gelişi işte, yağ olarak yaramasın, yapışmasın üstüne.
Modunu tam kestiremiyorum, kısa yazıp gitmişsin.Ama dur risk alıp bir fiştekleyeyim
Aslında çizelgene bakınca geçen de söylemiştim 40lar hayal olacak gel 60da buluşalım diye, sen şimdi böyle yedikçe, o çizelgede 50lerin başı değil sonuna doğru gittikçe, bir 60 kardeşliğinde buluşsak senle negzel olur diyorum
Sen 60ların başı, ben ortası, el ele vermişiz, çayır çimende fit fit zıplıyoruz, atlıyoruz falan..:13:
İddiaya mı girsek ne?
Bu arada 29 aralık buluşması yalan oldu sanırım, ne yer fikri geldi, ne katılım keyfi.
Havalar soğuk ve de çocuklar üşümesin diye mi oldu belki de yılbaşı öncesi diye mi oldu bilemedim :26:
günaydın kızlar nasılsınız ben erkenden kalktım şimdi davetli olduğum kahvalti ya gidiyorum siz uyuyun bakalım
Bir haftada 7 kilo diyor ama ben 4kilo versem yeter sonra zaten vermem gereken bi 4 kilo daha var onuda veririm bi şekilde önemli olan ödemi ve biraz yağı hemen atıp motive olmam
günaydın kızlar,
bu hafta malum yıl sonu ve ben çok yoğunum.
dün tromobilin siparişi verdim. Bugün yarın gelir inşallah. Hoplaya zıplaya zayıflayacağım inşallah.
buluşma için benden yana da bir sıkıntı yok.
Yani ben, gırgırına ve winston geliyor da başka katılacak var mı onu kestiremedim.
Yer olarak da herhangi bir yer gelmedi aklıma. Olmadı buluşuruz kadıköyde. Orda bakarız bir yer. Bana o da uyar. Başka gelecek kimse yoksa kızım da sorun değil getirmem. Ben çocuğunu bırakacak yeri olmaz ama gelmek isteynler olur diye kızımı getiririm dediydim. Yoksa getirmem. Benim için problem yok yani. Yok biraz daha beklesin derseniz ona da uyarım.
Merhaba,
Hoşgeldn takıma.
rica etsem önce kendini tanıtsan. Boy, kilo, yaş, hedef ten bahsedersen. Ayrıca nerde oturuyorsun, ne iş yapıyorsun ya da yapmıyorsun, hobilerin, fobilerin, ıssız bir adaya düşersen yanına alacağın üç şey, kayınvaliden kim. Bunlar önemli.
2 hafta deneme sürecin olacak. Ondan sonra yeterli paylaşımın olursa takıma alınacaksın. Yeterli paylaşımdan kasıt günde en az 5 mesaj yazman ve menü paylaşımında bulunman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?