Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

bende artık evde duruyorum ya senin gibi başladım gezenlere cuma sohbet mesala daha si da gelecek büyük ihtimal dün de büyük kahvalti vardı ya ışte bakalım sonumuz ne olacak bende karar aldım oruç tutacağım evde iken öyle bakalım

çocuğa da iyi geliyo bana da.sürekli evde olsak vakit gecmez.boş işlerle sürekli hemhal olacağımıza 2 sohbet dinliyoz işte:)
oğlanı boş bıraksan ya tv,ya telefond oyun.akşama kadar oyun da oynayamıyosunki birebir.
böyle arkadaş da ediniyo.iyi oluyo:)

Bacım dünde aslında sana yarım sayfa yazdım sonra sildim, yanlış anlarmısın bilemedim. :26:
benim sana 2dir hatta 3tür söylediğim şey net; senin yolun yok.
İster dukan yap, ister karatay, ister montici ol ister xci ama bir yolun yordamın, kuralların, bağlı olduğun maddeler olsun.
Böyle bir sabah kalkıp 3 poğaça yemek, ertesi gün 900 kalorilik 2 ekmek kalorisinde çörek yemek sonraki gün 1litre su içmekle olacak iş değil bu.
Senin 20 kiloya yakın yağın var az buz değil ve gelinlik giyip evleneceksin.
2-3 kilo fazlan yok ki..Senin artık poğaça, çörek, günde 3-5 dilim ekmek yeme lüksün yok.
Poğaça yemedi diye, çörek yemedi diye kimse ölmüyor emin ol sen de ölmezsin.
Ama böyle uyduruk beslenmeyle yol alamazsın.
Evde ne piştiyse yiyorumlarla gidemezsin.O evde kekte pişecek, börekte pişecek, çörek de.Ee sen hepsini ilk kez görmüş gibi yiyecek misin hala?

Evet kalori saymak harika bir yöntem ama sen kalori saymıyorsun.Sen her şeyi ve çok zararlı şeyleri yiyip, internet sitesine girip yazıp "hah 1500 mü tuttu, iyi" diyorsun bitiyor.Kalori sayacaksan bir gün 1000lik yiyeceksin, bir gün 800lük diğer gün 1500lük.Yediklerin protein ağırlıklı olacak, karbonhidrat çok az olacak.Yemeklerin yapılışında konan yağın kalorisinden, attığın karabiber kalorisine kadar hesaplayacaksın.Hassas gıda terazin olacak, öyle 10 gram et demeden ölçüp hesaplayacaksın.İnternet sitesinde 1500 dediğin şey aslında salçası, yağı, tuzuyla 2000 ediyor, ona göre daha az yiyip kaloriyi daha aşağıda tutacaksın.Yani zor.Ayrıca benim görüşüm; kalori saymak 3-5 kilo fazlası olanlara göre bir yöntem çünkü her şeyi yiyerek zayılayabiliyorlar ama 10 kilodan fazlası olan bir zahmet artık her şeyi yiyerek zayıflamasın.Az tutsun boğazını.Biraz lükse kaçıyor yani.Ha ben daha çok etti, süttü, yumurtaydı, yoğurttu yerim, ekmeği bir dilim tam buğdaya çevirip onu da kahvaltı da yerim, poğaçaydı, kekti, abartı meyveydi , makarnaydı yemem dersen tabii ki kalori say ama bence senin disiplin altına alınman, kurallı kanunlu bir diyet yapman lazım, öbür türlü 1500 kaloriyi sırf hamur işinden alarak zayıflayamazsın, ve sonunda diyet yapıyorum ama zayıflayamıyorum diye depresif olursun , düğüne 3 ay kala da tırım tırım 3 ayda 15 kilo verdiren diyetler diye aranıyor olursun.

Özetle bacım; her keki, poğaçayı gördüğünde beyaz gelinliğini düşün.
Bir de madem bu kadar yazdım şunu da yazayım; benim sevgilim/ eşim beni her halimle beğeniyor kızmı külliyen yalan.Evlenince bunu zaten yaşayarak göreceksin.Kimse kimseyi yağlı ve bıngıl halde beğenmiyor.Ama canım cicim aylarında bunlar söylenmiyor ama evlendikten sonra hepsi bazen bir bakışla bir sözle bir şakayla ya da bir mimikle çoook fazlasıyla söyleniyor.O yüzden kendini bunlarla oyalama.Emin ol senin nişanlında seni manken gibi çok fit, yağsız ve şahane bir fizikle görmek istiyordur.Kim şişman fantazisi kurar ki? Bu yüzden şişman göstermiyorum, sevgilim/eşim beni beğeniyor zaten yeaa, boyum uzun kilom gözükmüyor, siyah giydim şahaneyimler hikaye.Bunlara inanıp hala karbon yemek sadece süreci uzatıyor, insanı depresyona sokuyor, başka da bir işe yaramıyor.

Umarım alınmaca darılmaca olmaz.
Tüm bunları yaşamış bir dobiş olarak kendi deneyimlerimden yazdım çünkü sana baktığımda eski halimi görüyorum, her diyete koşan bilinçsizce yiyen yerinde sayan ve her cuma ağlayan winstonu.Gerçi benim psikolojik bazı sıkıntılarım vardı düğün öncesi ama ben de yemiştim, ben de semirmiştim ve senin gibi 10 kilo fazla bir şekilde gelinliğe girmiştim.O şekilde evlenmiştim, sonra da kilo almaya devam etmiştim evlilikle.
Neyse ben yandım, sen yanma özetle bacım.
Bazı şeyler ilk ve özel oluyor, gelinlik gibi.Neden ona şişman giresin?

Sorduğun soruya gelirsek Su candır tabii, oh şifa olsun yarasın yağları çözsün.Ama önemli olan istikrar ve bir mantık.Su içmenin de bir mantığı olmalı.4 litreden fazla habire içersen Allah korusun bu sefer böbrekler gider.Yani demem o ki, uydurmadan araştırarak, her duyduğumuza atlamadan en azından denenmiş yolda yürüyelim.Su, kayısı, elma ee öğlen ne yiyeceksin? Sebze yemeği yanında yoğurt mu , et yanına salata mı? Sabah şeker almışsın başka bir şey yok, hani bunun prosu hani bunun lifi sebzesi vs..

Diyet yöntem ve deneyimleri köşesinde monti diyeti var.Aslında tüm diyetleri daha doğrusu beslenme yöntemlerini araştırmanı tavsiye ederim hatta kısa sürelerle denemeni,vücudun hangisine nasıl reaksiyon veriyor ölçmeni falan.
Bana en mantıklı ve güzeli monti geldi.68de sonra ilelebet montici oacağım bir ömür, sen de kendine 3 günlük değil ömürlük bir yol çizebilirsin bacım.

Hepimize kolay gelsin.

kız winston istek kabul ediyormusun bilmiyorum ama kız banada özel yazı yaz.belki kendime gelir azıcık çeki düzene girerim.
kızmam darılmam . bilakis belki hizaya girerim. benim çimdiklenip kendime gelmeye ihtiyacım var.
:26::26::26::26::26::26:

İstek lafını duyunca şarkı mı isteyecek diye aval aval baktım ekrana bacım, Allah seni ne etsin, fit ve sağlıklı etsin inşallah
Kişiye özel, uzman dobişten yazı yazılır.
Küçük 50 kuruş, büyük 1 lira

İşin şakası bir yana, arada lazım hepimize yoksa zaten evlerde tek başına yer otururduk.Biraz motivasyon, biraz fiştekleme, biraz yarış, biraz tepiş derken inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşacağız.

Bu arada, sabah eşim unuttu beni uyandırmayı, bende çok geç yatmış ve çok yorgundum kalkamadım.
Neyse sabah pilatesini öğleden sonra yaptım.
İnternet sitesinden gün gün takip edebiliyorsunuz, illa sabah yapmak şart değil yani.
Bugün özellikle karın günüymüş ve resmen öldürdü hareketler.
Mekikten ya da hep yapılan egzersizlerden sıkılanlar en azından karna, bele hangi hareketler iyi geliyor diye bakabilir, çünkü feci yağ çalıştırıcı ve kastırıcıydı.
Lastikle mekik çekmeyi tee ne zaman sezen sormuştu burada 1 sene kadar önce.
O hareketi yaptırdı Ebruş, hemen aklıma sıska se_zen geldi, daha hızlı hızlı yaptım

Hala bilmem merak ediyormusun ama şöyleymiş; lastiği boylu boyunca uzatıyorsun yere.
Üstüne yatıyorsun sende boylu boyunca.
Bacakları kırıyorsun, karın içeri çekili.
Kafanın biraz tepesinden lastiği 2 elinle kavrayıp mekik çekiyorsun.
Aslında aletli mekiğe göre zor, normal mekiğe göre kolay geldi ve hoşuma gitti, bu da aslında akşamları çekilebilir 100-200 tane.

Neyse, hepimize hafif bir gün diiyorum
Bu gece Hürrem var di mi tabii ya, bu arada hem bu sezon bitiriyorlarmış, hem de hala yok o onu zehirledi, yok o ona bunu yaptılarla geçiriyorlar.Acep pargalının idamı, şehzadenin ölümünü, cihangirin ölümü falan bunlar çekilmeyecek mi?
Koskoca dizi hala rüyalarla, saçma sapan suikast girişimeriyle mi bitecek? Pehh
Neyse izleyip görecez bacılar.

winston bacım öncelikle bana bu kadar zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim

beni öle bi anlattınki şurda yazdıklarım kadarıyla beni çok iyi tanımışsın beynimi okudun resmen kesinlikle alınmadım aksine çok mutlu oldum beni bu şekilde eleştirdiğin için..

bütün diyetleri araştırıorum ama tam tamına bi diyeti uygulayamıyorum her listeden bişey çıkartıyorum hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyorum tam bi listeye de bağlı kalamıyorum bilinçsizce yiyorum

ben 62 kiloydum hiç 50küsürlere indiğimi hatırlamıyorum en son ilkokuldaydı galiba..
Sözlenmeden önce cok sorunlar yaşadım 82 kilodan 62ye düştüm hiç diyet falan yapmadan çok zor günler yaşadık sözlümle ben daha sonra mutluluğa erince nasıl olduğunu anlamadan zamanla kilo almaya başladım 66,68,69 derken bi baktımki 76 kiloyum tekrar eski halime dönmekten cok korkuyorum
şok diyetler yaptım, diyetisyen listesine bikaç gün uydum 1700 kaloriydi oda bana cok geldi ama napıcamı hiç bilmiyorum sölediğin gibi bi yolum yok galiba :26:

dediğim gibi bi listeye tamı tamına uyamıyorum bu şekilde ilk önce gözümü doyuruorum fazla doymadan kalkıyorum sofradan yılbaşına kadar bu şekilde devam etcem bakalım verebiliyomuyum bilmiyorum ne kadar sağlıklı ama zayıflmak istiyorum

bacım senden bişey daha isticem fazlamı oluyorum ne bi günlük yediklerini bizimle paylaşabilirmisin sen sanki bana hiç bişey yemiyorsun gibi geldide

bugün minik ufak kızın kalça ultrasonuna girmesi gerekiyordu dışarıda yedik ama abrttığımı düşünmüyorum menü şöyle
sabah
1 yum.
1 domates
1 salatalık
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 ceviz

ekmek yok

ara
1 trabzon hurması

öğle
2 yum. büyüklüğünede somon ızgara
salata
ekmek yok

ara
--------

akşam
tavuk göğüs şiş
avucumun içi büyüklüğünde lavaş
salata

ara
çeyrek dilim ayva
1 mandalina

bacım senden bişey daha isticem fazlamı oluyorum ne bi günlük yediklerini bizimle paylaşabilirmisin sen sanki bana hiç bişey yemiyorsun gibi geldide

Bacım ben abartısız bir aydır 70 kiloyum ve abartısız bir aydır açım
Aslında aç da değilim de yemekle alakam kalmadı, midem küçüldü diyelim.
Menü paylaşmıyorum çünkü iyi bir örnek değilim
Örnek istemişsin;bugünkü menüm;
sabah; 2 haşlanmış yumurta, yeşil çay
öğlen; bim form çayı, sonra yeşil çay, sonra 7 otlu çay
akşam;1 tavuk but (derisiz), 2 çorba kaşığı yoğurt
akşak keyfi; şekersiz çay, yeşil çay

Günlük 600 kaloriyi geçmiyorum.Ekmek, makarna, pilav yok.Şeker, tatlı yok.Meyve haftada iki kez ve bir adet.Fastfooddu, çikolataydı falan filan yok, asitli içecek yok, mümkün olduğunca işlenmiş market ürünü yok, kahve yok,tuz yok, yağ yok, pişmiş yemek yok.
Ya ızgara ya suda haşlama yiyorum ki yağla pişmiş ya da besin değeri ölmüş olmasın vs vs..

Yani benim amacım, en son 68 kiloyu 20 yaşında görmüş, onun altını anca çocuklukta görmüş bir bünyeyi 30undan sonra 68e ve hatta altına indirmek.Vücudun yaptığı şeyse buna direnmek. Öyle karşılıklı direnip, itişip tepişiyoruz
Benim yol yol değil kimseye önermem bile asla.Herkes her şeyden yemeli ama bu demek değil ki sabah gözünü açıp 3 poğaçayı mideye indirsin yada akşam makarna tenceresini bacak arasına koyup 10 kaşık makarna yesin sonra da çatlasın.Her şeyin ölçülüsü, sağlıklısı güzel.

bir de bana şu çizelge nasıl değişiyor anlatıermısınız arkideşler

İlk yaptığında en son bu sayfayı sık kullanılanlara ekle diyor bacım, eğer eklediysen oradan direkt sayfana geçiş yapabiliyorsun, senden ilk oluşturduğun pin kodunu istiyor onu yazıp edit/change mi ne vardı, oradan kilonu falan değiştirebiliyorsun ama bu bence daha zaman alıcı ve ben hep şifremi unuttuğumdan (b12 error ) her seferinde yeni çizelge yapıyorum.he arka fonu falan da her seferinde çocuk gibi değiştirip mutlu oluyorum

günaydın hayırlı sabahlar
dünkü menümü yazarak başlayayım.
sabah
2 dilim ekmek
lor ve b.peynir
5 tane zeytin
öğlen
pırasa az karnabahar ve 2 yk yoğurt
akşam
1 dilim ekmek
1 tabak türlü
3 yk makarna kızımın tabağından aşırdım.
türk kahvesinin yanına 2 küçük lokum
yani bugünkü menüden bir cacık olmaz.
akşam 1,5 saat sokakta yürüyüş. bu defa eşim çıkıp yürüyelim dedi . eve geldiğimizde valla belim ve ayaklarım ağrıyordu.
anca yediklerimi erittim. o da eritebildiysem.

***3.TAKIM 289.ETAP***

Yakar76 ( 64,2 /
se_zen ( 54,7 / 54,9 / -0,2 / 0,37 % )
Gırgırına (88,0/
nidah ( 60,1 /
Ilginnur(78.5/
mattika (71.6 /
hilal6030 ( ) 285. etapta izne çıktı kilosu 4'e bölünecek.

3. Takım ortalaması :

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…