Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

canım şöyle düşünürsen daha iyi gelebilir, bu dünya fani, ve burası imtihan yeri.. bitti.. bu kadar aslında. ben doğumsonrası depresyon için psikoloğa gittim, affedemediğim insanlar vardı,bana o süreçte çok sıkıntı yaşattılar, eşimle aramı bozdular.. hep kafamda onlarla geziyordum. burada sıkıntılar olmasa zaten dünya olmazdı, cennet olurdu demişti, çok doğru.. bi kere bunu kabul etmemiz lazım (bunları aslında en başta kendime yazıyorum) ikincisi affetmek en çok insanın kendisine iyi geliyor. ha ben affedebildim mi bilemiyorum, çünkü bana edenler bulmaya başladı, gözümün önünde ettiklerini buluyorlar, bi de gelip bana dert yanıyorlar orası da daha komedi tabi:) oh bana ettiğini buluyor diyorum malesef..demekki affedememişim tam olarak.. aslında insan "değersiz" görülüşünü sindiremiyor..
Ama biz sahipsiz miyiz.. hayır.. bizi insan olarak yaratan bizi unutur mu hiç, ve haksızlık edeni görmez mi.. o babaysa, babalık görevini yapmadıysa bundan yırtacak mı, hayır.. ama sen evlatlık görevini yap ki onunla eşit konumda olma..

Bugün niyetliyim (İyi niyetliyim dermişim:)) Dün gece aklıma geldi yarın Perşembe bir ilk yapıp şu Borçlarıma ucundan el atayım dedim birşeyler yiyip yattım. Her Pazartesi perşembe tutabilssem keşke.

Gece (12:30)
2 dilim ekmek
1 kk kadar peynir
2 zeytin
4-5 çiğ kaju
yaseminli yeşil çay

sabah tam 1 kilo fazla çıktım inşallah yemek yiyip yattığım içindir. Akşam eve gider gitmez aç karna bakıcam almışmıyım diye yoksa çok üzülürüm :26: sabaha kadar bisiklet sürerim herhalde

Günaydinnn

Ben az önce uyandigimdan bana günaydin daha

Nasilsiniz canlarim..
ben hic iyi degilim,tartiyla küsüz daha..bu hafta cok kötü bir hafta benim icin

Kahvalti yapip geliyorum..gecmise o zaman bakicam..öptüm hepinizi

canım karatay yapmasan da aynı hormonla zayıflaman gerektiği için söylüyorum , sahuru 4ten sonra yapman gereki yani leptin hormonu işini bitirdikten sonra.. gece 12.30da yiyip yatarsan o seni hem tok tutmaz hem de direkt yağ olur.. sahurun sabaha karşı olmasındaki hikmetlerden biri de bu sanırım..

kaptan hoşgeldin ben de seni bekliyordum
haftasonu komşular geliyor bana, 20 kadar bayan çocukları da gelirse 30u bulur sanırım:))

kol böreğin vardı ya hani senin, ondan yapacam, tarifini almıştım o zaman.. benim merdanem var oklavam yok, hamurları tatlı tabağı olana kadar açalım demiştin ya, merdane yeterli olur dimi..

ilk defa yufka olmadan kendim börek yapacağım:)) ve kendim yemeyeceğim inşallah

bir de senin tek ölçün bu kalabalığa yter mi? 2 ölçü mü yapayım? gerçi baya çeşit var, 5 tuzlu 3 tatlı yapacağım..

Son düzenleme:

Katılıyorum sana affetme konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Bende uzun süre psikologa gittim, önce fazla kilolarım için gidiyordum ama sonra öfkelerim ve unutamadıklarım için devam ettim. Aklıma bir hikaye geldi.(hemen netten alıp yapıştırayım)

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklife bulunur:
“Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?’

Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler.

"O zaman" der öğretmen : "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin"

Öğrenciler bunu da yaparlar.

"Şimdi yarınki ödevlerinize hazır olun.Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!"

Öğrenciler, bu işten pek bir şey anlamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdı.

Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen:

"Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını patatesin üzerine yazıp torbaya koyun."

Bazı öğrenciler üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzını kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine:

"Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar:

"Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız.Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde hep yanınızda olacaktır.'

Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar:

"Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor."

"Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık. Hem sıkıldık, hem yorulduk."

Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:

"Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir iyilik olarak düşünüyoruz. Halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

kiii birde bana sorun "evet bunun cidden herşeyi kolaylaştıracağını biliyorum ama affedemediğim insanlar var" bluejum sana hak veriyorum ,edajım sanada bir abla olarak denemeni tavsiye ediyorum. Senin önünde uzun ve güzel bir hayat var çürük ve ağırlaşan bir patates ile dolaşma

Kesinlikle hem mantıklı hemde hikmetlerine inanıyorum ama kalkamam diye korktum yiyip yattım hemende yatmadım hatta bayağı büyük bir bardak su doldurdum yavaş yavaş onu içtim öyle yattım.

sulofe canım çok güzel hikaye..kesinlikle doğru.. bir de insanların ne dertleri var.. bakıyorum Filistine, birileri geliyor topraklarını ellerinden alıyor, etraflarına duvar örüp dışardan yardım almalarına bile izin vermiyor.. suriyeye bakıyorum, her gün onlarca insan ölüyor, ailesinden etrafından ölmeyen biri kalmadı.. o çocuklar ülkesiz anasız babasız kaldılar.. açlıktan ölüyorlar..benim derdim ne ki, dert mi yani.. artık çokşükür bana verilen nimetleri görebiliyorum en azından..
ankaradasın sen dimi? keşke ben de orada olsaydım buluşurduk dimi:)

Kesinlikle hem mantıklı hemde hikmetlerine inanıyorum ama kalkamam diye korktum yiyip yattım hemende yatmadım hatta bayağı büyük bir bardak su doldurdum yavaş yavaş onu içtim öyle yattım.

ben de çok zorlanıyorum uyanmakta.. sabahları o yüzden yürüyüş bile yapamaz oldum.. akşam çok erken yatmam lazım ki uyanayım ama nerde..

Maalesef kızmadan yaşayamıyorum. Önceden tek yaptığım kızmaktı. Her an her yerde bunu düşünüyordum çünkü içinden çıkılamaz çözülemez bir dertti benim için. Şimdi düşünmüyorum vs geride kaldı ileriye bakıyorum. Bu sefer eksikliklerim yüzünden ona kabahat buluyorum. Bu nedenle çokta başarılı değilim.Bana öğrettiği tek şey yalnız olduğum gerçeği. Annem babam arkadaşlarım sevgilim herşey geçici. Bu da beni daha duygusuz yaptı iyi mi kötü mü bilmiyorum. Hiç kimseye minnet etmiyorum. Hiç kimseye muhtaç olmamak için yaşıyorum. Bir arkadaşım bana yamuk yaptığında daha katıyım. Gidene artık üzülmüyorum. Çünkü zaten bir gün gidecek diyorum. Çok taş kalpli oldum. Şuan nerdeyse hiç arkadaşım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlar cok kotu bi haberim var. İnanin ben de uzgunm.3 gundr rahatsizdim yatak dosek yatiyorm.tabi diyet fora mecburen.sabah tartldin hemn kiloda farketms.artim var ve galiba bu artilar yarina da yansiyack

Teşekkürler çok güzel bir hikaye ama bunu becerebileceğimden emin değilim. Babam her sabah evde arıza çıkartırken bunu başaramam.

Zaten artık bu dünya fani diyerek güç buluyorum. Maneviyatımı güçlendirmem gerektiğini biliyorum. Sanırım bende psikoloğa gideceğim ama şuan maddi durumum buna el vermiyor. Tüm yaşadıklarım bende sosyal fobi denen şeyi bıraktı.
değersiz görülüşünü çok hissettim. Benim babam beni sevmezken kim beni severki diyordum.
Şuan babamdan tek isteğim evlenirken yüzümü düşürmesin. Maddi bir şey beklemiyorum. Sadece babalığını yapsın ama ondan da şüpheliyim.

dimi yaa ne dertler ne sıkıntılar var gözümüzün önünde ama insanız işte sonuçda çaresiz yetersiz kalıyoruz herşeye güç yetmiyor , değiştiremiyoruz. Ama sabretmek,şükretmek gerek dediğin gibi...
,Evet Ankara dayım seviyorum ben burayı .. Tabi görüşürdük hemde çok mutlu olurdum

ben de çok zorlanıyorum uyanmakta.. sabahları o yüzden yürüyüş bile yapamaz oldum.. akşam çok erken yatmam lazım ki uyanayım ama nerde..
ben saat 1 den önce yatamıyorum eskiden olsa (Bekar zamanlarımda) Evde sürekli yatarak tv izler kitap okur,Sabahları geç kalkardım ama şimdi uyumak eziyet geliyor hem ağrılarım artıyor hemde vakit yok yaaa geç yatıncada tabii kalkamıyorum.. O yüzden de ramazanda uyanamam diye çok zaman yatmıyorum tüm 1 ay boyu 3-4 saatlik uykuyla işe geliyorum.

Kizlar cok kotu bi haberim var. İnanin ben de uzgunm.3 gundr rahatsizdim yatak dosek yatiyorm.tabi diyet fora mecburen.sabah tartldin hemn kiloda farketms.artim var ve galiba bu artilar yarina da yansiyack

öncelikle geçmiş olsun canım.. bu kış çok kötü geçiyor hastalıklarda bir garip benim hala her yerim ağrıyor keyfim yok eklemlerim falan dökülüyor hele..
Diyet de bu hafta sanırım hepimiz sınıfta kaldık :18:

canım psikolog çok iyi gelecek emin ol.. önemli olan senin mutluluğun, o nedenle geride bırakıp mutlu olabilmek için çok iyi geliyor.. bana mesela EFTyi öğretmişti psikolog, araştırmanı tavsie ederim, mucizevi bi yöntem.. kitap da öneririm sana, eftyle iyileşin iyileştirin diye..
önce bununla bi mesafe kat edebilirsin.. bu yöntemi her alanda kullanabilirsin baş ağrında, diyetinde, yükseklik korkusunda bile.. bi de etkileri psikolojik değil, yani inananlara etki ediyor gibi bi özelliği yok, inansan da inanmasan da etki ediyor çünkü fiziksel yollarla etki sağlıyor..

Arkadaşlar kusura bakmayın lütfen . takımı bdv ye çevirdim.

ne demek canım burda hepimiz her konuda birbirimize destek için burdayız..

ankarayı ben de severdim.. zaten orada yaşıyorduk..hele balgatı çok severim..mahalle havası hala var orada.. işe yürüyerek gider gelirdik.. özgürlüğü özledim... az önce atye para çekmeye gittik eşimle arabayla, yollardaki tipleri görseniz, yürümek mümkün değil.. sanki dünyanın bütün tuhaf tipleri bu ülkeye yabancı işçi olarak gelmiş ya.. dün parka gittik, adam gelmiş banka yatmış bizi gördü kalktı oturdu bizi izliyor.. trde göreceğiniz en cahil tip bile burdaki gibi olamaz inanın..

Yettim gari

Canim bende merdaneyle actim..baklava acmak icin kullaniyorum oklavami sadece,yoksa diger islerimi merdaneyle hallediyorum

Verdigim ölcülerle 10 tane beze yaparsan 10 adet kol böregin olur..her biri hemen hemen 1 el büyüklügünde olur..
eger cesit cok diyorsan yeterli bence..cok yapayim,kalanini dondurucuya atarim dersende ölcüleri 2 kati kullanabilirsin ama biraz uzun sürer..Normalde zor degil,kolay ama ilk denemelerde zorlanabilirsin..

Hamurunu aksamdan yogurup dolaba koyarsan yapmadan 1 saat kadar öncede cikarirsan actiktan sonra dinlendirmene gerekte kalmaz..zamandan tasarruf olur

Kolay gelsin canim..sonuctan beni haberdar et.bir arkadas yapmis,cok begenmis..insallah senin misafirlerinde memnun kalir canim

O ne demek edacım yaa birlikte gü alıoruzz bence hem cok basarılısın hemde cok guclusun ilerde durumun el werdiğinde psikologa git derim ama bende gitmeyi düşünüorum hatta suanda iş bulsam hemen giderim bana dua edin nolur ya bi iş war inşallah olur..
benimde pek arkadasım yok yanlısa tahammulum yok silerim cünkü tek yanlısla belki iyi belki kötü bilmiorum.. kesinlikle edacım maneviyatını geliştir insanın içinden cıkamayacagı sandıgı seyleri aslında gözünde büyüttüğünü anlıo Allah cok büyük.

Bence psikologa gitmelisin Benim çok yakın bir arkadaşım -psikolog- onunla ne zaman konuşsak ve psikolog bir lüks desek dediği bir şey var Kalp dr una gittin, bir damarın tıkalı dedi? Ne yaparsın tabii yapılacak ilk şey hemen iyi bir dr arar bulur neyse parası denkleştirir ameliyat mı olacak olursun. İşte onun gibi ruhunda bir tıkanıklık var ve tedavi gerekiyorsa tedavi edilir. Biz kadınlar hep fazla düşünürüz detaycıyız ordan kıs burdan kıs derken başka hesaplar yaparız. Ama biraz kendimizi düşünmeliyiz bu biraz düşün ..Hazır yenilik içerisindesin ruhunda zayıflasın güzelleşsin. Bu şekilde mutsuz olma.
,Arkadaşsa biz burda ortak bir noktada birleşen hanımlar olarak arkadaşız zaten. Bak 13 arkadaşın var bile

Teşekkürler çok güzel bir hikaye ama bunu becerebileceğimden emin değilim. Babam her sabah evde arıza çıkartırken bunu başaramam.

Eminim zordur seni anlamamda zor blue!nun dediği gibi benim ailemde ilgili düşünceli bir anne babadan oluşuyor (Çok şükür)
Ama çabala (Baaak sonunda bende sana parmak yaptım, kızdım gördün mü! Dur bir daha yapıyım çok keyifliymiş ) detay bilmeyince söylemekde yazmakda kolay tabii ama sen değerli ve yaşadığı her anı dolu dolu mutlu yaşamayı hakeden bir bireysin..

MAneviyat gerçekten önemli :26: psikologa bu ara gidemeyeceksen mutlaka maneviyatını güçlendirecek birşeyler yap.

Bdv ne demek çözemedim Ne kusuru aşkolsun gerçi ben acemi olduğum için pek bilmiyorum burda sadece diyetle m iilgili şeyler konuşmalıyız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…