canım psikolog çok iyi gelecek emin ol.. önemli olan senin mutluluğun, o nedenle geride bırakıp mutlu olabilmek için çok iyi geliyor.. bana mesela EFTyi öğretmişti psikolog, araştırmanı tavsie ederim, mucizevi bi yöntem.. kitap da öneririm sana, eftyle iyileşin iyileştirin diye..
önce bununla bi mesafe kat edebilirsin.. bu yöntemi her alanda kullanabilirsin baş ağrında, diyetinde, yükseklik korkusunda bile.. bi de etkileri psikolojik değil, yani inananlara etki ediyor gibi bi özelliği yok, inansan da inanmasan da etki ediyor çünkü fiziksel yollarla etki sağlıyor..
ne demek canım burda hepimiz her konuda birbirimize destek için burdayız..
ankarayı ben de severdim.. zaten orada yaşıyorduk..hele balgatı çok severim..mahalle havası hala var orada.. işe yürüyerek gider gelirdik.. özgürlüğü özledim... az önce atye para çekmeye gittik eşimle arabayla, yollardaki tipleri görseniz, yürümek mümkün değil.. sanki dünyanın bütün tuhaf tipleri bu ülkeye yabancı işçi olarak gelmiş ya.. dün parka gittik, adam gelmiş banka yatmış bizi gördü kalktı oturdu bizi izliyor.. trde göreceğiniz en cahil tip bile burdaki gibi olamaz inanın..
O ne demek edacım yaa birlikte gü alıoruzz bence hem cok basarılısın hemde cok guclusun ilerde durumun el werdiğinde psikologa git derim ama bende gitmeyi düşünüorum hatta suanda iş bulsam hemen giderim bana dua edin nolur ya bi iş war inşallah olur..
benimde pek arkadasım yok yanlısa tahammulum yok silerim cünkü tek yanlısla belki iyi belki kötü bilmiorum.. kesinlikle edacım maneviyatını geliştir insanın içinden cıkamayacagı sandıgı seyleri aslında gözünde büyüttüğünü anlıo Allah cok büyük.
Yettim gari
Canim bende merdaneyle actim..baklava acmak icin kullaniyorum oklavami sadece,yoksa diger islerimi merdaneyle hallediyorum
Verdigim ölcülerle 10 tane beze yaparsan 10 adet kol böregin olur..her biri hemen hemen 1 el büyüklügünde olur..
eger cesit cok diyorsan yeterli bence..cok yapayim,kalanini dondurucuya atarim dersende ölcüleri 2 kati kullanabilirsin ama biraz uzun sürer..Normalde zor degil,kolay ama ilk denemelerde zorlanabilirsin..
Hamurunu aksamdan yogurup dolaba koyarsan yapmadan 1 saat kadar öncede cikarirsan actiktan sonra dinlendirmene gerekte kalmaz..zamandan tasarruf olur
Kolay gelsin canim..sonuctan beni haberdar et.bir arkadas yapmis,cok begenmis..insallah senin misafirlerinde memnun kalir canim
çok özür dilerim canım yaa ben hatırlayamadım sen nerdeysin?
Ama insanın vatanı gibisi yokdur tabii. Ordakii en olmayacak tipi burda görsen yurdum insanı der gülersin
Devlet hastanesinde psikologa gitmek bana çok absürd geliyor. çünkü direkt ilaç yazıyor. Bu da çok anlamlı gelmiyor.Bence psikologa gitmelisinBenim çok yakın bir arkadaşım -psikolog- onunla ne zaman konuşsak ve psikolog bir lüks desek dediği bir şey var Kalp dr una gittin, bir damarın tıkalı dedi? Ne yaparsın tabii yapılacak ilk şey hemen iyi bir dr arar bulur neyse parası denkleştirir ameliyat mı olacak olursun. İşte onun gibi ruhunda bir tıkanıklık var ve tedavi gerekiyorsa tedavi edilir. Biz kadınlar hep fazla düşünürüz detaycıyız ordan kıs burdan kıs derken başka hesaplar yaparız. Ama biraz kendimizi düşünmeliyiz bu biraz düşün ..Hazır yenilik içerisindesin ruhunda zayıflasın güzelleşsin. Bu şekilde mutsuz olma.
,Arkadaşsa biz burda ortak bir noktada birleşen hanımlar olarak arkadaşız zaten. Bak 13 arkadaşın var bile
Eminim zordur seni anlamamda zor blue!nun dediği gibi benim ailemde ilgili düşünceli bir anne babadan oluşuyor (Çok şükür)
Ama çabala(Baaak sonunda bende sana parmak yaptım, kızdım gördün mü! Dur bir daha yapıyım çok keyifliymiş ) detay bilmeyince söylemekde yazmakda kolay tabii ama sen değerli ve yaşadığı her anı dolu dolu mutlu yaşamayı hakeden bir bireysin..
MAneviyat gerçekten önemli :26: psikologa bu ara gidemeyeceksen mutlaka maneviyatını güçlendirecek birşeyler yap.
Bdv ne demek çözemedimNe kusuru aşkolsun gerçi ben acemi olduğum için pek bilmiyorum burda sadece diyetle m iilgili şeyler konuşmalıyız?
kaptanım iyi ki danışmışım bak, akşamdan yoğurma işi çok mantıklı:) valla 5 tuzlu 3 tatlı 8 çeşit, yesin dursunlarama 3'ü salata... yine de misafirlerime zararlı şeyler yedirmem dedim tatlılarım da çok hafif ve meyveli.. şerbetli yok.. tatlıları akşamdan yapacam, hamuru da akşamdan yoğururum, ertesi gün salatalarla geçer.. 2 gibi gelecekler.. hepsini masaya koyup bi foto çekerim size:))
ben arabistandayım. tayin nedeniyle canım.. ankaraya 4 yılda bir 2 yıl kalmak üzere döneceğiz kısmetse..10 yıl üniv vs ankarada yaşadım, eşimle orada tanıştım evlendim oğlum ankarada doğdu o yüzden bana kıymetli ankara:)
kızlaaar bizim yarın haftasonu.. mesai bitecek 45 dk kaldı yaşasın yaayine geldi haftasonu :))))
Devlet hastanesinde psikologa gitmek bana çok absürd geliyor. çünkü direkt ilaç yazıyor. Bu da çok anlamlı gelmiyor.
Bende bir insanım benimde hatalarım var.
Maneviyata nereden başlayacağım? Bir de ailem çok müdahaleci. Şimdi ben bir yerden başlasam istediğimden değilde erkek arkadaşım yüzünden yaptığımı söyleyip başımın etini yiyecekler. Ramazanda oruç tutuyordum babam bana tutma bu sıcakta bu kadar uzun olur mu diye laf söylüyor. Sahura kalkmaya korkuyordum. Akşamdan hazırlayıp soğuk soğuk gizlice yiyordum balkondaSonrada ben kimsenin inanışına bir şey demem diyor
BDV bir derdim var bölümü. Orada millet derdini anlatıyor. Genelde sevgili kayınvalide görümce elti koca dertleri var
normalde başlıklarda konu dışı yazmak yasak.
Moral bozmak yok canimya hala +dayım ben bakıorum ne yıorum ben dıye nebılım moralımı bozmak ıstemıorum ama ben ona hayır buna hayır dıyıpte tartıdada yuzum gulmeyınce bozuluo
Haklisin canim,kendimi toparlamaya calisiyorum..hep birlikte yeni bir haftaya baslicaz..Aman kaptan yapma senin inancin kalmazsa biz ne yapalim burdan uzak kalmamak gerekiyor tatilde bile gelip bakmak sart malesef gündüz kendimi ne ksdar gaza getirsemde aksam isler planladigim gibi olmadi annemlerdeydik sobrasinda kocacim siklik yapmis disari ciktik ve anlatmiyorum bile cok utanıyorum
Dun de dogum gunu vardi ama hic kacirmadim malum onceki hun 5 haftalik kacamak hakkimi doldurmus bulunuyorum sabah kalkkip sporumu yapsamda bu hafta tarti tamda hak ettigim gibi ldavranacak.
Sabah tartildim kg kaydettim defterime ve birde gunluk tutmaya basladim yediklerim icin ocak sonunda 5 li rakamda olmam lazim
Ohh mis gibi koktu canimGünaydın kısceler hadi kalkın kaldırın koca poponuzu hadi bakalım
Caylar sıcak sıcak
Insallah canim benimSabahtan beri basari oykulerini okuyorum yapacağım ve bende oraya oykumu yazacağım .
Afiyet olsun canim..o cikolari hic görmedim bile ben..Günaydın herkese.
31/12/2013 menüm
1 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı bal
domates salatalık
3 zeytin
ara: 1 elma
öğle
1 pors. karnıbahar
salata
1 dilim ekmek
akşam
salata
1 but (maalesef menüme uymadım makarna yemedim )
kaçamağım :parmakları göreyim (3 kare fıstıklı çikolata)
01/01/2014 menüm
1 yumurta
1 dilim peynir
domates salatalık
ara: süt ile nescafe
öğle:
salata
tavuk
ara: activia
ara: 1 bardak yoğurt
akşam: 3 tane ceviz yokk (aç değildim)
ara: 1 bardak süt ile nescafe
Merakla bekliyorum senin öykünüGünaydın
Bende yazacağım büyük bir zevkle.
Canim sen yaz,ben toplu kismina yorum yaparimKizlar msj kalabaligi yapacagim ama her ogun ne yersem yazmaya cakisacagim aksamda tekrar duzenli menu yazarim firca yemeyince o parmaklari gormeyince olmuyor yapamiyorum ben o fircalara mecburum
Sabah (09:00)
1 dilim uno kepekli ekmek (45 cal)
1 adet yumurta (75 cal)
1 kk kadar suzme peynir (78 cal)
1 kupa sutlu kahve (70 cal su ve sutu karistiriyorum sadece sut agir geliyor)
Vee su 6 bardak oldu kizlarr hadiii
Günaydin doktorcugumbir günaydında benden olsun.
Kim sikti canini canim..çağlacım edacım dersler için tebrikler.geçmişe bir göz gezdşrdşm.hiççç keyfim yok.kahvaltı yapasım yok.
Harikasin noracigim,gectin beni..süpersin süperKızlar günaydınnn, müjdeyi verip bir geçmiş yapayımm
Bu sabah sonunda 65'leri gördüm 65.6 çıktım sanırım 1 kilo daha verip bitiricem artık korumaya geçicem
Yılbaşı akşamı müşterim tatlı getirmiş ama ne tatlıeve götürdüm bizimkiler karşımda bir güzel yediler benim yemediğime de kızıp bir de ağzımı sulandırdılar ama ben meyve bile yemedim o akşam :) ve sonuç harika sıkıcam dişimi sporun bitmesine 1 hafta kaldı 1 haftada 1-1,5 kg verip diyet faslını kapatıyorummm
Bunu söylemen iyi oldu..kalori hesabi yapmayi düsünüyordum bende..bir daha arastirayim en iyisi:44:canım tebrikler hayırlı olsun, hangi ünivdesin? bölüm iktisat mı?
canım ishal yüzünden ciddi su ve kas kaybettin. muhtemelen yeterli su içmedin, vücudun da su toplayarak ödem yaptı.. senin 4 lt civarında su içmen gerekiyordu hastalıktan sonra..bu ameliyatlar sonrası da böyle, mesela sezeryan sonra çok bol su içmek gerekiyor ki ödem olmasın.. kas da kaybettin, iştahın ondan açık.. karbonhidrattan uzak durarak protein alman gerek... ayrıca mineral düzeyini de dengelemek için soda içsen iyi gelir..
erigim kalori hesabıyla kilo vermek bana doğru gelmiyor, daha bilimsel bi yöntem seçsen kendine, dün yavuz dizdar diyor ki, diyet ürünlerinde şeker yok diye kalorisi düşük olabilir, ama içinde başka bi madde (adını unuttum) şekerden 600 kat adha fazla tatlandırma gücüne sahipmiş, onunla tatlandırıyorlarmış, ve vücuda da aşırı zarar veriyormuş... bunu diyet ürünü yiyorsun diye demiyorum yani kalori hesabı yapsan paket paket yiyebilirsin ama işte yanlış olur..
bir de mesela kaçamak yaptığının ertesi günü aslında karbonhidrat yememelisin ki kaçamaklar kilo olarak dönmesin.. mesela bu sabah meyve + peynir + kuruyemiş şeklinde bi kahvaltı yapsaydın, öğlene ve akşama da sebze ve etle geçirseydin dünü telafi edebilirdin..
taylan kümelinin bi kahvaltısı vardı kulağa tuhaf geliyor ama acayip doyurucu oluyordu, 2 dilim ananas + üzerine 2 yemek kaşığı lor ve üzerine ceviz döküp yiyorsunuz.. çok yakışıyor ve tok tutuyor..
Nora süpersin.. geçen hafta kaç kiloydun ki ,bu hafta kaç kilo verdin..
valla hem çok sevindim hem hüzünlendim yaa, mezun olup gidecekmisin yani
Calisan anne olmak gercektende cok zor..insallah bakici geldiginde hersey düzene girerdoktorcum noldu neden canın sıkkın?
çok yoruluyorsun değil mi.. ben de yoruldukça inan aklıma seni getiriyorum biliyormusun.. ben de burda hiç desteğim olmadan resmen hayat mücadelesi veriyorum bazen..eşimel tek tartışma sebebimiz bu işler.. ben sürekli kendimi ev işi bulaşık yemekle uğraşırken buluyorum ve oğlumla güzel vakit geçiremiyorum, o beni çok üzüyor.. o da alıştı babayla oynamaya, beni ikinci plana atıyor, bazen çok üzülüyorum çünkü cidden yüzüme bakmadığı zamanlar oluyor.. dönemseldir diyorum, daha çok ilgi gösteriyorum ama baktım olmuyor, yatılı bakıcı almaya karar verdim. kadın evin işini yapacak, yemeğin malzemesini hazırlıcak, akşam bulaşığı toplucak ben de oğluma daha çok zaman ayırabilicem..
ben 1 çocukla böyleyim Allah sana yardım etsin 3 çocukla, ben 2.ye hiç cesaret edemiyorum bu yüzden..
4232 yi nerden bakiyorsun canim..yazdiysan ben kacirmisim,tekrar link verebilirmisinYok canimcim kalori hesabi kullanmıyorum sizde gorun diye yazmistim sonucta kk kadar peynirde peynir var peynir var dimiben ayca kayanin onerisine gore basladim 4232 kullanıyorum daha once baslayip iyi sonuc almistim vucudum herseyi dengeli aliyor en azindan sporlada destekliycem yok baska carem eski kg döndüm nerdeyse bu ben olamam
Canim özlicem seni ya...Geçen haftaya göre 1,20 gitmişş :) aslında çok sağlıklı diyet yapamıyorum doğrusunu söylemek gerekirse iştahım yok ben de zorlamıyorum kendimi, ben bu 1-1,5 kiloyu yavaş yavaş vereyim ki hemen burdan ayrılmayayım :) ben de sizlerden ayrılmak istemiyorum hiçç
Canim sen cok azimlisin..Yollarin hep acik olsunMaalesef açıköğretim. Bölüm iktisat. Bazen üzülüyorum yazık oldu bana cidden zorlasam tr nin en iyi üniversitelerinde okuyabilirdim. Ama o zamanlar ailem özellikle babam yüzünden okuyamadım bende bari açıktan okuyayım dedim. bu sene bitecek inş. Şimdi diploma notumu yüksek tutuyorum lazım olur diye.Yüksek lisans yapmak istiyorum evlenmeden önce. İnş o da olacak. Kısaca artık elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
BendeYok yok sen kucuk al inan kiyafet cok fark ediyor rahat degil dar oldun hep ki rahat rahat yeme korumada tutmak vermekten daha zor bi arkadas korumadayim diye tartiyi birak haftada iki kere tartil ki frenle kendini derdi keske dinleseydim tekrar burda olmazdim
canim sende cok cabalamissin..cok emek vermissin..ve hakettigin yere gelmissinüzülme canım kısmet sen elinden geleni ypmışsın, baban engel mi oldu imkanı mı yoktu..
ben de çok zorluklarla okudum, maddi anlamda babama yük olmamak adına çok zor bi öğrencilik dönemi geçirdim.. öyle ki 2 araçla gidip dönülecek yeri tekrar düşünüyordum gitsem mi gitmesem mi diye.. hiçbi zaman kafede oturup adam akıllı bi yemek yediğimi bilmem.. hacettepede okudum ben, aldığım tüm krediyi kalma masrafı olarak harcıyordum.. okuldan mezun olduktan sonraki halim daha berbattı, çünkü artık kredim de yoktu işim de yoktu..1 yıl kpss ye çalıştım evde. sınavlara başvururken noter tasdikli belge isteniyordu her belge için noter tasdiki alınınca aşırı pahalı oluyordu başvuramadığım sınavlar oldu, sonra baktım noter kargo çok para tutuyor, ankaraya halamın yanına gittim. halamın kaprislerine katlandım, işten gelince yemek hazırladığı için bağırıp çağırırdı, ders çalışırken bi yandan yemek yapardım ki kızmasın.. daha neler neler.. ve en son işte girdim, maaşımı alana kadar paraya ihtiyacım oldu da halam vermedi, yokmuş, 150 tlcik.. kredi kartımın nakit avansından çektim.. ve çokşükür sonrası harika geldi.. girdiğim kurum çok iyi bi yer değildi, başka kurumu kazandım, oradan dışişlerini kazandım.. hep çaba mücadele, ama çokşükür alnımın teriyle geldim buralara..
Canim mevsimlerden romayi takip ediyorum ama en son bi grup baslatacakti cokta heveslenmistik kaldi oyle vakit ayiramadi sanirim diyetorfozdada tum listeleri var ama malum calistigim icin uyamiyorum listelerine evde olmak lazim onunla zayiflayanlar mukemmel diyetorfozda onlardan inanilmaz bi fark esime gosterdim dun inanamadi. Bu arada dun esime dedim diyete başlıyorum basima ne gelirse diyetten bilme idrar yolu enfeksiyonu olmussam bunun sebebi diyet olamaz basim agriyirsa once migrenimi aklina getir acliktandir deyip yemezssen kuserim diye tehtit etme sen yuz kilo olsanda severim seni desende ben beni 50 kg iken daha cok seviyorum dedim
Canimsin ya..inan cok üzüldüm okurken..babana ne denir bilmiyorum..sonucta babanAnlatsam oo destan gibi. Kısaca özet geçeyim. Orta okulda sınıf birincisiydim. Anadolu meslek lisesi bilgisayar programcılığı kazanmıştım hayalimdi gerçek oldu. Fakat gittiğim okuldaki ortam benim psikolojimi bozdu. Sonra aileme dedim yatay geçişle geçmek istedim babam hayır dedi. ya devam ya mahalle okuluna gideceksin dedi. bende okulu bırakıp mahalledeki liseye gittim ama toparlanamadım.
Liseyi ders çalışmadan bitirdim. öss ye girdim. Tabi beni o zamanlar yönlendiren yoktu. Niye giriyoruz ki falan diyordum. Benim zamanımda yanlış hatırlamıyorsam tavan puan 380 di benim 289 falan geldi. (bir önceki yıl kuzenim bu puanla % 100 burslu haliç işletmeye girmişti ) Şehir dışına gidebilirdim ama babam göndermedi.
Tabi sonra babam zorla çalıştırmak istedi. Tekrar sınava girmeme müsade etmedi. Bende isyan ettim. Çok sağlam dayak yedim.
1 hafta yürüyemediğimi hatırlıyorum.Dedim madem öyle bari açıktan okuyayım. diğer yandan bir yerden çalışmaya başlıyım dedim. 350 tl ye 2009 da işe başladım. o parada yemek ve yola gidiyordu.Dedim babamın zulmunden kurtulayım hiç biri önemli değil.
Sonra adam akıllı para kazanana kadar 2 yıl geçti. (asgari ücrettten bahsediyorum) Benim yaş oldu 20 para biriktir (1 sene dersaneye git tekrar kazan yaş olacak 21 dedim. Öyle olunca vazgeçtim çünkü kazanmak yetmeyecekti.
Çünkü babam bana çöp bile almazdı. Kazansam bu sefer üstte başta kıyafet yok cebimde para yok rezillik diz boyu. Biraz da para kazanmak tatlı geldi sefilliğimizi düşününce. (bu arada babamın durumu o zamanlar iyiydi. Kendisine müslümandı sadece. Örnek vereyim. Bana 20 liralık ayakkabı alırdı tabi 2 ay sonra yırtılırdı.Yırtılınca kızardı. yırtık yırtık giyer giderdim okula. hiç bir zaman harçlık vermedi. üniversiteye bu şekilde gitmek istemedim. En zoruda varlık içinde yokluk yaşamaktı yani. (Çünkü o zamanlar dahi babamın durumu çok güzeldi. her sene araba değiştirir. Kendine en iyi markalardan ayakkabılar kıyafetler alırdı. sürekli gezerdi. Arkadaşlarıyla yerdi. Bizimlede dışarı çıkmazdı. Bir kere bana size hayrım olduğunda kendimi yolunmuş tavuk gibi hissediyorum dedi. Bizden utanıyormuş yanımızda gezdiremezmiş falan filan. Sanki üstümüzde başımızda olmayan kendi rezilliği değilde benim rezilliğimdi. Daha başka şeyler de varda buraya yazamam. Neyse işte o zamanlarda psikolojik olarak kötüydüm ve düzelmedim. Aşırı güven problemim var. Sonra zaten yeme krizleri falan 5 senede 108 kilo oldum.)
Erkek arkadaşım hayatıma girdikten sonra düzelmeye başladım, okulumu bitiriyorum.Devamıda gelecek. O okul bitecek. Ha bu arada tekrar sınava girmiştim öss ye hiç çalışmadan. Namık kemal işletmeyi kazandım örgün. Ama babam yine gitmeme müsade etmedi ve ben ben üniversiteyi kazandım sen yine beni göndermedin diyebiliyorum.Artık umurumda değil. Allah biliyor düşse düştü diyip arkama dönüp bakmam. İçimdeki acı ve nefret hiç gitmiyor. bazen gitti sanıyorum ama orada. Affedemiyorum. Ne zaman takılıp düşsem aklıma geliyor.
Insanin kismetinin nerden cikacagi hic belli olmuyor demi canim...Edajım hiç üzülme kısmetten öte hiçbirşey olmuyor inan.Ben Hep mimarlık yada inşaat okumak istemişimtim ama babam şehirdışına gitmeme izin vermedi . Çok yüksek bir puanım vardı o dönem için, 470 küsürdü Ankarada olmuyordu ama şehirdışındaki mimarlık yada inşaat müh. tutuyordu göndermedi ek kontenjanda teklrar tercih yaptım en son tercihime ziraat yazdım -bir arkadaşımın ısrarıyla- üstelik giriş puanı 390 lardaydı ve oldu. Önce gitmek istemedim ama sonra 1 yıl daha dershaneye gitmekdense çalışır geçiş yaparım dedim amaaaa gel gördü okulun ilk günleri eşimle tanışdık sonrasını hatırlamıyorum zaman akıp geçti hatta geçenlerde dayımla sohbet ediyorduk bana dedi ki "şule sen ziraat kazanınca biz çok üzüldük hiç sana yakıştıramadık ama sen oraya kısmetine gitmişsin çokda iyi olmuş dedi" rabbim bir yoluna koyuyor inan. Ben mimarda olsam inşaat mühendiside olsam devlette çalışmak istiyordum. Şimdi zaten bir kamu kurumundayım üstelik mühendis kadrosundayım ama daha çok keyif alacağım bir şekilde özel kalemde çalışıyorum :)) hayat süprizlerle dolu bekle bakalım sana neler neler, ne güzel kısmetler getiriyordur
günaydin canimHayirli sabahlarrr hanimlar
Afiyet olsunOgle yemeginde bulgur pilavi bezelye yogurt corbasi varmis yogurt corbasina bayılırım
Canim kiz cocuklarinimi sevmiyor baban..oglu yok diyemi size karsi böyle acimasiz ve diger kardeslerinede aynimi davraniyor...Öz babam.
Daha var da burada anlatamam ne olur ne olmaz.
Bende sadece anneme üzülüyorum. Zamanında anneme boşan dedim. Avukat tutalım dedim. Yanaşmadı. Çünkü annemin kendi ailesi akbabalar gibi üstüne çullanacak diye korktu.bir de arada berdel gibi bir şey var. Annemle babam kuzen halamlada dayım evliler. Teyze çocukları birbirinden kıl al ver olayı olmuş. Tam berdel değil severek isteyerek evlenmişler. Lakin dayımda babam gibi. Bizimkiler boşansa annanem dayımlar halama ve çocuklarına daha beter çektirecekti. Çünkü onlarda 4 kız. bizde. Annem onları da düşünerek tahammül etmeye çalışıyor.
Şimdi babam eskisine göre iyi. Ama içinde bir hayvan varSadece anneme üzülüyorum. Onun için iyisini istiyorum ama ben napabilirim ki ?
Keşke benim ailemde seninki gibi olsaydı. Olmadığı için yok derdim ona göre davranırdım.
Allah kabul etsin canim..bu hafta herkes nakout olmusBugün niyetliyim (İyi niyetliyim dermişim:)) Dün gece aklıma geldi yarın Perşembe bir ilk yapıp şu Borçlarıma ucundan el atayım dedim birşeyler yiyip yattım. Her Pazartesi perşembe tutabilssem keşke.
Gece (12:30)
2 dilim ekmek
1 kk kadar peynir
2 zeytin
4-5 çiğ kaju
yaseminli yeşil çay
sabah tam 1 kilo fazla çıktım inşallah yemek yiyip yattığım içindir. Akşam eve gider gitmez aç karna bakıcam almışmıyım diye yoksa çok üzülürüm :26: sabaha kadar bisiklet sürerim herhalde
Cok güzeldiKatılıyorum sana affetme konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Bende uzun süre psikologa gittim, önce fazla kilolarım için gidiyordum ama sonra öfkelerim ve unutamadıklarım için devam ettim. Aklıma bir hikaye geldi.(hemen netten alıp yapıştırayım)
Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklife bulunur:
Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?
Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler.
"O zaman" der öğretmen : "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin"
Öğrenciler bunu da yaparlar.
"Şimdi yarınki ödevlerinize hazır olun.Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!"
Öğrenciler, bu işten pek bir şey anlamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdı.
Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen:
"Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını patatesin üzerine yazıp torbaya koyun."
Bazı öğrenciler üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzını kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine:
"Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar:
"Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız.Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde hep yanınızda olacaktır.'
Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar:
"Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor."
"Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık. Hem sıkıldık, hem yorulduk."
Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:
"Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir iyilik olarak düşünüyoruz. Halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.
kiii birde bana sorun "evet bunun cidden herşeyi kolaylaştıracağını biliyorum ama affedemediğim insanlar var" bluejum sana hak veriyorum ,edajım sanada bir abla olarak denemeni tavsiye ediyorum. Senin önünde uzun ve güzel bir hayat var çürük ve ağırlaşan bir patates ile dolaşma
Haklisin canim..Annesiz babasiz kalan cocuklara yapilanlari okudugum zaman insanligimdan utaniyorum bazen..Allah yardimcilari olsunsulofe canım çok güzel hikaye..kesinlikle doğru.. bir de insanların ne dertleri var.. bakıyorum Filistine, birileri geliyor topraklarını ellerinden alıyor, etraflarına duvar örüp dışardan yardım almalarına bile izin vermiyor.. suriyeye bakıyorum, her gün onlarca insan ölüyor, ailesinden etrafından ölmeyen biri kalmadı.. o çocuklar ülkesiz anasız babasız kaldılar.. açlıktan ölüyorlar..benim derdim ne ki, dert mi yani.. artık çokşükür bana verilen nimetleri görebiliyorum en azından..
ankaradasın sen dimi? keşke ben de orada olsaydım buluşurduk dimi:)
Canim kendine zarar verirsin böyle..bence sen böyle yaptikca karsindakinin kékmeginede yag sürmüs olursun..ne olursa olsun kalbini katilastirma,,her insan ayni degilki..1 kisinin yanlisi bütün sevenlerinin dogrusunu götürmesin,buna izin verme lütfenMaalesef kızmadan yaşayamıyorum. Önceden tek yaptığım kızmaktı. Her an her yerde bunu düşünüyordum çünkü içinden çıkılamaz çözülemez bir dertti benim için. Şimdi düşünmüyorum vs geride kaldı ileriye bakıyorum. Bu sefer eksikliklerim yüzünden ona kabahat buluyorum. Bu nedenle çokta başarılı değilim.Bana öğrettiği tek şey yalnız olduğum gerçeği. Annem babam arkadaşlarım sevgilim herşey geçici. Bu da beni daha duygusuz yaptı iyi mi kötü mü bilmiyorum. Hiç kimseye minnet etmiyorum. Hiç kimseye muhtaç olmamak için yaşıyorum. Bir arkadaşım bana yamuk yaptığında daha katıyım. Gidene artık üzülmüyorum. Çünkü zaten bir gün gidecek diyorum. Çok taş kalpli oldum. Şuan nerdeyse hiç arkadaşım yok.
Cok gecmisolsun canim...Kizlar cok kotu bi haberim var. İnanin ben de uzgunm.3 gundr rahatsizdim yatak dosek yatiyorm.tabi diyet fora mecburen.sabah tartldin hemn kiloda farketms.artim var ve galiba bu artilar yarina da yansiyack
Canim görme,duyma..cok canini sikarsa odana gec,ders calis...cok fazla ayni ortamda bulunmamya calis..Teşekkürler çok güzel bir hikaye ama bunu becerebileceğimden emin değilim. Babam her sabah evde arıza çıkartırken bunu başaramam.
Ne kusuru canim benim...böyle düsünürsen inan cok üzülürüm..Arkadaşlar kusura bakmayın lütfen . takımı bdv ye çevirdim.
Canim BDV Bir Derdim Var isimli topigin kisaltilmisi...forumda bircok topik var,sen bi ara kesife cik istersenBence psikologa gitmelisinBenim çok yakın bir arkadaşım -psikolog- onunla ne zaman konuşsak ve psikolog bir lüks desek dediği bir şey var Kalp dr una gittin, bir damarın tıkalı dedi? Ne yaparsın tabii yapılacak ilk şey hemen iyi bir dr arar bulur neyse parası denkleştirir ameliyat mı olacak olursun. İşte onun gibi ruhunda bir tıkanıklık var ve tedavi gerekiyorsa tedavi edilir. Biz kadınlar hep fazla düşünürüz detaycıyız ordan kıs burdan kıs derken başka hesaplar yaparız. Ama biraz kendimizi düşünmeliyiz bu biraz düşün ..Hazır yenilik içerisindesin ruhunda zayıflasın güzelleşsin. Bu şekilde mutsuz olma.
,Arkadaşsa biz burda ortak bir noktada birleşen hanımlar olarak arkadaşız zaten. Bak 13 arkadaşın var bile
Eminim zordur seni anlamamda zor blue!nun dediği gibi benim ailemde ilgili düşünceli bir anne babadan oluşuyor (Çok şükür)
Ama çabala(Baaak sonunda bende sana parmak yaptım, kızdım gördün mü! Dur bir daha yapıyım çok keyifliymiş ) detay bilmeyince söylemekde yazmakda kolay tabii ama sen değerli ve yaşadığı her anı dolu dolu mutlu yaşamayı hakeden bir bireysin..
MAneviyat gerçekten önemli :26: psikologa bu ara gidemeyeceksen mutlaka maneviyatını güçlendirecek birşeyler yap.
Bdv ne demek çözemedimNe kusuru aşkolsun gerçi ben acemi olduğum için pek bilmiyorum burda sadece diyetle m iilgili şeyler konuşmalıyız?
Biz de niye cuma günü tatil değil anlamam. Cuma cumartesi tatil olsa.
İyi tatiller bu arada
ben gittim ilaç yazıp gönderdi canım aynen depresyon ilacı onlarda bişe yapmıo
doktorcum noldu neden canın sıkkın?
çok yoruluyorsun değil mi.. ben de yoruldukça inan aklıma seni getiriyorum biliyormusun.. ben de burda hiç desteğim olmadan resmen hayat mücadelesi veriyorum bazen..eşimel tek tartışma sebebimiz bu işler.. ben sürekli kendimi ev işi bulaşık yemekle uğraşırken buluyorum ve oğlumla güzel vakit geçiremiyorum, o beni çok üzüyor.. o da alıştı babayla oynamaya, beni ikinci plana atıyor, bazen çok üzülüyorum çünkü cidden yüzüme bakmadığı zamanlar oluyor.. dönemseldir diyorum, daha çok ilgi gösteriyorum ama baktım olmuyor, yatılı bakıcı almaya karar verdim. kadın evin işini yapacak, yemeğin malzemesini hazırlıcak, akşam bulaşığı toplucak ben de oğluma daha çok zaman ayırabilicem..
ben 1 çocukla böyleyim Allah sana yardım etsin 3 çocukla, ben 2.ye hiç cesaret edemiyorum bu yüzden..
anlamaya değmez.çok kırgınım.bazı şeyleri unutmak istiyorum kendimi kahveye verdimGunaydin yasemincim hasta filan degilsindir umarim . Neden keyfin yok:26:
Kolay gelsin canim sana..insallah begenirsiniz böregi..sonucu cok merak ediyorumkaptanım iyi ki danışmışım bak, akşamdan yoğurma işi çok mantıklı:) valla 5 tuzlu 3 tatlı 8 çeşit, yesin dursunlarama 3'ü salata... yine de misafirlerime zararlı şeyler yedirmem dedim tatlılarım da çok hafif ve meyveli.. şerbetli yok.. tatlıları akşamdan yapacam, hamuru da akşamdan yoğururum, ertesi gün salatalarla geçer.. 2 gibi gelecekler.. hepsini masaya koyup bi foto çekerim size:))
ben arabistandayım. tayin nedeniyle canım.. ankaraya 4 yılda bir 2 yıl kalmak üzere döneceğiz kısmetse..10 yıl üniv vs ankarada yaşadım, eşimle orada tanıştım evlendim oğlum ankarada doğdu o yüzden bana kıymetli ankara:)
kızlaaar bizim yarın haftasonu.. mesai bitecek 45 dk kaldı yaşasın yaayine geldi haftasonu :))))
Canim sen kendinden utanirsan ben öleyim..sabah 69 küsür ciktim..buda 2 kilodan fazla ediyor..Kizlar ben geldim uff ogle yemego yedim ustune egitim vardi ancak bitti simdide iki gun kurusu on cig bademle ara yapiyorum.
Edacim sen bozim kardesimizsin ne demek arkadasim yokbak bu parmak tanidik geldi mi .
Ee daha ne var ne yokayrica bu hafta cogumuz arti mi cikacagiz ölmek istiyorum valla utanıyorum kendimden benim sorumsuslugumu kg almayanlar cekmek zorunda degil ki git derseniz goderim kizlar
Moral bozmak yok canim
Haklisin canim,kendimi toparlamaya calisiyorum..hep birlikte yeni bir haftaya baslicaz..
Canim ne yediysen geride kaldi..bu hafta takim olarak cöksekte,haftaya 1.olacagiz inaniyorum
Ohh mis gibi koktu canim
Insallah canim benim
Afiyet olsun canim..o cikolari hic görmedim bile ben..
2.menüde aksam olmaimasi iyi olammis canim..keske zorlasaydin:26:
Merakla bekliyorum senin öykünü
Canim sen yaz,ben toplu kismina yorum yaparim
Günaydin doktorcugum
Kim sikti canini canim..
Harikasin noracigim,gectin beni..süpersin süper
Bunu söylemen iyi oldu..kalori hesabi yapmayi düsünüyordum bende..bir daha arastirayim en iyisi:44:
Calisan anne olmak gercektende cok zor..insallah bakici geldiginde hersey düzene girer
4232 yi nerden bakiyorsun canim..yazdiysan ben kacirmisim,tekrar link verebilirmisin
Canim özlicem seni ya...
bence sana 60 en iyisi olur,sen hedefi asagi cek
Canim sen cok azimlisin..Yollarin hep acik olsun
Bende
canim sende cok cabalamissin..cok emek vermissin..ve hakettigin yere gelmissin
Canimsin ya..inan cok üzüldüm okurken..babana ne denir bilmiyorum..sonucta baban
Kimisi copcugu okusun diye ceketini satarken,kimiside okumasin diye neler yapabiliyor..Allah hesaplassin canim,sen yinede yüz cevirme..gercektende cok güclüsün
Insanin kismetinin nerden cikacagi hic belli olmuyor demi canim...
günaydin canim
Afiyet olsun
Canim kiz cocuklarinimi sevmiyor baban..oglu yok diyemi size karsi böyle acimasiz ve diger kardeslerinede aynimi davraniyor...
:26:
Allah kabul etsin canim..bu hafta herkes nakout olmus
Cok güzeldi
Haklisin canim..Annesiz babasiz kalan cocuklara yapilanlari okudugum zaman insanligimdan utaniyorum bazen..Allah yardimcilari olsun
Canim kendine zarar verirsin böyle..bence sen böyle yaptikca karsindakinin kékmeginede yag sürmüs olursun..ne olursa olsun kalbini katilastirma,,her insan ayni degilki..1 kisinin yanlisi bütün sevenlerinin dogrusunu götürmesin,buna izin verme lütfen
Cok gecmisolsun canim...
Anlasildi bu afta 1.olcaz yine ama sondan
Canim görme,duyma..cok canini sikarsa odana gec,ders calis...cok fazla ayni ortamda bulunmamya calis..
Ne kusuru canim benim...böyle düsünürsen inan cok üzülürüm..
Benim bir sorunum olsa sen dinlemeyecekmisin
Canim BDV Bir Derdim Var isimli topigin kisaltilmisi...forumda bircok topik var,sen bi ara kesife cik istersen
Kolay gelsin canim sana..insallah begenirsiniz böregi..sonucu cok merak ediyorum
Canim sen kendinden utanirsan ben öleyim..sabah 69 küsür ciktim..buda 2 kilodan fazla ediyor..senden önce benim atilmam lazim takimdan:18:
Valla vicdanim cok rahatsiz kilo verenler bence boz pis bigazlara ceza versin hak ettim ben kendi adima
anlamaya değmez.çok kırgınım.bazı şeyleri unutmak istiyorum kendimi kahveye verdimaz evvel yandaki markete girdim çikolatada alacaktım niyeti bozdum yani ama elim varmadı yine bana zarar.yesem ne olacakki.Allaha havale ediyorum.kimseye soracak ne hesabım var nede sitemim çünkü ne zaman konussam suçlu çıkıyorum ağladığımla kalsam iyi yalandan ağlamakla suçlanıyorum. ya şöyle yanlız kalmaya ne kadar cok ihtiyacım var.kvdelerde ben çalışıyorum bir fayda olsun niyetiyle saolsunlar genelde bende kalıyorlar.nesiller arası düşünce ayrılığı işte halbuki benim rahatca eşofmanlarımı giyip biraz tv izlemeye kafa dinleyeme ne ihtiyacım var.dün ilk defa salonumu bos buldum ne oldu saat 2ye geliyordu şimdi uykusuzluktan sürünüyorum.
edacım insan yaşamayınca anlayamıyor bunu çok güzel öğretti hayat bana.en güzeli kafa dağıtmak.düşündükçe insanın kini artıyor.oda sirke misali küpüne zarar.Allah yardımcın olsun canım.umarım evlilik hayatın cennet gibi olur herşeyi unutursun.
bluecum seni az cok anlıyorum.umarım bakıcıdan memnun kalırsın.
ben de 56.8i görüyordum tartıda bugün 57.3 falan çıktım, ama reglye 2-3 gün var.. muhtemelen ondan.. çünkü kıyafetlerim bollaşıyor artık o yüzden canım sıkılmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?