menüm:
sabah 8:00
3 kuru erik, bol su
öğle: 11:00
1 yumurta
2 dilim ekmek
2 yk çökelek
4 zeytin
ara: 15:00
1 muz, 3 ceviz
ara: 17:00
1 portakal
akşam: 19:00
8-10 mercimek köftesi
marul, ayran
spor: 30 dk yürüyüş (2,5 km)
ve bol bol suu
oleyoley oley duymak dicem abes olacak görmek istediğim buydu yaşasın şu son zamanlarda diyet psikolojisi biraz yordu canım beni...yediğim her şeyde suçluluk duymaya başladım sanki ...tşklr yüreğime su serptin vallahi kalori hesaplamaktan yoruldum onu onunla dengele yok şunu eksik ye uffffffya valla fenalık geldi...biz hanımlar ne yaparsak yapalım malum dönem yaklaşınca tutamıyoruz kendimizi....2 kareyi yedim bende...çiko kokusu bile mutlu ediyo
yanlışım yoksa + 70 cal midede
kızlar öğle yemeğinden sonra neler yediğimi yazayım:
ara: 2 bardak yeşil çay + şekersiz çikolata + 5 badem
akşam: yağsız tavada 200 gr tavuk + salata + 2 dilim tam buğday ekmeği
ara: light süt + 1 kivi + 1 yeşil çay
şimdiye kadar 1 lt su içtim onu da uyumadan 2ye tamamlarım herkese iyi geceleer
@bluedeniz
bacım masallahben belim de hiç düşürmeden 100 tane veya daha fazla çevirebiliyorum yorulursam düşürüyorum sen ne kadar çeviriyorsun
ben bugün hiç çeviremedim bacım üstüne bide kocamaaaan bi tabak çekirdek yedim tuzlu tuzlune güzel bugün tartıda eksi çıkmıştım yarın daha da çok düşecektim offff nerden yediysem yaaa cook pisman oldum
Gunaydin kizlar sabahin 6 sinda ayakta bizim veled yaa uykum vaar
günaydın kalın belli hatunlar dünkü menüm
sabah 1 kayısı form çay
öğle 1 haşlanmış patates
ikindi 1 haşlanmış patates
gece 1 elma
tüm gün 2 lt karbonatlı su
1 lt çay
evet canım normalde ben de 2 bardaktan fazla içmiyorum ama bir arkadaşım arada 1 haftada günde 3-4 bardak içtiğini söylemişti metabolizma hızını arttırmak için tabiki sadece 1 hafta için yoksa her gün bu şekilde olmaz. o yüzden ben de 1 hafta böyle yapayım dedim bakalım nasıl olcak
doğrudur canım...yeşil çayın faydaları saymakla da bitmiyor ayrıca....ben çaykurun teneke kutusunu almıştım...bir kaç gün içtim tadıda gayet güzel ama tansiyonumu etkiledi nedendir bilmem ....bırakıp tekrar içtim aynısı oldu....bu sebeple sanada ağır gelirmi diye düşündüm...bazen bende denk geliyorum 3-4 kupa içenlere helal olsun diyorum...ama kararında bırakmakta lazım bence
evet canım haklısın zaman bulsam çorba falan yapıcam da yapamıyorum onun yerine salataya yükleniyim bari
hehe kızlar hepinizin canını çetirmişim ama pratik oldu hazırlaması. tercih etme sebebim buydu, bulgurunu az koymaya çalıştım. karatay kurallarına göre emziren bi anne için ideal bi menü.
karataydan sıkıldım uymuyorum ama bazı şeyleri uyguluyorum hala severek.
ya sorma çok severim bende taze soğan +maydanoz ,hafif acılı vede ekşili ohhhhh misss
bitter çikolata az yedikten sonra faydalı diye ben de duymuştum ama sevmem ki bitterini meredin
bende bitteri sevmezdim ama yedikçe diğerlerinden daha lezzetli geliyor inan...
tarçınlı karanfilli çay nasıl hazırlanıyo ve ne işe yarıyo, malzemelerim var güzelse ben de yapıp içeyim rezene içmekten bi hoş oldum
@bluedeniz
bacım masallahben belim de hiç düşürmeden 100 tane veya daha fazla çevirebiliyorum yorulursam düşürüyorum sen ne kadar çeviriyorsun
ben bugün hiç çeviremedim bacım üstüne bide kocamaaaan bi tabak çekirdek yedim tuzlu tuzlune güzel bugün tartıda eksi çıkmıştım yarın daha da çok düşecektim offff nerden yediysem yaaa cook pisman oldum
amanın maşşallah insan saymaya bile yorulur vallahi öfff ben anca bakıyıım
yok canım ya 100 er 100 er sayıyorumçok keyifli kesinlikle tavsiye ederim...
karatay deyince tüylerim diken oluyor yavvvv beni diyet işinde yoran işte o çılgın hatunun diyetiydi bence....karbonhidratsız yaşamak hiç hoş değildi bana göre...bir yerde okudum karbonhidratlar beyne mutluluk hormonu salgılatıyormuş bu yüzden vazgeçmesi zor ben bir ay yemedim felağim şaştı, her gruptan kararında yemek lazım işin özü bu aslında....karatay diyeiyle ilgili bir yazıda, bu protein ağırlıklı diyet öncülerinden birinin-isim hafızam berbattır- kalp krizinden mevta olduğunu okudum şimdi güzel kilo verdiriyor ama uzun vadede ne yapacağını tartışmak lazım belki... bu kadar laf ettim karatay teyzeme ammmmmmmmmmmmmma mercimnek köftesini önermiş yaaaaa burasını tuttum bırakmammmmmm yarın yapıyorum affetmemmm
işime geleni alıp işime gelmeyeni anlamamakta ustayımdır haniiii
şu çayı da ben şöyle hazırlıyorum..vazodan hallice bardağıma 1 y.kaşığı yeşil çay( top top kıvrımlı olanlardan satın aldım o daha iyiymiş), 1 t.kaşığı karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 küçük boy zencefil atıyorum.....üzerine kaynar su koyup, üzerini çay bardağıyla kapatıp 5 -10 dk arası demliyorum....
yeşil çay biliyorsun ödem atıyor metblzma hızlandırıyorrrr, karanfil dimağı güçlendiriyormuş ben okulda içtiğim çaya bile -bardağa- atıyodum,tarçın kan şekeri düznliyor ayrıca çubuk tarçını kemirmek müthiş zevkli bence ....ben bu çayı metab. hızlandırıyor diye yapmadım daha çok elimde olanlar bunlardı ama hepsi birleşince metab.hızlanıyormuş....
yarın kızın kontrolu var sanırım akşama doğru girebilirim...bakalım bızdık ne kadar büyümüş...badileri alttan kasmaya başladı yenilerini almak lazımmmm....
sabah 1 kayısı form çay
öğle 1 haşlanmış patates
gece 1 elma
1 lt çay
GÜNAYDIN Herkese, güzel hafif ve mutlu bir gün dilerim
mattikacım bende menünün fanları arasındayım, bayılırım mercimek köftesine. Haftasonu bende girişiyim şu köfte işine güzel güzel yiyim.
bu hafta hepimiz mercimek köftesi yapacağız anlaşılan
malum dönemlerde insanın gözü hiçbirşey görmez ya nasıl bireşydir bu yaa şu tatlı krizi denen olay, neden erkeklerde yok ta bizde var can sıkıcı. Bende bitter hiç sevmem ki, çukulatanın aslıdır ama ben nutellacıyım, o dönemde kriz gelirse 1 çay kaşığı dolusu nutella yiycem. Evdeki nutellayı ücra köşeye sakladım gözümün önünde olmasın diye
evet canım ya , bazen kendimi bile tanıyamadığım zamanlar oluyor:26: bende sevmezdim ama yedikçe alışıyorsun ve diğerlerindan daha güzel geliyor...ya ne diyosun nutellanın yeri ayrıdır zatennnn
oh be fatoşcum salata gördüm nihayet
hilalcim tam çekirdek çitlemenin zamanıydı yani, bugün sıkı tut bari hulohop'a devam. Bel ölçün baya farketmiştir herhalde dimi
ah canım bizimkisi her sabah 6,30 da uyanıyor ve uyandırıyor
gırgırcım bu hafta da patlatıcan inşallah bombayı
herkese günaydın
dün akşam eve gidince 1 kğ bitter çikolata gördüm tezgahta . bu ne ! diye çığlık attım resmen . eşime söylendim durdum. o masum şerbetli tatlı yiyeceğime bunu yerim dedi.
sizlerin yazılarını okuyunca nasıl sevindim anlatamam kızlar. bende onlar yiyecek ben bakıp çatlayacağım. diyordum. ne kadar mutluyum anlatamam
menüm:
sabah 8:00
3 kuru erik, bol su
öğle: 11:00
1 yumurta
2 dilim ekmek
2 yk çökelek
4 zeytin
ara: 15:00
1 muz, 3 ceviz
ara: 17:00
1 portakal
akşam: 19:00
8-10 mercimek köftesi
marul, ayran
spor: 30 dk yürüyüş (2,5 km)
ve bol bol suu
evet bacım2100 tane hemide
.hulalopu düşürmeden bir kerede kaç defa çeviriyorsun sen merak ettim
@bluedeniz
Gunaydin kizlar sabahin 6 sinda ayakta bizim veled yaa uykum vaar
sabah 1 kayısı form çay
öğle 1 haşlanmış patates
gece 1 elma
1 lt çay
herkese günaydın
dün akşam eve gidince 1 kğ bitter çikolata gördüm tezgahta . bu ne ! diye çığlık attım resmen . eşime söylendim durdum. o masum şerbetli tatlı yiyeceğime bunu yerim dedi.
sizlerin yazılarını okuyunca nasıl sevindim anlatamam kızlar. bende onlar yiyecek ben bakıp çatlayacağım. diyordum. ne kadar mutluyum anlatamam
kızlar tekrardan merhaba...tam pc yi kapatıyordum ki....bugün ayın 7 si....bir kaçgündür takvim yapraklarını koparmıyordum.....uyku sersemliğiyle 1 yaprak fazla koparmışım....
bir gün önceden kutladım günümüzü....hatun diyetten kafayı yemiş dediniz dimi
kızlar tekrardan merhaba...tam pc yi kapatıyordum ki....bugün ayın 7 si....bir kaçgündür takvim yapraklarını koparmıyordum.....uyku sersemliğiyle 1 yaprak fazla koparmışım....
sabah 1 kayısı form çay
öğle 1 haşlanmış patates
gece 1 elma
1 lt çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?