Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ayyyyyy mattika çok güzel duruyo öğle yemeğinin de resmini çekip koysana ben burda motive oldum valla karataya başladınmı

kahvaltı kadar görsel olmayabilir ama diğer öğünler. karataya döndüm bugün itibariyle. meyve yok diyo karatay bi ona uymayacağım emzirdiğim için. gündüz saatlerinde yerim meyvemi.
tartı ilerledi ama simit bölgesi hiç ilerlemedi son 2 kiloda. sinir oldum

ah be kuzum imam cemmat ilişkisini bilrsin di mi? biz seni affederiz nasıl söz o ama sen kendine yapıyon kötülüğü, sen kenine kızmayacak mısın?

bu arada aklıma geldi S A 1nisan şakası yapıyosundur belki

çınarınannesiii seninki de su az içmendendir,bu menüyle kilo alınmaz,yeşil çay falan da iç şişlik ödem vs halleder inş.

Eveeeeeet bir nisaaann

Kızlar yıllardır burdayımm. Aklım azda olsa başıma geldi bidaha birsen 3 kilo almak gibi bö hata yaparmıyım.

Demin tartıldım kilom tam 75,7 yani 900 gramlık bir artış var.

Dün korkunç bir gün geçirdim pazarları çalıştığım marketteki çalışanlardan nefret ediyorum tam 7,5 saat aç kalmak zorunda kaldım. Gece eve gelince eşim hemen salata cacık yaptı bana biraz bişeyler hazırladı. Okadar acıkmıştımki 5 dilim esmer tost ekmeği yedim hatta sanıım 6. Ama o işyerindeki cadıyı mutlaka şikayet edecem kaçarı yok allahın belası.

yaa bende karatay yapmak istiyorum ama kendime güvenemiyorum ekmek yok yasak olunca daha cok yiyesim geliyo:26:

Evet hergün menü paylaşmadım bu yüzden kendime ceza veriyorum ve hafta sonu ne yediysem paylaşıyorum zorunlu olmasada..

Cumartesi sabah: 2 tost
Öğlen: 1 içli köfte, patlıcan kızartması
Akşam: sandwich

Pazar sabah: kahvaltı klasik biraz ekmek.

Sonra işte gece salata cacık ekmek

yaa bende karatay yapmak istiyorum ama kendime güvenemiyorum ekmek yok yasak olunca daha cok yiyesim geliyo:26:

doğru şeyleri yersen acıkmıyosun, ilk 2 gün dayandıktan sonra ekmek gereksiz bi yiyecek gibi geliyo. ama ben başla başlama demem sen bi oku kendine göre karar ver.

cınarınannesi bazen günlük ödemler olabiliyo, gece suyu fazla içmişsindir wc ye gidememişsindir vs. etkiliyo bunlar tartıyı. sen haftasonu kaçamak yapmadıysan tartıya takılma. yani 2 günde bir tartılmak bu açıdan iyi değil. ama bizim tartılmamız lazımdı yoksa haftasonu ye babam ye

çınarınannesi bence günlük ödemdir çok takılma ancak şöyle bir yorum yapabilirim çocuklardan artakalanları yiyiyoruz ya gizli kaloriler oluyor onlar...mehmet öz showda gizli kalori konularını işlediler mesela kadın fıstık ezmeli sandviç yapıyor kaşıkta kalan az miktarıda yalıyor tabiki bende yapıyorum yapmayan azdır, hooop 80 kalori ekleniyor...bunun gibi...kızın kahvaltısı ılınmışmı diye ucundan tadına bakıyorum eminim 20-30 kalori vardır veya büyük kızın tabağında 1-2 patates dilimi kalıyor cumburlop mideye...böyle böyle belki de fazladan 200 kalori alıyorumdur diye düşünüyorum artık yapmıyorum...bu arada geçmiş olsun....

ha birde bamya demişsin eğer bamyayı göz kararı yağla pişiriyosan oda etkiliyor olabilir...1 kg sebzeye 2 yk yağ veriyor diyetisyen...onda da soğanlar mısır gibi patlıyor yağsızlıktan çat çat diye bir de böyle bişey söyleyebilirim...

kızlar hepimize güzel günler diliyorum...

benim bu hafta kesinlikle kaçamağım yok tatlı hiçbirşey ağzıma sürmedim karbon alımını neredeyse sıfıra indirdim bulgur hariç oda ölçülüydü...ama 76.5 çıktım sabah bu nedir anlamadım regl dönemi geliyor o yüzden mi? modum düştü resmen yaaaa bu nedir yaaaaa????? isyanlardayım, kız hilal yedim çukuları ekmekleri, verdim kiloları diyosun ya fena bozuluyorum ahhh gençlik ahhh metabolizmaaa.....

ama şöyle de bişey var kızlar 1 haftadır eski pantolonuma girdim biraz simitler çıkıyodu ama olsun daha önce bacağımı bile sokamıyordum...işte böyle oluncada soruyorum neden kiloda bişey yok bilen varsa cevaplasın şok mu yapmak gerek acaba, onuda yapamam ki emziriyorum bir öğün az yiyeyim süt hemen etkileniyor, yorumlarınızı bekliyorum diyetisyene gitsem bana klasik bir diyet önerecek bende karbon almak istemiyorum.....ayyyyyyyyyyyyyy yangın var deyip bağırcam yaaaaa

kızlar bugün de fazla uğrayamıyorum işler güçler malum

tam okuyamadım ama phatos tan başka cumadan beri kilosunda düşüş olan varmı ? merak ettim

kilo alanlara napıyoruz şimdi

size yarın ölçülerimi bildireceğim, bende bel bölgesinden incelmişim tam ölçüler yarın

birde kendime çizelge hazırlayacağım kıyaslama yapabileyim

kesinlikle haklısın, onun tadına bak, bunun soğukluğuna bak, eskiden daha da çok bakardım ama hala bakıyorum tamamen bırakmam lasım, birde benim yemekleri genlede bakıcımız yapıyor o çok yağ kullanıyor, hakiki zeytinyağı kullanıyorum ama oda yağ sonuçta, uyardım bir kaç kez ama pek etkili olduğumu sanmıyorum

kızlar, biraz hazırcılık gibi olacak ama bu karatay diyetinin özü nedir. Biraz araştırayım dedim bir sürü sitede birsürü şey yazıyor, birde menüler var, ben menü ye uyamıyorum. aman bu gün bunu pişireyim, şunun yanında şu.

Bana biraz bilgi verirmisiniz, bildiğim

ekmek, makarna, pilav, unlu şeyler yok, günde 2 öğün yiyeceksin öğünlerde doymak şart, ara yok, mevye dahil tatlı asla yok.

Mattika cım benim de bacakalarda popoda hiç bir şey kalmadı ama göbek ve simit halen duruyor. genelde sabahları t.b.e yiyorum o da hazır kesilmiş 2 ince dilim.

sabahları 2 yumurta yesem ekmek yerine,

bazen kendimi o kadar çok kızıyorum ki, nasıl içimize işlemişse Çınar a bile zorla ekmek yedirmeye çalışıyorum, sanki ekmek yemezse doymayacak gibi, çocuk yemeğini , çorbasını aslında. işte bizde böyle büyüdüğümüz için ekmek=doymak gibi geliyor.

İşte Karatay Diyeti’yle 24 saat:
Bu 24 saati Karatay Diyetinin özeti olarak da okuyabilirsiniz!
01:00 Uyku önemlidir. Vücudunuzun gecenin karanlığından
faydalanmasına izin verin.
02:00 Siz uykunun derinliklerine dalarken zayıflatan hormon
leptin uyanıyor ve en yüksek düzeyde salgılanmaya başlıyor.
03:00 Organizmada görev yapan bütün hormonlar arasında
en son keşfedilen leptin hormonu, bir gemiyi yüzdüren birinci
kaptanın görevini yürütür. Birikmiş olan yağlarımızın yakıt
olarak kullanılabilmesi ve enerji sağlayabilmesi için, leptin
hormonunun salgılanması şarttır. Gece ve gündüz, leptin
hormonunun salgılanmasına fırsat verdiğimiz zaman kilolarımızı
rahatlıkla verebiliriz. Çünkü böylece organizmamızda birikmiş
ve depo edilmiş yağlarımızın, ara öğün olarak kullanmasını
sağlıyoruz. Güçlü ve dinç kalıyoruz.
04:00 Sağlık için son derece önemli olan bir yapı taşı da
kolesteroldür.
05:00 Her türlü kolesterol kuvvetli bir antioksidandır, bakteri
ve virüsleri de yok etmekle görevlidir. Unutmayalım kolesterol
yağ değildir, güçlü bir steroiddir. Hücreleri, serbest oksijen
radikallerinin tahribatına karşı koruyarak; kalp- damar
hastalıklarının, kanserin ve dejeneratif hastalıkların gelişmesini
önler. Beynimizde bulunan ‘serotonin (mutluluk hormonu)
reseptörlerinin normal bir şekilde çalışmaları kolesterol
sayesindedir. Aynı zamanda bütün seks hormonları ve stres
hormonlarının yapımında da kolesterol kullanılır.
06:00 Bu diyet ile doğru bildiğiniz yanlışları düzelteceksiniz...
Kahvaltıda köy tereyağında yumurta, arzu edilirse pastırmalı
olarak... Yanında 8-10 adet zeytin, bir avuç içiniz kadar beyaz
peynir, 1 çay bardağı ceviz içi, arzu edildiği kadar domates, biber,
salatalık, turp, maydanoz, nane, roka veya tere ve limonlu çay.
08:00 Herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb yenmeyecek!
09:00 Kuvvetli, bol protein ve sağlıklı yağ (örneğin tereyağı)
içeren bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu,
harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan
kalori-enerji miktarına eş değerdir.
10:00 Ara öğün-şart değil! Acıkma hissi oluşanlara şekersiz
bitki çayı ile birlikte bir avuç içi kadar ceviz içi yeter ve artar.
11:00 Her gün bir antioksidan vitamin ile birlikte mutlaka 2-3
gr katkısız Omega-3 tüketmenizde fayda var.
12:00 Öğle yemeği. Bir tabak zeytinyağlı taze yeşil fasulye, 3-4
adet ızgara köfte, 1 kâse yoğurt, turp ve havuç ile hazırlanmış
salata ve bir tatlı kaşığı ketentohumu olabilir.
13:00 Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal
kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir. Geleneksel usulde
hazırlanmış sirke, mide hazmını ve midenin boşalmasını
yavaşlatır. Bu nedenle son derece faydalıdır.
14:00 Öğle yemeği sonrası işe başlamadan önce 15-20 dakika
yürümek, siz çalışırken yağlarınızın yıkılmasını, göbeğinizin
erimesini veya selülitlerinizin yok olmasını kolaylaştırır.
15:00 Ara öğün-şart değil! Yine acıkma durumu olanlar bir
elma ve bir avuç tuzsuz yerfıstığı ile taze limon eklenmiş su ya
da şekersiz çay tüketebilir.
16:00 Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmeli. Öğünler
arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay ve ayran içilebilir.
17:00 Üzerinde diyet yazsa dahi kurabiye, bisküvi, çikolata,
şeker vb yenilmeyecek. Hiçbir şekilde gazlı içecekler
kullanılmayacak. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek
artırırlar.
18:00 Akşam yemeği. 3-4 kalem kuzu pirzolası, mevsim
salatası, zeytinyağlı enginar yenebilir.
19:00 Yemeklerde ve salatalarda ısıl işlem görmemiş soğuk
sıkım zeytinyağı kullanılabilir. Mısırözü ve ayçiçeği yağları
yemek pişirme ve kızartmalarda kesinlikle kullanılmayacak!
Margarin haline dönüştürülmüş olan sıvı yağlarda da fazla
miktarda trans yağ meydana gelmektedir. Bu sebeple margarin
kesinlikle yasak!
20:00 Bu saatten sonra meyve dâhil her şey yasak! Şekersiz
bitki çayı, limonlu suya izin var...
21:00 Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde,
vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür.
Kan şekerleri, kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler.
Selülit nedenidirler. Selülit, insülin ve leptin direncinin önemli
bir belirtisidir.
22:00 Sakın bir şeyler atıştırmayın! İnsülini yükseltmeyin.
Leptin hormonun salgılanmasını engellemeyin!
23:00 Yatmadan önce 30 dakikalık bir yürüyüş harika olur.
2 4 : 0 0 Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloda kalmak
istiyorsanız; kilo verirken halsizlik, bitkinlik, isteksizlik ve
yorgunluk hissetmeden, mutlu ve enerjik bir şekilde yaşamayı
arzuluyorsanız; unutkanlık şikâyetlerinden kurtulmayı,
düşüncelerinizin berraklaşmasını ve yaptığınız işe kolaylıkla
konsantre olmayı hedefliyorsanız, Karatay Diyeti tam size göre.

ilk kitabı vardı bende. ikinciyi de e-kitap olarak indirdim. çok farklı konulardan bahsediyo istersen sen de e-kitap olarak ara indir canım

ilk kitabı vardı bende. ikinciyi de e-kitap olarak indirdim. çok farklı konulardan bahsediyo istersen sen de e-kitap olarak ara indir canım

çok sağol mattika cım, sabah hariç hiç zorlanmadan yapabilirim bunu ama sabah ekmeksiz olmak beni zorlayabilir.

emeğin için sağol zihnim artık daha net.

çok sağol mattika cım, sabah hariç hiç zorlanmadan yapabilirim bunu ama sabah ekmeksiz olmak beni zorlayabilir.

emeğin için sağol zihnim artık daha net.

sabah ekmeksiz başta zor oluyo ama alışıyosun. ceviz ve 2 yumurta yersen 4-5 saat acıkmıyosun zaten. ama ben bi ara yaptım karatay sonra bıktım bıraktım. et sebze yemeklerini çok dzenli ve çeşitli yapmak lazım. bebekle düzenli yemek yapamayınca bıkıyosun hep aynı şeylerden.

ewet, asıl sorun o benim yemekleri dediğim gibi bakıcı ablamız yapıyor, daha doğrusu ,artık herşeyi yediği için yemekleri Çınar için yapıyor bizde yiyoruz. bir de ona bugün bunu yap bugün şunu yap diyemem, öğlen desen ne çıkarsa bahtımıza, aman öyle işte. sabah 2 yumurta yirim ekmek yimem bir de böyle denerim bakalım

şimdiye kadar neler yediğimi yazayım

sabah: 2 wasa + light süt

ara: yarım paket etiform mısır patlağı + yeşil çay

öğle : 2 dilim çavdar ekmeğine light peynirli sucuklu tost + light ayran

bende yediklerimi yazıyım kızlar akşam ne yiyeceğim belli değil

sabah : yarım kepçe tel şehriye çorbası + 1 dilim kepek ekmeği ufacık + 2 çay kaşığı pul biber

ara : 1 tane etiform çikolatalı bisküvi + böğürtlenli çay

Öğlen : 2 yemek kaşığı pilav ve yeşil mercimek + yarım kase cacık.

ara 2 adet etiform çikolatalı bisküvi.. + su bukadar şimdilikk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…