Avukatınız sizi doğru şekilde bilgilendirmiş. Dedikleri doğru. Sizin evlilik ilişkiniz ne olursa olsun, o adam çocuğunuzun babası. Eğer çocuğu ile az biraz sağlıklı ilişki kurabiliyorsa ne güzel. Sizin kızınıza sevginizi ve koruma isteğini anlıyor ve saygı duyuyorum , ama burada önemli olan çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi . Bu güne kadar yapılan tüm araştırmalarda , çocuğu babasıyla iletişim kurmasını engellemenin ( çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilemediği sürece) çocuğun yararına olmadığı belirlendi . Sizin davanız çekişmeli miydi bilemiyorum ama velayet konusunda alınan raporda babayla kişisel ilişki kurmasının gerekliliği anlatılmıştır.
Burada siz de çocuğunuzun yararını herşeyden ( kendi endişeleriniz , korkularınız , özleminiz, eski eşinize duyduğunuz öfke ) üste tutmalısınız.
Şunu da unutmayın , o adamı koca olarak siz seçtiniz, o adamı baba yapmaya siz karar verdiniz . Eski eşinizle ilşkiniz tamamen sizin onayınız ile kuruldu. Çocuğunuz ise ne sizi anne ne de eski eşinizi koca olarak seçti. Çocuğunuzun yapmadığı seçimlerin ortasında kaldı , eğer eski eşinizin kızınıza zarar vermeyeceği konusunda eminseniz , daha önceli belirttiğim bazı önlemleri alıp , mutlaka çocuğunuzu babasına gönderin, 1 ay kaldın.
Zaman geçtikçe , çocuğunuzun babası ile görüşmesinin olumlu etkilerini gördükçe , belki ikinde asıl önemli olanın ortak çocuğunuz olduğu konusunda ortak karar alıp asgari düzeyde iletişime geçersiniz.