3 yaş grubu anneleri

merhaba arkadaşlar benimde 19.08.2004 doğumlu bir oğluşum var.Adı Yusuf Ali.Şimdi beraber yazıyoruz msjı.
Bu aralar çok inatçılık yapıyor beni üzüyor.Olmadık şeylere saatlerce ağlıyor.Tuvalet alışkanlığınıda henüz tam olarak oturtamadık.bizim sorunlarımız bunlar şimdilik.Valla huyları böyle giderse 2.çocuk gözümde büyüyor arkadaşlar...

merhaba, allah bağışlasın çok şirin bir oğluşun varmış... :1hug: havvacım beni bir abla olarak dinlersen (lütfen farklı algılama) hani mesajı beraber yazıyoruz dedin ya: çocukların yanında başka birine çocuğun hata ve eksiklerini anlatmak, o çocukta çok inanılmaz bir güven kaybına (hem sana, hem kendisine) sebep olur diye düşünüyorum... bunları yazarken ona farklı açıklamalar yapabilirsin(onure edebilirsin ) mesela. ben öyle yapıyorum örneğin. lütfen canım bunları bilmişlik olarak yazdığımı düşünme. çok gençsin ve bir ablan gibi: gözüme çarpan bu önemli unsuru görmezden gelemedim... :teselli: sevgilerimle... a.s.

bu konu çok uzadı ve tatsızlaşamaya başladı hepimiz çocuklarımız için iyi birer anneyiz.kim ne istiyosa onu yapsın.kimse kimseyi eleştirme hakkına sahip değil burda amacımız 3 yaş gurubu annelerinin çocuklarıyla yaptığı etkinlikler,onların sorunları,yapıcı öneriler sanıyordum.ben arkadaşa gerekli açıklamayı yaptım.size tekrarlamayı düşünmüyorum.çalışmayan annelerin çocukları kreşe gitmesin de demedim.böyle bir hakkım yok sadece oğlum üzülüyo giderken dediği için yazmıştım.sadece bir tavsiyeydi.ve bu tavsiyemi istanbulda özel bir kılinik sahibi çocuk psikoloğu olan ve 2 özel kreşte danışmanlık yapan abimin sözlerine dayanarak yaptım. ama sizin yaptığınız hoş değil.insanları bilmeden yargılayamazsınız.ben 93 tane anaokul öğrencisi yetiştirdim.ikide çocuğum var tabiki her çocuk farklıdır ihtiyaçlarıda farklıdır.2 yaşına kadar kendi kendine oynayan çocuk bu yaştan sonra arkadaş arar.ama kreş ve anaokulu eğitimi farklı.ana okulu şart kreş çocuğa göre değişir.sen örnek annesin sende kendimi görüyorum.çalışmayanların çocukları kreşe gitmesin enteresaaaaan.hoş değil.ben kendimi tüm annelerde görüyorum.her anne çocuğuna canını verir.yararlı fikir alışverişlerinde görüşmek ümidiyle

merhabalar haziran 2005 doğumlu bir oğlum var aranızda olmaktan mutluyum oğlum daha konuşamıyor ahh birde konuşabilse...

arkadaşımın oğlunda aynı sorun vardı ama anne kekemeydi.çocuk 3 yaşına kadar konuşamadı suya vuu diyodu.şimdi oldukça düzeldi.inşallah senin yavrunda düzelira.s.

selam arkadaşlar benimde berke isminde oglum var çok haylaz ve sinirli 2,5 yaşında ama aşırı bir sinir eline ne geçerse atıyor yarım yamalak konuşoyo mutfagı çok karıştırıyo ama olsun ben onu çok seviyorum kendinize iyi bakın

işte bu da benim tatlı bela sudem...
2004 ekim doğumlu...
hyper aktif bir çocuk her ortamda tüm ilgiyi üzerine çekmesini bilir

bizde de konuşma sorunu var kızlar....
bu aralar açılmaya başladı televizyonu kestik epey etkili oldu

QUOTE=husel;1609651]işte bu da benim tatlı bela sudem...
2004 ekim doğumlu...
hyper aktif bir çocuk her ortamda tüm ilgiyi üzerine çekmesini bilir[/QUOTE]

Canımmm Allah bağışlasın kızını çok tatlı benimkide aynı hergirdiği yerde ilgiyi alakakayı kendine toplar ,ilgilenmeyenlerinde ilgisini çekmeyi başarırsırnaşık şey:1hug:

a.sTatsızlaşıcak yada gerginleşicek birşey olduğuna inanmıyorum burda herkez sizin gibi arkadaşımda kendi fikrini ,tavsiyelerini sunuyor :1no2:Size de Herkeze teşekkür ediyorum ve bu konuyuda burda kapatıyorum çünkü bu başlık bana ait değil diğer Anne lere haksızlık oluyor burası çocukların paylaşım ve etkinlik köşesi daha fazla uzamasını istemiyorum.

TABİ SİZ NASIL İSTERSENİZ.a.s

çok hoşsunuz gerçektende... bu konu fazla uzadı demekten kastınız nedir? anlayamadım... ben buradaki polemiklere katılmak niyetinde değilim. bu sebepten sizin fevri çıkışlarınız sebebi ile gülse'yi muhatap alarak, yorum yaptım. ayrıca gülse son derece iyi ve duyarlı bir anne! böyle düşündüğüm için beni nasıl suçlarsınız?! burada polemik yarattığınız için, düşüncelerimi söylememek gibi bir isteğe cevap veremem. bence daha fazla öğrenciniz olabilirdi... biraz sakin olmalısınz. eğitimci bir aileden gelen bir insan daha sabırlı ve sakin olur öyle değil mi? düşüncelerinizi insanlara dikte etmek pek sağlıklı bir sonuç vermez kanımca. şekil a da görüldüğü gibi... karşınızdakini rencide edip, kırdığınız için hesabı paylaşacak birini arıyorsanız: vaktim yok! derim. eğitim anlayışınızı beğenmemek gibi bir özgürlüğüm olduğunu ve yarattığınız polemiğe dahil olmayacağımı bilmenizi istedim. iyi günler dilerim...

Bakin Konunun Bizim Yüzümüzden Konunun Kilitlenmesini Istemiyorum.

konunun kitlenmesi için: kavga ortamı olması gerekir ... böyle bir ortam olacağını sanmıyorum. zira bu duruma gelmek pek tarzım değil. konuya son cevabımdır... siz önden buyrun...

Merhaba hanımlar yeni okudum konuyu benimde 4.mart.2005 doğumlu bir sarı yağızım var.Oldukça uysal sayılır oğlum benimkide geç konuştu her derdini anlatıyor ama yine de kelimeler tam yerine oturmadı 2,5 yaşına girmeden hem gündüz hemde gece tuvalet sorunumuz kalmadı .Yanlız bu ara tv ye çok düştü uyanır uyanmaz çizgi film açılıyor başından kalkmak istemiyor ben kapatıyorum evde biraz koştıruyorum oyalıyorum ama yine tv başına dönüyor.bu da beni üzüyor.....Malum ev işleride yapılmadan olmuyor hava çok yağışlı olmadığı zaman dışarıda çıkıyoruz .Sizin başka çözüm önerileriniz var mı?

EV İŞLERİNDE SANA YARDIMCI OLMASINI DENE İSTERSEN.DAHA ÇOK KÜÇÜK AMA BİZ OĞLUMLA FASULYELERİ BERABER AYIKLARIZ.ÇAMAŞIR KATLAMA VE ASMAYA DA YARDIM EDER BEN YEMEK YAPARKEN O MUTFAK MASASINDA OTURUP RESİM ÇİZER.BÖYLECE DAHA FAZLA BERABER OLURSUNUZ.HEM ODA SIKILMAZ BUNLAR SADECE TAVSİYE UMARIM SENDE BENİ YANLIŞ ANLAYIP TOPA TUTMAZSINyasakkelime

SİZE ÖZEL MESAJ YOLLAYAMADIĞIM İÇİN BURAYA YAZDIM GÜLSE HANIM SİZİ KIRACAK VEYA RENCİDE EDECEK BİŞEY YAPTIĞIMI SANMIYORUM AMA YİNEDE ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM .KEŞKE YAZINIZA CEVAP YAZMASAYDIM.NE EĞİTİMCİLİĞİM NE AGRESİFLİĞİM KALDI.SİZİNLE BİR PROBLEMİM YOKTU Kİ ZATEN.NASIL BURALARA GELDİ ANLAMADIM.DEDİĞİNİZ GİBİ KONUYU BUKADAR MEŞGUL ETMEYE HAKKIMIZ YOK.ESENKALIN

kızım bu aralar ev işlerine sarmaya başladı...
benle beraber dağınıklık toplamaya başladı sofrayı falan götürüyor hatta bugün
çamaşır sererken geldi çamaşırları aynı ben gibi tektek çırpıştırıp elime verdi sermem için çok mutluyum çoookkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…