gecen gün kız kardeşimi yazdım burda, 1.75 boya 70 kiloydu, çirkinim ne giysem olmuyo diye alışveriş yapmazdı. diyetisyene gitti spora gitti vs. sonunda 80 kilo oldu şimdi. yaptıklarının işe yaramaması kendini beğenmediğindendi. şimdi kilo düşünmüyo düşünürse yine takıntı oluyo çünkü, giydiklerini yakıştırıyo herkes ona iltifat peşinde. tamam kilolu ama önemli olan kendini sevmesi.ben kendimi çoook kilolu buluyorum işte benim sıkıntı burda. bildiğin akrep nalan sanıyorum. durmadan eşime başka insanları gösterip duruyorum. eşim geçen gün kendine bu kadar haksızlık etme . bana gösterdiğin insanlar senin iki katın dedi ama ben hala kendimi çoook şişman ve çirkin buluyorum. azıcık rahatlasam kasmasam daha motive olacağım ama benim sıkıntı burda
herkes farklı oluyo bu konuda ama benim için böyle en azındanHaklısın bacım, önce insan kendini sevmeli, ekndi ile barışık olmalı en büyük motivasyon bu.
kızlar galiba klasik bir pazartesi sendromu yaşıyoruz hepimiz...sabah baya moralim bozuktu ama yeni haftaya adapte olmaya çalışıyorum....koca bir hafta uğraşıp 1-2 gün içinde bunun heba olması canımı çok sıktı doğrusu.....
bugün bir diyet listemiz ve alkali olayımız var ikiside gayet yapılası şeyler bence...
ama bence bazı eksiklikler var gibi...
mesela;15 gün önceye gidelim,o hafta konuştuğumuz şeylere....
şu an için menülerimizi paylaşıyoruz...okey...
5 mesaj olayımızda ...okey...
ama şu litrelerce içtiğimiz sular nerde?
ve en önemlisi yaptığımız yada yapmayı bıraktığımız sporumuz nerde....dikkatimi çekti...
yaptığımız kaçamakları paylaştık yorumlarımızı yaptık...birbirimize desteklerimizi ve eleştrilerimizi de yaptık....ama spor ve su için bir yorum yok...özelliklede spor..
hani rapor vericektik hergün...
sonuçta hepimiz kilolarımızdan bir an önce kurtulmak istiyoruz değilmi....
naçizane bir fikir sizlerde okey derseniz...günlük su tüketimi ve de spor yada gün içindeki yürüyüş vs yide bildirelim....
inanın daha etkili olacaktır bence.ben mesela 3 lt su içiyordum geçen haftabu hafta yok
1 haftadır sporda yok....
eeeee nasıl gidecek bu kilolar...yemeğe dikkat edince ,su+sporla destekleyince haftada 1.5 hatta 2 kilo bile gidiyor kızlar bizzat yaşadım..ama yine son zamanlarda duraksadım ...günlerde geçiyor hızlıca bahar sonuna kadar birşeyler yapalım artık....
sporu menünün sonuna yazıyoruz aslında. yazmıyosak yapmamışız demektir ve eleştirmek lazım. haklısın.
su konusunda emzirdiğim için deli gibi su içiyorum ama bünyem alışkın buna pek bi etki yapmıyo bende
sporu olan bi menü yazıcam inş akşama
sporu menünün sonuna yazıyoruz aslında. yazmıyosak yapmamışız demektir ve eleştirmek lazım. haklısın.
su konusunda emzirdiğim için deli gibi su içiyorum ama bünyem alışkın buna pek bi etki yapmıyo bende
sporu olan bi menü yazıcam inş akşama
Bende günde 3 LT su içiyorum ama 3 yıldır içtiğim için artık çok etkilemiyor, sadece içmediğimde şişkinlik oluyor. Bende karar verdim sabahları spora başlıyorum. 1 saat erken kalkıp spor yapacağım, duş kahvaltı evden öyle çıkıcam. Kararlıyım, spora başlıyorum. 1 saat erken yatarım zaten spor yapmak insanı zinde tutuyor. Destek kızlar, 3 mil ile başlamyı düşünüyorum.
Regli oldum belim karnım her yerim sancı ya diyolarki evlenince geçr bu ağrı doğrumu her ay her ay sancı hele işte yakaladımı rezilllik herkes anlıyoo
kızlar benide anlamya çalışın kg siiznki giib değil 90 yaa yani 1-2 kg cuklar motive etmiyo beni deniyom olmuyoo birazcık versem 6 kg falan nebilim daha iyi asılırım gibi geliyo yaa diyete
kızlar benide anlamya çalışın kg siiznki giib değil 90 yaa yani 1-2 kg cuklar motive etmiyo beni deniyom olmuyoo birazcık versem 6 kg falan nebilim daha iyi asılırım gibi geliyo yaa diyete
kızlar işte size fena sıkı bir diyet
aşağıda yazılanların yalancısıyım,
ama az yemeğe alışıyım bu diyet bana göz kırpıyor.
gırgırna bak sana hızlı kilo verdiren bir diyet listesi buldum
merhaba arkadaşlar,
uzun zaman sonra aranıza bir diyet listesi ile tekrar döndüm yerimseniben
klasik hikaye ; uzun zaman sonra eski bir arkadaşımla karşılaştım.her zaman çok kilolu bir kız olmuştu,hep birşeyler yapardı ama bir türlü veremez,hatta geri alırdı...heralde bu sefer tak etmiş olacak ki,yaklaşık 6 ay önce çok ünlü bir diyetisyene gitmiş(ismini vermeyeceğim,sadece şunu söyleyebilirim,bu doktor seren serengile düşük doğumundan sonra 1 ayda 10 kilo verdirmiş)her neyse,arkadaşım 40 günde bu diyetle 18 kilo vermiş...evet çok fazla,biliyorum.diyet kolay gibi görünüyor,fakat zor...benden buraya yazması,dileyenden denemesi...
6 adet liste var elimde,her biri 3 er günlük ve bir liste 2 kere tekrar ediliyor.bugün sizlere 1 liste yazacağım.yani toplam 6 günlük..tek bir listeyi 2 kere yapacaksınız...( el emeği,yani kağıda bakarak yazıyorum,hepsini şimdi yazamayacağım. bugün başlayan olmaz ama salı gününden hesap edersek pazar akşamı diğer listeyi yazarım)
başlayacak olanlara şimdiden başarılar dilerim
not: doktordan imzalı bir diyettir,ilgilenenlere duyurulur...
- LıSTE 1-
1. ve 4. gün : Sabah : 1 dilim kızarmış ekmek,3-4 dilim macar salam,(kolestrolünden çekinenler hindi salam kullanabilir)
Öğle : 1 su bardağı yoğurt,1 salatalık,2 grissini
ıkindi : 2 grissini,çay veya nescafe
Akşam:1 tabak bulyon çorba,1 haşlama kabak,3-4 ızgara köfte,1 kase mevsim salata
Yatarken: 1 elma
2. ve 5. gün : Sabah : 1 dilim kızarmış ekmek,40 gr.beyaz peynir, çay kahve
Öğle : 2 katı yumurta,1 salatalık,1 domates
ıkindi : 2 grissini,çay kahve
Akşam : 1 tabak domates çorba,1 haşlama orta boy patates,3-4 ızgara köfte,1 kase yağsız cacık
Yatarken : 1 ince dilim karpuz veya 1 elma
3. ve 6. gün : Sabah : 1dilim ekmek üzerine 2-3 kibrit kutusu kaşar fırında,çay kahve
Öğle : 2 şişe ayran,1 salatalık,2 grissini
ıkindi : 2 grissini,çay kahve
Akşam : 1 tabak bulyon çorba,1 tabak kıymalı taze fasulye veya semizotu,1 tabak kıvırcık
Yatarken : 1 elma
NOTLAR: 1.yoğurt yerine ayran,ayran yerine yoğurt olabilir
2.köfte,biftek,bonfile gibi etlerden 1 porsiyon (ortalama)100-120gr. olarak(çiğ miktar) hesaplanacak.
3.bulyon çorba,1-1/2 bardak suya 1/2 küpçük konsantre et yada tavuk tablet konularak yapılacak.
4. kıymalı sebze yemeklerinde kıyma 60 gr dır. sebzenin çiğ miktarı 250 gr dır. ıspanak ve semizotu,sapları temizleneceğinden 1/2 kg. olarak hesaplanmalıdır.
GENEL NOTLAR
1.hergün en az 2 litre su tüketilecek
2.günlük 1 saat yürüyüş yapılacak
3.her öğün sonrası soda içilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?