bende artık evde duruyorum ya senin gibi başladım gezenlere cuma sohbet mesala daha si da gelecek büyük ihtimal dün de büyük kahvalti vardı ya ışte bakalım sonumuz ne olacak bende karar aldım oruç tutacağım evde iken öyle bakalımselam kızlar. saçma sapan besleniyorum ya.
ben evde değilim pek,haftanın 3-4 günü dışardayım.çalışmıyorum ama sohbet-kurs vs toplanıyoruz bi şekilde. çoluklu çocuklu. oralarda da malum kek börek menüleri.
neyse ki bugün evdeyim.son kalan 5 orucum var bugün de niyetlendim.
sahurda 2 hurma yedim.
akşama:
sebzeli tavuk sote 4kş
sebzeli bulgur pilavı 2kş
çorba 1kepçe
yoğurt
kız hitlernur
burdayız işte bacım daha ne edek.:18:
bende artık evde duruyorum ya senin gibi başladım gezenlere cuma sohbet mesala daha si da gelecek büyük ihtimal dün de büyük kahvalti vardı ya ışte bakalım sonumuz ne olacak bende karar aldım oruç tutacağım evde iken öyle bakalım
daha çok geleceksin canım ha ha ha ha ha ha :-D
günaydın kızlar bugün saat 10.39da uyandımuyanınca 1 lt oda sıcaklığında ılımış su içtim 10 dakka sonra 2 kuru kayısı yedim üstüne koca bi bardak su içtim bi 10 dakka sonra kahve yaptım 1 küçük fincan onu içtim aradan bi 10 dakka daha gecti bi ekşi elma yedim üstüne koca bi bardak su daha içtim şuanda hıçkıra hıçkıra dolaşıyorum ortalıkta çok tokum yediklerim ağzımdan çıkacak gibi oluo her hıçkırmamda ne kadar doğru bilmiom biri bi akıl versin yada bizim grubun ansiklopedisi winston bunun ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu sölesin
hıçkırmaktan yazamıom başka tuşlara basıorum
kız winston istek kabul ediyormusun bilmiyorum ama kız banada özel yazı yaz.belki kendime gelir azıcık çeki düzene girerim.
kızmam darılmam . bilakis belki hizaya girerim. benim çimdiklenip kendime gelmeye ihtiyacım var.
:26::26::26::26::26::26:
Bacım dünde aslında sana yarım sayfa yazdım sonra sildim, yanlış anlarmısın bilemedim. :26:
benim sana 2dir hatta 3tür söylediğim şey net; senin yolun yok.
İster dukan yap, ister karatay, ister montici ol ister xci ama bir yolun yordamın, kuralların, bağlı olduğun maddeler olsun.
Böyle bir sabah kalkıp 3 poğaça yemek, ertesi gün 900 kalorilik 2 ekmek kalorisinde çörek yemek sonraki gün 1litre su içmekle olacak iş değil bu.
Senin 20 kiloya yakın yağın var az buz değil ve gelinlik giyip evleneceksin.
2-3 kilo fazlan yok ki..Senin artık poğaça, çörek, günde 3-5 dilim ekmek yeme lüksün yok.
Poğaça yemedi diye, çörek yemedi diye kimse ölmüyor emin ol sen de ölmezsin.
Ama böyle uyduruk beslenmeyle yol alamazsın.
Evde ne piştiyse yiyorumlarla gidemezsin.O evde kekte pişecek, börekte pişecek, çörek de.Ee sen hepsini ilk kez görmüş gibi yiyecek misin hala?
Evet kalori saymak harika bir yöntem ama sen kalori saymıyorsun.Sen her şeyi ve çok zararlı şeyleri yiyip, internet sitesine girip yazıp "hah 1500 mü tuttu, iyi" diyorsun bitiyor.Kalori sayacaksan bir gün 1000lik yiyeceksin, bir gün 800lük diğer gün 1500lük.Yediklerin protein ağırlıklı olacak, karbonhidrat çok az olacak.Yemeklerin yapılışında konan yağın kalorisinden, attığın karabiber kalorisine kadar hesaplayacaksın.Hassas gıda terazin olacak, öyle 10 gram et demeden ölçüp hesaplayacaksın.İnternet sitesinde 1500 dediğin şey aslında salçası, yağı, tuzuyla 2000 ediyor, ona göre daha az yiyip kaloriyi daha aşağıda tutacaksın.Yani zor.Ayrıca benim görüşüm; kalori saymak 3-5 kilo fazlası olanlara göre bir yöntem çünkü her şeyi yiyerek zayılayabiliyorlar ama 10 kilodan fazlası olan bir zahmet artık her şeyi yiyerek zayıflamasın.Az tutsun boğazını.Biraz lükse kaçıyor yani.Ha ben daha çok etti, süttü, yumurtaydı, yoğurttu yerim, ekmeği bir dilim tam buğdaya çevirip onu da kahvaltı da yerim, poğaçaydı, kekti, abartı meyveydi , makarnaydı yemem dersen tabii ki kalori say ama bence senin disiplin altına alınman, kurallı kanunlu bir diyet yapman lazım, öbür türlü 1500 kaloriyi sırf hamur işinden alarak zayıflayamazsın, ve sonunda diyet yapıyorum ama zayıflayamıyorum diye depresif olursun , düğüne 3 ay kala da tırım tırım 3 ayda 15 kilo verdiren diyetler diye aranıyor olursun.
Özetle bacım; her keki, poğaçayı gördüğünde beyaz gelinliğini düşün.
Bir de madem bu kadar yazdım şunu da yazayım; benim sevgilim/ eşim beni her halimle beğeniyor kızmı külliyen yalan.Evlenince bunu zaten yaşayarak göreceksin.Kimse kimseyi yağlı ve bıngıl halde beğenmiyor.Ama canım cicim aylarında bunlar söylenmiyor ama evlendikten sonra hepsi bazen bir bakışla bir sözle bir şakayla ya da bir mimikle çoook fazlasıyla söyleniyor.O yüzden kendini bunlarla oyalama.Emin ol senin nişanlında seni manken gibi çok fit, yağsız ve şahane bir fizikle görmek istiyordur.Kim şişman fantazisi kurar ki? Bu yüzden şişman göstermiyorum, sevgilim/eşim beni beğeniyor zaten yeaa, boyum uzun kilom gözükmüyor, siyah giydim şahaneyimler hikaye.Bunlara inanıp hala karbon yemek sadece süreci uzatıyor, insanı depresyona sokuyor, başka da bir işe yaramıyor.
Umarım alınmaca darılmaca olmaz.
Tüm bunları yaşamış bir dobiş olarak kendi deneyimlerimden yazdım çünkü sana baktığımda eski halimi görüyorum, her diyete koşan bilinçsizce yiyen yerinde sayan ve her cuma ağlayan winstonu.Gerçi benim psikolojik bazı sıkıntılarım vardı düğün öncesi ama ben de yemiştim, ben de semirmiştim ve senin gibi 10 kilo fazla bir şekilde gelinliğe girmiştim.O şekilde evlenmiştim, sonra da kilo almaya devam etmiştim evlilikle.
Neyse ben yandım, sen yanma özetle bacım.
Bazı şeyler ilk ve özel oluyor, gelinlik gibi.Neden ona şişman giresin?
Sorduğun soruya gelirsekSu candır tabii, oh şifa olsun yarasın yağları çözsün.Ama önemli olan istikrar ve bir mantık.Su içmenin de bir mantığı olmalı.4 litreden fazla habire içersen Allah korusun bu sefer böbrekler gider.Yani demem o ki, uydurmadan araştırarak, her duyduğumuza atlamadan en azından denenmiş yolda yürüyelim.Su, kayısı, elma ee öğlen ne yiyeceksin? Sebze yemeği yanında yoğurt mu , et yanına salata mı? Sabah şeker almışsın başka bir şey yok, hani bunun prosu hani bunun lifi sebzesi vs..
Diyet yöntem ve deneyimleri köşesinde monti diyeti var.Aslında tüm diyetleri daha doğrusu beslenme yöntemlerini araştırmanı tavsiye ederim hatta kısa sürelerle denemeni,vücudun hangisine nasıl reaksiyon veriyor ölçmeni falan.
Bana en mantıklı ve güzeli monti geldi.68de sonra ilelebet montici oacağım bir ömür, sen de kendine 3 günlük değil ömürlük bir yol çizebilirsin bacım.
Hepimize kolay gelsin.
Bu arada, sabah eşim unuttu beni uyandırmayı, bende çok geç yatmış ve çok yorgundum kalkamadım.
Neyse sabah pilatesini öğleden sonra yaptım.
İnternet sitesinden gün gün takip edebiliyorsunuz, illa sabah yapmak şart değil yani.
Bugün özellikle karın günüymüş ve resmen öldürdü hareketler.
Mekikten ya da hep yapılan egzersizlerden sıkılanlar en azından karna, bele hangi hareketler iyi geliyor diye bakabilir, çünkü feci yağ çalıştırıcı ve kastırıcıydı.
Lastikle mekik çekmeyi tee ne zaman sezen sormuştu burada 1 sene kadar önce.
O hareketi yaptırdı Ebruş, hemen aklıma sıska se_zen geldi, daha hızlı hızlı yaptım
Hala bilmem merak ediyormusun ama şöyleymiş; lastiği boylu boyunca uzatıyorsun yere.
Üstüne yatıyorsun sende boylu boyunca.
Bacakları kırıyorsun, karın içeri çekili.
Kafanın biraz tepesinden lastiği 2 elinle kavrayıp mekik çekiyorsun.
Aslında aletli mekiğe göre zor, normal mekiğe göre kolay geldi ve hoşuma gitti, bu da aslında akşamları çekilebilir 100-200 tane.
Neyse, hepimize hafif bir gün diiyorum
Bu gece Hürrem var di mi tabii ya, bu arada hem bu sezon bitiriyorlarmış, hem de hala yok o onu zehirledi, yok o ona bunu yaptılarla geçiriyorlar.Acep pargalının idamı, şehzadenin ölümünü, cihangirin ölümü falan bunlar çekilmeyecek mi?
Koskoca dizi hala rüyalarla, saçma sapan suikast girişimeriyle mi bitecek? Pehh
Neyse izleyip görecez bacılar.
ne yapacaksın 1 ocakta doğum günün felan mı yoksaaha geldim işte . şimdi bir bardak çay kaptım. geldim.allahım 1 ocak ne zaman gelecekkkkkkkk
bir de bana şu çizelge nasıl değişiyor anlatıermısınız arkideşler
bacım senden bişey daha isticem fazlamı oluyorum nebi günlük yediklerini bizimle paylaşabilirmisin sen sanki bana hiç bişey yemiyorsun gibi geldide
bir de bana şu çizelge nasıl değişiyor anlatıermısınız arkideşler
ne yapacaksın 1 ocakta doğum günün felan mı yoksa
yok kız. keşke doğum günüm olsa . hoş olsa ne olacak benim düdük koca bir bağ maydanoz bile almazya
işyerindeki yoğunluk 1 ocak itibariyle bitecek ondan bacım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?