Geçmiş olsun mattika bişey dokunmuş olabilir
Sa sen hazirana kadar zayıflamassiiiin kaç haftadır düzgün bi kilo verdiğini göremedim bizim iddayi ben kazancmmm sen boşver zayıflama
sağol nidahcım.günaydın kızlarr
mattika geçmiş olsun canm
ben de şaşırdım önce bu çocuk nasıl uyudu bu saate kadar diye, meğer telefon kendi saatini ileri almış ben de saf gibi sevinmştimsaatlerin ileri alınmasına rağmn sabahın köründe uyanan oğluma burdan şükranlarımı sunuyorum
kolay gelsin bacım.günaydın
hava aç sam mı yoksa kapalı kalıp bunları bunalima depresyona soksam mı diye düşünmekte
bugün benim kaynana tör gelecek kalkıp evi toplayalım bari hoş ne kadar toplasan da o gene kusur bulacak ama neyse ben kaçar
dua edin bana bacılar
hilalcim bak seni biraz korkutayım mı, çok önemli canım git vurdur aşını....senin için ekliyorum lütfen oku....
Toksinler kan yoluyla merkezi sinir sistemine giderek hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olurlar. Basit bir sıyrık ve temiz bir yarada tetanos basili vejetatif hale geçemez.Kuluçka süresi yani vücuda girdikten sonra hastalık belirtilerinin meydana çıkması arasındaki süre ortalama olarak 3-8 gün kadardır. Doku harabiyeti fazla ve yabancı cisimlerle çok kirlenmiş yaralarda bu süre 24 saate kadar kısalabilir. Kültür seviyesi geri olan bölgelerde kendi kendine yapılan düşüklerde ve çocuk doğduktan sonra göbek kordonunun uygun olmayan şartlarda kesilip bağlanması da tetanos oluşmasına sebep olur.Tetanoz belirtileri:
Hastalık ilk önce iştahsızlık, uykusuzluk, huzursuzluk, sinirlilik, baş ağrısı gibi belirtilerle başlar. Daha sonra yüz ve çene kaslarında gerginlik ve kasılma başlayınca hastalığın ne olduğu anlaşılır. Çene kasları kasılır hasta ağzını açamaz, çiğneme güçleşir. Dudaklar gergin ve iki ucundan çekilmiş gibidir. Yüzde alaycı gülüş görünümü vardır. Hastalık ilerledikçe boyun, sırt, kol ve bacak kaslarında da kasılmalar başlar. Kasılmalar nöbetler halinde gelir. Kasılmalar bazen kısa süreli bazen de uzun süre devam eder. Işık, gürültü, dokunma gibi dış etkenler nöbetlerin gelmesini arttırır.
Kuluçka süresi ne kadar kısa olursa hastalık o kadar ağır seyreder ve kurtulma şansı yok gibidir. Ancak hastalığın kuluçka süresi 14 günden daha fazla ise hastalık hafif seyreder ve kurtulma şansı da yüksektir.
hafife alıncak bişey değil, her şey bizim için bana bişey olmaz deme bacım....
BU ARADA SENİNDE BAŞIN AĞRIYODU DİMİ....ALLAH KORUSUN...MİNİCİK İĞNE YAAAAA KOLDAN YAPIYOLAR HİSSETMEZSİN BİLE....KALK BİRİ GÖTÜRSÜN SENİ.....
aaa tamam kızlar çok sevindim mesaj zorunluluğu olmamasına :) valla salata + yoğurt yedim ve şuan açıktığımı hissediyorum :) yeşil elma yesem mi diye düşünyorum.
Hilalcim streç film sar kollarına basenlerine falan iyi oluyo. sarkmalar varsa kollarında ilk önce yarım litrelik suları tut ellerinde kaldırıp indir. daha sonra 1 lt yap su şişelerini toparlar kollarını. tabi streç sarmayı unutma
bacım çok saol beni düşünmüşsün yazmışsın çok teşekkür ederim o dedğin belirtilerin hepsi var bende ama iştahsızlık ve kasılmalar hariç :))
gözlerim kaymış bi şekilde dolaşıyorum hani dedim o kadarcık yaramı beni böyle hasta etti yoksa gerçekten hastamıyım
bu ara çok sinirliyim duygusalım hemen herşeye ağlamaya başladım baş ağrısıda var
evde kmse önemsemedi,ciddiye almadı o yüzden sinirlendim bende kendi kendime gitmiyorum hastaneye falan dedim 3 gündür üzerine basamıyorum hep yatıyorum şişti falan bana kmse gel gidelimde iğne vurduralım demedi bende bu ayakla tek başıma çıkıpta gidemem bu yüzden gitmedim bacım
daha önceden tetenoz iğnesi vurulmuştum 5-6 sene oldu hayırlısı valla belki bana bişey olursa ciddiye alırlar evdekiler ....
bi ara sürekli kol hareketleri yapıodumda cnm bıraktım yaa nişanıma az kaldı 3 ayı bozduk valla bu kollarla nasıl nişanlık giyincem((
bu arada bacım nickin cok tanıdık geliyo bende de ekliymişsin konuşmuşluğumuz olAn kişileri ekliyorum sen beni bi yerden tanıdınmı
evet canım bi ara bi topikte beraber zayıflamaya çalışıyoduktanımazmıyım aşk olsunn..
Kızlar bu arada bu sabah kursa giderken 2 poğaça yedim... Öğlen yok. kurstan çıkıncada sevgilimle sahile gittik hva çok güzelditabi sahilde boş durmadım ve 1 magnum 1 limonlu soda yuttum.. hiç yemek yemedim.. şuandada çiğköfte dürüm + ayran içiyorum. bu arada tartı aldımmmm ve 70 üzeri çıkmayı umuyodum hatta 74 75 olmuşumdur diye korka korka çıktım tartıya veeeeeee 68.200 çıktımmmmmm tabi başka başka yerlerde tartıldım ve inanmadım emin olmak için yeni alınmış 19lt lik damacana suyu tarttım ve 20.100 çıktı derler ya dijital 1kg fazla tartıyo diye bende 67-68 im sanırımm ve tok olarak 68.200 yupppyyyy
oh oh hemende çizelge hazırlanmışsenin adına sevindim bacım biz senle diyete başlayalım demiştik galiba ben dukan yapalım demiştim
evet canımmmmmmben çalışıyorum diye yapamam demiştiim.. sen devam ettin dimi ben 4 kg verip bırakmıştım.. sonra geri aldım sandım kiloları hiç tartılmadım ama almamışım hatta 2 kg daha vermişim mayısa kadar inşallah 60 oluruuummmm
inşallah canım insan kilo verdiğini görünce dahada bi gaza geliyor dimiben bugün itibariyle o günden bu güne tam 11 kilo verdim
inşallah canım insan kilo verdiğini görünce dahada bi gaza geliyor dimiben bugün itibariyle o günden bu güne tam 11 kilo verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?