Az, çok az...
Sabah = 0
Akşam = 80 kalori desen
Öğlen pürenin miktarı belli değil, ara üzüm belli değil.
Hep bugünkü gibi yiyorsan az yemekten metabolizmanı yavaşlatmış olabilirsin. Tabi haftalardır böyle yemen lazım.
Öğle yediklerin bir ögünden çok ara ögünlerin birleşimi gibi bir şey olmuş, niye öyle yaptın ki, canın yemek yemek mi istemedi? :44: Öğleyi geçiştirdiğin için belki şekerin düşmüştür, arada ki dondurmayı o yüzden yemek istemiş olabilirsin.
fundacım canım bişey yemek istemedi bugün ondan..
evet genelde az yiyorum peki ne yapabilirimm
bazen birden cok yiyorum hemen tıkanıyorum tuhaf yanii
Saatler ilerledikçe kaloriler artmış gibi geldi bana.
Sporlar müthiş olmuş.
.
Bugün yediklerim:
Sabah: ılık limonlu su
2 domates, 1 kk peynir, 3 zeytin, yeşil çay
Ara: 2 mürdüm erigi
Öğlen: kepekli sandviç ekmeginden sandviç yaptım ( bir kibrit kutusu kadar peynir ve 3 zeytin vardı içinde)
Ara: yarım muz ve 1 bardak süt
Akşam: 1 tabak sebze yemegi, 1 kase yogurt
3 Litre su içtim.
Spor: Jilian level 1, 30 dakika egzersiz bisikleti ve akşam 1 saat yürüyüş.
Azar azar yükselt kalorileri...
150 kalori yükselt mesela her günü... 2 dilim ekmek ekleyebilirsin, 2 porsiyon meyve, ya da 1 tabak sebze yemeği, 1 bardak süt... Tabi bu miktarlar yaklaşık. Süt ve meyve 150 kalori etmez. Ama biraz biraz yükselt. Sabahları daha yüksek tut.
Not: Her günü 150 yükselt derken, her gün her gün yükseltme.
Bu hafta için her günü yükselt.
evet genelde az yiyorum peki ne yapabilirimm
bazen birden cok yiyorum hemen tıkanıyorum tuhaf yanii
maşallah sporlar da menü de güzel
Menüm
Sabah
2 dilim ekmek
2 kk peynir
5 zeytin
Ara
1/2 paket altınbaşak
Öğle
1,5 tabak çorba
2 köfte
Ara
1/2 paket altınbaşak
10 badem
Akşam
2 şeftali
1 porsiyon üzüm
Ara
10 badem :26:
Ek Mesaj: Bir kalori sayımı yapayım bakayım kaç etmiş.
Çok görünüyor ama hiç de çok değilmiş yahu... 1160 ediyor. Hadi uçup 200 kalori ekstradan eklesem, 1360, hadi 1400 de...
Sizinkilerin yanında menüm öyle bir şişik kaldı ki 1700-1800 çıkacak sandım.
Teşekkür ederim, evde olunca yapıyorum, okul başlayınca bu kadar rahat yapamam diye, özellikle jilian'ı.
Menüm
Sabah
2 dilim ekmek
2 kk peynir
5 zeytin
Ara
1/2 paket altınbaşak
Öğle
1,5 tabak çorba
2 köfte
Ara
1/2 paket altınbaşak
10 badem
Akşam
2 şeftali
1 porsiyon üzüm
Ara
10 badem :26:
Ek Mesaj: Bir kalori sayımı yapayım bakayım kaç etmiş.
Çok görünüyor ama hiç de çok değilmiş yahu... 1160 ediyor. Hadi uçup 200 kalori ekstradan eklesem, 1360, hadi 1400 de...
Sizinkilerin yanında menüm öyle bir şişik kaldı ki 1700-1800 çıkacak sandım.
bugünkü menüm
sabah :1 haslanmıs yumurta 2 zeytin şekersiz çay
öğle :1 kepçe tarhana çorbası ve yoğurt
akşam :1 koçan haşlanmış mısır
3 lt su ve 3 kupa yeşil çay
belki birazcık zor olur ama istedikten sonra yaparsın bence
Bakalım ya güzel sonuç alırsam bu bir ayda bırakmak istemeye de bilirimSen de başlıcak mıydın Jilian a ?
evet bende eylül gibi başlamayı düşünüyorum 30 day shred olana :)
akşamları meyve olmasa daha güze olacak sanki bi de badem kavrulmuş mu kavrulmamış mı
Funda alakasız biraz ama ek mesajı okuyunca sormak istedim, senin burcun ne?
jillian yapmışlığım var da dizimi acıtınca bıraktım 3 ay falan oldu.Evet, öyle dedi. Hatta uzatayım ben listeyi, isteyen faydalansın:
1 dilim ekmek = 2 kaşık pirinç = 3 kaşık bulgur = 1/2 orta boy mısır = 1 kase çorba = 3 kaşık kurubaklagil = 1 çay bardağı leblebi = 70 kalori
Öyle, 2 günle karar vermemek, bir denemek lazım.
Jillian 30 day shred yapmıyor muydun sen? :44:
Bir de meyvenin adı bence kötüye çıktı. Son zamanlarda herkes "meyve=şeker" demeye başladı. Sanki hayatımızdan kola, şekerli çay-kahve, pasta, çikolata, jelibon vb. çıkardık da sıra meyveye geldi.Tabi sözüm takımdan dışarı, bizde bunları tüketen pek yoktur. Karpuz, incir, üzümün çok yenmesini tabiki iyi bulmuyorum ben de... Ama meyvedeki şekerin bizim bildiğimiz basit şeker gibi olduğunu; aynı oranda kötü olduğunu ve kana hemen karışıp depo edildiğini de sanmıyorum. O yüzden en azından bir süre daha meyvelere devam edeceğim. Eğer aradan 2 hafta geçmişse ve bende hala tık yoksa o zaman meyvede kabahat aramaya başlayabilirim. Hatta ben şu konuyu biraz araştırayım bakalım nette, neler çıkacak. :)
ben bi sürü şey yedim tutmadım bugün kendimi:26:bende bugün dondurma yedim niyeyse bende de öyle ne bulursam yemek istiyorum zor tutuyorum kendimi
ben spor salonuna yazıldım öyle spor yapıyorum evde olsam 1 gün yapar 2. gün yapar 3. gün bırakırım
bir hesapladım da ayda 1 kilo vermişim ortalamada. ocaktan beri.mattika, yarım kafayla okurken atlamışım mesajını.
Motivasyonun düşmesin, bak ben de bugün öyle hissediyordum ama yine de görev bilinciyle yaptım sporumu... Anlık motivasyon düşüklükleri aslında bizlerin bubi tuzakları. Onlara düşmemek lazım. Hem tek başına değilsin, biz de burdayız. Zaten tek başımıza yapamadığımız için bir takımın içinde değil miyiz?
Gülsüm de eylülde başlıcam diyordu onu ikna etmiştik, başladı mı bilmiyorum ama. Seni de ikna edelim
kıtır kıtır yemesi kolaysa kavrulmuştur. onun kalorisi yüksek faydası düşük. tokluk hissi de vermiyo.Bilemedim ki kavrulmuş mu kavrulmamış mı... :26:
Fındık desen bilirim, onun kavrulmamışını biliyorum ama bademi bilmiyorum. Paketlerde satılan bademler gibi işte, hangisi sen söyle bana antoniacım.Bademin kavrulmuşunu kötüleyip, çiğini seven biri vardı. Sendin değil mi o?
Mesajda ne gördün ki kız?
Hangi burca benziyorum?
İkzlerim cınııım.
:13:
Aha da bunlardan. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?