Ben de diyetisyenimin dediklerini dinliyorum. :) 1 porsiyon bulgur bana bir küçük tabakmış gibi geldi. Bence miktarları daha açık yazmaları lazım.
Canım açlıga katılmıyorum ben, ben de eskiden aç kalmak gerekiyor diye hiçbir şey yemiyordum diyet yaparken ama o zamanda verdiğim kiloları çok kısa sürede geri aldım. Şu an yaptıgım diyette hiç aç kaldıgımı hissetmiyorum mesela. Yediklerin doyurucuysa gün içinde çok fazla açlık hissetmeyebilirsin.bugün bişey farkettim .. acaba kilo verebilmek için aç mı olmalıyım. ben bu süreçte sadece kalorisi yüksek şeyler yememeye çalışıyorum. ama aç kalmıyorum yani açııımmm( duygusuyla yaşamıyorum. acaba bu süreçte aç kalmak mı lazım..
3 kaşık bulgur pilavı = 70 kalori.
Senin dediğin gibi olacak olsa hayatta yemem.
Bir de meyvelerden bahsedenler olmuş. Meyveleri ana öğün niyetine yediğim zaman fazla yiyorum. Bir zararı olduğunu da düşünmüyordum açıkcası. Amaaaaaan, neyse. Anlamadım gitti niye böyle olduğunu, 1 hafta daha sıkayım bakayım dişimi...
evet koşmak en iyi spor gerçekten.. ben yürüyorum bu hafta ip atlayacağım bakalım ne olacak bu kiloyla koşarsam dizlerim çok ağrıyor özellikle bir dizimde lif kopması olmuştu bu kadar kilo çok baskı yapıyor biraz zayıflayınca koşacağım ama..
bir kaç akşamdır o parklarda aletler var ya.. orada barfix mi deniyor hani ellerinle tutunup sallanılan alet ona tutunup dizlerimi çekebildiğim kadar yukarı çekip bırakıyorum ve karnım nasıl acıyor yapabildiğim 3 defa 12 adet çekme ama inan ter içinde kalıyorum ve ellerim su topladı tabiki demire tutunan ellerim 75 kilo kaldırıyor 15 20 saniye bile olsa feci acıyor..
Diyetisyenin 3 kaşık 70 kalori mi dedi ? Kesin bilgi yani ? Çok sevindim buna, hani aşırı sevmesem de yerim bulgur pilavı ama bu kadar kaloriyi almaya değmez diye yemiyordum.
Canım bir dene yine de birkaç gün bile olsa, denemenin bir sakıncası olmaz nasıl olsa. Herkesin bünyesi farklı oluyor deneye yanıla öğreniyorsun ne yemen gerektiğini sana neyin kilo verdirdiğini :44:
kilo veren herkesi tebrik ediyorum
benim motivasyonum düştü, dondurma yedim az önce. ne bulursam yiyesim var
tek başına düzenli yemek yap düzenli ara öğün vs. zor geliyo bazen.
spor yapmanın bi yolunu bulmalıyım
funda meyve dediğin sırf şeker. ara öğünlerde küçük porsiyon yemelisin. ya da sabahları. bikaç defa akşamı meyveyle geçirdiğini gördüm bence sorumlu bu. en azından akşam yeme öğleni meyveyle geçir. vücut o şekeri yakma fırsatı bulamazsa depolar.
bir de meyvenin yanına yoğurt süt vs koysan direk şeker etkisi yapmayabilir.
Evet, öyle dedi. Hatta uzatayım ben listeyi, isteyen faydalansın:
1 dilim ekmek = 2 kaşık pirinç = 3 kaşık bulgur = 1/2 orta boy mısır = 1 kase çorba = 3 kaşık kurubaklagil = 1 çay bardağı leblebi = 70 kalori
Öyle, 2 günle karar vermemek, bir denemek lazım.
Jillian 30 day shred yapmıyor muydun sen? :44:
Bir de meyvenin adı bence kötüye çıktı. Son zamanlarda herkes "meyve=şeker" demeye başladı. Sanki hayatımızdan kola, şekerli çay-kahve, pasta, çikolata, jelibon vb. çıkardık da sıra meyveye geldi.Tabi sözüm takımdan dışarı, bizde bunları tüketen pek yoktur. Karpuz, incir, üzümün çok yenmesini tabiki iyi bulmuyorum ben de... Ama meyvedeki şekerin bizim bildiğimiz basit şeker gibi olduğunu; aynı oranda kötü olduğunu ve kana hemen karışıp depo edildiğini de sanmıyorum. O yüzden en azından bir süre daha meyvelere devam edeceğim. Eğer aradan 2 hafta geçmişse ve bende hala tık yoksa o zaman meyvede kabahat aramaya başlayabilirim. Hatta ben şu konuyu biraz araştırayım bakalım nette, neler çıkacak. :)
bugün yediklerim
sabah
domates salatalık
1öğle
patetes püresi
ara üzüm
akşsam
salata
3 kaşık patlıcan yemegi
en son yeme saatim 17:45
bu hafta bunu deniycem acaba yeme saatim mi problem o tartının düşmesi lazımmmm
kilo veren herkesi tebrik ediyorum
benim motivasyonum düştü, dondurma yedim az önce. ne bulursam yiyesim var
tek başına düzenli yemek yap düzenli ara öğün vs. zor geliyo bazen.
spor yapmanın bi yolunu bulmalıyım
funda meyve dediğin sırf şeker. ara öğünlerde küçük porsiyon yemelisin. ya da sabahları. bikaç defa akşamı meyveyle geçirdiğini gördüm bence sorumlu bu. en azından akşam yeme öğleni meyveyle geçir. vücut o şekeri yakma fırsatı bulamazsa depolar.
bir de meyvenin yanına yoğurt süt vs koysan direk şeker etkisi yapmayabilir.
bugünkü menüm
sabah :kepekli tost, yeşil çay
öğle: 1 avuç leblebi, 1 avuç kuru üzüm, 4 eti for pirinç mısır patlağı
ara: 1 twister dondurma
akşam: yarım dilim uno denge, 5-6 y.k nohut yemeği
bugünkü menüm
sabah :kepekli tost, yeşil çay
öğle: 1 avuç leblebi, 1 avuç kuru üzüm, 4 eti for pirinç mısır patlağı
ara: 1 twister dondurma
akşam: yarım dilim uno denge, 5-6 y.k nohut yemeği
Bugün yediklerim:
Sabah: ılık limonlu su
2 domates, 1 kk peynir, 3 zeytin, yeşil çay
Ara: 2 mürdüm erigi
Öğlen: kepekli sandviç ekmeginden sandviç yaptım ( bir kibrit kutusu kadar peynir ve 3 zeytin vardı içinde)
Ara: yarım muz ve 1 bardak süt
Akşam: 1 tabak sebze yemegi, 1 kase yogurt
3 Litre su içtim.
Spor: Jilian level 1, 30 dakika egzersiz bisikleti ve akşam 1 saat yürüyüş.
bugünkü menüm
sabah :1 haslanmıs yumurta 2 zeytin şekersiz çay
öğle :1 kepçe tarhana çorbası ve yoğurt
akşam :1 koçan haşlanmış mısır
3 lt su ve 3 kupa yeşil çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?