ben karatay yaparken de yedim meyve. meyvesiz yaşam olur mu yaa. ama akşam 10da yiyoruz meyveyi onu yapmamaya çalışıyorum. bugün gündüz yedim mutluyummattikacım bir şey dikkatimi çekti....meyve yemekten kaçındığınıu düşünüyorum doğru mudur???? yoksa yanılıyor muyum????insan karatayın kitabını okuyunca meyveye sanki sigaraymışcasına tü kaka bakıyor yani en azından ben öyleydim ancak artık öyle düşünmüyorum....meyveye sadece şeker gözüyle bakmamak lazım bir çok yararlı vitamin, bağışıklık sistemini ve diğer bütün sistemleri olumlu yönde etkileyecek şeyler içeriyorlar...tabi ki burada önemli olan meyvenin miktarı ve yediğin zaman bunuı inkar etmiyorum ama karatayın en karşı çıktığım çılgın yönü buuuu.... bence doğru zaman ve miktarla hayatına pişmanlık duymadan meyveyi sokabilirsin....tabi bu benim düşüncem ve yoırumum...
herşey kalori hesabı değil tabi ki. glisemik indeksi yüksek pastanın kan şekerini hoplatır ve direk yağ olur. kayısıyı ölçüsünde yersen vitaminini de alırsın kan şekeri ayarın çok bozulmadan tatlı da yemiş olursunIyi aksamlar kizlar
Bugün arkadaşım sen hep byle yorgunum deyip şekerli içecekler yemekler tüketiyorsun dedi. Belki sende demir eksikliği vardır dedi bide doğuö kontrol hapı kullanıyorsan dedi.
Bende gittim eczaneden doğal bir demir ilacı aldım suda çözülüp içilmesi gerekenlerden ya kızlar ilginç birşey sanki çok iyi geldi ya.
Bugün çok iyi hissettim kendimi.
Bugün ağzıma tek lokma şekerli sayılabilecek birşey koymadın yani kast ettiğim yapay şekerler.
Ama kayısımı cevizimi yedim. Kızlar
Şimdi mesela ben atıyorum pasta yedim 300 kalori
Yada kayısı ceviz yedim od 300 kalori.
İşte ben bu değerlerin sonra aman canım aynı kalori nede olsa denmesine katılmıyorum. Sonucta pasta sağlıksız vücuda etkileri kayısı ve cevizden çok daha farklı.
Sizcede bu düsüncem doğrumu?
Yani kuru kayısıdafa şeker var ama zararlı manadamıdır bu şeker?
hilalcim bizim hulaloplar nerde kaldı...benimki şuan karşıda bana bakıyor...hani 1000ler 2000ler yok kaç gündür...hadi bu akşam tembellik yapmayalım da biraz
menüm:
sabah 8:00
3 kuru erik, bol su
öğle: 11:00
1 yumurta
2 dilim ekmek
2 yk çökelek
4 zeytin
ara: 15:00
1 muz, 3 ceviz
ara: 17:00
1 portakal
akşam: 19:00
8-10 mercimek köftesi
marul, ayran
spor: 30 dk yürüyüş (2,5 km)
ve bol bol suu
kızartmaaSelam kizlar bugun ne yemisim bakalim kahvalti 2dilim ekmek peynir domates
Ogle tavuk ciger bulgur pilavi 2kasik 3sarma dolma
Arada turkkahvesi
Ara 1,avuc badem findik
Aksam 1dilim ekmek 1kase domates corbasi cokaz patstes kizartmasi
Biraz once az misir patlamasi tussux
menüm:
3 kuru erik, bol su
1 yumurta
2 dilim ekmek
2 yk çökelek
4 zeytin
1 muz, 3 ceviz
1 portakal
8-10 mercimek köftesi
marul, ayran
ve bol bol suu
ya kızlar bence bitter cıkolata kılo yapmıyo ozlelıkle kahveyle ıcınde metabolızmayı acyaıp claıstryo dıyet yaparken bende gunde 3 -4 kare etının yuzde 70 kakaolu bıtterı cıkolatasını yıyıp yanına kahve ıcıodum hıc bagırsak sorunumd aolmuyodu kıloda verıyodum gayet.bıtter cıkolata candır=)kızlar 30 dk.baya tempolu yürüyüşümü yaptım...rahatladımtam anlamıyla olmasada hiç yoktan iyidir diyorum...yürüyüş bahanesiyle market alışverişimide yaptım... amma !!!!birde ,yanlışlıkla nasıl bir dalgınlık yaptıysam ...o an şuurum gitti herhalde bitter çikolata aldım :18:daha yemedim ama 2 kare yerim büyük ihtimalle....benim hormonlar tavan yapmaya başladı... :83::99::122::125: hadi hayırlısı.....
menüm:
3 kuru erik, bol su
1 yumurta
2 dilim ekmek
2 yk çökelek
4 zeytin
1 muz, 3 ceviz
1 portakal
8-10 mercimek köftesi
marul, ayran
ve bol bol suu
ya kızlar bence bitter cıkolata kılo yapmıyo ozlelıkle kahveyle ıcınde metabolızmayı acyaıp claıstryo dıyet yaparken bende gunde 3 -4 kare etının yuzde 70 kakaolu bıtterı cıkolatasını yıyıp yanına kahve ıcıodum hıc bagırsak sorunumd aolmuyodu kıloda verıyodum gayet.bıtter cıkolata candır=)
valla doğru diyosun bacım bende gece cevircem sen cevirdinmi
bısey olmaz canım canın ıstedımı bıtterı yıyebılırsın tecrubeyle sabıttır ben kılo werırken yıyodum ama aksam yeme oglen vakıtleırnd eyeoleyoley oley duymak dicem abes olacak görmek istediğim buydu yaşasın şu son zamanlarda diyet psikolojisi biraz yordu canım beni...yediğim her şeyde suçluluk duymaya başladım sanki ...tşklr yüreğime su serptin vallahi kalori hesaplamaktan yoruldum onu onunla dengele yok şunu eksik ye uffffffya valla fenalık geldi...biz hanımlar ne yaparsak yapalım malum dönem yaklaşınca tutamıyoruz kendimizi....2 kareyi yedim bende...çiko kokusu bile mutlu ediyo
yanlışım yoksa + 70 cal midede
bısey olmaz canım canın ıstedımı bıtterı yıyebılırsın tecrubeyle sabıttır ben kılo werırken yıyodum ama aksam yeme oglen vakıtleırnd eye
cnm bence 2 bardak yeşil çay kafi...yanına tarçınlı+karanfilli çay ve de ıhlamur ilave edebilirsin....
evet canım haklısın zaman bulsam çorba falan yapıcam da yapamıyorum onun yerine salataya yükleniyim bariphatoşcum kalori değerlerin hep düşük ama çok kuru yiyecek tüketiyorsun, için kuruyacak, salata falan ye bari. Çorba iç. metabolizman tembelleşecek diye düşünüyorum
mercimek köftesiii canım çekti kızafiyet olsun,bence güzel
kızartmaa
mısır patlamaaa
olmamışşşş
ekino bunu biğendi ama mercimek köftesini daha bi biğendiii
menüler güzel mattikacımda bazen canımız mı çekiyor nemercimek köftesi+marul+ayran :18:ne diyim afiyet olsun:97:
bitter çikolata az yedikten sonra faydalı diye ben de duymuştum ama sevmem ki bitterini meredinkızlar bu akşam yemeğinden önce 2 kare bitter çikolata
2100
1 kupa tarçın+karanfilli çay içtim....
2 lt suda bitti...
evet bacım2100 tane hemide
.hulalopu düşürmeden bir kerede kaç defa çeviriyorsun sen merak ettim
hehe kızlar hepinizin canını çetirmişim ama pratik oldu hazırlaması. tercih etme sebebim buydu, bulgurunu az koymaya çalıştım. karatay kurallarına göre emziren bi anne için ideal bi menü.
karataydan sıkıldım uymuyorum ama bazı şeyleri uyguluyorum hala severek.
bitter çikolata az yedikten sonra faydalı diye ben de duymuştum ama sevmem ki bitterini meredin
tarçınlı karanfilli çay nasıl hazırlanıyo ve ne işe yarıyo, malzemelerim var güzelse ben de yapıp içeyim rezene içmekten bi hoş oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?