Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

üzülme canım kısmet sen elinden geleni ypmışsın, baban engel mi oldu imkanı mı yoktu..

ben de çok zorluklarla okudum, maddi anlamda babama yük olmamak adına çok zor bi öğrencilik dönemi geçirdim.. öyle ki 2 araçla gidip dönülecek yeri tekrar düşünüyordum gitsem mi gitmesem mi diye.. hiçbi zaman kafede oturup adam akıllı bi yemek yediğimi bilmem.. hacettepede okudum ben, aldığım tüm krediyi kalma masrafı olarak harcıyordum.. okuldan mezun olduktan sonraki halim daha berbattı, çünkü artık kredim de yoktu işim de yoktu..1 yıl kpss ye çalıştım evde. sınavlara başvururken noter tasdikli belge isteniyordu her belge için noter tasdiki alınınca aşırı pahalı oluyordu başvuramadığım sınavlar oldu, sonra baktım noter kargo çok para tutuyor, ankaraya halamın yanına gittim. halamın kaprislerine katlandım, işten gelince yemek hazırladığı için bağırıp çağırırdı, ders çalışırken bi yandan yemek yapardım ki kızmasın.. daha neler neler.. ve en son işte girdim, maaşımı alana kadar paraya ihtiyacım oldu da halam vermedi, yokmuş, 150 tlcik.. kredi kartımın nakit avansından çektim.. ve çokşükür sonrası harika geldi.. girdiğim kurum çok iyi bi yer değildi, başka kurumu kazandım, oradan dışişlerini kazandım.. hep çaba mücadele, ama çokşükür alnımın teriyle geldim buralara..

Yorum yapmıyorum. inş telafi etmişsindir.
Sabah erkenden alışverişe gittim arabaya uzak bir yere parkedip uzun uzun dolaştım, eve döner dönmezde yarım saat bisiklet sürdüm.İnşallah telafi olmuştur
Sabahtan beri basari oykulerini okuyorum yapacağım ve bende oraya oykumu yazacağım .
Başarı öykülerinin yazılı olduğu bir yer mi var hiç farketmedim gerçi takım dışında başka yerlere pek bakmıyorum ama takip ettiğim bir blog var "Mevsimlerden Roma" fırsat bulursan onun bloguna bir göz at "dünyayı hafifletiyoruz" sloganıyla dünya üzerinde bir çok insana yazıları ve diyet programları ile ilgili bilgi veriyor. Kadın çok başarılı bir tıp dr u ve 4 ihtisas yapmış, italyada yaşıyor. O blogu takip ederek kilo veren insanların başarı hikayelerini de paylaşıyor kadın ben de en çok ordan okuyup gaza gelmeye çalılşıyorum.
Edacim azmini iradeni tebrik ediyorum yilbasindaki cakamagin oysa ben suan kendimi balinalar gibi kiyiya vurmsk istiyorum menumu yasipta kimsenin istahini kabartmayacagim siskinligim yetmiyormus gibi birde yilbasi kacamagi yaptim
yaa keşke bende yazmasaydım aslında yanlış olduğunun farkındayım başkalaraına da kötü örnek olmamak lazım dimi! Kurdun aklına kuzu mu düşürmüş oluyorum acaba ?

Tebrik ediyorum gerçekten harikasın Üstelik kaçamaklarla dolu bir haftada olumlu sonuç paylaşan ilk kişisin sanırım

Canim mevsimlerden romayi takip ediyorum ama en son bi grup baslatacakti cokta heveslenmistik kaldi oyle vakit ayiramadi sanirim diyetorfozdada tum listeleri var ama malum calistigim icin uyamiyorum listelerine evde olmak lazim onunla zayiflayanlar mukemmel diyetorfozda onlardan inanilmaz bi fark esime gosterdim dun inanamadi. Bu arada dun esime dedim diyete başlıyorum basima ne gelirse diyetten bilme idrar yolu enfeksiyonu olmussam bunun sebebi diyet olamaz basim agriyirsa once migrenimi aklina getir acliktandir deyip yemezssen kuserim diye tehtit etme sen yuz kilo olsanda severim seni desende ben beni 50 kg iken daha cok seviyorum dedim

canım taylan kümelinin kızının sitesini de öneririm eski kiloma dönüyorum diye aratınca çıkıyor, çok güzel faydalı bi site, tek yanlışı çok fazla paket hazır ve diyet ürün öneriyor.. ama kendimize uyacak kısımlardan faydalanabiliriz. ben mesela kefiri burdan sonra alışlkanlık haline getirdim..

Evet elifi mi takip ediyorsun ben elifin yazilarini seviyorum yani menuden ziyade yazi ve su arada guzel karisimlar veriyor ya onlara bayiliyorum onun sitrsini ilk takip ettigimde zayiftim :)

Anlatsam oo destan gibi. Kısaca özet geçeyim. Orta okulda sınıf birincisiydim. Anadolu meslek lisesi bilgisayar programcılığı kazanmıştım hayalimdi gerçek oldu. Fakat gittiğim okuldaki ortam benim psikolojimi bozdu. Sonra aileme dedim yatay geçişle geçmek istedim babam hayır dedi. ya devam ya mahalle okuluna gideceksin dedi. bende okulu bırakıp mahalledeki liseye gittim ama toparlanamadım.
Liseyi ders çalışmadan bitirdim. öss ye girdim. Tabi beni o zamanlar yönlendiren yoktu. Niye giriyoruz ki falan diyordum. Benim zamanımda yanlış hatırlamıyorsam tavan puan 380 di benim 289 falan geldi. (bir önceki yıl kuzenim bu puanla % 100 burslu haliç işletmeye girmişti ) Şehir dışına gidebilirdim ama babam göndermedi.
Tabi sonra babam zorla çalıştırmak istedi. Tekrar sınava girmeme müsade etmedi. Bende isyan ettim. Çok sağlam dayak yedim.
1 hafta yürüyemediğimi hatırlıyorum.Dedim madem öyle bari açıktan okuyayım. diğer yandan bir yerden çalışmaya başlıyım dedim. 350 tl ye 2009 da işe başladım. o parada yemek ve yola gidiyordu.Dedim babamın zulmunden kurtulayım hiç biri önemli değil.
Sonra adam akıllı para kazanana kadar 2 yıl geçti. (asgari ücrettten bahsediyorum) Benim yaş oldu 20 para biriktir (1 sene dersaneye git tekrar kazan yaş olacak 21 dedim. Öyle olunca vazgeçtim çünkü kazanmak yetmeyecekti.
Çünkü babam bana çöp bile almazdı. Kazansam bu sefer üstte başta kıyafet yok cebimde para yok rezillik diz boyu. Biraz da para kazanmak tatlı geldi sefilliğimizi düşününce. (bu arada babamın durumu o zamanlar iyiydi. Kendisine müslümandı sadece. Örnek vereyim. Bana 20 liralık ayakkabı alırdı tabi 2 ay sonra yırtılırdı.Yırtılınca kızardı. yırtık yırtık giyer giderdim okula. hiç bir zaman harçlık vermedi. üniversiteye bu şekilde gitmek istemedim. En zoruda varlık içinde yokluk yaşamaktı yani. (Çünkü o zamanlar dahi babamın durumu çok güzeldi. her sene araba değiştirir. Kendine en iyi markalardan ayakkabılar kıyafetler alırdı. sürekli gezerdi. Arkadaşlarıyla yerdi. Bizimlede dışarı çıkmazdı. Bir kere bana size hayrım olduğunda kendimi yolunmuş tavuk gibi hissediyorum dedi. Bizden utanıyormuş yanımızda gezdiremezmiş falan filan. Sanki üstümüzde başımızda olmayan kendi rezilliği değilde benim rezilliğimdi. Daha başka şeyler de varda buraya yazamam. Neyse işte o zamanlarda psikolojik olarak kötüydüm ve düzelmedim. Aşırı güven problemim var. Sonra zaten yeme krizleri falan 5 senede 108 kilo oldum.)
Erkek arkadaşım hayatıma girdikten sonra düzelmeye başladım, okulumu bitiriyorum.Devamıda gelecek. O okul bitecek. Ha bu arada tekrar sınava girmiştim öss ye hiç çalışmadan. Namık kemal işletmeyi kazandım örgün. Ama babam yine gitmeme müsade etmedi ve ben ben üniversiteyi kazandım sen yine beni göndermedin diyebiliyorum. Artık umurumda değil. Allah biliyor düşse düştü diyip arkama dönüp bakmam. İçimdeki acı ve nefret hiç gitmiyor. bazen gitti sanıyorum ama orada. Affedemiyorum. Ne zaman takılıp düşsem aklıma geliyor.

Edacim seni bir kere daha tebrik ediyorum ne zorluklar yasamissin. Ve affina siginarak baban oz mu mrrak ettim nasil bir vicdandir ki rahat rahat gezebiliyor tövbe yarabbim. Canim hayatta yolun hep acik olsun sen herseyin en guzelini hak ediyorsun tatlim

Edajım hiç üzülme kısmetten öte hiçbirşey olmuyor inan. Ben Hep mimarlık yada inşaat okumak istemişimtim ama babam şehirdışına gitmeme izin vermedi . Çok yüksek bir puanım vardı o dönem için, 470 küsürdü Ankarada olmuyordu ama şehirdışındaki mimarlık yada inşaat müh. tutuyordu göndermedi ek kontenjanda teklrar tercih yaptım en son tercihime ziraat yazdım -bir arkadaşımın ısrarıyla- üstelik giriş puanı 390 lardaydı ve oldu. Önce gitmek istemedim ama sonra 1 yıl daha dershaneye gitmekdense çalışır geçiş yaparım dedim amaaaa gel gördü okulun ilk günleri eşimle tanışdık sonrasını hatırlamıyorum zaman akıp geçti hatta geçenlerde dayımla sohbet ediyorduk bana dedi ki "şule sen ziraat kazanınca biz çok üzüldük hiç sana yakıştıramadık ama sen oraya kısmetine gitmişsin çokda iyi olmuş dedi" rabbim bir yoluna koyuyor inan. Ben mimarda olsam inşaat mühendiside olsam devlette çalışmak istiyordum. Şimdi zaten bir kamu kurumundayım üstelik mühendis kadrosundayım ama daha çok keyif alacağım bir şekilde özel kalemde çalışıyorum :)) hayat süprizlerle dolu bekle bakalım sana neler neler, ne güzel kısmetler getiriyordur

biliyorum biliyorum bloger bir arkadaşım da onu takip ederek kilo verdi üstelik 20 kg dan fazla verdi. ama ben kefirle bir barışamadım içmeyi beceremiyorum birde dediğin gibi hem hazır ürün çok hemde yanlış hatırlamıyorsam enteresan baharat karışımlarıyla çaylar var. ben o kadar organize olamıyorum. Ama kefiri evde mayalamayı deniycem birde tadı daha yumuşak oluyormuş

Sulecim benim evdeki kefirim daha keskin eksimsi oldu ama bide cok fena ya nasil bor cogalmadir konu komsu akraba dagitmadigim kimse kalmadi hizina yetisemedim valla biraltim sonunda

Teşekkür ederim.
İnş herşey daha güzel olur.Sahip olduğum herşeye hakkımla aldım daha iyi olmak için uğraşıyorum.
Sadece iş hayatımda mutlu değilim.
Şuan müsait değilim ama öğleden sonra durumumu yazacağım fikrinizi merak ediyorum açıkcası

Kizlar ne guzel kaynatmissini hizlo hizli okumak istemiyorum aksam tadini cikariyom:)hastane islerim oglan surekli kusuyor midesi cok hassas tahlil verdik sonuclari almaya gidicem birazdan gorusmk uzere

Ogle yemeginde bulgur pilavi bezelye yogurt corbasi varmis yogurt corbasina bayılırım

canım çok üzüldüm gerçekten çok etkilendim. şuanda ailenle beraber mi yaşıyorsun? annen ne diyor bu duruma? açıkcası en çok annene üzüldüm, senin umutların var, erkek arkadaşın (maşallah) seni seven biri, inşallah babandan ayrılıp gideceksin ama annen hayatında eşi olarak seçtiği insandan yana üzülüyor, çok üzücü gerçekten..
ne demek evladından utanmak ya.. pes diyorum valla.. bi de dizilerdeki babaları abartılı bulurum hiç değil demekki.. benim babam bizim için emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etti hala ediyor, haksızlık edemem, sadece maddi anlamda kötü olduğumuz bi dönemde benim okul işim aynı zamana denk geldi, ailemin bi hatası olmadı.

Evet elifi mi takip ediyorsun ben elifin yazilarini seviyorum yani menuden ziyade yazi ve su arada guzel karisimlar veriyor ya onlara bayiliyorum onun sitrsini ilk takip ettigimde zayiftim :)
evet canım ben geçen sene onun listeleriyle 3 ayda 11 kilo verdim.. ama işte devam ettirilmiyor onun düzeni, kiloların yarısı geri geldi..şimdi son 5 kilo kaldı dayanıyorum vereceğim inşallah:)

detoks sıvıları çok güzeldi, hepsini tam uyguladım ben:) o dönem müthiş bi motive gelmişti bana:) termosa koyup işe götürüp içiyordum o sıvıları:) ilk 2 haftada 3 kilo gitti, ve hep gitmeye devam etti..ama koruyamadım, bir de çok diyet ürün ve yapay ürün kullanıyor bence...

Sulecim benim evdeki kefirim daha keskin eksimsi oldu ama bide cok fena ya nasil bor cogalmadir konu komsu akraba dagitmadigim kimse kalmadi hizina yetisemedim valla biraltim sonunda

kefiri uzun süre mayalarsan ekşi olur, 24 saat ideal oluyor.. böldüğün parçaları buzluğa atabilirdin hiçbişey olmuyor:)
ben de 3 ay aralıksız kefir içtim, ara vermek için buzluğa attım 1 aydır içmiyorum..yine başlıcam..

Kizlar ne guzel kaynatmissini hizlo hizli okumak istemiyorum aksam tadini cikariyom:)hastane islerim oglan surekli kusuyor midesi cok hassas tahlil verdik sonuclari almaya gidicem birazdan gorusmk uzere

geçmiş olsun canım..

Öz babam.

Daha var da burada anlatamam ne olur ne olmaz.
Bende sadece anneme üzülüyorum. Zamanında anneme boşan dedim. Avukat tutalım dedim. Yanaşmadı. Çünkü annemin kendi ailesi akbabalar gibi üstüne çullanacak diye korktu.bir de arada berdel gibi bir şey var. Annemle babam kuzen halamlada dayım evliler. Teyze çocukları birbirinden kıl al ver olayı olmuş. Tam berdel değil severek isteyerek evlenmişler. Lakin dayımda babam gibi. Bizimkiler boşansa annanem dayımlar halama ve çocuklarına daha beter çektirecekti. Çünkü onlarda 4 kız. bizde. Annem onları da düşünerek tahammül etmeye çalışıyor.
Şimdi babam eskisine göre iyi. Ama içinde bir hayvan var Sadece anneme üzülüyorum. Onun için iyisini istiyorum ama ben napabilirim ki ?
Keşke benim ailemde seninki gibi olsaydı. Olmadığı için yok derdim ona göre davranırdım.

dimi yaa bende vardım o grupta ama dediğin gibi kadın çok yoğun galiba eskisi kadar ilgilenemedi
Ama ben yinede onun tarzını beğeniyorum..

Takılıp düşebilirsin hayat bu! önemli olan tekrar ayağa kalkabilmek . Babaya kızacak birşey yok sonuçda eğer üvey değilse o senin baban.Şu anki sen olmanda rol oynayan kişi. Kızarak yaşama, bunun ne demek olduğunu biliyorum öfkeler insanı zayıf kılıyor bence tabiii. Ama sen bu sayede güçlü olmuş bir kızsın çok belli. Teşekkür et seni sen yaptığı için. Ve zaten ispatlanmış bir gerçekle savaşıyorsun, hayattaki zorluklar duygusal açlığımıza dönüşüyor ve kendimize bir koruma duvarı oluşturuyoruz vücudumuzdaki yağlarla...Sen zaten affetmişsin, aferin sana tebrik ediyorum çünkü ona karşı koyduğun duvarı yıkıyorsun. Sevgilin şanslı biri senin gibi güçlü bir kızla birlikte sende şasnlısınki hayatının en güzel döneminde karşına çıkıp kafandaki erkek anlayışını farklılaştırdığı için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…