Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Ben de diyetisyenimin dediklerini dinliyorum. :) 1 porsiyon bulgur bana bir küçük tabakmış gibi geldi. Bence miktarları daha açık yazmaları lazım.

Diyetisyenin 3 kaşık 70 kalori mi dedi ? Kesin bilgi yani ? Çok sevindim buna, hani aşırı sevmesem de yerim bulgur pilavı ama bu kadar kaloriyi almaya değmez diye yemiyordum.

Merhabalaarr, işyerinden giriyorum.

Çok yoruluyorum çok. Yeni sezon cicilerini yapmaya devam ediyorum çok güzel herbiri ayyy :))

Geçmişide okudum listedeki tabloda süper.

Ne çok üyeymişiz takımda.. 15 kişi en üst sınır ve biz sanırım tamamlamışı ya

Canım açlıga katılmıyorum ben, ben de eskiden aç kalmak gerekiyor diye hiçbir şey yemiyordum diyet yaparken ama o zamanda verdiğim kiloları çok kısa sürede geri aldım. Şu an yaptıgım diyette hiç aç kaldıgımı hissetmiyorum mesela. Yediklerin doyurucuysa gün içinde çok fazla açlık hissetmeyebilirsin.

Canım bir dene yine de birkaç gün bile olsa, denemenin bir sakıncası olmaz nasıl olsa. Herkesin bünyesi farklı oluyor deneye yanıla öğreniyorsun ne yemen gerektiğini sana neyin kilo verdirdiğini :44:

Koşmanın kiloyla birlikte kondisyonla da alakası var, kondisyonun zamanla yükselirse koşmak daha kolay olur sanırım. :44:

kilo veren herkesi tebrik ediyorum
benim motivasyonum düştü, dondurma yedim az önce. ne bulursam yiyesim var
tek başına düzenli yemek yap düzenli ara öğün vs. zor geliyo bazen.
spor yapmanın bi yolunu bulmalıyım

funda meyve dediğin sırf şeker. ara öğünlerde küçük porsiyon yemelisin. ya da sabahları. bikaç defa akşamı meyveyle geçirdiğini gördüm bence sorumlu bu. en azından akşam yeme öğleni meyveyle geçir. vücut o şekeri yakma fırsatı bulamazsa depolar.
bir de meyvenin yanına yoğurt süt vs koysan direk şeker etkisi yapmayabilir.

Diyetisyenin 3 kaşık 70 kalori mi dedi ? Kesin bilgi yani ? Çok sevindim buna, hani aşırı sevmesem de yerim bulgur pilavı ama bu kadar kaloriyi almaya değmez diye yemiyordum.

Evet, öyle dedi. Hatta uzatayım ben listeyi, isteyen faydalansın:

1 dilim ekmek = 2 kaşık pirinç = 3 kaşık bulgur = 1/2 orta boy mısır = 1 kase çorba = 3 kaşık kurubaklagil = 1 çay bardağı leblebi = 70 kalori

Canım bir dene yine de birkaç gün bile olsa, denemenin bir sakıncası olmaz nasıl olsa. Herkesin bünyesi farklı oluyor deneye yanıla öğreniyorsun ne yemen gerektiğini sana neyin kilo verdirdiğini :44:

Öyle, 2 günle karar vermemek, bir denemek lazım.

Jillian 30 day shred yapmıyor muydun sen? :44:

Bir de meyvenin adı bence kötüye çıktı. Son zamanlarda herkes "meyve=şeker" demeye başladı. Sanki hayatımızdan kola, şekerli çay-kahve, pasta, çikolata, jelibon vb. çıkardık da sıra meyveye geldi. Tabi sözüm takımdan dışarı, bizde bunları tüketen pek yoktur. Karpuz, incir, üzümün çok yenmesini tabiki iyi bulmuyorum ben de... Ama meyvedeki şekerin bizim bildiğimiz basit şeker gibi olduğunu; aynı oranda kötü olduğunu ve kana hemen karışıp depo edildiğini de sanmıyorum. O yüzden en azından bir süre daha meyvelere devam edeceğim. Eğer aradan 2 hafta geçmişse ve bende hala tık yoksa o zaman meyvede kabahat aramaya başlayabilirim. Hatta ben şu konuyu biraz araştırayım bakalım nette, neler çıkacak. :)

Amaaaan! Bu ne be?
Kimi diyor "Hiç yeme", kimi "3 porsiyon ye", kimi "6 porsiyon ye" diyor. Kafam iyice karıştı. Ama meyveden anaöğün yapmamaya karar verdim en azından. Tabi bugün hariç... :26:

bayıldım sözüm takımdan dısarı:)

bugün yediklerim

sabah
domates salatalık

1öğle
patetes püresi
ara üzüm

akşsam
salata
3 kaşık patlıcan yemegi

Az, çok az...
Sabah = 0
Akşam = 80 kalori desen
Öğlen pürenin miktarı belli değil, ara üzüm belli değil.

en son yeme saatim 17:45
bu hafta bunu deniycem acaba yeme saatim mi problem o tartının düşmesi lazımmmm

Hep bugünkü gibi yiyorsan az yemekten metabolizmanı yavaşlatmış olabilirsin. Tabi haftalardır böyle yemen lazım.

bende bugün dondurma yedim niyeyse bende de öyle ne bulursam yemek istiyorum zor tutuyorum kendimi
ben spor salonuna yazıldım öyle spor yapıyorum evde olsam 1 gün yapar 2. gün yapar 3. gün bırakırım

bugünkü menüm
sabah :kepekli tost, yeşil çay
öğle: 1 avuç leblebi, 1 avuç kuru üzüm, 4 eti for pirinç mısır patlağı
ara: 1 twister dondurma
akşam: yarım dilim uno denge, 5-6 y.k nohut yemeği

Bugün yediklerim:
Sabah: ılık limonlu su
2 domates, 1 kk peynir, 3 zeytin, yeşil çay
Ara: 2 mürdüm erigi
Öğlen: kepekli sandviç ekmeginden sandviç yaptım ( bir kibrit kutusu kadar peynir ve 3 zeytin vardı içinde)
Ara: yarım muz ve 1 bardak süt
Akşam: 1 tabak sebze yemegi, 1 kase yogurt
3 Litre su içtim.

Spor: Jilian level 1, 30 dakika egzersiz bisikleti ve akşam 1 saat yürüyüş.

Öğle yediklerin bir ögünden çok ara ögünlerin birleşimi gibi bir şey olmuş, niye öyle yaptın ki, canın yemek yemek mi istemedi? :44: Öğleyi geçiştirdiğin için belki şekerin düşmüştür, arada ki dondurmayı o yüzden yemek istemiş olabilirsin.

bugünkü menüm
sabah :1 haslanmıs yumurta 2 zeytin şekersiz çay
öğle :1 kepçe tarhana çorbası ve yoğurt
akşam :1 koçan haşlanmış mısır
3 lt su ve 3 kupa yeşil çay

mattika, yarım kafayla okurken atlamışım mesajını.
Motivasyonun düşmesin, bak ben de bugün öyle hissediyordum ama yine de görev bilinciyle yaptım sporumu... Anlık motivasyon düşüklükleri aslında bizlerin bubi tuzakları. Onlara düşmemek lazım. Hem tek başına değilsin, biz de burdayız. Zaten tek başımıza yapamadığımız için bir takımın içinde değil miyiz?

Son düzenleme:

Bir avuç kuru üzüm bayağı fazla. Ona başladı mı insan duramıyor, o yüzden tavsiyem uzak durman. :)
Dondurma da var. :44:

Kalori açısından çok fazla değil belki ama dengesiz bir gün olmuş, sağlıksız gibi...

Saatler ilerledikçe kaloriler artmış gibi geldi bana.
Sporlar müthiş olmuş.

bugünkü menüm
sabah :1 haslanmıs yumurta 2 zeytin şekersiz çay
öğle :1 kepçe tarhana çorbası ve yoğurt
akşam :1 koçan haşlanmış mısır
3 lt su ve 3 kupa yeşil çay

Çooook düşük kalorili olmuş...
Bir de be herkese ara öğün yapmasını tavsiye ediyorum. Kilo vermeye çalışırken metabolizmanızı yavaşlatmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…