Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

yakar sakın tartını oyunan gelip sinirlenip yeme olabiliyor zman zamn bu şişliker vücudun su tutması hava bile etki ediyormuş düşün artık cumaya kadar tartılıpta morelini bozma menülerin çok güzel am sen yinee salatanın dibine vurma be :)
zaten biz şişmanları zayıfladan farkı miktar problemmimiz zayıfların bi dilimiyle bizm 1 dilimiz farklı
hiç unutmma arkadaşım zayıf hep sölenir okadar çok yiyorum kilo alamıyorum neyse bi gün dedim saysana dün yediğin herşeyi eksiksiz bu başladı
sabah mükemmel kahvaltı yaprım herşeyden yerim
eee dedim ekmek ne kadar yiyon onu söle
ya benim pek ekmeğe düşkünlüğüm yok 2 dilim anca yersem
öğlen dedim çorba salata sebze
ee ekmek yemedinmi yine
sabah yedimya daha yiyememki çok seviyorum ama 1 tabak ıspnak yedimyaaaaa
akşam ı sölmiym bile kzılar anlıycanız bu hatunun çok yemesi benim diyet menüm olur ancak bee :)))))))

bide hanımlar şuna dikkat etinizmi hiç şiman bayanların hepsi tembeldir yani ben hiç çevremde şişman olupta çok çalışkan evind epopsunu yere koymayan brini görmedim misal ben çok tembelim özellikle kilo aldığım dönemlerde
sabah 6,30 işe gider akşam 5,30dagelir tv karşıısndaki koltuğa bi yatarım gece 12 ye kadar kalkmam 6 günüm böel geçr bi cmtesi ev temizlği bana aitir ogün işyaprım oda 2 sate biter tama işte harcadığım enerji minimumdur
hele biizm bi komşu var oda 110 kg falan bazen ona oturmay gideriz kendisi oturu yere elinde örgüsü kızına bunu getir bana bunu götür kocasına bunu yap okadının hiç yerindne kalktığını görmem ya zaten temebel insnalr çok yavaş yüür yvaş hareket eder ler vucutu yormmak için :)

Çok sinir bozucu bişey gerçektennn....Öğretmenlik değilde bölüm okuyanları mahvettiler formasyon almayı kaldırmadan yakalamışsın iyi olmuş bariiii....Ama üzülme sen matemetikçisin ve evde özel ders falan ayarlayabilirsin beelki, herkesin derdi başka başka sağlık olsun o gittimi hiçbir şeyin değeri yok....bir matematik öğretmenimiz daha var mattika, şu an izinli...

Tesekkürler bu bilgiler icin girgirina. Merak ettim, kac kilo aldin sporu biraktiktan sonra?

Insan dikkat etti mi, mutlaka gidiyor. Umarim istikrarla kilo vermeye devam edersin.

selam kızlar akşam 3 yemek kaşığı bugün pilavı 4 yky taze fasulye salata yedim yarım saat yürüdüm 500 mekik çektim şimdiye kadar 10 bardak şu ictim ben den şimdilik bu kadar by

Hareket olayi cok güzel. Ama 500 mekik i nasil cekiyorsun, ben asla cekemem sanirim:)

Tebrikler. Diplomali ev hanimi olmak kismina gelince, kaderci olma derim, azimle basarilmayacak hicbirsey yok.

Ben Almanya'dayim canim ama camasir makinemiz hatta kurutma makinemiz var. Sasirdim bu ise? Zor olur senin icin, hele de calisan bir bayansin. Birde, Isvicre garip bir ülke ya, et cok pahali bir kere. Birkac ay önce gelmistik gezmeye oralara, karnimiz acikti, bir kebap yemek istedik. Off, ucuyordu resmen fiyatlar:)

Yeme derim Gamze, iraden kazansin.

Yakar, salataya hiç mi yap koymuyorsun? Ben zeytin yağı koyuyorum salataya. Yağsız salatayı düşünemiyorum bile. Kolay yeniyormu?

hayır hiç koymuyorum. totomda var zaten deyip yağı 2 senedir azalttım. dört kişilik bir aileyiz yemeklerim bile 1 yemek kaşığı yağla yaparım . gel gör ki benim evde pasta hamur çamur çok oluyor. nede olsa eşimin bir yanı antep . annesi alıştırmış .1 haftasonu hamur çamur yemese söylenmeye başlıyor. açım açım diye . yapınca maalesef bende yiyorum.

Öncelikle dün bir arkadasa bahsettigim cay tarifini vereyim. Henüz yeni oldugum icin, karisiyor isimler. Alisacagim zamanla ama.

Ben haftada bir kere kendi ícadim bir cay iciyorum. 1 elma, (yesil tercihtir, kirmizida olur.); 1 sap tarcin, (tozda olur, 1 cay kas.), 1 dal maydonoz, 1 kabugu soyulmus limon, 1 ceviz büyüklügünde taze zencefil. Hepsini bir tencereye alip kaynatiyorum. 1,5 kilo kadar su olmasi iyi. Ondan sonra gün icinde cay olarak iciyorum yatana kadar. 5-6 bard. falan cikiyor ve vücutta ne kadar zehir, toksin, ödem varsa silip süpürüyor. Ama en önemli materyal, zencefil kizlar. Zayiflamaya müthis yardimciymis ve yag yakici özelligi varmis.

kıvılcım ben 30 kg kadar aldım ama suçu sporada atmayalım hep çok temebeleştim hareket sıfırlandı hayatımda ve yemeye düşnkünlüğüm ezelden beridr vardı yani kısacası kendime değer verseydim bu kadar kilo almazdım bide spr yaptığım zmanlarda çok zayıf değildim 1,65 boya 65 di kilom ama savunma sporu yaptığım için bu benim maçlara giridğim kilomdu +65 siklette dövüşüyodum
sporun etkisi kimse 65 kg olduğuma inanmazdı şuan gerçi 93 olduğumda inamyanlar oldu şimdi 88 imde vucudum sıkıdır am kiloyu şuan göbeğimden aldım daha çok 6 aylık rahat bbek içimde varmış gibi mağzalar gitğimde hamile snanlar çok oluyoo
hep kötüleri sölüyom iyleride sölim kilo verdiğimdede göbeğim bi anda yok oluyo hata bu kiloda nası göbeğin yok demişlerdi
aman şuydu buydu sonuçç şişkoyum ben yaaaaaaaaaaaaaaaa

bu arad seni çok merak ediyorum lütden müsait bizamnında nası başaldın nası kg aldın seni ne hırsa getirdi acık anlatta anlat daa

Ya gırgırına tam kendimi yoruldum deyip koltuğa bıraktım tam 15 dakika çamaşır yerleştirdim burayı açtım telefondan senin mesajı okudum şişman insan tembeldir diye. Ya böyle tesadüf olur bende evde şöyle hiç oturmayan tarzdan olmak istiyorum. Ne kadar ham mış benim bedenim ya.

Kıvılcım burdada çamaşır makinası kurutma makinası dairelerde oluyor ama kîrası benim evimin kirasının iki katına çıkıyor. Örn. Ben 1000 ödüyorum eve ama çamaşır makinalı vs ev 1900-2000 olabiliyor...

Evrt malesef burda herşey çok phalı ama şunuda göz önünde bulunduralım aldığımız maaşa göre aslında hayat okadarda pahalı değil burda...

sa benim bi ara annem hasta oldu tam 3 hafta kalkmadı yataktan beni görmeniz lazım bu arad şunu belirirtim yaptığım spor nedeniyelde birazerkek yapılı erkeksiyimdir salonlarda uzun yılar çalıştığım için eve 12 lerden önce girmezdi mutfağa hayat girmem zaten beceremme elimin lezeti yok klardeşim senin yaptığın yumurta bile yenmiyo der doğru hakikaten istemeyerke yapıyomya ben bile beüenmem mutfakal işim olmazz diyen ben anam hasta işten gel hazır çorba makarna yapmaya çalış bulaşık yıka evi süpr sil anam o 3 hafta mahvoldumya alışık değilimya bana bi zor geldi anneme diyomkii ya mahvoldum bi an önce kalk anne falan :)
hatta bazen derim iyki geç evlenncem zor ya ev iş çocukk ama şunuda biliyom ben zora gelince herşey öğreniliyo yapılıyoo benim bundan ev karısı olmaz dediğim ne arkadaşalrım hamarat gelin oldular umutluyum kendimdne yani :)

gırgırına tartı istediği kadar artı çıksın karalıyım yemeyeceğim. olsun elbet şişde çişde gider. salatayıda az yemeye kara verdim . herşeyin fazlası zarar.

Zayiflama hikayemide anlatayim. Ben 95 kiloyu görmüstüm 2 yil evvel tartida, o asamaya gelene kadar, homini girtlak, adeta kendimden nefret edercesine yedim. 17 yasindayken, 60 kilo oldugumu gördügümde, cok üzülmüstüm. Hafif kalca kismim vardi ama cok dert ederdim, kiloluyum diye. Ondan sonra, ögrenci olarak Avusturya'ya yerlestim. Babam'da o ülkede yasiyordu zaten. Ve yalniz kaldigim icin, bunaldim cok. Annem yok, ülkemden ayrilmisim, yillardir görmedigim babama alismak cok zor. Derken, okulda sürekli abur-cubura dadandim. Cikolata, bisküvi, bol mayonezli, kalorili sandvicler ve yemekler...Bol yürüyüste yapardim o yillar, hic bir yere otobüsle gitmez, yürüyerek giderdim. Günde 7-8 kilometre yol yürürdüm. Ama sonuc olarak, 10 sene sonra benim kilom, 75 olmustu. Evlendim ve Almanya'ya yerlestim. 70-75 arasi kilolardaydim. Sonra yine yeni bir ülke, yeni bir cevre ve ayriliklar. Üstüne birde hareketsiz bir yasam eklendi. 3 sene sonra, oldum 95. Tabi o ara dogumda yaptim, sütüm olsun diye yedikce yedim, aldim kilolari yine bir güzel. Doguma 100 kilo civarinda girmistim.

Birgün esimle otururken, bundan 2 yil öncesi. Bir yandanda atistiriyorum, keyfim gayet yerinde. Bana bir kizdi. "Nereye kadar böyle yemeye devam edeceksin, güzelliginden gectim, sagligin tehlike sinirlari icinde..." Fena agir geldi bu sözler bana. Kardesimde bizdeydi. Ücümüz oturup konustuk ve ben kararimi verdim. 2 yasinda bir oglum vardi ve kendim icin degilse bile onun icin mutlaka basarmaliydim. Sonrasinda kendi kendime hafif hafif basladim. Öncelikle kahvaltimi normal yapiyordum. Tek dikkat ettigim, eskiden ekmek sinirim yoktu, ekmegi azalttim. Öglen yemeklerinide hafif yiyiyordum. Ne olursa olsun, 1 tabak. 2. tabagi almak yok. Salata ve corba tüketmeye de calistim. Ve isin püf noktasi aksam yemekleri. Olabildigince hafif yiyiyordum ve genellikle müsli türü seyler. Aksam 19:00'dan sonra ise, agzima tek lokma sürmüyordum. Mesela, yemege gitmistik dogum günümde. Acik büfe restauranta. O sinavimi hic unutmam. Öyle güzel yemekler ve tatlilar vardi ki ve hepsinden sinirsiz yeme sansim...Esim bugünlük ye diledigini, acik büfe zaten demisti. Ben havuc, brokoli, karnibahar tarzi seyler yemistim. Izgara balik bir parca...O zaman anlamistim, kurtulacagim bu kilolarimdan diye...

Böyle birkac ay gecti ve ben katiyen bozmadim diyetimi. 8 kilo verdim. Havalara ucuyordum her verdigim kiloda. Sonra, buradan tanistigim arkadaslarim vardi. Ogluma hamileyken, Mayis anneleri gurubumuz vardi. Sonra facebook'da onlardan, kilo sorunu olanlarla 7-8 kiz, bir gurup kurduk. 5-6 ay aktif diyet yaptik. Ve ben 20 kilo civari kilo verdim o gurupta. Tabi aralarda sekmeler oldu, diyeti biraktigim, biktigim falan. Ama en fazla 2-3 gün sürdü. Hedefe kilitlenmistim. En son bu gecen yaz, 63/ 64 kiloydum. Tatile ciktik. Tatilde öyle güzel yedim ki, tüm yiyemedigim seylerin acisini cikartircasina. Geri geldigimizde 5 kilo fazla ciktim. Sonra annemlere gittik yeni yil icin. Orada yine öyle. Ve iste simdi 71 citasindayim. Yaza kadar kendime hedef koydum, 5'li rakamlari mutlaka görmek istiyorum.

Hikayem kisaca bu. Diyette uyguladiklarim ise, kisaca söyle: Öncelikle aksam yemeginden sonra, yeme serüveni bitmeli. Mutlaka haftada birkac gün spor takviyesi olmali. Makarna, pilav, ekmek ve hamurlu tatlilar yasamimizdan cikmali. "Cikolata en tatli zehirdir" diyordurdu Canan Karatay kitabinda. Kesinlikle öyle, asla cikolatayi agzimiza sürmemeliyiz:) Protein agirlikli beslenmeli, enerji ihtiyacimizi meyveyle karsilamali ama meyveyi abartmamaliyiz. Karbonhidratlari ölcülü ve bilincli tüketmeliyiz. Herseyden önce, su icmeliyiz. Su, diger iceceklerle esdeger degil bence, ben hicbir icecek icmedim su harici. Belki arada ayran. Sonra badem, ceviz, findik tükettim ara ögünlerde. Tatli ihtiyacim oluyordu elbet, kendime haftada 1 ya da 2 kere dondurma ikramim oluyordu. Pilavi cok seven bir insanim, cin pilavi pisiriyordum basmati pirincle bazen. Birde en en önemlisi, kendime özel menüler yapiyordum. Onlari harika bir sunumla hazirliyordum ve diyetteyim diye sevmedigim seyleri yemek zorunda degilim diyordum. Albüm bile yapmistim kendime diger gurubumuzda. Kizlar özeniyordu resmen diyete, benim menülerin resimlerini görünce:) 32 kilo verdiysem, 12 kiloyu rahat veririm diyorum simdi kendime. Umarim basaririz birlikte kizlar.

Not: Bu mesaj 2 mesaj yerine gecer mi acaba, cok uzun yazmisim. Cenem biraz düsüktür benim kizlar:)

eğer ev kadını olunmasaydı benden olmazdı. kendine haksızlık etme. ben yatılı okulda büyüdüm . doğru düzgün ev ortamı görmedim. sonra iş yaşamı başladı .yemekhanede yedim odama geçtim. çalıştığım kurumun misafirhanesinde kaldım . evlendiğimde ne yemeği ne evi hiç bir alakam yoktu. hele bir gün coştum dolma yapacağım diye dolma tencerde yüzüyordu . bildiğin sulu dolma olmuştu.
iş başa geçince öğreniyorsun. şimdi içli köfte, el açmsı börek , ooo ne ki elimin kiri

Mesaj 4

Off neredeyse 2 kati oluyormus. Yasami bu kadar zorlastirmalari kötü ama ya. Maaslari iyiymis evet ama ben anlayamiyorum su zengin ülke mantigini. Mesela Amerika'da da saglik harcamalarini cebinden ödüyormussun. Hasta olmaya korkuyor oradaki insanlar:) Ben et cok seven bir insanim, yazin Isvicre'de yasayan bir bayanla tanismistik tatildeyken. Etin cok pahali oldugunu söylemisti, sinirdan gecip Almanya'da falan aliyorlarmis ama bu seferde belli bir limit sonrasi vergi ödeniyormus v.s Basit olsa keske yasam degil mi? :)

Hikayemi yazdim canim. Birde benziyoruz seninle sanirim. Bende tembellestim mi, dibe batmadan, düze cikamiyorum:) Sende de öyle olmus biraz sanirim:)

Son düzenleme:
günaydın kızlaraz kalorili keyifli bir gün olsunsayfalar çok güzel akıp gitmişhenüz kahvaltı yapmadım o yüzden daha sonra alıntılıyacağım....bugün semt pazarımız var yine bütün sebzeleri toplayıp geleceğim...daha da geciktirmeden kahvaltımı yapayım geleyim

18/02/2013 3. takım menü bildirenler listesi
yakar
kıvılcım
sa
gırgırına
blue
hilal
ekino
phatosh
karaca
nidah
gamze

işim yok şu an . çok belli oluyor değil mi

selam kızlarr;

bugün ne yedim sabah işe gelirken 2-3 badem attım ağzıma.gelelim kahvaltıya,
domates,salatalık,yarım haşlanmış yumurta,5-6 yeşil zeytin 2 dilim kepek ekmeği.
11:00 az şekerli türk kahvesi
birazdanda öğle yemeğine gidicem bakalım ne varmış şansıma::)

menün güzel canım aslında çalışıyor olmanın güzel bir yanı var o da yediğin içtiğin saatli oluyor, inan bazen benim öğle yemeği akşam 4 ü buluyor bazen de ben yemiyorum böyle olunca tabi vücut şaşırıyo...sağlıksız bir durum oluyor...hadi hem kolay gelsin hem de afiyet olsun...bu arada mesleğin nedir canım?

menüde ne varmış bu gün
2 bardak ılık su
2 kayısı

sabah
1 dilim çvdr ekm
1 kk peynir
1 tatlı kaşığı salça
4 zeytin
yarım yumurta
2 ceviz

ara
1 sütlü nescafe
1 dilim elma
1 dilim ayva

geri kalan daha belli değil akşama yazarımm

yakarcım seni çok motive görüyorum maşşallah sonu gelsin hadiiiii bakalım şu işin de alışveriş yapcez daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…